Ogłoszenie z dnia 2025-10-01
Powiązane ogłoszenia:
- 2025/BZP 00436037/01 - Ogłoszenie z dnia 2025-09-23
- 2025/BZP 00504646/01 - Wynik z dnia 2025-10-30
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Kompleksowe świadczenie usługi żywieniowej dla osób przebywających w Zakładzie Pielęgnacyjno - Opiekuńczym
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej w Szydłowcu
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 670129870
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Wschodnia 23
1.4.2.) Miejscowość: Szydłowiec
1.4.3.) Kod pocztowy: 26-500
1.4.4.) Województwo: mazowieckie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL921 - Radomski
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@zoz.szydlowiec.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zoz.szydlowiec.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00451172
2.2.) Data ogłoszenia: 2025-10-01
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2025/BZP 00436037
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
1. Zamawiający wyklucza z postępowania Wykonawców:
1) którzy nie wykazali spełnienia warunków udziału określonych w SIWZ,
2) którzy nie wykażą, że nie zachodzą wobec nich przesłanki określone w art. 108 ustawy pzp,
3) wobec których zachodzą przesłanki określone w art. 109 ust. 1 pkt 4 pzp.
1.1. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, każdy z Wykonawców musi spełnić warunki określone w ust. 1.
1.2. Wykonawca może zostać wykluczony przez Zamawiającego na każdym etapie postępowania o udzielenie zamówienie z zastrzeżeniem postępowania art. 110 i 111 ustawy pzp.
2. Informacja o warunkach udziału w postępowaniu.
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:
1) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym
Zamawiający nie stawia warunków w powyższym zakresie
2) Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów.
Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże:
a) kserokopię certyfikatu o wdrożeniu i stosowaniu systemu zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności HACCP,
b) aktualną opinię/ zezwolenie właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej dot. obiektu, produkcji i obrotu żywnością.
c) aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającą środek transportu służący do wykonywania zamówienia jako spełniający odpowiednie wymagania do celów przewozu środków spożywczych.
3) Sytuacji ekonomicznej lub finansowej
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca przedstawi stosowne zaświadczenie o:
niezaleganiu w opłacaniu składek – ZUS;
niezaleganiu z opłacaniem podatków - US.
4) Zdolności technicznej lub zawodowej
Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że:
1. w okresie ostatnich dwóch lat przed upływem terminu składania ofert w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie zrealizował lub realizuje co najmniej jedną usługę w zakresie zbiorowego żywienia szpitalnego – zał. 10 do SIWZ.
2. oświadczenie Wykonawcy o dysponowaniu zapleczem kuchennym w postaci kuchni: podstawowej i awaryjnej.
Kuchnia awaryjna jest niezbędne, aby Wykonawca mógł zapewnić ciągłość żywienia w świadczeniu usług żywieniowych u Zamawiającego w czasie awarii kuchni podstawowej.
3. Dysponuje środkiem transportu, którym będzie dostarczał posiłki. Środek transportu musi posiadać aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającą środek transportu służący do wykonywania zamówienia jako spełniający odpowiednie wymagania do celów przewozu środków spożywczych.
4. Zamawiający w związku z art. 95 ust. 1 ustawy pzp wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o pracę osób, które uczestniczą przy wykonywaniu czynności związanych z przedmiotem zamówienia. Zamawiający wymaga zatwierdzenia na podstawie umowy o pracę: kucharza, pomocy kucharza, kierowcy.
Po zmianie:
1. Zamawiający wyklucza z postępowania Wykonawców:
1) którzy nie wykazali spełnienia warunków udziału określonych w SIWZ,
2) którzy nie wykażą, że nie zachodzą wobec nich przesłanki określone w art. 108 ustawy pzp,
3) wobec których zachodzą przesłanki określone w art. 109 ust. 1 pkt 4 pzp.
1.1. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, każdy z Wykonawców musi spełnić warunki określone w ust. 1.
1.2. Wykonawca może zostać wykluczony przez Zamawiającego na każdym etapie postępowania o udzielenie zamówienie z zastrzeżeniem postępowania art. 110 i 111 ustawy pzp.
2. Informacja o warunkach udziału w postępowaniu.
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:
1) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym
Zamawiający nie stawia warunków w powyższym zakresie
2) Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów.
Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże:
a) kserokopię certyfikatu o wdrożeniu i stosowaniu systemu zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności HACCP lub równoważnego np. ISO 22000:2018,
b) aktualną opinię/ zezwolenie właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej dot. obiektu, produkcji i obrotu żywnością.
c) aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającą środek transportu służący do wykonywania zamówienia jako spełniający odpowiednie wymagania do celów przewozu środków spożywczych.
