eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kraków › Sukcesywne dostawy artykułów ogólnospożywczych dla Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury



Ogłoszenie z dnia 2022-12-12


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywne dostawy artykułów ogólnospożywczych dla Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Krajowa Szkoła Sądownictwa i Prokuratury

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 140580428

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Przy Rondzie 5

1.5.2.) Miejscowość: Kraków

1.5.3.) Kod pocztowy: 31-547

1.5.4.) Województwo: małopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL213 - Miasto Kraków

1.5.7.) Numer telefonu: 12 617 96 95

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@kssip.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.kssip.gov.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywne dostawy artykułów ogólnospożywczych dla Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-041383b1-76d6-11ed-b4ea-f64d350121d2

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00490698

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-12-12

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00233625/07/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.9 Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://e-propublico.pl/Zamawiajacy/AktualneOgloszenia?zamawiajacyId=d02d3ad5-085f-43bf-b39c-b8dd2427afd5

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://e-propublico.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: W niniejszym postępowaniu komunikacja Zamawiającego z Wykonawcami odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, za pośrednictwem
Platformy on-line działającej pod adresem https://e-propublico.pl. Korzystanie z Platformy przez Wykonawcę jest bezpłatne.
Szczegółowe informacje Rozdział 8 SWZ.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Klauzule informacyjne z art. 13 i art. 14 RODO znajdują się
w SWZ, w zał. nr 1 do SWZ.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: BA-X.2611.22.2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.6.) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 685014,22 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 13

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Tak

4.1.14.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub etykiet w opisie przedmiotu zamówienia:

Zamawiający określił wymagania dotyczące wydajności lub funkcjonalności, zgodnie z art. 101 ust. 1 ustawy

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 1- artykuły ogólnospożywcze
1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury: Ośrodek Szkoleniowy w Dębem, 05-140 Serock
2. Opis przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w Opisie przedmiotu zamówienia, który stanowi załącznik nr 2 do SWZ wraz z formularzami asortymentowymi które stanowią załącznik nr 1 do OPZ.
3. Sposób realizacji przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w projektowanych postanowieniach umowy (we wzorze umowy), które stanowią załącznik nr 3 do SWZ

4.2.5.) Wartość części: 60589,28 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości

15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne

15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty

15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

15891000-0 - Zupy i buliony

15894000-1 - Przetworzone produkty spożywcze

15893000-4 - Produkty suszone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać w wyznaczonym terminie udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonej przez niego oferty.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:
Cena brutto zamówienia – 100 %
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:
[najniższa cena brutto] : [ cena brutto oferty ocenianej] x 100 pkt = liczba punktów oferty ocenianej.
3. Maksymalnie oferta może uzyskać 100 pkt.
4. Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
5. Do oceny ofert będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 2- pieczywo
1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (pieczywo) dla Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury: Ośrodek Szkoleniowy w Dębem, 05-140 Serock
2. Opis przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w Opisie przedmiotu zamówienia, który stanowi załącznik nr 2 do SWZ wraz z formularzami asortymentowymi które stanowią załącznik nr 1 do OPZ.
3. Sposób realizacji przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w projektowanych postanowieniach umowy (we wzorze umowy), które stanowią załącznik nr 3 do SWZ

4.2.5.) Wartość części: 55457 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15811400-0 - Bułeczki

15811100-7 - Chleb

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać w wyznaczonym terminie udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonej przez niego oferty.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:
Cena brutto zamówienia – 100 %
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:
[najniższa cena brutto] : [ cena brutto oferty ocenianej] x 100 pkt = liczba punktów oferty ocenianej.
3. Maksymalnie oferta może uzyskać 100 pkt.
4. Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
5. Do oceny ofert będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 3- ciasto i wyroby ciastkarskie
1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (ciasto i wyroby ciastkarskie) dla Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury: Ośrodek Szkoleniowy w Dębem, 05-140 Serock
2. Opis przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w Opisie przedmiotu zamówienia, który stanowi załącznik nr 2 do SWZ wraz z formularzami asortymentowymi które stanowią załącznik nr 1 do OPZ.
3. Sposób realizacji przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w projektowanych postanowieniach umowy (we wzorze umowy), które stanowią załącznik nr 3 do SWZ

