Ogłoszenie z dnia 2023-10-24
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00410647/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-09-25
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Świadczenie usług cateringowych, polegających na przygotowaniu i dostawie posiłków profilaktycznych dla pracowników Państwowego Muzeum Auschwitz-Birkenau w Oświęcimiu
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Państwowe Muzeum Auschwitz-Birkenau w Oświęcimiu
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000276015
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Więźniów Oświęcimia 20
1.5.2.) Miejscowość: Oświęcim
1.5.3.) Kod pocztowy: 32-600
1.5.4.) Województwo: małopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL21A - Oświęcimski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@auschwitz.org
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.auschwitz.org/
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-a06e8da9-5b68-11ee-9aa3-96d3b44407901.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - państwowe i samorządowe instytucje kultury
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Rekreacja, kultura i religia
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Świadczenie usług cateringowych, polegających na przygotowaniu i dostawie posiłków profilaktycznych dla pracowników Państwowego Muzeum Auschwitz-Birkenau w Oświęcimiu2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-a06e8da9-5b68-11ee-9aa3-96d3b4440790
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00458693
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-10-24
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00410647
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 100000 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia obejmuje:
1.1. Przygotowanie przez Wykonawcę posiłków profilaktycznych:
a) Posiłki powinny spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 28 maja
1996 r. w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów, (Dz. U. nr 60 poz. 279), tj. powinny zawierać ok. 50% - 55% węglowodanów, 30% - 35% tłuszczów, 15% białek oraz posiadać wartość kaloryczną ok. 1000 kcal.
b) Zamawiający wymaga dostarczenia świeżo przygotowanych gorących dań gotowych do spożycia
w termicznych i hermetycznie zamkniętych opakowaniach jednorazowych PP wraz z kompletem sztućców jednorazowych i z papierowymi serwetkami.
c) Posiłki powinny być wysokiej jakości, zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki, przygotowane w sposób tradycyjny, o minimalnej masie netto 500 g. oraz minimalnej wkładce mięsnej 100 g.
d) Posiłki profilaktyczne powinny mieć formę posiłku gorącego, być różnorodne i urozmaicone pod względem kulinarnym, a posiłki nie powinny się powtarzać w ciągu 10 dni. Rzeczowy wykaz posiłków profilaktycznych zawiera załącznik nr 1 do SWZ.
e) Posiłki profilaktyczne nie mogą zawierać substancji konserwujących oraz mięsa oddzielonego mechanicznie.
f) Wykonawca w ramach umowy zagwarantuje również dostarczenie posiłków wegetariańskich
w przypadku zgłoszenia takiej potrzeby przez Zamawiającego.
g) Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za jakość dostarczonych posiłków oraz skutki wynikające
z zaniedbań przy ich przygotowywaniu i transporcie, w tym odpowiedzialność cywilną, w tym również
w przypadku, gdy posiłki przygotowane i dostarczone przez Wykonawcę spowodują chorobę lub rozstrój zdrowia u pracowników Zamawiajacego, co będzie udokumentowane stosownym orzeczeniem lekarskim.
h) Wykonawca w ramach realizacji usługi jest zobowiązany przestrzegać zasad dobrej praktyki higienicznej, zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2002 r. poz. 2021 ze zm.).
1.2. Dostawę posiłków profilaktycznych Zamawiającemu:
a) Szacowana maksymalna ilość posiłków objętych zamówieniem w okresie trwania umowy wynosi
5250 sztuk. Podane zapotrzebowanie jest orientacyjne i może ulec zmianie w okresie obowiązywania realizacji zamówienia. Ostateczna ilość posiłków będzie wynikała z bieżących potrzeb Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń w związku z niezrealizowaną częścią szacownego zamówienia.
b) Zamawiający przewiduje dostawę w ilości od 1 do 50 posiłków profilaktycznych dziennie, siedem dni
w tygodniu, w tym w dni świąteczne (za wyjątkiem 25 grudnia, 1 stycznia oraz pierwszego dnia Świąt Wielkanocnych), w zależności od potrzeb Zamawiającego.