3) Sytuacji ekonomicznej lub finansowej
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca przedstawi stosowne zaświadczenie o:
niezaleganiu w opłacaniu składek – ZUS;
niezaleganiu z opłacaniem podatków - US.
4) Zdolności technicznej lub zawodowej
Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że:
1. w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wykonał lub wykonuje minimum 2 usługi przygotowania i dostawy posiłków dla pacjentów w szpitalach lub innych jednostkach ochrony zdrowia. Usługi wykonane w sposób ciągły przez okres minimum 12 miesięcy każda i udokumentuje, że usługa ta została wykonana należycie – zał. 10 do SIWZ.
2. oświadczenie Wykonawcy o dysponowaniu zapleczem kuchennym w postaci kuchni: podstawowej i awaryjnej.
Kuchnia awaryjna jest niezbędne, aby Wykonawca mógł zapewnić ciągłość żywienia w świadczeniu usług żywieniowych u Zamawiającego w czasie awarii kuchni podstawowej.
3. Dysponuje środkiem transportu, którym będzie dostarczał posiłki. Środek transportu musi posiadać aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającą środek transportu służący do wykonywania zamówienia jako spełniający odpowiednie wymagania do celów przewozu środków spożywczych.
4. Zamawiający w związku z art. 95 ust. 1 ustawy pzp wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o pracę osób, które uczestniczą przy wykonywaniu czynności związanych z przedmiotem zamówienia. Zamawiający wymaga zatwierdzenia na podstawie umowy o pracę: kucharza, pomocy kucharza, kierowcy.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.8. Wykaz przedmiotowych środków dowodowych Przed zmianą:
W celu potwierdzenia zgodności oferowanego przedmiotu zamówienia z wymaganiami Zamawiającego żąda złożenia kserokopii certyfikatu o wdrożeniu i stosowaniu systemu zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności HACCP,
Wyżej wymienione przedmiotowe środki dowodowe Wykonawca składa wraz z ofertą. W razie nie złożenia w/w dokumentów Zamawiający wezwie do uzupełnienia.
Po zmianie:
W celu potwierdzenia zgodności oferowanego przedmiotu zamówienia z wymaganiami Zamawiającego żąda złożenia kserokopii certyfikatu o wdrożeniu i stosowaniu systemu zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności HACCP lub równoważnego np. ISO 22000:2018,
4.2. W celu uzyskania punktów w kryterium "Doświadczenie zawodowe kucharza", oferenci są zobowiązani do załączenia do oferty dokumentów jednoznacznie potwierdzających deklarowane doświadczenie wskazanej osoby (np. CV, świadectwa pracy, referencje, poświadczenia).
4.3. W celu potwierdzenia deklarowanej odległości, Wykonawca jest zobowiązany załączyć do oferty wydruk z aplikacji Google Maps, obrazujący wyznaczoną trasę i odległość.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.10. Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu Przed zmianą:
W celu potwierdzenia zgodności oferowanego przedmiotu zamówienia z wymaganiami Zamawiającego żąda złożenia kserokopii certyfikatu o wdrożeniu i stosowaniu systemu zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności HACCP,
Po zmianie:
W celu potwierdzenia zgodności oferowanego przedmiotu zamówienia z wymaganiami Zamawiającego żąda złożenia kserokopii certyfikatu o wdrożeniu i stosowaniu systemu zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności HACCP lub równoważnego np. ISO 22000:2018,
4.2. W celu uzyskania punktów w kryterium "Doświadczenie zawodowe kucharza", oferenci są zobowiązani do załączenia do oferty dokumentów jednoznacznie potwierdzających deklarowane doświadczenie wskazanej osoby (np. CV, świadectwa pracy, referencje, poświadczenia).
4.3. W celu potwierdzenia deklarowanej odległości, Wykonawca jest zobowiązany załączyć do oferty wydruk z aplikacji Google Maps, obrazujący wyznaczoną trasę i odległość.
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2025-10-03 10:00
Po zmianie:
2025-10-09 10:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2025-10-03 11:00
Po zmianie:
2025-10-09 11:00
INNE PRZETARGI Z SZYDŁOWCA
więcej: przetargi w Szydłowcu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Gminnego Żłobka "Wesoła Ciuchcia" w Karczewie
- Świadczenie usług cateringowych w siedzibach Biura Rzecznika Finansowego i innych wyznaczonych miejscach - w podziale na 5 części
- Prowadzenie stołówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posiłków w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno w 2026 r.
- Usługi cateringowe podczas 9 edycji Śląskiego Festiwalu Nauki
- Przygotowanie i dostarczenie obiadów do Dziennych Domów Pomocy Społecznej mieszczących się w Warszawie przy ul. Paca 42 i ul. Walecznych 59
- Usługa cateringowa i wynajem sali konferencyjnej na organizację spotkania roboczego dla 120 osób
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





