eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Piotrków Trybunalski › Dostawa przypraw, koncentratów spożywczych, przetworów, dodatków do potraw oraz wody mineralnej do Jednostek Organizacyjnych Służby Więziennej Okręgu Łódzkiego

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2022-11-24


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa przypraw, koncentratów spożywczych, przetworów, dodatków do potraw oraz wody mineralnej do Jednostek Organizacyjnych Służby Więziennej Okręgu Łódzkiego

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzą zamawiający działający wspólnie

1.2.) Nazwa zamawiającego: Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000320101

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Wronia 76/90

1.5.2.) Miejscowość: Piotrków Trybunalski

1.5.3.) Kod pocztowy: 97-300

1.5.4.) Województwo: łódzkie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL713 - Piotrkowski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: as_piotrkow_tryb@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

Areszt Śledczy

1.8.) Informacje o pozostałych zamawiających działających wspólnie

Zamawiający 2

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny we Włocławku

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8881026818

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Bartnicka 10

1.5.2.) Miejscowość: Włocławek

1.5.3.) Kod pocztowy: 87-809

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL619 - Włocławski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: as_piotrkow_tryb@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl

Zamawiający 3

1.2.) Nazwa zamawiającego: Areszt Śledczy w Łodzi

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7261557739

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Smutna 21

1.5.2.) Miejscowość: Łódź

1.5.3.) Kod pocztowy: 91-729

1.5.4.) Województwo: łódzkie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL711 - Miasto Łódź

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: as_piotrkow_tryb@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl

Zamawiający 4

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Garbalinie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7751058357

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Garbalin 18

1.5.2.) Miejscowość: Łęczyca

1.5.3.) Kod pocztowy: 99-100

1.5.4.) Województwo: łódzkie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL715 - Skierniewicki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: as_piotrkow_tryb@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl

Zamawiający 5

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Łowiczu

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8341008076

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Wiejska 3

1.5.2.) Miejscowość: Łowicz

1.5.3.) Kod pocztowy: 99-400

1.5.4.) Województwo: łódzkie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL715 - Skierniewicki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: as_piotrkow_tryb@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl

Zamawiający 6

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny Nr 1 w Łodzi

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7281086651

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Beskidzka 54

1.5.2.) Miejscowość: Łódź

1.5.3.) Kod pocztowy: 91-612

1.5.4.) Województwo: łódzkie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL711 - Miasto Łódź

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: as_piotrkow_tryb@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl

Zamawiający 7

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Sieradzu

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8271064051

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Orzechowa 5

1.5.2.) Miejscowość: Sieradz

1.5.3.) Kod pocztowy: 98-200

1.5.4.) Województwo: łódzkie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL714 - Sieradzki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: as_piotrkow_tryb@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: WWW.zp.sw.gov.pl

Zamawiający 8

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Kluczborku

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7511036540

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: 46-200

1.5.2.) Miejscowość: Kluczbork

1.5.3.) Kod pocztowy: 46-200

1.5.4.) Województwo: opolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL523 - Nyski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: as_piotrkow_tryb@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: WWW.zp.sw.gov.pl

Zamawiający 9

1.2.) Nazwa zamawiającego: Areszt Śledczy w Ostrowie Wielkopolskim

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6221797862

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Ledóchowskiego 1

1.5.2.) Miejscowość: Ostrów Wielkopolski

1.5.3.) Kod pocztowy: 63-400

1.5.4.) Województwo: wielkopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL416 - Kaliski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: as_piotrkow_tryb@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl

Zamawiający 10

1.2.) Nazwa zamawiającego: Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7711029214

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Wronia 76/90

1.5.2.) Miejscowość: Piotrków Trybunalski

1.5.3.) Kod pocztowy: 97-300

1.5.4.) Województwo: łódzkie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL713 - Piotrkowski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: as_piotrkow_tryb@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl

1.9.) Podział obowiązków – zamówienie wspólne

Na podstawie art. 38 ust. 1 ustawy z dnia 22 lipca 2022 r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2022 r. poz. 1710) postępowanie przeprowadza:
Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim
ul. Wronia 76/90
97-300 Piotrków Tryb.

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa przypraw, koncentratów spożywczych, przetworów, dodatków do potraw oraz wody mineralnej do Jednostek Organizacyjnych Służby Więziennej Okręgu Łódzkiego

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-1f088add-6bf0-11ed-abdb-a69c1593877c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00457608

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-11-24

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl/Postepowania/3c614a43-b982-424b-8dc4-744282e54e14

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w tym składnie ofert, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między Zamawiającym a Wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków określonych w ustawie Pzp, odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, w postaci miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/, i ePUAPu, dostępnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal. Wymienione narzędzia zapewniają możliwość zapoznania się z treścią złożonych dokumentów wyłącznie po upływie terminu na ich składanie;

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP);

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: D/I-Ł.2232.5.2022.AF

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa przypraw, koncentratów spożywczych, przetworów, dodatków do potraw oraz wody mineralnej do Jednostek Organizacyjnych Służby Więziennej Okręgu Łódzkiego zgodnie z poniższym zestawieniem:

