eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ciechanów › Dostawa artykułów spożywczych dla dwóch jednostek obsługiwanych przez Powiatowe Centrum Usług Wspólnych w Ciechanowie



Ogłoszenie z dnia 2022-12-09


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów spożywczych dla dwóch jednostek obsługiwanych przez Powiatowe Centrum Usług Wspólnych w Ciechanowie

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Powiatowe Centrum Usług Wspólnych w Ciechanowie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 389604050

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: 17 Stycznia 7

1.5.2.) Miejscowość: Ciechanów

1.5.3.) Kod pocztowy: 06-400

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL922 - Ciechanowski

1.5.7.) Numer telefonu: 533749520

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@pcuw-ciechanow.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://bip.pcuw-ciechanow.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa artykułów spożywczych dla dwóch jednostek obsługiwanych przez Powiatowe Centrum Usług Wspólnych w Ciechanowie

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-6c731af3-77a7-11ed-94da-6ae0fe5e7159

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00487645

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-12-09

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://bip.pcuw-ciechanow.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia odbywa się przy użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej, e-mail: sekretariat@pcuw-ciechanow.pl.

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1) Otwarcie ofert następuje poprzez stronę https://miniportal.uzp.gov.pl/.
2) Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia odbywa się przy użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej, e-mail: sekretariat@pcuw-ciechanow.pl.
3) Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do formularza do komunikacji.
4) Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do komunikacji wynosi 150 MB.
5) Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.
6) Identyfikator postępowania dla danego postępowania o udzielenie zamówienia dostępny jest na Liście wszystkich postępowań na miniPortalu.
7) Wykonawca składa ofertę w postępowaniu za pośrednictwem Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu. Wykonawca szyfruje ofertę poprzez miniPortal (online). W formularzu oferty Wykonawca zobowiązany jest podać adres skrzynki ePUAP, na którym prowadzona będzie korespondencja związana z postępowaniem.
8) Oferta powinna być sporządzona w języku polskim, z zachowaniem formy elektronicznej lub postaci elektronicznej w formacie danych pdf i opatrzona podpisem zaufanym lub podpisem osobistym. Sposób złożenia oferty w tym zaszyfrowania oferty opisany został w Instrukcji korzystania z miniPortal.
9) Wszelkie informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, które Wykonawca zastrzeże jako tajemnicę przedsiębiorstwa, powinny zostać złożone w osobnym pliku wraz z jednoczesnym zaznaczeniem polecenia „Załącznik stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa” a następnie wraz z plikami stanowiącymi jawną część skompresowane do jednego pliku archiwum (ZIP).
10) Wykonawca może przed upływem terminu do składania ofert zmienić lub wycofać ofertę za pośrednictwem Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty dostępnego na ePUAP
i udostępnionego również na miniPortalu. Sposób zmiany i wycofania oferty został opisany w Instrukcji użytkownika dostępnej na miniPortalu.
11) Wykonawca po upływie terminu do składania ofert nie może skutecznie dokonać zmiany ani wycofać złożonej oferty.
12) W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcami – w szczególności składanie oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz przekazywanie informacji – odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal (Formularz do komunikacji). We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia.
13) Zamawiający będzie komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej email: sekretariat@pcuw-ciechanow.pl, Zamawiający wymaga, aby w tytule maila był podany nr sprawy, co ułatwi komunikację pomiędzy stronami postępowania.
14) Dokumenty elektroniczne, oświadczenia lub elektroniczne kopie dokumentów lub oświadczeń składane są przez Wykonawcę na wskazany powyżej adres email. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgody z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz. U. poz. 2415).

