Ogłoszenie z dnia 2025-10-16
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
"Sukcesywne dostawy wędlin, mięsa różnego oraz drobiu i wyrobów drobiarskich dla potrzeb Powiatowego Domu Pomocy Społecznej w Czarnowie na rok 2026”.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Powiat Gostyniński
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 611016100
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Romana Dmowskiego 13
1.5.2.) Miejscowość: Gostynin
1.5.3.) Kod pocztowy: 09-500
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL923 - Płocki
1.5.7.) Numer telefonu: 48242357981
1.5.8.) Numer faksu: 48242357985
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@gostynin.powiat.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: bip.gostynin.powiat.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
"Sukcesywne dostawy wędlin, mięsa różnego oraz drobiu i wyrobów drobiarskich dla potrzeb Powiatowego Domu Pomocy Społecznej w Czarnowie na rok 2026”.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d0f598ee-e641-436f-b3c9-f3605d0f0736
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00479636
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-10-16
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00014109/09/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.5 "Sukcesywne dostawy wędlin, mięsa róznego oraz drobiu i wyrobów drobiarskich na potrzeby Powiatowego Domu Pomocy Społecznej w Czarnowie na rok 2026
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-d0f598ee-e641-436f-b3c9-f3605d0f07363.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-d0f598ee-e641-436f-b3c9-f3605d0f0736
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1) W postępowaniu o udzielenie
zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym a wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która
jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl lub poczty elektronicznej na adres: przetargi@gostynin.powiat.pl, z
zastrzeżeniem, że złożenie oferty następuje wyłącznie przy użyciu Platformy e-Zamówienia.
2. Ofertę składa się pod rygorem nieważności, zgodnie z wyborem Wykonawcy:
- w formie elektronicznej (oznacza to postać elektroniczną opatrzoną kwalifikowanym podpisem elektronicznym),
- w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym wyłącznie poprzez Platformę e-Zamówienia.
3. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady
i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej
https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
4) Komunikacja w postępowaniu, pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą, w
szczególności przekazywanie wezwań, zawiadomień, zadawanie pytań i udzielenie odpowiedzi z wyłączeniem składania ofert,
odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem poczty elektronicznej: na adres: przetargi@gostynin.powiat.pl lub przy użyciu
formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do
komunikacji”). Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj
załącznik”).
5) Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz
informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia.
6) W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia użytkownicy mogą
skorzystać ze wsparcia technicznego dostępnego pod numerem telefonu (32) 77 88 999 lub drogą elektroniczną poprzez formularz
udostępniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl w zakładce „Zgłoś problem”.
7) Zamawiający dopuszcza, z wyłączeniem składania ofert przez Wykonawców, możliwość przesłania dokumentów zarówno przez
Wykonawców jak i Zamawiającego za pomocą standardowej poczty elektronicznej (e-mail).
8) Całość korespondencji prowadzonej pomiędzy zamawiającym a wykonawcą odbywać się będzie z zachowaniem postanowień
zawartych w ustawie Prawo zamówień publicznych, rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie
sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków
komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020r. poz. 2452).
9. Informacje o środkach komunikacji elektronicznej przy użyciu, których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami oraz
informacje o wymaganiach technicznych i organizacyjnych sporządzenia, wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej
opisano w pkt 8 SWZ.
Sposób składania ofert opisano w pkt.14 SWZ
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego
przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej RODO) (Dz. Urz. UE L 119, s. l), informujemy, że:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Starostwo Powiatowe w Gostyninie reprezentowane przez Starostę
Gostynińskiego z siedzibą przy ul. Dmowskiego 13, 09-500 Gostynin, e-mail: starosta@gostynin.powiat.pl.
2. Kontakt z Administratorem Danych jest możliwy pod adresem e-mail: starostwo@gostynin.powiat.pl, telefonicznie 24 235 79 77
lub listownie na adres Administratora.
3. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego
zgodnie z ustawą z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych na podstawie przesłanki:
• art. 6 ust. 1 lit. c RODO - w celu realizacji obowiązku prawnego ciążącego na administratorze - na etapie postępowania o
udzielenie zamówienia,
• art. 6 ust. 1 lit. b RODO w celu realizacji zawartej umowy (przetwarzanie danych niezbędne do wykonania zawartej umowy, bądź
podjęcia działań przed jej zawarciem) - na etapie podpisania umowy.
