eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Rudziczka › Sukcesywna dostawa produktów spożywczych na potrzeby kuchni szkolnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Rudziczce w 2023 roku

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2022-12-02


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa produktów spożywczych na potrzeby kuchni szkolnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Rudziczce w 2023 roku

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkolno - Przedszkolny w Rudziczce

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 072806490

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Woszczycka 20

1.5.2.) Miejscowość: Rudziczka

1.5.3.) Kod pocztowy: 43-267

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22C - Tyski

1.5.7.) Numer telefonu: 32 212 40 13

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@zsprudziczka.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zsprudziczka.edupage.org/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa produktów spożywczych na potrzeby kuchni szkolnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Rudziczce w 2023 roku

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-b4c99742-7225-11ed-aea3-5a7c432eaced

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00472826

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-12-02

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00024545/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 SUKCESYWNA DOSTAWA PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH NA POTRZEBY KUCHNI SZKOLNEJ W ZESPOLE SZKOLNO - PRZEDSZKOLNYM W RUDZICZCE W 2023 R.

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Komunikacja w niniejszym postępowaniu o udzielenie zamówienia między Zamawiającym, a Wykonawcami, odbywa przy użyciu środków komunikacji elektronicznej w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną za pośrednictwem:
1.1. miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/,
1.2. ePUAPu, dostępnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal,
1.3. poczty elektronicznej e-mail: sekretariat@zsprudziczka.pl.

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne dot. korespondencji elektronicznej zostały opisane w rozdziale X SWZ.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Obowiązek informacyjny RODO został opisany w załączniku nr 4 do SWZ.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): j.w.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZSPRudz.26.1.24.2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 8

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywne dostawy, na podstawie odrębnych zleceń jednostkowych, artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Rudziczce w terminie od 02.01.2023 r. do 31.12.2023 r.
CZĘŚĆ 1 - PIECZYWO, ŚWIEŻE WYROBY PIEKARSKIE I CIASTKARSKIE

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Tak

4.2.12.) Opis wznowienia

Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 8 ustawy Pzp.
Udzielenie zamówienia dodatkowego polegać będzie na zwiększeniu bieżących dostaw zgodnych z przedmiotem zamówienia podstawowego opisanego w rozdziale IV niniejszej SWZ oraz załącznikach 1.1-1.8 do SWZ. Zamawiający przewiduje, iż wartość tych dostaw nie przekroczy 50% wartości zamówienia podstawowego w odniesieniu do tej części, której udzielenie dodatkowego zamówienia dotyczy. Warunkiem udzielenia zamówienia na dodatkowe dostawy jest wyczerpanie kwoty, o której mowa w § 6 ust. 1 Projektowanych postanowień umowy (PPU) – załącznik nr 3 do SWZ, określonej dla danej części zamówienia. Udzielenie zamówienia zostanie poprzedzone przeprowadzeniem postępowania w trybie z wolnej ręki. Ceny jednostkowe przewidzianych do zamówienia produktów będą podlegały negocjacjom z Wykonawcą.

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty Wykonawców niepodlegające odrzuceniu będą oceniane w oparciu o kryterium:

CENA (Kc) - 100 %

Ocena zostanie przeprowadzona w oparciu o przedstawione wyżej kryterium, dla każdej części zamówienia oddzielnie. Za najkorzystniejszą ofertę na daną część, zostanie uznana ta oferta, która otrzyma największą liczbę punktów w podanym kryterium.
Sposób oceny ofert został opisany w rozdziale XVII SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywne dostawy, na podstawie odrębnych zleceń jednostkowych, artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Rudziczce w terminie od 02.01.2023 r. do 31.12.2023 r.
CZĘŚĆ 2 - MIĘSO, WĘDLINY, KONSERWY I WYROBY MIĘSNE

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Tak

4.2.12.) Opis wznowienia

Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 8 ustawy Pzp.
Udzielenie zamówienia dodatkowego polegać będzie na zwiększeniu bieżących dostaw zgodnych z przedmiotem zamówienia podstawowego opisanego w rozdziale IV niniejszej SWZ oraz załącznikach 1.1-1.8 do SWZ. Zamawiający przewiduje, iż wartość tych dostaw nie przekroczy 50% wartości zamówienia podstawowego w odniesieniu do tej części, której udzielenie dodatkowego zamówienia dotyczy. Warunkiem udzielenia zamówienia na dodatkowe dostawy jest wyczerpanie kwoty, o której mowa w § 6 ust. 1 Projektowanych postanowień umowy (PPU) – załącznik nr 3 do SWZ, określonej dla danej części zamówienia. Udzielenie zamówienia zostanie poprzedzone przeprowadzeniem postępowania w trybie z wolnej ręki. Ceny jednostkowe przewidzianych do zamówienia produktów będą podlegały negocjacjom z Wykonawcą.