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Klauzula informacyjna - Rozdział I ust. 16 SWZ oraz Załącznik nr 5 do SWZ

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: PCUW.272.3.1.2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 7

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa świeżego pieczywa, wyrobów piekarskich i ciastkarskich.
Dostawy poszczególnych partii towaru w ramach zamówienia będą realizowane na podstawie zapotrzebowania zgłoszonego przez Zamawiającego telefonicznie, na piśmie lub pocztą elektroniczną (e-mail) na adres osoby wskazanej przez Wykonawcę do kontaktu z Zamawiającym w trakcie realizacji przedmiotu umowy.
Dostawy będą realizowane od poniedziałku do piątku, w terminie 1 dnia od dnia złożenia zamówienia.
Pieczywo świeże i inne wyroby piekarskie i ciastkarskie – codzienna dostawa
(od poniedziałku do piątku w godzinach 6:00 – 6:30)
Wykonawca zobowiązany jest dokonać rozładunku dostarczonego towaru do magazynu poszczególnych jednostek składających zamówienie:
1) Zespół Szkół nr 2 im. Adama Mickiewicza w Ciechanowie, ul. Orylska 9,
2) Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Ciechanowie, ul. Sienkiewicza 1
Upoważnieni pracownicy Zamawiającego będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo - wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych. Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia powinny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 1/3 okresu określonego przez producenta. Jeżeli Zamawiający przy odbiorze artykułów stwierdzi, że jakość, ilość lub termin ważności do spożycia są niezgodne ze złożonym zamówieniem (towar jest wadliwy) ma prawo odmówić odbioru przedmiotu zamówienia i żądać niezwłocznej dostawy właściwego asortymentu. Zamawiający informuje, iż u Odbiorcy obowiązuje system HACCP, w związku z tym należy przedstawić w momencie rozpoczęcia dostaw i na żądanie aktualne orzeczenie lekarskie z badania do celów sanitarno - epidemiologicznych osoby dostarczającej towar.

Zamawiający określił przewidywane, szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły spożywcze w okresie wykonywania zamówienia, które nie są wiążące dla Zamawiającego, a stanowią jedynie podstawę dla Wykonawców do sporządzenia oferty. Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia odszkodowawcze w stosunku do niewykorzystanej ilości przedmiotu zamówienia.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (OPZ) został zawarty w Formularzu cenowym -Załącznik 3a do SWZ oraz Wzorze umowy -Załącznik nr 4 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Cena 90%
2. Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego 10%
1) CENA – 90%- 90 pkt (1% = 1 pkt)
Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:

Cena najniższa ze wszystkich ofert x 90 pkt x Znaczenie kryterium 90%
------------------------------------------------------------------------------------------
Cena oferty badanej

Oferta może otrzymać maksymalnie 90 pkt w zakresie kryterium ceny.

2) Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego- 10%-10 pkt. (1%=1pkt)
Punkty w przedmiotowym kryterium zostaną obliczone wg następującego wzoru:
Opust ocenianej oferty x 10 pkt x Znaczenie kryterium 10%
---------------------------------------------------------------------------------------
Najwyższy opust ze wszystkich ofert

Wykonawca zobowiązany jest wskazać wysokość opustu cenowego w % w Formularzu ofertowym (Załącznik nr 1 do SWZ).
Jeżeli Wykonawca nie wskaże w Formularzu ofertowym żadnego opustu, oferta Wykonawcy otrzyma 0 pkt w przedmiotowym kryterium
Oferta może otrzymać maksymalnie 10 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego.

Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska największą liczbę punktów. Maksymalna liczba punktów w kryteriach: Cena + Opust cenowy = 100 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 90,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego

4.3.6.) Waga: 10,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa produktów mleczarskich
Dostawy poszczególnych partii towaru w ramach zamówienia będą realizowane na podstawie zapotrzebowania zgłoszonego przez Zamawiającego telefonicznie, na piśmie lub pocztą elektroniczną (e-mail) na adres osoby wskazanej przez Wykonawcę do kontaktu z Zamawiającym w trakcie realizacji przedmiotu umowy.
Dostawy będą realizowane od poniedziałku do piątku, w terminie 1 dnia od dnia złożenia zamówienia.

Produkty mleczarskie – dostawa dwa razy w tygodniu (od poniedziałku do czwartku w godzinach 7:00 – 10:00)

Wykonawca zobowiązany jest dokonać rozładunku dostarczonego towaru do magazynu poszczególnych jednostek składających zamówienie:
1) Zespół Szkół nr 2 im. Adama Mickiewicza w Ciechanowie, ul. Orylska 9,
2) Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Ciechanowie, ul. Sienkiewicza 1
Upoważnieni pracownicy Zamawiającego będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo - wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych. Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia powinny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 1/3 okresu określonego przez producenta. Jeżeli Zamawiający przy odbiorze artykułów stwierdzi, że jakość, ilość lub termin ważności do spożycia są niezgodne ze złożonym zamówieniem (towar jest wadliwy) ma prawo odmówić odbioru przedmiotu zamówienia i żądać niezwłocznej dostawy właściwego asortymentu. Zamawiający informuje, iż u Odbiorcy obowiązuje system HACCP, w związku z tym należy przedstawić w momencie rozpoczęcia dostaw i na żądanie aktualne orzeczenie lekarskie z badania do celów sanitarno - epidemiologicznych osoby dostarczającej towar.