4.2.5.) Wartość części: 96588,80 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15812000-3 - Wyroby ciastkarskie i ciasta

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15812200-5 - Ciasta

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać w wyznaczonym terminie udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonej przez niego oferty.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:
Cena brutto zamówienia – 100 %
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:
[najniższa cena brutto] : [ cena brutto oferty ocenianej] x 100 pkt = liczba punktów oferty ocenianej.
3. Maksymalnie oferta może uzyskać 100 pkt.
4. Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
5. Do oceny ofert będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 4- nabiał
1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (nabiał) dla Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury: Ośrodek Szkoleniowy w Dębem, 05-140 Serock
2. Opis przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w Opisie przedmiotu zamówienia, który stanowi załącznik nr 2 do SWZ wraz z formularzami asortymentowymi które stanowią załącznik nr 1 do OPZ.
3. Sposób realizacji przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w projektowanych postanowieniach umowy (we wzorze umowy), które stanowią załącznik nr 3 do SWZ

4.2.5.) Wartość części: 68666,60 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15530000-2 - Masło

15510000-6 - Mleko i śmietana

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać w wyznaczonym terminie udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonej przez niego oferty.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:
Cena brutto zamówienia – 100 %
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:
[najniższa cena brutto] : [ cena brutto oferty ocenianej] x 100 pkt = liczba punktów oferty ocenianej.
3. Maksymalnie oferta może uzyskać 100 pkt.
4. Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
5. Do oceny ofert będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 5- mrożonki
1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (mrożonki) dla Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury: Ośrodek Szkoleniowy w Dębem, 05-140 Serock
2. Opis przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w Opisie przedmiotu zamówienia, który stanowi załącznik nr 2 do SWZ wraz z formularzami asortymentowymi które stanowią załącznik nr 1 do OPZ.
3. Sposób realizacji przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w projektowanych postanowieniach umowy (we wzorze umowy), które stanowią załącznik nr 3 do SWZ

4.2.5.) Wartość części: 25203,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15311200-3 - Ziemniaki, krojone lub w plastrach oraz pozostałe ziemniaki mrożone

15331170-9 - Warzywa mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać w wyznaczonym terminie udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonej przez niego oferty.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:
Cena brutto zamówienia – 100 %
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:
[najniższa cena brutto] : [ cena brutto oferty ocenianej] x 100 pkt = liczba punktów oferty ocenianej.
3. Maksymalnie oferta może uzyskać 100 pkt.
4. Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
5. Do oceny ofert będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 6- przetwory owocowo-warzywne
1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (przetwory owocowo-warzywne) dla Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury: Ośrodek Szkoleniowy w Dębem, 05-140 Serock
2. Opis przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w Opisie przedmiotu zamówienia, który stanowi załącznik nr 2 do SWZ wraz z formularzami asortymentowymi które stanowią załącznik nr 1 do OPZ.
3. Sposób realizacji przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w projektowanych postanowieniach umowy (we wzorze umowy), które stanowią załącznik nr 3 do SWZ

4.2.5.) Wartość części: 13719,05 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15332290-3 - Dżemy

15331400-1 - Warzywa konserwowane i/lub puszkowane

15331500-2 - Warzywa konserwowane w occie

15331460-9 - Warzywa puszkowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać w wyznaczonym terminie udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonej przez niego oferty.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:
Cena brutto zamówienia – 100 %
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:
[najniższa cena brutto] : [ cena brutto oferty ocenianej] x 100 pkt = liczba punktów oferty ocenianej.
3. Maksymalnie oferta może uzyskać 100 pkt.
4. Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
5. Do oceny ofert będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 7- świeże owoce i warzywa
1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (świeże owoce i warzywa) dla Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury: Ośrodek Szkoleniowy w Dębem, 05-140 Serock
2. Opis przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w Opisie przedmiotu zamówienia, który stanowi załącznik nr 2 do SWZ wraz z formularzami asortymentowymi które stanowią załącznik nr 1 do OPZ.
3. Sposób realizacji przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w projektowanych postanowieniach umowy (we wzorze umowy), które stanowią załącznik nr 3 do SWZ

