eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi SuwałkiDostawa pieczywa i bułki tartej do Aresztu Śledczego w Suwałkach (DKW.2232.7.2022)



Ogłoszenie z dnia 2022-12-07


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa pieczywa i bułki tartej do Aresztu Śledczego w Suwałkach (DKW.2232.7.2022)

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ARESZT ŚLEDCZY W SUWAŁKACH

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000319598

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Wojska Polskiego

1.5.2.) Miejscowość: Suwałki

1.5.3.) Kod pocztowy: 16-400

1.5.4.) Województwo: podlaskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL843 - Suwalski

1.5.7.) Numer telefonu: 87 565 12 07

1.5.8.) Numer faksu: 87 565 03 28

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: as_suwalki@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl/jednostka/areszt-sledczy-w-suwalkach

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://miniportal.uzp.gov.pl

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa pieczywa i bułki tartej do Aresztu Śledczego w Suwałkach (DKW.2232.7.2022)

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-189ebffe-6015-11ed-8832-4e4740e186ac

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00482652

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-12-07

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00093318/04/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.4 Dostawa pieczywa i bułki tartej

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00431388/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: DKW.2232.7.2022

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 409640,00 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Chleb pszenno-żytni:
– krojony (grubość kromki 11-13 mm),
– bochenki o wadze netto 500 g;
–porcjowany, jednolitego gatunku, kształtu i gramatury;
– pakowany w worki foliowe dopuszczone do kontaktu z żywnością;
– opakowanie jednostkowe powinno być zaklejone folią (nie dopuszcza się klipsów z metalowymi elementami);
Cechy charakterystyczne: świeży, dobrej jakości, o jednolitej konsystencji, zwartej, wolny od wad eliminujących go od spożycia, dostarczane partie danego towaru w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia. Minimalny okres przydatności do spożycia: 3 dni od daty dostawy.
Cechy wykluczające: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, chleb stęchły, mdły, zanieczyszczenia mechaniczne, chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli; objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione; obecność szkodników, brak oznakowania bochenków;
Opakowanie i oznakowanie dostawy:
Pieczywo powinno być pakowane w kosze plastikowe (opakowanie zbiorcze), które będą zwracane Wykonawcy przy następnej dostawie. Pieczywo przed za foliowaniem musi być koniecznie odpowiednio wystudzone. Oznakowanie na opakowaniu powinno zawierać m.in: nazwę rodzajową produktu, wykaz składników, masę netto, nazwę producenta, adres, informację o cieście, data minimalnej trwałości, procentową zawartość składników, oznaczenie partii produkcyjnej, jeśli nie jest tym oznaczeniem data minimalnej trwałości (wszystkie wyroby muszą być oznakowane etykietką zawierającą wszystkie niezbędne informacje zgodnie z obowiązującymi przepisami).
15811100-7 - 68 200,00 kg
2. Chleb pszenny:
– krojony (grubość kromki 11-13 mm);
– bochenki o wadze netto 500 g;
–porcjowany, jednolitego gatunku, kształtu i gramatury;
– pakowany w worki foliowe dopuszczone do kontaktu z żywnością;
– opakowanie jednostkowe powinno być zaklejone folią (nie dopuszcza się klipsów z metalowymi elementami);
Cechy charakterystyczne: świeży, dobrej jakości, o jednolitej konsystencji, zwartej, wolny od wad eliminujących go od spożycia, dostarczane partie danego towaru w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia. Minimalny okres przydatności do spożycia: 3 dni od daty dostawy.
Cechy wykluczające: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, chleb stęchły, mdły, zanieczyszczenia mechaniczne, chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli; objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione; obecność szkodników, brak oznakowania bochenków;
Opakowanie i oznakowanie dostawy:
Pieczywo powinno być pakowane w kosze plastikowe (opakowanie zbiorcze), które będą zwracane Wykonawcy przy następnej dostawie. Pieczywo przed za foliowaniem musi być koniecznie odpowiednio wystudzone. Oznakowanie na opakowaniu powinno zawierać m.in: nazwę rodzajową produktu, wykaz składników, masę netto, nazwę producenta, adres, informację o cieście, data minimalnej trwałości, procentową zawartość składników, oznaczenie partii produkcyjnej, jeśli nie jest tym oznaczeniem data minimalnej trwałości (wszystkie wyroby muszą być oznakowane etykietką zawierającą wszystkie niezbędne informacje zgodnie z obowiązującymi przepisami).