4. Podstawą prawną przetwarzania Pana/Pani danych osobowych są następujące przepisy prawa (art. 6 ust. 1 lit.c RODO):
a) ustawa z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych, dalej „ustawa Pzp”
b) Rozporządzenie Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych
oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy
c) ustawa o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach.
5. Celem przetwarzania danych osobowych przez Starostwo Powiatowe w Gostyninie jest realizacja zadań publicznych
Administratora, świadczenie przez niego usług, a także wykonywanie obowiązków prawnych i dochodzenie ewentualnych roszczeń,
wynikających z przepisów prawa cywilnego oraz obrony przed roszczeniami, jeśli takowe się pojawią. Dane osobowe przetwarzane
są w celu prawidłowej realizacji tych zadań, wykonania obowiązków prawnych, jakie ciążą na Administratorze.
6. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, jednak niezbędne do zrealizowania zadania/umowy/świadczenia.
8. Posiadają Państwo:
o na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Państwa dotyczących;
o na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Państwa danych osobowych *;
o na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem
przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **;
o prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznają Państwo, że przetwarzanie Państwa
danych osobowych narusza przepisy RODO;
Nie przysługuje Państwu:
o w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
o prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
o na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania
Państwa danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
8. Administrator informuje, że Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane przez okres wymagany prawem a uszczegółowiony w
Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych
wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych.
9. Jeżeli Pan/Pani uzna, że dane osobowe będą przetwarzane niezgodnie z wymogami prawa ma Pan/Pani prawo wnieść skargę do
organu nadzorczego — Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Moniuszki 1A , 00-014 W-wa.
10. Pełne zapisy dotyczące klauzuli informacyjnej RODO zawarte zostały w pkt.44 SWZ
11. Państwa dane nie będą podlegały profilowaniu i nie będą przekazywane do państw trzecich.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: IP.272.22.2025.DPS
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 3
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 1. Sukcesywne dostawy wędlin – towar I klasy jakości, świeży, wysokiej jakości sensorycznej i mikrobiologicznej, w następujących ilościach:
Lp. Asortyment Orientacyjna ilość w kg Skład wymagany przez Zamawiającego
1. Baleron wędzony 50 Minimum 70%karczku wieprzowego
2. Boczek wędzony surowy 70 Mięso wieprzowe min. 85%
3. Kaszanka cienka 200 Wątroba wieprzowa minimum 40%
4. Kiełbasa biała surowa z szynki 150 Mięso wieprzowe minimum 60%
5. Kiełbasa szynkowa/szynkówka/ szynkowa extra 100 Mięso wieprzowe minimum 60%
6. Kiełbasa typu „krakowska” parzona 350 Mięso wieprzowe minimum 60%
7. Kiełbasa cienka typu „zwyczajna”, „śląska”, „podwawelska” 900 Mięso wieprzowe minimum 75%
8. Kiełbasa typu „żywiecka” 150 Mięso wieprzowe minimum 60%
9. Mortadela codzienna 200 Mięso wieprzowe min. 20%,
mięso z kurczaka min. 15%,
10. Parówkowa 150 MOM maksimum 50%
11. Paski wędzone/żeberko wędzone 130 Mięso wieprzowe min. 90%
12. Pasztet pieczony/pasztet z pieca 100 Mięso wieprzowe min. 20%
13. Pieczeń rzymska/wiedeńska 100 Mięso wieprzowe min. 45%
14. Polędwica wieprzowa/sopocka 170 Mięso wieprzowe minimum 60%
15. Salceson biały (włoski) podrobowy 200 Mięso wieprzowe minimum 60%
16. Smalec wyborowy - kostka 20 Tłuszcz wieprzowy
17. Szynka gotowana/szynka farmerska 70 Mięso wieprzowe min. 60%
18. Szynka konserwowa/blok łopatkowy 70 Mięso wieprzowe minimum 40%
19. Szynka mielona/blok tyrolski/tyrolska 350 Mięso wieprzowe min. 50%
20. Szynka wieprzowa wędzona (wiejska) 150 Mięso wieprzowe min. 60%
4.2.6.) Główny kod CPV: 15131130-5 - Wędliny
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający wybierze najkorzystniejszą ofertę w części nr 1, 2, 3 zamówienia na podstawie następujących kryteriów. We wszystkich częściach postępowania Zamawiający będzie kierował się takimi samymi kryteriami oceny ofert.
Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający kierować się będzie następującymi kryteriami:
Cena ofertowa brutto – 100 pkt.
Zamawiający, zgodnie z art. 246 ust. 2 ustawy prawo zamówień publicznych określił w opisie przedmiotu zamówienia określił standardy jakościowe do odnoszące się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia
Maksymalna ilość punktów do zdobycia- 100 pkt
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 2. Sukcesywne dostawy mięsa różnego – towar I klasy jakości, świeży, wysokiej jakości sensorycznej i mikrobiologicznej, w następujących ilościach:
Lp. Asortyment Orientacyjna ilość w kg
1. Flaki cielęce 120
2. Flaki wołowe 200
3. Golonka świeża tylna 150
4. Karkówka bez kości 400
5. Łopatka bez kości 200
6. Mięso golonkowe bez kości 150
7. Mięso gulaszowe 600
8. Nogi wieprzowe świeże 60
9. Schab wieprzowy świeży bez kości 300
10. Szynka wieprzowa świeża 100
11. Szponder – żeberko wołowe 30
12. Wątroba wieprzowa 50
13. Wołowina zrazowa 30
14. Żeberka wieprzowe świeże paski 100
15. Żeberka wołowe świeże paski 40
4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający wybierze najkorzystniejszą ofertę w części nr 1, 2, 3 zamówienia na podstawie następujących kryteriów. We wszystkich częściach postępowania Zamawiający będzie kierował się takimi samymi kryteriami oceny ofert.
Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający kierować się będzie następującymi kryteriami:
Cena ofertowa brutto – 100 pkt.
Zamawiający, zgodnie z art. 246 ust. 2 ustawy prawo zamówień publicznych określił w opisie przedmiotu zamówienia określił standardy jakościowe do odnoszące się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia
Maksymalna ilość punktów do zdobycia- 100 pkt
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 3. Sukcesywne dostawy drobiu i wyrobów drobiarskich – towar I klasy jakości, świeży, wysokiej jakości sensorycznej i mikrobiologicznej, w następujących ilościach:
Lp. Asortyment Orientacyjna ilość w kg Skład wymagany przez Zamawiającego
1. Baton szynkowy drobiowy 100 Minimum 35% filet z kurczaka
2. Ćwiartka tylna z kurczaka 550 Mięso drobiowe
3. Filet z piersi kurczaka 500 Mięso drobiowe
4. Kurczęta klasy A 600 Mięso drobiowe
5. Kurczak/indyk w galarecie 50 Minimum 15%miesa z kurczaka/indyka, minimum 15% warzyw
6. Mielonka kutnowska 20 Mięso drobiowe min. 50%
7. Parówki drobiowe/parówki hot-dog 700 MOM maksimum 50%
8. Parówkowa drobiowa 70 MOM maksimum 50%
9. Pasztet drobiowy pieczony 100 Mięso minimum 53%, w tym mięso wieprzowe minimum 36%, mięso drobiowe minimum 17%
10. Pasztetowa drobiowa 100 Surowce drobiowe min 36% (w tym skórki z kurczaka, mięso z kurczaka, wątroba z kurczaka)
11. Pieczeń kutnowska/ wiedeńska/a’la kaczka 20 Mięso drobiowe min. 20%
Mięso wieprzowe min. 15%
12. Podudzie (pałka) z kurczaka świeża 500 Mięso drobiowe
13. Polędwica drobiowa/indyk z pasieki/sopocka drobiowa 250 Mięso z kurczaka minimum 44%
14. Polędwica z warzywami 50 Minimum 30% mięsa z kurczaka, minimum 20% warzyw
15. Porcje rosołowe 1200 Mięso drobiowe
16. Rolada drobiowa parzona/ rolada z gęsią i ze śliwką/rolada z kurczakiem 35 Maksimum 30% MOM, minimum 7% wątroby drobiowej
17. Serca drobiowe 40 Mięso drobiowe
18. Skrzydło z kurczaka 300 Mięso drobiowe
19. Specjał drobiowy 30 Minimum 40% mięsa z kurczaka
20. Smaczek konserwowy/ smaczek w konserwie 140 Mięso min 50%, w tym mięso wieprzowe min 32%, mięso drobiowe min 12%, mięso wołowe min 6%
21. Szynka drobiowa (typu „złocista”)/szynka z piersi/szynka królewiecka 550 Mięso drobiowe min. 80%