4.2.5.) Wartość części: 95889,65 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03222000-3 - Owoce i orzechy

03221000-6 - Warzywa

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać w wyznaczonym terminie udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonej przez niego oferty.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:
Cena brutto zamówienia – 100 %
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:
[najniższa cena brutto] : [ cena brutto oferty ocenianej] x 100 pkt = liczba punktów oferty ocenianej.
3. Maksymalnie oferta może uzyskać 100 pkt.
4. Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
5. Do oceny ofert będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 8- ryby i przetwory rybne
1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (ryby i przetwory rybne) dla Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury: Ośrodek Szkoleniowy w Dębem, 05-140 Serock
2. Opis przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w Opisie przedmiotu zamówienia, który stanowi załącznik nr 2 do SWZ wraz z formularzami asortymentowymi które stanowią załącznik nr 1 do OPZ.
3. Sposób realizacji przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w projektowanych postanowieniach umowy (we wzorze umowy), które stanowią załącznik nr 3 do SWZ

4.2.5.) Wartość części: 33074,30 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 03311000-2 - Ryby

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

03310000-5 - Ryby, skorupiaki i produkty wodne

15241000-9 - Ryby w folii lub puszkowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać w wyznaczonym terminie udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonej przez niego oferty.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:
Cena brutto zamówienia – 100 %
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:
[najniższa cena brutto] : [ cena brutto oferty ocenianej] x 100 pkt = liczba punktów oferty ocenianej.
3. Maksymalnie oferta może uzyskać 100 pkt.
4. Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
5. Do oceny ofert będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 9- mięso, wędliny
1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (mięso, wędliny) dla Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury: Ośrodek Szkoleniowy w Dębem, 05-140 Serock
2. Opis przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w Opisie przedmiotu zamówienia, który stanowi załącznik nr 2 do SWZ wraz z formularzami asortymentowymi które stanowią załącznik nr 1 do OPZ.
3. Sposób realizacji przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w projektowanych postanowieniach umowy (we wzorze umowy), które stanowią załącznik nr 3 do SWZ

4.2.5.) Wartość części: 128803,30 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15111000-9 - Mięso wołowe

15112000-6 - Drób

15113000-3 - Wieprzowina

15114000-0 - Podroby

15131120-2 - Produkty wędliniarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać w wyznaczonym terminie udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonej przez niego oferty.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:
Cena brutto zamówienia – 100 %
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:
[najniższa cena brutto] : [ cena brutto oferty ocenianej] x 100 pkt = liczba punktów oferty ocenianej.
3. Maksymalnie oferta może uzyskać 100 pkt.
4. Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
5. Do oceny ofert będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 10

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 10- świeże jaja
1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (świeże jaja) dla Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury: Ośrodek Szkoleniowy w Dębem, 05-140 Serock
2. Opis przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w Opisie przedmiotu zamówienia, który stanowi załącznik nr 2 do SWZ wraz z formularzami asortymentowymi które stanowią załącznik nr 1 do OPZ.
3. Sposób realizacji przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w projektowanych postanowieniach umowy (we wzorze umowy), które stanowią załącznik nr 3 do SWZ

4.2.5.) Wartość części: 35816,67 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać w wyznaczonym terminie udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonej przez niego oferty.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:
Cena brutto zamówienia – 100 %
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:
[najniższa cena brutto] : [ cena brutto oferty ocenianej] x 100 pkt = liczba punktów oferty ocenianej.
3. Maksymalnie oferta może uzyskać 100 pkt.
4. Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
5. Do oceny ofert będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 11

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 11– woda źródlana gazowana i niegazowana
1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (woda źródlana gazowana i niegazowana) dla Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury: Ośrodek Szkoleniowy w Dębem, 05-140 Serock
2. Opis przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w Opisie przedmiotu zamówienia, który stanowi załącznik nr 2 do SWZ wraz z formularzami asortymentowymi które stanowią załącznik nr 1 do OPZ.
3. Sposób realizacji przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w projektowanych postanowieniach umowy (we wzorze umowy), które stanowią załącznik nr 3 do SWZ