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty Wykonawców niepodlegające odrzuceniu będą oceniane w oparciu o kryterium:

CENA (Kc) - 100 %

Ocena zostanie przeprowadzona w oparciu o przedstawione wyżej kryterium, dla każdej części zamówienia oddzielnie. Za najkorzystniejszą ofertę na daną część, zostanie uznana ta oferta, która otrzyma największą liczbę punktów w podanym kryterium.
Sposób oceny ofert został opisany w rozdziale XVII SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywne dostawy, na podstawie odrębnych zleceń jednostkowych, artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Rudziczce w terminie od 02.01.2023 r. do 31.12.2023 r.
CZĘŚĆ 3 - DRÓB

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15112000-6 - Drób

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Tak

4.2.12.) Opis wznowienia

Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 8 ustawy Pzp.
Udzielenie zamówienia dodatkowego polegać będzie na zwiększeniu bieżących dostaw zgodnych z przedmiotem zamówienia podstawowego opisanego w rozdziale IV niniejszej SWZ oraz załącznikach 1.1-1.8 do SWZ. Zamawiający przewiduje, iż wartość tych dostaw nie przekroczy 50% wartości zamówienia podstawowego w odniesieniu do tej części, której udzielenie dodatkowego zamówienia dotyczy. Warunkiem udzielenia zamówienia na dodatkowe dostawy jest wyczerpanie kwoty, o której mowa w § 6 ust. 1 Projektowanych postanowień umowy (PPU) – załącznik nr 3 do SWZ, określonej dla danej części zamówienia. Udzielenie zamówienia zostanie poprzedzone przeprowadzeniem postępowania w trybie z wolnej ręki. Ceny jednostkowe przewidzianych do zamówienia produktów będą podlegały negocjacjom z Wykonawcą.

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty Wykonawców niepodlegające odrzuceniu będą oceniane w oparciu o kryterium:

CENA (Kc) - 100 %

Ocena zostanie przeprowadzona w oparciu o przedstawione wyżej kryterium, dla każdej części zamówienia oddzielnie. Za najkorzystniejszą ofertę na daną część, zostanie uznana ta oferta, która otrzyma największą liczbę punktów w podanym kryterium.
Sposób oceny ofert został opisany w rozdziale XVII SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywne dostawy, na podstawie odrębnych zleceń jednostkowych, artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Rudziczce w terminie od 02.01.2023 r. do 31.12.2023 r.
CZĘŚĆ 4 - RYBY

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Tak

4.2.12.) Opis wznowienia

Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 8 ustawy Pzp.
Udzielenie zamówienia dodatkowego polegać będzie na zwiększeniu bieżących dostaw zgodnych z przedmiotem zamówienia podstawowego opisanego w rozdziale IV niniejszej SWZ oraz załącznikach 1.1-1.8 do SWZ. Zamawiający przewiduje, iż wartość tych dostaw nie przekroczy 50% wartości zamówienia podstawowego w odniesieniu do tej części, której udzielenie dodatkowego zamówienia dotyczy. Warunkiem udzielenia zamówienia na dodatkowe dostawy jest wyczerpanie kwoty, o której mowa w § 6 ust. 1 Projektowanych postanowień umowy (PPU) – załącznik nr 3 do SWZ, określonej dla danej części zamówienia. Udzielenie zamówienia zostanie poprzedzone przeprowadzeniem postępowania w trybie z wolnej ręki. Ceny jednostkowe przewidzianych do zamówienia produktów będą podlegały negocjacjom z Wykonawcą.