22. Szynka konserwowa drobiowa 200 Mięso drobiowe minimum 40%
23. Szynka z piersi kurczaka 30 Minimum 50% fileta z piersi kurczaka
24. Udziec z kurczaka/szyneczka drobiowa 500 Mięso drobiowe
25. Wątróbka drobiowa 400 Wątróbka drobiowa
26. Żołądki drobiowe świeże 50 Żołądki drobiowe
4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający wybierze najkorzystniejszą ofertę w części nr 1, 2, 3 zamówienia na podstawie następujących kryteriów. We wszystkich częściach postępowania Zamawiający będzie kierował się takimi samymi kryteriami oceny ofert.
Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający kierować się będzie następującymi kryteriami:
Cena ofertowa brutto – 100 pkt.
Zamawiający, zgodnie z art. 246 ust. 2 ustawy prawo zamówień publicznych określił w opisie przedmiotu zamówienia określił standardy jakościowe do odnoszące się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia
Maksymalna ilość punktów do zdobycia- 100 pkt
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
4) zdolności technicznej lub zawodowej:1) Wykonawca winien wykazać, że wykonał należycie nie wcześniej niż w okresie ostatnich 3 lat (licząc wstecz od dnia, w którym upływa termin składania ofert), a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał należycie dostawę, co najmniej jednej dostawy wędlin (dla części 1), mięsa różnego (dla części 2) oraz drobiu i wyrobów drobiarskich (dla części 3) o wartości nie mniejszej niż:
- dla części I – dostawa wędlin –35 000,00 złotych brutto,
- dla części II – dostawa mięsa różnego – 20 000,00 złotych brutto,
- dla części III – dostawa drobiu i wyrobów drobiarskich – 45 000,00 złotych brutto
W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie, warunek może spełniać tylko jeden wykonawca.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Zamawiający nie żąda złożenia podmiotowych środków dowodowych w tym zakresie, Zamawiający dokona oceny braku podstaw wykluczenia z postępowania na podstawie oświadczenia z pkt.5.5) niniejszej sekcji.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1)wykazu dostaw wędlin, mięsa różnego oraz drobiu wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy; ( wykaz według wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SWZ).
Za spełnienie warunku uznane zostanie wykonanie, co najmniej jednej dostawy wędlin (dla części 1), mięsa różnego(dla części 2) oraz drobiu i wyrobów drobiarskich(dla części 3) o wartości nie mniejszej niż:
- dla części I – dostawa wędlin – 35 000,00 złotych brutto,
- dla części II – dostawa mięsa różnego – 20 000,00 złotych brutto,
- dla części III – dostawa drobiu i wyrobów drobiarskich – 45 000,00 złotych brutto
wraz z załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane należycie
Powyższy warunek dotyczy również dostawy lub dostaw niezakończonych, czyli w trakcie ich wykonywania, przy czym ich łączna wartość do momentu upływu terminu składnia ofert musi spełniać ww. warunek.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1) Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia.2) Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego (nie dotyczy spółki cywilnej, o ile upoważnienie/pełnomocnictwo do występowania w imieniu tej spółki wynika z dołączonej do oferty umowy spółki, bądź wszyscy wspólnicy podpiszą ofertę).
3) Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia zobowiązani są złożyć wraz z ofertą stosowne pełnomocnictwo (nie dotyczy spółki cywilnej), o ile upoważnienie/pełnomocnictwo do występowania w imieniu tej spółki wynika z dołączonej do oferty umowy spółki bądź wszyscy wspólnicy podpiszą ofertę.
