Ogłoszenie z dnia 2025-10-29
Ogłoszenie o zamówieniu
            Dostawy
            Zakup i dostawa mięsa drobiowego i podrobów dla Działu Żywienia Świętokrzyskiego Centrum Onkologii. IZP.2411.215.2025.AJ    
    SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Świętokrzyskie Centrum Onkologii
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001263233
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Stefana Artwińskiego 3
1.5.2.) Miejscowość: Kielce
1.5.3.) Kod pocztowy: 25-734
1.5.4.) Województwo: świętokrzyskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL721 - Kielecki
1.5.7.) Numer telefonu: 413674280
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zampubl@onkol.kielce.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.onkol.kielce.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Zakup i dostawa mięsa drobiowego i podrobów dla Działu Żywienia Świętokrzyskiego Centrum Onkologii. IZP.2411.215.2025.AJ
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-408941b3-7e8f-43e6-a539-8a43f5aebcaf
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00503332
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-10-29
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00157443/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.255 Kurczaki i podroby
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://platformazakupowa.pl/pn/onkol_kielce3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/onkol_kielce
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1.	Postępowanie prowadzone jest w języku polskim w formie elektronicznej za pośrednictwem platformazakupowa.pl pod adresem: platformazakupowa.pl/pn/onkol_kielce.
2.	W celu skrócenia czasu udzielenia odpowiedzi na pytania preferuje się, aby komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami, w tym wszelkie oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje, przekazywane były za pośrednictwem platformazakupowa.pl i formularza „Wyślij wiadomość do zamawiającego”. 
Za datę przekazania (wpływu) oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz informacji przyjmuje się datę ich przesłania za pośrednictwem platformazakupowa.pl poprzez kliknięcie przycisku  „Wyślij wiadomość do zamawiającego” po których pojawi się komunikat, że wiadomość została wysłana do zamawiającego. Zamawiający dopuszcza, awaryjnie, komunikację za pośrednictwem poczty elektronicznej. Adres poczty elektronicznej osoby uprawnionej do kontaktu z Wykonawcami: agnieszkajan@onkol.kielce.pl.
3.	Zamawiający będzie przekazywał wykonawcom informacje w formie elektronicznej za pośrednictwem platformazakupowa.pl. Informacje dotyczące odpowiedzi na pytania, zmiany specyfikacji, zmiany terminu składania i otwarcia ofert Zamawiający będzie zamieszczał na platformie w sekcji „Komunikaty”. Korespondencja, której zgodnie z obowiązującymi przepisami adresatem jest konkretny Wykonawca, będzie przekazywana w formie elektronicznej za pośrednictwem platformazakupowa.pl do konkretnego wykonawcy.
4.	Wykonawca jako podmiot profesjonalny ma obowiązek sprawdzania komunikatów i wiadomości bezpośrednio na platformazakupowa.pl przesłanych przez zamawiającego, gdyż system powiadomień może ulec awarii lub powiadomienie może trafić do folderu SPAM.
5.	Zamawiający, określa niezbędne wymagania sprzętowo – aplikacyjne umożliwiające pracę na platformazakupowa.pl, tj.:
1)	stały dostęp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 512 kb/s,
2)	komputer klasy PC lub MAC o następującej konfiguracji: pamięć min. 2 GB Ram, procesor Intel IV 2 GHZ lub jego nowsza wersja, jeden z systemów operacyjnych – MS Windows 7, Mac Os x 10 4, Linux, lub ich nowsze wersje,
3)	zainstalowana dowolna przeglądarka internetowa, w przypadku Internet Explorer minimalnie wersja 10 0.,
4)	włączona obsługa JavaScript,
5)	zainstalowany program Adobe Acrobat Reader lub inny obsługujący format plików .pdf,
6)	Platformazakupowa.pl działa według standardu przyjętego w komunikacji sieciowej – kodowanie UTF8,
7)	Oznaczenie czasu odbioru danych przez platformę zakupową stanowi datę oraz dokładny czas (hh:mm:ss) generowany wg czasu lokalnego serwera synchronizowanego z zegarem Głównego Urzędu Miar.
6.	Wykonawca, przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego:
1)	akceptuje warunki korzystania z platformazakupowa.pl określone w Regulaminie zamieszczonym na stronie internetowej pod linkiem  w zakładce „Regulamin” oraz uznaje go za wiążący,
2)	zapoznał i stosuje się do Instrukcji składania ofert/wniosków dostępnej pod linkiem. 
7.	Zamawiający informuje, że instrukcje korzystania z platformazakupowa.pl dotyczące w szczególności logowania, składania wniosków o wyjaśnienie treści SWZ, składania ofert oraz innych czynności podejmowanych w niniejszym postępowaniu przy użyciu platformazakupowa.pl znajdują się w zakładce „Instrukcje dla Wykonawców" na stronie internetowej pod adresem:
https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje.