4.2.5.) Wartość części: 29775,61 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15981000-8 - Wody mineralne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15981200-0 - Gazowane wody mineralne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać w wyznaczonym terminie udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonej przez niego oferty.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:
Cena brutto zamówienia – 100 %
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:
[najniższa cena brutto] : [ cena brutto oferty ocenianej] x 100 pkt = liczba punktów oferty ocenianej.
3. Maksymalnie oferta może uzyskać 100 pkt.
4. Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
5. Do oceny ofert będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 12

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 12 – soki i napoje gazowane
1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (soki i napoje gazowane) dla Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury: Ośrodek Szkoleniowy w Dębem, 05-140 Serock
2. Opis przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w Opisie przedmiotu zamówienia, który stanowi załącznik nr 2 do SWZ wraz z formularzami asortymentowymi które stanowią załącznik nr 1 do OPZ.
3. Sposób realizacji przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w projektowanych postanowieniach umowy (we wzorze umowy), które stanowią załącznik nr 3 do SWZ

4.2.5.) Wartość części: 5488,80 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15320000-7 - Soki owocowe i warzywne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15980000-1 - Napoje bezalkoholowe

15982000-5 - Napoje orzeźwiające

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać w wyznaczonym terminie udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonej przez niego oferty.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:
Cena brutto zamówienia – 100 %
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:
[najniższa cena brutto] : [ cena brutto oferty ocenianej] x 100 pkt = liczba punktów oferty ocenianej.
3. Maksymalnie oferta może uzyskać 100 pkt.
4. Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
5. Do oceny ofert będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 13

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 13 - artykuły ogólnospożywcze
1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury: Ośrodek Szkolenia Ustawicznego i Współpracy Międzynarodowej w Lublinie przy ul. Krakowskie Przedmieście 62.
2. Opis przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w Opisie przedmiotu zamówienia, który stanowi załącznik nr 2 do SWZ wraz z formularzami asortymentowymi które stanowią załącznik nr 1 do OPZ.
3. Sposób realizacji przedmiotu zamówienia jest szczegółowo określony w projektowanych postanowieniach umowy (we wzorze umowy), które stanowią załącznik nr 3 do SWZ

4.2.5.) Wartość części: 35942,16 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15981000-8 - Wody mineralne

15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty

15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości

15511000-3 - Mleko

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W toku dokonywania badania i oceny ofert Zamawiający może żądać w wyznaczonym terminie udzielenia przez Wykonawcę wyjaśnień treści złożonej przez niego oferty.
2. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:
Cena brutto zamówienia – 100 %
Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę za wykonanie zamówienia otrzyma 100 pkt, pozostali odpowiednio mniej wg wzoru:
[najniższa cena brutto] : [ cena brutto oferty ocenianej] x 100 pkt = liczba punktów oferty ocenianej.
3. Maksymalnie oferta może uzyskać 100 pkt.
4. Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
5. Do oceny ofert będą brane pod uwagę ceny oferty brutto.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit a

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit b

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit c

Art. 109 ust. 1 pkt 3

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Oferta winna zawierać wszystkie dokumenty wymienione w SWZ w następującym układzie:
1) wypełniony i podpisany przez osobę uprawnioną „Formularz oferty”
– według Załącznika nr 1 do SWZ wraz z formularzami asortymentowo-cenowymi dla 13 części (załącznik nr 1 do formularza oferty);
2) oświadczenia i dokumenty, o których mowa w Rozdziale 7 ust. 2, 3 SWZ:
- oświadczenie, wg wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SWZ, o niepodleganiu wykluczeniu w postępowaniu. Oświadczenie składa odrębnie Wykonawca/każdy spośród Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia;
- dokumenty rejestrowe / pełnomocnictwo: w celu potwierdzenia, że osoba działająca w imieniu Wykonawcy jest umocowana do jego reprezentowania, Zamawiający wymaga od Wykonawcy złożenia wraz z ofertą odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru;
- zastrzeżenie tajemnicą przedsiębiorstwa informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (jeśli dotyczy);
3) informacje o których mowa w Rozdziale 13 ust. 11 SWZ (jeśli dotyczy)
4) przedmiotowe środki dowodowe o których mowa Rozdział 3 ust. 7 i 8 SWZ (jeśli dotyczy)
Szczegóły SWZ