c) Zamawiający zastrzega sobie możliwość niezłożenia zamówienia w danym dniu.
d) Wykonawca będzie dostarczać posiłki w godz.: 9:30-¬10:00 po wcześniejszym, telefonicznym ustaleniu
z Zamawiającym ilości posiłków oraz kolejności ich dostaw pod wskazane w ppkt. f) adresy. Godziny dostawy w poszczególnych dniach mogą ulec zmianie w zależności od potrzeb Zamawiającego.
e) Zamawiający zastrzega sobie możliwość potwierdzenia ilości zamawianych posiłków w dniu dostawy
do godz. 7:30 rano.
f) Dostawa posiłków profilaktycznych odbywać będzie się do siedziby Zamawiającego, na koszt ryzyko Wykonawcy, pod n/w adresy:
ul. Więźniów Oświęcimia 20, 32-600 Oświęcim,
ul. Stanisławy Leszczyńskiej 11, 32-600 Oświęcim,
ul. Ofiar Faszyzmu 12, 32-600 Brzezinka.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Wykonawca, który złożył ofertę nr 1 nie wniósł wymaganego przez Zamawiającego wadium. Z kolei Wykonawca, który złożył ofertę nr 2 i Wykonawca, który złożył ofertę nr 3 wnieśli wadium w pieniądzu, jednakże w taki sposób, że kwoty wadium ( w przypadku obu Wykonawców ) wpłynęły do Zamawiającego po upływie terminu składania ofert tj. w dniu 6 października o godz. 10:26:55SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 3
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
INNE PRZETARGI Z OŚWIĘCIMIA
- DOSTAWA MATERIAŁÓW SZEWNYCH NA 2025 ROK
- DOSTAWA WYROBÓW Z WŁÓKNINY NA ROK 2025 CZ.II
- Rozbudowa układu komunikacyjnego pomiędzy ulicami: Ceglana, Kościelecka i Zagrodowa - projekt budowlany
- DOSTAWA PODŁOŻY I TESTÓW DO HODOWLI I IDENTYFIKACJI PRĄTKA GRUŹLICY WRAZ Z DZIERŻAWĄ ANALIZATORA
- Budowa odcinka sieci kanalizacji sanitarnej grawitacyjnej przy ul. Z. Jakubowskiego w sołectwie Brzezinka
- Koszenie i porządkowanie nieruchomości
więcej: przetargi w Oświęcimiu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Kompleksowa organizacja cyklu sześciu szkoleń pn. "Jak założyć nowoczesną pasiekę" oraz na kompleksowa organizacja konferencji pn. ,,Nowoczesna gospodarka pasieczna''
- Kompleksowa organizacja cyklu sześciu szkoleń pn. "Zakładanie winnicy krok po kroku" w ramach operacji pn. ,,Przydomowa uprawa winorośli jako sposób na dodatkowe źródło dochodu w gospodarstwie"
- Organizacja konferencji pn."Praktyczne aspekty prowadzenia gospodarstwa ekologicznego" w ramach operacji "System rolnictwa ekologicznego jako element nowoczesnej gospodarki-promocja, wiedza, praktyka"
- Kompleksowa usługa cateringowa polegająca na przygotowaniu, dostarczeniu i wydawaniu posiłków podczas wydarzeń organizowanych w dniach 18-19.06.2025 r.
- Organizacja i przeprowadzenie 5 - dniowej półkolonii letniej dla dzieci i młodzieży z rodzin zastępczych (w tym dzieci własnych) w wieku od 7 do 18 lat z terenu Powiatu Krapkowickiego
- Usługa pośrednictwa w rezerwacji i sprzedaży miejsc noclegowych oraz usługi cateringowe, restauracyjne i hotelarskie dla Centrum Spotkania Kultur w Lublinie
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.