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty Wykonawców niepodlegające odrzuceniu będą oceniane w oparciu o kryterium:

CENA (Kc) - 100 %

Ocena zostanie przeprowadzona w oparciu o przedstawione wyżej kryterium, dla każdej części zamówienia oddzielnie. Za najkorzystniejszą ofertę na daną część, zostanie uznana ta oferta, która otrzyma największą liczbę punktów w podanym kryterium.
Sposób oceny ofert został opisany w rozdziale XVII SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywne dostawy, na podstawie odrębnych zleceń jednostkowych, artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Rudziczce w terminie od 02.01.2023 r. do 31.12.2023 r.
CZĘŚĆ 5 - WARZYWA I OWOCE

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

15310000-4 - Ziemniaki i produkty z ziemniaków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Tak

4.2.12.) Opis wznowienia

Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 8 ustawy Pzp.
Udzielenie zamówienia dodatkowego polegać będzie na zwiększeniu bieżących dostaw zgodnych z przedmiotem zamówienia podstawowego opisanego w rozdziale IV niniejszej SWZ oraz załącznikach 1.1-1.8 do SWZ. Zamawiający przewiduje, iż wartość tych dostaw nie przekroczy 50% wartości zamówienia podstawowego w odniesieniu do tej części, której udzielenie dodatkowego zamówienia dotyczy. Warunkiem udzielenia zamówienia na dodatkowe dostawy jest wyczerpanie kwoty, o której mowa w § 6 ust. 1 Projektowanych postanowień umowy (PPU) – załącznik nr 3 do SWZ, określonej dla danej części zamówienia. Udzielenie zamówienia zostanie poprzedzone przeprowadzeniem postępowania w trybie z wolnej ręki. Ceny jednostkowe przewidzianych do zamówienia produktów będą podlegały negocjacjom z Wykonawcą.

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty Wykonawców niepodlegające odrzuceniu będą oceniane w oparciu o kryterium:

CENA (Kc) - 100 %

Ocena zostanie przeprowadzona w oparciu o przedstawione wyżej kryterium, dla każdej części zamówienia oddzielnie. Za najkorzystniejszą ofertę na daną część, zostanie uznana ta oferta, która otrzyma największą liczbę punktów w podanym kryterium.
Sposób oceny ofert został opisany w rozdziale XVII SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywne dostawy, na podstawie odrębnych zleceń jednostkowych, artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Rudziczce w terminie od 02.01.2023 r. do 31.12.2023 r.
CZĘŚĆ 6 - NABIAŁ

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Tak

4.2.12.) Opis wznowienia

Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 8 ustawy Pzp.
Udzielenie zamówienia dodatkowego polegać będzie na zwiększeniu bieżących dostaw zgodnych z przedmiotem zamówienia podstawowego opisanego w rozdziale IV niniejszej SWZ oraz załącznikach 1.1-1.8 do SWZ. Zamawiający przewiduje, iż wartość tych dostaw nie przekroczy 50% wartości zamówienia podstawowego w odniesieniu do tej części, której udzielenie dodatkowego zamówienia dotyczy. Warunkiem udzielenia zamówienia na dodatkowe dostawy jest wyczerpanie kwoty, o której mowa w § 6 ust. 1 Projektowanych postanowień umowy (PPU) – załącznik nr 3 do SWZ, określonej dla danej części zamówienia. Udzielenie zamówienia zostanie poprzedzone przeprowadzeniem postępowania w trybie z wolnej ręki. Ceny jednostkowe przewidzianych do zamówienia produktów będą podlegały negocjacjom z Wykonawcą.

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty Wykonawców niepodlegające odrzuceniu będą oceniane w oparciu o kryterium:

CENA (Kc) - 100 %

Ocena zostanie przeprowadzona w oparciu o przedstawione wyżej kryterium, dla każdej części zamówienia oddzielnie. Za najkorzystniejszą ofertę na daną część, zostanie uznana ta oferta, która otrzyma największą liczbę punktów w podanym kryterium.
Sposób oceny ofert został opisany w rozdziale XVII SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywne dostawy, na podstawie odrębnych zleceń jednostkowych, artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Rudziczce w terminie od 02.01.2023 r. do 31.12.2023 r.
CZĘŚĆ 7 - JAJA