Zamawiający określił przewidywane, szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły spożywcze w okresie wykonywania zamówienia, które nie są wiążące dla Zamawiającego, a stanowią jedynie podstawę dla Wykonawców do sporządzenia oferty. Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia odszkodowawcze w stosunku do niewykorzystanej ilości przedmiotu zamówienia.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (OPZ) został zawarty w Formularzu cenowym -Załącznik 3b do SWZ oraz Wzorze umowy -Załącznik nr 4 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Cena 90%
2. Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego 10%
1) CENA – 90%- 90 pkt (1% = 1 pkt)
Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:

Cena najniższa ze wszystkich ofert x 90 pkt x Znaczenie kryterium 90%
------------------------------------------------------------------------------------------
Cena oferty badanej

Oferta może otrzymać maksymalnie 90 pkt w zakresie kryterium ceny.

2) Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego- 10%-10 pkt. (1%=1pkt)
Punkty w przedmiotowym kryterium zostaną obliczone wg następującego wzoru:
Opust ocenianej oferty x 10 pkt x Znaczenie kryterium 10%
---------------------------------------------------------------------------------------
Najwyższy opust ze wszystkich ofert

Wykonawca zobowiązany jest wskazać wysokość opustu cenowego w % w Formularzu ofertowym (Załącznik nr 1 do SWZ).
Jeżeli Wykonawca nie wskaże w Formularzu ofertowym żadnego opustu, oferta Wykonawcy otrzyma 0 pkt w przedmiotowym kryterium
Oferta może otrzymać maksymalnie 10 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego.

Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska największą liczbę punktów. Maksymalna liczba punktów w kryteriach: Cena + Opust cenowy = 100 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 90,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego

4.3.6.) Waga: 10,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i wyrobów mięsnych
Dostawy poszczególnych partii towaru w ramach zamówienia będą realizowane na podstawie zapotrzebowania zgłoszonego przez Zamawiającego telefonicznie, na piśmie lub pocztą elektroniczną (e-mail) na adres osoby wskazanej przez Wykonawcę do kontaktu z Zamawiającym w trakcie realizacji przedmiotu umowy.
Dostawy będą realizowane od poniedziałku do piątku, w terminie 1 dnia od dnia złożenia zamówienia.
Produkty zwierzęce, mięso i wyroby mięsne – dostawa cztery razy w tygodniu (od poniedziałku do czwartku w godzinach 7:00 – 10:00)

Wykonawca zobowiązany jest dokonać rozładunku dostarczonego towaru do magazynu poszczególnych jednostek składających zamówienie:
1) Zespół Szkół nr 2 im. Adama Mickiewicza w Ciechanowie, ul. Orylska 9,
2) Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Ciechanowie, ul. Sienkiewicza 1
Upoważnieni pracownicy Zamawiającego będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo - wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych. Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia powinny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 1/3 okresu określonego przez producenta. Jeżeli Zamawiający przy odbiorze artykułów stwierdzi, że jakość, ilość lub termin ważności do spożycia są niezgodne ze złożonym zamówieniem (towar jest wadliwy) ma prawo odmówić odbioru przedmiotu zamówienia i żądać niezwłocznej dostawy właściwego asortymentu. Zamawiający informuje, iż u Odbiorcy obowiązuje system HACCP, w związku z tym należy przedstawić w momencie rozpoczęcia dostaw i na żądanie aktualne orzeczenie lekarskie z badania do celów sanitarno - epidemiologicznych osoby dostarczającej towar.