15811100-7 - 10 000,00 kg
3. Chleb razowy:
– krojony (grubość kromki 11-13 mm);
– bochenki o wadze netto 500 g;
–porcjowany, jednolitego gatunku, kształtu i gramatury;
– pakowany w worki foliowe dopuszczone do kontaktu z żywnością;
– opakowanie jednostkowe powinno być zaklejone folią (nie dopuszcza się klipsów z metalowymi elementami);
Cechy charakterystyczne: świeży, dobrej jakości, o jednolitej konsystencji, zwartej, wolny od wad eliminujących go od spożycia, dostarczane partie danego towaru w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia. Minimalny okres przydatności do spożycia: 3 dni od daty dostawy.
Cechy wykluczające: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, chleb stęchły, mdły, zanieczyszczenia mechaniczne, chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli; objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione; obecność szkodników, brak oznakowania bochenków;
Opakowanie i oznakowanie dostawy:
Pieczywo powinno być pakowane w kosze plastikowe (opakowanie zbiorcze), które będą zwracane Wykonawcy przy następnej dostawie. Pieczywo przed za foliowaniem musi być koniecznie odpowiednio wystudzone. Oznakowanie na opakowaniu powinno zawierać m.in: nazwę rodzajową produktu, wykaz składników, masę netto, nazwę producenta, adres, informację o cieście, data minimalnej trwałości, procentową zawartość składników, oznaczenie partii produkcyjnej, jeśli nie jest tym oznaczeniem data minimalnej trwałości (wszystkie wyroby muszą być oznakowane etykietką zawierającą wszystkie niezbędne informacje zgodnie z obowiązującymi przepisami).
15811100-7 - 2 000,00 kg
4. Bułka pszenna zwykła:
- pieczywo pszenne zwykłe wyrabiane z mąki pszennej typ 550 na drożdżach, z dodatkiem soli
- waga 1 szt. 50 g
Cechy charakterystyczne: okrągłe, świeże, dobrej jakości, o jednolitej konsystencji, zwartej, wolne od wad eliminujących go od spożycia, dostarczane partie danego towaru w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia. Minimalny okres przydatności do spożycia: 3 dni od daty dostawy.
Cechy wykluczające: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, bułki stęchłe, mdłe, zanieczyszczenia mechaniczne, bułki o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzone, spalone, niedopieczone, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli; objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione; obecność szkodników,
Opakowanie i oznakowanie dostawy:
Pieczywo powinno być pakowane w kosze plastikowe (opakowanie zbiorcze), które będą zwracane Wykonawcy przy następnej dostawie. Oznakowanie na opakowaniu (bądź dołączony dokument) powinien zawierać m.in: nazwę rodzajową produktu, wykaz składników, masę netto, nazwę producenta, adres, informację o cieście, data minimalnej trwałości, procentową zawartość składników, oznaczenie partii produkcyjnej, jeśli nie jest tym oznaczeniem data minimalnej trwałości (wszystkie wyroby muszą być oznakowane etykietką zawierającą wszystkie niezbędne informacje zgodnie z obowiązującymi przepisami).
15811400-0 - 18 000 szt.
5. Bułka tarta:
– produkt otrzymany przez rozdrobnienie wysuszonego pieczywa;
Cechy charakterystyczne: struktura i konsystencja – sypka, bez grudek, barwa naturalna, może być niejednolita, smak i zapach – charakterystyczny dla suszonego pieczywa; Minimalny okres przydatności do spożycia – 1 miesiące od daty dostawy;
Cechy wykluczające: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia;
Opakowanie i oznakowanie dostawy:
Opakowanie: materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością o gramaturze do 5 kg. Opakowanie powinno być zaklejone folią (nie dopuszcza się klipsów z metalowymi elementami);
Oznakowanie na opakowaniu powinno zawierać m.in: nazwę dostawcy/producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę – termin produkcji i przydatności do spożycia.
15811000-6 - 900,00 kg

4.5.3.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15811100-7 - Chleb

15811400-0 - Bułeczki

15811000-6 - Pieczywo

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 323420,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 563280,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 323420,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Sobieski Piekarnia Dorota i Andrzej Zakrzewscy Sp. J.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5460001937

7.3.3) Ulica: Białostocka 69 B

7.3.4) Miejscowość: Mońki

7.3.5) Kod pocztowy: 19-100

7.3.6.) Województwo: podlaskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-01

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 323420,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2023-11-30

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.