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy występujący wspólnie są zobowiązani do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie przedmiotowego zamówienia publicznego. Wszelka korespondencja będzie prowadzona przez Zamawiającego wyłącznie z pełnomocnikiem. Przepisy dotyczące Wykonawcy stosuje się odpowiednio do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
2. W przypadku wspólnego ubiegania się Wykonawców o udzielenie zamówienia Zamawiający zbada, czy nie zachodzą podstawy wykluczenia wobec każdego z tych Wykonawców.
3. Oświadczenie (załącznik nr 4 do SWZ) o niepodleganiu wykluczeniu składają odrębnie:
a) Wykonawca/każdy spośród Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia z postępowania
4. W przypadku Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia Wykonawcy zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika. Dokument pełnomocnictwa, z treści którego będzie wynikało umocowanie do reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia tych Wykonawców należy załączyć do oferty.
Pełnomocnictwo powinno być załączone do oferty i powinno zawierać w szczególności wskazanie:
- postępowania o zamówienie publiczne, którego dotyczy,
- wszystkich Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia wymienionych z nazwy z określeniem adresu siedziby,
- ustanowionego pełnomocnika oraz zakresu jego umocowania.


Szczegółowe informacje zawarte w SWZ

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do umowy w sprawie zamówienia publicznego (wzór umowy) zawarte są w załączniku nr 3 do SWZ (część 1-13).
2. Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmian postanowień zawartej umowy w przypadkach opisanych w projektowanych postanowień umowy.
3. Wykonawca wnioskujący o zmianę umowy, przedkłada Zamawiającemu pisemne uzasadnienie konieczności wprowadzenia zmian do umowy.
4. Inicjatorem zmian w umowie mogą być obie strony umowy, z tym że ostateczna decyzja co do wprowadzenia zmian i ich zakresu należy do Zamawiającego.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Tak

7.6.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

obejmujące, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty srodowiskowe

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-12-20 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Drogą elektroniczną za pośrednictwem: https://e-propublico.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-12-20 10:05

8.4.) Termin związania ofertą: do 2023-01-18

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

1. Zamawiający wykluczy z postępowania Wykonawcę wobec którego zachodzą przesłanki określone w art. 7 ust. 1 pkt 1-3 ustawy o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego dalej "ustawa sankcyjna". Wykluczenie Wykonawcy następuje na okres trwania okoliczności określonych w art. 7 ust. 1 pkt 1-3 ustawy z dnia 13.04.2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego .

2. Zamówienie będzie realizowane przez okres 12 miesięcy od dnia podpisania umowy, nie wcześniej jednak niż od 01.02.2023 r.

3. Zamawiający zawrze umowę w sprawie zamówienia publicznego z Wykonawcą, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą, w terminach określonych w art. 308 ust. 2 lub 3 ustawy Pzp.
4. Wykonawca będzie zobowiązany do podpisania umowy w miejscu i terminie wskazanym przez Zamawiającego.
5. Wybrany w drodze niniejszego postępowania Wykonawca winien przed podpisaniem umowy złożyć Zamawiającemu:
1) informacje niezbędne do wypełnienia treści umowy na wezwanie Zamawiającego;
2) ewentualny wykaz podwykonawców.
6. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o niniejsze zamówienie, których oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą, przed podpisaniem umowy o realizację zamówienia, są zobowiązani przedstawić Zamawiającemu kopię umowy regulującej współpracę Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
7. Niedopełnienie ww. formalności, nieprzedłożenie ww. dokumentów przez Wykonawcę w wyznaczonym przez Zmawiającego terminie, przed podpisaniem umowy, rozumiane będzie przez Zamawiającego, jako uchylanie się przez Wykonawcę od zawarcia Umowy oraz będzie potraktowane przez Zamawiającego jako niemożność zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy.
8. Do oferty należy złożyć dokumenty o których mowa Rozdział 3 ust. 7 i 8 SWZ - jeśli dotyczy

Szczegółowe informacje zawarte w SWZ.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.