Zamawiający określił przewidywane, szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły spożywcze w okresie wykonywania zamówienia, które nie są wiążące dla Zamawiającego, a stanowią jedynie podstawę dla Wykonawców do sporządzenia oferty. Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia odszkodowawcze w stosunku do niewykorzystanej ilości przedmiotu zamówienia.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (OPZ) został zawarty w Formularzu cenowym -Załącznik 3c do SWZ oraz Wzorze umowy -Załącznik nr 4 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15130000-8 - Produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Cena 90%
2. Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego 10%
1) CENA – 90%- 90 pkt (1% = 1 pkt)
Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:

Cena najniższa ze wszystkich ofert x 90 pkt x Znaczenie kryterium 90%
------------------------------------------------------------------------------------------
Cena oferty badanej

Oferta może otrzymać maksymalnie 90 pkt w zakresie kryterium ceny.

2) Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego- 10%-10 pkt. (1%=1pkt)
Punkty w przedmiotowym kryterium zostaną obliczone wg następującego wzoru:
Opust ocenianej oferty x 10 pkt x Znaczenie kryterium 10%
---------------------------------------------------------------------------------------
Najwyższy opust ze wszystkich ofert

Wykonawca zobowiązany jest wskazać wysokość opustu cenowego w % w Formularzu ofertowym (Załącznik nr 1 do SWZ).
Jeżeli Wykonawca nie wskaże w Formularzu ofertowym żadnego opustu, oferta Wykonawcy otrzyma 0 pkt w przedmiotowym kryterium
Oferta może otrzymać maksymalnie 10 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego.

Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska największą liczbę punktów. Maksymalna liczba punktów w kryteriach: Cena + Opust cenowy = 100 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 90,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego

4.3.6.) Waga: 10,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa różnych artykułów spożywczych.

Dostawy poszczególnych partii towaru w ramach zamówienia będą realizowane na podstawie zapotrzebowania zgłoszonego przez Zamawiającego telefonicznie, na piśmie lub pocztą elektroniczną (e-mail) na adres osoby wskazanej przez Wykonawcę do kontaktu z Zamawiającym w trakcie realizacji przedmiotu umowy.
Dostawy będą realizowane od poniedziałku do piątku, w terminie 1 dnia od dnia złożenia zamówienia.
Różne artykuły spożywcze – dostawa dwa razy w tygodniu (od poniedziałku do piątku w godzinach 7:00-10:00)
Wykonawca zobowiązany jest dokonać rozładunku dostarczonego towaru do magazynu poszczególnych jednostek składających zamówienie:
1) Zespół Szkół nr 2 im. Adama Mickiewicza w Ciechanowie, ul. Orylska 9,
2) Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Ciechanowie, ul. Sienkiewicza 1
Upoważnieni pracownicy Zamawiającego będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo - wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych. Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia powinny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 1/3 okresu określonego przez producenta. Jeżeli Zamawiający przy odbiorze artykułów stwierdzi, że jakość, ilość lub termin ważności do spożycia są niezgodne ze złożonym zamówieniem (towar jest wadliwy) ma prawo odmówić odbioru przedmiotu zamówienia i żądać niezwłocznej dostawy właściwego asortymentu. Zamawiający informuje, iż u Odbiorcy obowiązuje system HACCP, w związku z tym należy przedstawić w momencie rozpoczęcia dostaw i na żądanie aktualne orzeczenie lekarskie z badania do celów sanitarno - epidemiologicznych osoby dostarczającej towar.
Zamawiający określił przewidywane, szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły spożywcze w okresie wykonywania zamówienia, które nie są wiążące dla Zamawiającego, a stanowią jedynie podstawę dla Wykonawców do sporządzenia oferty. Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia odszkodowawcze w stosunku do niewykorzystanej ilości przedmiotu zamówienia.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (OPZ) został zawarty w Formularzu cenowym -Załącznik 3d do SWZ oraz Wzorze umowy -Załącznik nr 4 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Cena 90%
2. Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego 10%
1) CENA – 90%- 90 pkt (1% = 1 pkt)
Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:

Cena najniższa ze wszystkich ofert x 90 pkt x Znaczenie kryterium 90%
------------------------------------------------------------------------------------------
Cena oferty badanej

Oferta może otrzymać maksymalnie 90 pkt w zakresie kryterium ceny.

2) Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego- 10%-10 pkt. (1%=1pkt)
Punkty w przedmiotowym kryterium zostaną obliczone wg następującego wzoru:
Opust ocenianej oferty x 10 pkt x Znaczenie kryterium 10%
---------------------------------------------------------------------------------------
Najwyższy opust ze wszystkich ofert

Wykonawca zobowiązany jest wskazać wysokość opustu cenowego w % w Formularzu ofertowym (Załącznik nr 1 do SWZ).
Jeżeli Wykonawca nie wskaże w Formularzu ofertowym żadnego opustu, oferta Wykonawcy otrzyma 0 pkt w przedmiotowym kryterium
Oferta może otrzymać maksymalnie 10 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego.

Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska największą liczbę punktów. Maksymalna liczba punktów w kryteriach: Cena + Opust cenowy = 100 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 90,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego

4.3.6.) Waga: 10,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa ryb i innych artykułów mrożonych.
Dostawy poszczególnych partii towaru w ramach zamówienia będą realizowane na podstawie zapotrzebowania zgłoszonego przez Zamawiającego telefonicznie, na piśmie lub pocztą elektroniczną (e-mail) na adres osoby wskazanej przez Wykonawcę do kontaktu z Zamawiającym w trakcie realizacji przedmiotu umowy.
Dostawy będą realizowane od poniedziałku do piątku, w terminie 1 dnia od dnia złożenia zamówienia.
Ryby świeże, mrożone, wędzone, solone oraz warzywa i owoce mrożone – dostawa dwa razy w tygodniu (od poniedziałku do piątku w godzinach 7:00-10:00)
Wykonawca zobowiązany jest dokonać rozładunku dostarczonego towaru do magazynu poszczególnych jednostek składających zamówienie:
1) Zespół Szkół nr 2 im. Adama Mickiewicza w Ciechanowie, ul. Orylska 9,
2) Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Ciechanowie, ul. Sienkiewicza 1
Upoważnieni pracownicy Zamawiającego będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo - wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych. Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia powinny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 1/3 okresu określonego przez producenta. Jeżeli Zamawiający przy odbiorze artykułów stwierdzi, że jakość, ilość lub termin ważności do spożycia są niezgodne ze złożonym zamówieniem (towar jest wadliwy) ma prawo odmówić odbioru przedmiotu zamówienia i żądać niezwłocznej dostawy właściwego asortymentu. Zamawiający informuje, iż u Odbiorcy obowiązuje system HACCP, w związku z tym należy przedstawić w momencie rozpoczęcia dostaw i na żądanie aktualne orzeczenie lekarskie z badania do celów sanitarno - epidemiologicznych osoby dostarczającej towar.

Zamawiający określił przewidywane, szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły spożywcze w okresie wykonywania zamówienia, które nie są wiążące dla Zamawiającego, a stanowią jedynie podstawę dla Wykonawców do sporządzenia oferty. Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia odszkodowawcze w stosunku do niewykorzystanej ilości przedmiotu zamówienia.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (OPZ) został zawarty w Formularzu cenowym -Załącznik 3e do SWZ oraz Wzorze umowy -Załącznik nr 4 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Cena 90%
2. Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego 10%
1) CENA – 90%- 90 pkt (1% = 1 pkt)
Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:

Cena najniższa ze wszystkich ofert x 90 pkt x Znaczenie kryterium 90%
------------------------------------------------------------------------------------------
Cena oferty badanej

Oferta może otrzymać maksymalnie 90 pkt w zakresie kryterium ceny.

2) Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego- 10%-10 pkt. (1%=1pkt)
Punkty w przedmiotowym kryterium zostaną obliczone wg następującego wzoru:
Opust ocenianej oferty x 10 pkt x Znaczenie kryterium 10%
---------------------------------------------------------------------------------------
Najwyższy opust ze wszystkich ofert

Wykonawca zobowiązany jest wskazać wysokość opustu cenowego w % w Formularzu ofertowym (Załącznik nr 1 do SWZ).
Jeżeli Wykonawca nie wskaże w Formularzu ofertowym żadnego opustu, oferta Wykonawcy otrzyma 0 pkt w przedmiotowym kryterium
Oferta może otrzymać maksymalnie 10 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego.

Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska największą liczbę punktów. Maksymalna liczba punktów w kryteriach: Cena + Opust cenowy = 100 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 90,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego

4.3.6.) Waga: 10,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa świeżych owoców i warzyw.
Dostawy poszczególnych partii towaru w ramach zamówienia będą realizowane na podstawie zapotrzebowania zgłoszonego przez Zamawiającego telefonicznie, na piśmie lub pocztą elektroniczną (e-mail) na adres osoby wskazanej przez Wykonawcę do kontaktu z Zamawiającym w trakcie realizacji przedmiotu umowy.
Dostawy będą realizowane od poniedziałku do piątku, w terminie 1 dnia od dnia złożenia zamówienia.
Świeże warzywa i owoce – dostawa cztery razy w tygodniu ( od poniedziałku do czwartku w godzinach 7:00-10:00)
Wykonawca zobowiązany jest dokonać rozładunku dostarczonego towaru do magazynu poszczególnych jednostek składających zamówienie:
1) Zespół Szkół nr 2 im. Adama Mickiewicza w Ciechanowie, ul. Orylska 9,
2) Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Ciechanowie, ul. Sienkiewicza 1
Upoważnieni pracownicy Zamawiającego będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo - wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych. Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia powinny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 1/3 okresu określonego przez producenta. Jeżeli Zamawiający przy odbiorze artykułów stwierdzi, że jakość, ilość lub termin ważności do spożycia są niezgodne ze złożonym zamówieniem (towar jest wadliwy) ma prawo odmówić odbioru przedmiotu zamówienia i żądać niezwłocznej dostawy właściwego asortymentu. Zamawiający informuje, iż u Odbiorcy obowiązuje system HACCP, w związku z tym należy przedstawić w momencie rozpoczęcia dostaw i na żądanie aktualne orzeczenie lekarskie z badania do celów sanitarno - epidemiologicznych osoby dostarczającej towar.

Zamawiający określił przewidywane, szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły spożywcze w okresie wykonywania zamówienia, które nie są wiążące dla Zamawiającego, a stanowią jedynie podstawę dla Wykonawców do sporządzenia oferty. Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia odszkodowawcze w stosunku do niewykorzystanej ilości przedmiotu zamówienia.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (OPZ) został zawarty w Formularzu cenowym -Załącznik 3f do SWZ oraz Wzorze umowy -Załącznik nr 4 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Cena 90%
2. Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego 10%
1) CENA – 90%- 90 pkt (1% = 1 pkt)
Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:

Cena najniższa ze wszystkich ofert x 90 pkt x Znaczenie kryterium 90%
------------------------------------------------------------------------------------------
Cena oferty badanej

Oferta może otrzymać maksymalnie 90 pkt w zakresie kryterium ceny.

2) Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego- 10%-10 pkt. (1%=1pkt)
Punkty w przedmiotowym kryterium zostaną obliczone wg następującego wzoru:
Opust ocenianej oferty x 10 pkt x Znaczenie kryterium 10%
---------------------------------------------------------------------------------------
Najwyższy opust ze wszystkich ofert

Wykonawca zobowiązany jest wskazać wysokość opustu cenowego w % w Formularzu ofertowym (Załącznik nr 1 do SWZ).
Jeżeli Wykonawca nie wskaże w Formularzu ofertowym żadnego opustu, oferta Wykonawcy otrzyma 0 pkt w przedmiotowym kryterium
Oferta może otrzymać maksymalnie 10 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego.

Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska największą liczbę punktów. Maksymalna liczba punktów w kryteriach: Cena + Opust cenowy = 100 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 90,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego

4.3.6.) Waga: 10,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa świeżych jaj.
Dostawy poszczególnych partii towaru w ramach zamówienia będą realizowane na podstawie zapotrzebowania zgłoszonego przez Zamawiającego telefonicznie, na piśmie lub pocztą elektroniczną (e-mail) na adres osoby wskazanej przez Wykonawcę do kontaktu z Zamawiającym w trakcie realizacji przedmiotu umowy.
Dostawy będą realizowane od poniedziałku do piątku, w terminie 1 dnia od dnia złożenia zamówienia.
Jaja świeże –dostawa raz w tygodniu (od poniedziałku do piątku w godzinach 7:00-10:00)
Wykonawca zobowiązany jest dokonać rozładunku dostarczonego towaru do magazynu poszczególnych jednostek składających zamówienie:
1) Zespół Szkół nr 2 im. Adama Mickiewicza w Ciechanowie, ul. Orylska 9,
2) Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Ciechanowie, ul. Sienkiewicza 1
Upoważnieni pracownicy Zamawiającego będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo - wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych. Produkty spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia powinny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 1/3 okresu określonego przez producenta. Jeżeli Zamawiający przy odbiorze artykułów stwierdzi, że jakość, ilość lub termin ważności do spożycia są niezgodne ze złożonym zamówieniem (towar jest wadliwy) ma prawo odmówić odbioru przedmiotu zamówienia i żądać niezwłocznej dostawy właściwego asortymentu. Zamawiający informuje, iż u Odbiorcy obowiązuje system HACCP, w związku z tym należy przedstawić w momencie rozpoczęcia dostaw i na żądanie aktualne orzeczenie lekarskie z badania do celów sanitarno - epidemiologicznych osoby dostarczającej towar.

Zamawiający określił przewidywane, szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły spożywcze w okresie wykonywania zamówienia, które nie są wiążące dla Zamawiającego, a stanowią jedynie podstawę dla Wykonawców do sporządzenia oferty. Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia odszkodowawcze w stosunku do niewykorzystanej ilości przedmiotu zamówienia.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (OPZ) został zawarty w Formularzu cenowym -Załącznik 3g do SWZ oraz Wzorze umowy -Załącznik nr 4 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Cena 90%
2. Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego 10%
1) CENA – 90%- 90 pkt (1% = 1 pkt)
Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:

Cena najniższa ze wszystkich ofert x 90 pkt x Znaczenie kryterium 90%
------------------------------------------------------------------------------------------
Cena oferty badanej

Oferta może otrzymać maksymalnie 90 pkt w zakresie kryterium ceny.

2) Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego- 10%-10 pkt. (1%=1pkt)
Punkty w przedmiotowym kryterium zostaną obliczone wg następującego wzoru:
Opust ocenianej oferty x 10 pkt x Znaczenie kryterium 10%
---------------------------------------------------------------------------------------
Najwyższy opust ze wszystkich ofert

Wykonawca zobowiązany jest wskazać wysokość opustu cenowego w % w Formularzu ofertowym (Załącznik nr 1 do SWZ).
Jeżeli Wykonawca nie wskaże w Formularzu ofertowym żadnego opustu, oferta Wykonawcy otrzyma 0 pkt w przedmiotowym kryterium
Oferta może otrzymać maksymalnie 10 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego.

Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska największą liczbę punktów. Maksymalna liczba punktów w kryteriach: Cena + Opust cenowy = 100 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 90,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Opust cenowy za asortyment spoza formularza cenowego

4.3.6.) Waga: 10,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Zamawiający nie wymaga dokumentów na potwierdzenie braku podstaw do wykluczenia. Informacje zawarte w oświadczeniu o niepodleganiu wykluczeniu (Załącznik nr 2 do SWZ) stanowią potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Wykonawcy występujący wspólnie są zobowiązani do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie przedmiotowego zamówienia publicznego. Wszelka korespondencja będzie prowadzona przez zamawiającego wyłącznie z pełnomocnikiem. Pozostałe informacje zgodnie z SWZ Rozdział II ust. 9 Wykaz podmiotowych
środków dowodowych

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Oprócz zmian dopuszczonych ustawą Pzp (art. 455 ust. 1 Ustawy Pzp) Zamawiający przewiduje zmiany wskazane w § 11 wzoru Umowy (Załącznik nr 4 do SWZ)

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-12-19 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca skałada ofertę w postępowaniu za pośrdnictwem Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu. Wykonawca szyfruje oferę poprzez miniportal (on-line).

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-12-19 10:30

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

Wykonawca dodatkowo dołącza do oferty: Formularz cenowy dla poszczególnych części zamówienia stanowiący Załączniki nr 3a, 3b, 3c, 3d, 3e, 3f, 3g do SWZ. Brak załączenia do oferty Formularza cenowego będzie skutkowało odrzuceniem oferty na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy Pzp.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.