4) Pełnomocnictwo, o którym mowa powyżej może wynikać albo z dokumentu pod taką samą nazwą, albo z umowy Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
5) Oferta musi być podpisana w taki sposób, by prawnie zobowiązywała wszystkich Wykonawców występujących wspólnie (przez każdego z Wykonawców lub upoważnionego pełnomocnika).
6) W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienia przez Wykonawców oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp (załącznik nr 2) składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenia te potwierdzają spełnianie warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w którym Wykonawca wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu, oraz brak podstaw wykluczenia – każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia nie może podlegać wykluczeniu z postępowania w oparciu o wskazane w SWZ podstawy wykluczenia. Powyższe oznacza, iż:
7) Oświadczenie w zakresie braku podstaw wykluczenia musi złożyć każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia;
8) Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału składa podmiot, który w odniesieniu do danego warunku udziału w postępowaniu potwierdza jego spełnianie; dopuszcza się oświadczenie złożone łącznie, tj. podpisane przez wszystkie podmioty wspólnie składające ofertę lub przez pełnomocnika występującego w imieniu wszystkich podmiotów.
9) Wszelka korespondencja prowadzona będzie wyłącznie z podmiotem występującym, jako pełnomocnik Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w zakresie regulowanym w art. 455 ustawy PZP oraz wskazanym we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 6 do SWZ.7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-10-27 09:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-d0f598ee-e641-436f-b3c9-f3605d0f0736
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-10-27 10:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2025-11-25
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
Zgodnie z treścią art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (Dz. U. z 2024r. poz. 507 ze zm.), z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu prowadzonego na podstawie ustawy Pzp wyklucza się:a) wykonawcę oraz uczestnika konkursu wymienionego w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisanego na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 ustawy sankcyjnej,
b) wykonawcę oraz uczestnika konkursu, którego beneficjentem rzeczywistym w rozumieniu ustawy z dnia 1 marca 2018 r. o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu (Dz. U. z 2023 r. poz. 1124 z późn. zm.) jest osoba wymieniona w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisana na listę lub będąca takim beneficjentem rzeczywistym od dnia 24 lutego 2022 r., o ile została wpisana na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 ustawy sankcyjnej,
c) wykonawcę oraz uczestnika konkursu, którego jednostką dominującą w rozumieniu art. 3 ust. 1 pkt 37 ustawy z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości (Dz. U. z 2023 r. poz. 120 z późn. zm.), jest podmiot wymieniony w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisany na listę lub będący taką jednostką dominującą od dnia 24 lutego 2022 r., o ile został wpisany na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 ustawy sankcyjnej.
INNE PRZETARGI Z GOSTYNINA
- "Sukcesywne dostawy wędlin, mięsa różnego oraz drobiu i wyrobów drobiarskich dla potrzeb Powiatowego Domu Pomocy Społecznej w Czarnowie na rok 2026".
- Wykonanie okresowej kontroli stanu technicznego sprawności przewodów kominowych w budynkach jednorodzinnych w gospodarstwach domowych....
- Remont ogrodzenia Nadleśnictwa Gostynin
- Budowa przydomowych oczyszczalni ścieków na terenie Gminy Gostynin
- Świadczenie usług polegających na całodobowej ochronie osób, obiektów oraz mienia w WSZPZOZ im. prof. Eugeniusza Wilczkowskiego w Gostyninie-Zalesiu
więcej: przetargi w Gostyninie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa produktów zwierzęcych, mięsa, drobiu i podrobów dla Zespołu Kształcenia i Wychowania w Swarożynie"
- Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 2 w Borzęcinie Dużym w Gminie Stare Babice
- Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola w Bliznem Jasińskiego w Gminie Stare Babice
- "Sukcesywne dostawy wędlin, mięsa różnego oraz drobiu i wyrobów drobiarskich dla potrzeb Powiatowego Domu Pomocy Społecznej w Czarnowie na rok 2026".
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Borzęcinie Dużym
- Dostawa produktów żywnościowych do kuchni przedszkola i szkoły podstawowej w Wojkowicach.
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.