L.p
Nazwa asortymentu
Ilość
kg/l
1
2
3
1
Czosnek granulowany [kg]
880
2
Herbata granulowana [kg]
6 320
3
Herbata miętowa [kg]
800
4
Jarzynka przyprawa [kg]
10 750
5
Kawa zbożowa [kg]
4 250
6
Kwasek cytrynowy [kg]
266
7
Liść laurowy [kg]
392
8
Majeranek [kg]
763
9
Ocet [l]
3 390
10
Papryka ostra mielona [kg]
1 085
11
Pieprz naturalny mielony [kg]
1 445
12
Przyprawa do zup w płynie [l]
14 900
13
Sos biały [kg]
1 390
14
Sos cygański [kg]
1 510
15
Sos myśliwski [kg]
2 320
16
Sól spożywcza [kg]
18 520
17
Ziele angielskie [kg]
433
18
Barszcz biały [kg]
3 310
19
Chrzan tarty [kg]
3 450
20
Cynamon [kg]
54
21
Przyprawa do gulaszu [kg]
216
22
Bulion drobiowy [kg]
3 410
23
Koncentrat pomidorowy 30% [kg]
24 520
24
Musztarda [kg]
3 340
25
Szczaw konserwowy [kg]
4 900
26
Woda mineralna gaz/n [l]
87 200
27
Płatki ziemniaczane [kg]
50
28
Koperek suszony [kg]
521
29
Budyń śmietankowy [kg]
220
30
Kostka ziemniaczana [kg]
200
31
Puree ziemniaczane [kg]
100
32
Nać pietruszki suszona [kg]
341
33
Kisiel bez cukru [kg]
450
34
Wafle ryżowe [kg]
1 160
35
Majonez [kg]
1 650
36
Ketchup[kg]
2 100
37
Leczo pieczarkowe [kg]
11 785
38
Zupa kalafiorowa [kg]
1 160
39
Zupa brokułowa [kg]
1 310
40
Zupa żurek [kg]
2 090
41
Zupa szparagowa [kg]
940
42
Zupa barszcz czerwony [kg]
1 040
43
Zupa grzybowa [kg]
2 620

Opis przedmiotu zamówienia - Kod CPV 15800000-6 (Różne produkty spożywcze)

- Czosnek granulowany [kg] PN-R-75518:1996
- Herbata granulowana [kg] PN-ISO 3720:1997, ISO 6078:1982
- Herbata miętowa [kg] PN-ISO 3720:1997, ISO 6078:1982
- Jarzynka przyprawa [kg] PN-A-94050:1996
- Kawa zbożowa [kg] PN-V-74029:2006
- Kwasek cytrynowy [kg] PN-A-79734:1981
- Liść laurowy [kg] PN-EN ISO 927:2009
- Majeranek [kg] PN-A-86958:1997/Az1:2002
- Ocet [l] PN-EN 13188:2002
- Papryka ostra mielona [kg] PN-A-86955:1997/Az1:2002
- Pieprz naturalny mielony [kg] PN-A-86965:1997/Az1:2002
- Przyprawa do zup w płynie [l] PN-A-94052:1996
- Sos biały [kg] PN-A-94050:1996
- Sos cygański [kg] PN-A-94050:1996
- Sos myśliwski [kg] PN-A-94050:1996
- Sól spożywcza [kg] PN-C-84081-2:1998
- Ziele angielskie [kg] PN-EN ISO 927:2009
- Barszcz biały [kg] PN-A-94050:1996
- Chrzan tarty [kg] PN-A-77807:1997
- Cynamon [kg] PN-A-86952:1997
- Przyprawa do gulaszu [kg] PN-A-86967:1998
- Bulion drobiowy [kg] PN-A-94052 :1996
- Koncentrat pomidorowy 30% [kg] PN-V-74009:1999/PN-75/A-77601
- Musztarda [kg] PN-A-86964:2002
- Szczaw konserwowy [kg] PN-A-77807:1997/Az1:2004
- Woda mineralna gaz/n [l] PN-Z-11001-5:1999
- Płatki ziemniaczane [kg] PN-R-74654:1963
- Koperek suszony [kg] PN-63/A-77603
- Budyń śmietankowy [kg] PN-74723:1998
- Kostka ziemniaczana [kg] PN-A-74721:1996
- Puree ziemniaczane PN-A-74721:1996
- Nać pietruszki suszona [kg] PN–72/A -77603
- Kisiel bez cukru [kg] PN-A-75104:1994
- Wafle ryżowe [kg] PN-A 74123:1997
- Majonez [kg] PN-A-86950:1980
- Ketchup[kg] PN-A-86951:2006
- Leczo pieczarkowe PN-A-86951:2006
- Zupa kalafiorowa [kg] PN-A-94050:1996
- Zupa brokułowa [kg] PN-A-94050:1996
- Zupa żurek [kg] PN-A-94050:1996
- Zupa szparagowa [kg] PN-A-94050:1996
- Zupa barszcz czerwony [kg] PN-A-94050:1996
- Zupa grzybowa [kg] PN-A-94050:1996

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ceny brutto za całość zamówienia - waga kryterium - 60%, sposób oceny: „minimalizacja”.
Termin płatności – waga kryterium - 40 %, nie może być krótszy niż 21 dni

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu oraz spełniają warunki udziału w postępowaniu.
1. Warunki udziału w postępowaniu:
1) posiadają zdolność do występowania w obrocie gospodarczym;
- Zamawiający uzna ww. warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 4 do SWZ.
2) posiadają uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;
- Zamawiający uzna ww. warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 4 do SWZ.
3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej lub finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia;
- Zamawiający uzna ww. warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 4 do SWZ.
4) posiadają zdolność techniczną lub zawodową do należytego wykonania zamówienia.
- Zamawiający uzna ww. warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 4 do SWZ.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Wszelkie zmiany treści niniejszej umowy wymagają zachowania formy pisemnej pod rygorem nieważności.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-12-02 12:00

8.2.) Miejsce składania ofert: ePUAP

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-12-02 12:15

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-12-31

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.