    3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): ROZDZIAŁ XVII SWZ
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): ROZDZIAŁ XVII SWZ
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: IZP.2411.215.2025.AJ
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mięsa drobiowego i podrobów dla Działu Żywienia Świętokrzyskiego Centrum Onkologii. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z określeniem asortymentu wchodzącego w zakres przedmiotu zamówienia znajduje się w Formularzu asortymentowo-cenowym, stanowiącym Załącznik nr 1A do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15114000-0 - Podroby
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert dokonana zostanie według kryteriów oceny określonych w SWZ.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie formułuje warunku w tym zakresie.
2) Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej:
Zamawiający wymaga, aby Wykonawca posiadał uprawnienia instytucji sprawującej nadzór nad działalnością tj. Inspekcji Weterynaryjnej lub Inspekcji Sanitarnej.
3) Sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie formułuje warunku w tym zakresie.
4) Zdolności technicznej lub zawodowej:
a) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca posiadał prawidłowo wdrożony i funkcjonujący system bezpieczeństwa żywności HACCP w zakresie prowadzonej działalności dotyczącej przedmiotu zamówienia.
b) Zamawiający wymaga aby Wykonawca dysponował specjalistycznym środkiem transportu do przewozu przedmiotu zamówienia, zapewniającym właściwe warunki higieniczno-sanitarne dla transportu żywności.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Zamawiający nie wymaga podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu.
                    5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: W zakresie:
1)	Posiadania uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej tj.:
a)	Wykonawca zobowiązany jest wykazać posiadanie uprawnień w zakresie działalności odpowiednim do przedmiotu zamówienia instytucji sprawującej nadzór nad działalnością tj. Inspekcji Weterynaryjnej lub Inspekcji Sanitarnej, na potwierdzenie czego zobowiązany jest złożyć:
	decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o wpisie do rejestru i/lub zatwierdzeniu (lub warunkowym zatwierdzeniu) zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, w tym rodzaju produktów pochodzenia zwierzęcego, które mają być produkowane w tym zakładzie, zgodnie z ustawą o produktach pochodzenia zwierzęcego,
lub
	decyzję właściwego PPIS o wpisie do rejestru i/lub zatwierdzeniu (lub warunkowym zatwierdzeniu) zakładu w zakresie prowadzonej działalności, zgodnie z wymaganiami określonymi ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia,
lub
	aktualne zaśw. o wpisie do rejestru/zatwierdzeniu, stosownie do działalności wydane przez właściwą jednostkę nadzorującą, wystawione nie wcześniej niż 3 m-ce przed terminem składania ofert.
2)	Posiadania zdolności technicznej lub zawodowej tj.:
a)	Wykonawca zobowiązany jest wykazać posiadanie prawidłowo wdrożonego i funkcjonującego systemu bezpieczeństwa żywności HACCP w zakresie prowadzonej działalności dotyczącej przedmiotu zamówienia, na potwierdzenie czego zobowiązany jest złożyć: 
	protokół z ostatnio przeprowadzonej przez Insp. Sanitarną (jeśli podlega nadzorowi) kontroli sanitarnej w roku 2025 (lub roku 2024 – jeśli nie odbyła się w roku 2025) wraz z zapisem potwierdzającym prawidłowe wdrożenie/stosowanie procedur na podstawie zasad HACCP,
lub
	protokół z ostatnio przeprowadzonej przez Insp. Weterynaryjną (jeśli podlega nadzorowi) kontroli w roku 2025 (lub roku 2024 – jeśli nie odbyła się w roku 2025) z zapisem potwierdzającym prawidłowe wdrożenie/stosowanie procedur na podstawie zasad HACCP,
lub
	aktualne zaświadczenie lub inny dokument wystawiony przez właściwy organ PPIS lub Insp. Weterynaryjnej poświadczający o prawidłowym wdrożeniu/stosowaniu procedur na podstawie zasad systemu HACCP, wystawiony nie wcześniej niż 3 m-ce przed terminem składania ofert,
lub
	aktualny, ważny na czas trwania umowy**, akredytowany certyfikat spełnienia wymagań normy ISO 22000:2018-08 wydany przez jednostkę certyfikującą na akredytacji krajowej jednostki akredytacyjnej lub jednostki notyfikowanej.