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Tak

4.2.12.) Opis wznowienia

Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 8 ustawy Pzp.
Udzielenie zamówienia dodatkowego polegać będzie na zwiększeniu bieżących dostaw zgodnych z przedmiotem zamówienia podstawowego opisanego w rozdziale IV niniejszej SWZ oraz załącznikach 1.1-1.8 do SWZ. Zamawiający przewiduje, iż wartość tych dostaw nie przekroczy 50% wartości zamówienia podstawowego w odniesieniu do tej części, której udzielenie dodatkowego zamówienia dotyczy. Warunkiem udzielenia zamówienia na dodatkowe dostawy jest wyczerpanie kwoty, o której mowa w § 6 ust. 1 Projektowanych postanowień umowy (PPU) – załącznik nr 3 do SWZ, określonej dla danej części zamówienia. Udzielenie zamówienia zostanie poprzedzone przeprowadzeniem postępowania w trybie z wolnej ręki. Ceny jednostkowe przewidzianych do zamówienia produktów będą podlegały negocjacjom z Wykonawcą.

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty Wykonawców niepodlegające odrzuceniu będą oceniane w oparciu o kryterium:

CENA (Kc) - 100 %

Ocena zostanie przeprowadzona w oparciu o przedstawione wyżej kryterium, dla każdej części zamówienia oddzielnie. Za najkorzystniejszą ofertę na daną część, zostanie uznana ta oferta, która otrzyma największą liczbę punktów w podanym kryterium.
Sposób oceny ofert został opisany w rozdziale XVII SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywne dostawy, na podstawie odrębnych zleceń jednostkowych, artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Rudziczce w terminie od 02.01.2023 r. do 31.12.2023 r.
CZĘŚĆ 8 - RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Tak

4.2.12.) Opis wznowienia

Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 8 ustawy Pzp.
Udzielenie zamówienia dodatkowego polegać będzie na zwiększeniu bieżących dostaw zgodnych z przedmiotem zamówienia podstawowego opisanego w rozdziale IV niniejszej SWZ oraz załącznikach 1.1-1.8 do SWZ. Zamawiający przewiduje, iż wartość tych dostaw nie przekroczy 50% wartości zamówienia podstawowego w odniesieniu do tej części, której udzielenie dodatkowego zamówienia dotyczy. Warunkiem udzielenia zamówienia na dodatkowe dostawy jest wyczerpanie kwoty, o której mowa w § 6 ust. 1 Projektowanych postanowień umowy (PPU) – załącznik nr 3 do SWZ, określonej dla danej części zamówienia. Udzielenie zamówienia zostanie poprzedzone przeprowadzeniem postępowania w trybie z wolnej ręki. Ceny jednostkowe przewidzianych do zamówienia produktów będą podlegały negocjacjom z Wykonawcą.

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty Wykonawców niepodlegające odrzuceniu będą oceniane w oparciu o kryterium:

CENA (Kc) - 100 %

Ocena zostanie przeprowadzona w oparciu o przedstawione wyżej kryterium, dla każdej części zamówienia oddzielnie. Za najkorzystniejszą ofertę na daną część, zostanie uznana ta oferta, która otrzyma największą liczbę punktów w podanym kryterium.
Sposób oceny ofert został opisany w rozdziale XVII SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

Art. 109 ust. 1 pkt 8

Art. 109 ust. 1 pkt 10

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Zamawiający nie żąda podmiotowych środków dowodowych.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający nie żąda podmiotowych środków dowodowych.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Zamawiający nie żąda przedmiotowych środków dowodowych.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1) Formularz oferty stanowiący załącznik nr 1 do SWZ
2) Formularze wyceny zamówienia – zgodnie z załącznikami 1.1 - 1.8 do SWZ (dotyczące tych części zamówienia, na które Wykonawca składa ofertę) ,
2) Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia (art. 125 ust. 1 ustawy Pzp) - zgodnie z załącznikiem nr 2 do SWZ;
3) Pełnomocnictwo - zgodnie z zapisami rozdziału VIII pkt 1.3 SWZ (jeśli dotyczy);
4) Odpis lub informację z Krajowego Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Zgodnie z postanowieniami określonymi w rozdziale VII pkt 2 SWZ.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zgodnie z postanowieniami określonymi w paragrafie 9 i 10 załącznika nr 3 do SWZ, stanowiącego Projektowane Postanowienia Umowy.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-12-12 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę wraz z załącznikami składa się za pośrednictwem Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-12-12 09:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2023-01-10

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.