** w przypadku, gdy ważność certyfikatu kończy się w trakcie trwania umowy Wykonawca zobowiązany jest – pod rygorem rozwiązania umowy – do przedłożenia:
-	kolejnego certyfikatu (z utrzymaniem ciągłości certyfikacji) na warunkach j.w. 
lub
-	aktualnego zaświadczenia (lub innego dokumentu) wystawionego przez właściwy organ Państwowej Insp. Sanitarnej lub Insp. Weterynaryjnej poświadczający o prawidłowym wdrożeniu/ stosowaniu procedur na podstawie zasad systemu HACCP, wystawiony nie wcześniej niż 1 m-c przed terminem upływu ważności certyfikatu.
b)	Wykonawca zobowiązany jest wykazać dysponowanie specjalistycznym środkiem transportu do przewozu przedmiotu zamówienia, zapewniającym właściwe warunki higieniczno – sanitarne dla transportu żywności, na potwierdzenie czego zobowiązany jest złożyć: 
	Oświadczenie o dysponowaniu dopuszczonym środkiem transportu do przewozu przedmiotu zamówienia, zapewniającym właściwe warunki higieniczno-sanitarne dla transportu żywności , wraz z dokumentami potwierdzającymi to dopuszczenie:
-	decyzja lub opinia, lub opinia sanitarna Insp. Sanitarnej i/lub Weterynaryjnej,
lub 
-	aktualne, wystawione nie wcześniej niż 3 m-ce przed terminem składania ofert, zaśw. lub inny dokument wystawiony przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej poświadczający dopuszczenie przedmiotowego/ych środka/ów transportu.
Uwaga!
Podmiotowe środki dowodowe winny dotyczyć miejsca/lokalizacji/oddziału/zakładu, z którego będą realizowane dostawy.            
    5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
Oświadczenie dotyczące wymagań jakościowych – Załącznik nr 7 do SWZ.5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak
5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:
Oświadczenie dotyczące wymagań jakościowych – Załącznik nr 7 do SWZ.5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
1) Wypełniony formularz oferty – Załącznik nr 1 do SWZ.2) Formularz asortymentowo-cenowy – Załącznik nr 1a SWZ.
3) Oświadczenie Wykonawcy o niepodleganiu wykluczeniu – Załącznik nr 2 do SWZ oraz w przypadku polegania na zdolnościach podmiotu trzeciego – Oświadczenie Podmiotu udostępniającego zasoby potwierdzające brak podstaw wykluczenia tego podmiotu – Załącznik nr 2a do SWZ.
W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu, składa każdy z Wykonawców.
4) Oświadczenie Wykonawcy potwierdzające spełnianie warunków udziału w postępowaniu – Załącznik nr 3 do SWZ oraz w przypadku polegania na zdolnościach podmiotu trzeciego w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu – Oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby – Załącznik nr 3a do SWZ i Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby – Załącznik nr 4 do SWZ, do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów.
5) Dokument, z którego wynika zakres umocowania do działania w imieniu Wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia:
a) Odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub inny właściwy rejestr.
UWAGA: Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia dokumentu, jeżeli dokument Zamawiający może uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, o ile Wykonawca wskazał dane umożliwiające dostęp do tych dokumentów.
b) Pełnomocnictwo lub inny dokument potwierdzający umocowanie do reprezentowania Wykonawcy, jeżeli w imieniu Wykonawcy działa osoba, której umocowanie do jego reprezentowania nie wynika z dokumentów, o których mowa w lit. a.
UWAGA: Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
6) Oświadczenie Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia w zakresie warunków udziału w postępowaniu wskazanych w Rozdziale IX SWZ – Załącznik nr 5 do SWZ.
7) Oświadczenie Wykonawcy w zakresie miejsca/lokalizacji/oddziału/zakładu, z którego będą realizowane dostawy – Załącznik nr 8 do SWZ.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1) Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.2) Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zgodnie ze wzorem umowy stanowiącym Załącznik nr 9 do SWZ.7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-11-07 08:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/pn/onkol_kielce
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-11-07 09:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2025-12-06
INNE PRZETARGI Z KIELC
- Sukcesywne dostawy leków stosowanych w chemioterapii dla potrzeb Apteki Szpitalnej Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Kielcach.
- "Kompleksowe utrzymanie czystości powierzchni wewnętrznych, utwardzonych terenów zewnętrznych Dworca Autobusowego zlokalizowanego w Kielcach przy ul. Czarnowskiej 12"
- "Kompleksowe utrzymanie powierzchni zielonych Dworca Autobusowego zlokalizowanego przy ul. Czarnowskiej 12 w Kielcach"
- "Ochrona fizyczna osób i dozór mienia Dworca Autobusowego wraz z jego otoczeniem i parkingami zlokalizowanego przy ul. Czarnowskiej 12 w Kielcach"
- ŚWIADCZENIE USŁUG OCHRONY OSÓB I MIENIA W MUZEUM ZABAWEK I ZABAWY
- "Dostawa materiałów konserwatorskich dla pracowni muzealnej"
więcej: przetargi w Kielcach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Nr 1 w Mszczonowie w roku szkolnym 2026.
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Przedszkola nr 4 "Bolka i Lolka" w Nowym Tomyślu
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej im. Sprawiedliwych wśród Narodów Świata w Kamionkach w 2026r.
- ,,Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku 2026 do Zespołu Szkolno- Przedszkolnego w Strzebiniu''
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 2 im. Henryka Sienkiewicza w Krzeszowicach w 2026 r.
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych
więcej: Drób »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.








