eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zakopane › "Sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 9 im. K. Makuszyńskiego w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 30 czerwca 2023 roku" - z podziałem na 6 części.



Ogłoszenie z dnia 2022-11-08


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
„Sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 9 im. K. Makuszyńskiego w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 30 czerwca 2023 roku” – z podziałem na 6 części.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Przedszkole nr 9 im. K. Makuszyńskiego

1.3.) Oddział zamawiającego: Przedszkole

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 121316382

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Sabały 10

1.5.2.) Miejscowość: Zakopane

1.5.3.) Kod pocztowy: 34-500

1.5.4.) Województwo: małopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL219 - Nowotarski

1.5.7.) Numer telefonu: 182013225

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: p9zak@wp.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.p9zak.szkolnastrona.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-7f9096da-58f4-11ed-8832-4e4740e186ac

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„Sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 9 im. K. Makuszyńskiego w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 30 czerwca 2023 roku” – z podziałem na 6 części.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-7f9096da-58f4-11ed-8832-4e4740e186ac

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00427822

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-11-08

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00417097/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: P9.2022/2023

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.3.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 129897,67 PLN

4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 123712,07 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 9 w Zakopanem mieszczącego się przy ul. Sabały 10 w Zakopanem. Zakres zamówienia obejmuje 6 części:

CZĘŚĆ 1 - DOSTAWA PIECZYWA:
1.Babka jogurtowa – jm: szt., ilość: 160;
2. Babka piaskowa– jm: szt., ilość: 60;
3. Bułka grahamka mała– jm: szt., ilość: 500;
4. Bułka sojowa mała– jm: szt., ilość: 200;
5. Bułka zwykła mała– jm: szt., ilość: 2 500;
6. Chałka– jm: szt., ilość: 100;
7. Chleb graham 0,6– jm: kg., ilość: – jm: szt., ilość: 150;
8. Chleb lucerneński lub słonecznikowy – jm: szt., ilość: 200;
9. Chleb pasterski krojony– jm: szt., ilość: 200;
10. Chleb pszenno-żytni 0,6– jm: kg., ilość: – jm: szt., ilość: 500;
11. Chleb swojski krojony– jm: szt., ilość: 200;
12. Chleb wieloziarnisty 0,60– jm: kg., ilość: – jm: szt., ilość: 250;
13. Chleb żytni 0,50– jm: kg., ilość: – jm: szt., ilość: 150;
14. Ciasto drożdżowe foremka 0,60– jm: kg., ilość: – jm: szt., ilość: 100;
15. Drożdżówka– jm: szt., ilość: 1 300;
16. Drożdżówka z jabłkiem mała– jm: szt., ilość: 600;
17. Drożdżówka z jagodą mała – jm: szt., ilość: 600;
18. Pączek mały z lukrem– jm: szt., ilość: 250;
19. Rogal maślany– jm: szt., ilość: 1 000;
20. Strucla ser – jm: szt., ilość: 120;
21.Weka wrocławska 0,60– jm: kg., ilość: – jm: szt., ilość: 300.

1. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
2. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.
3. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
4. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
5. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
6. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 10
7. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.
8. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.
9. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
10. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 10
11. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.
12. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.
13. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
14. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.
15. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)
16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.
17. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)
18. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami.
19. Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

15812000-3 - Wyroby ciastkarskie i ciasta

4.5.5.) Wartość części: 10447,50 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ 2 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW OGÓLNOSPOŻYWCZYCH:
1 Ananas puszka 580 ml – jm: szt., ilość: 40
2 Batoniki Ba! Bakaland – jm: szt., ilość: 700
3 Bazylia 10 g Prymat – jm: szt., ilość: 30
4 Biszkopty 140 g podłużne – jm: szt., ilość: 200
5 Brzoskwinia w puszce 820 g – jm: szt., ilość: 50
6 Budyń waniliowy Winiary – jm: szt., ilość: 280
7 Bulion grzybowy Knorr 60 g – jm: szt., ilość: 40
8 Bułka tarta 450 g wrocławska mamut – jm: szt., ilość: 150
9 Chrupki kukurydziane – jm: szt., ilość: 120
10 Chrzan Polonez 180g – jm: szt., ilość: 20
11 Ciastka wieloziarniste Belvita 300 g – jm: szt., ilość: 100
12 Ciecierzyca Targroch 500 g – jm: szt., ilość: 20
13 Cukier kryształ 1– jm: kg., ilość: – jm: szt., ilość: 350
14 Cukier puder 0,5– jm: kg., ilość: – jm: szt., ilość: 20
15 Cukier waniliowy 32 g – jm: szt., ilość: 160
16 Curry 20 g Prymat – jm: szt., ilość: 10
17 Cynamon 0,15 g Prymat – jm: szt., ilość: 30
18 Czekolada Kinder 100 g (8 batoników) – jm: szt., ilość: 125
19 Daktyle suszone Targroch 1– jm: kg., ilość: , ilość 24
20 Dżem słoik 280 g typu Łowicz 100 % owoców – jm: szt., ilość: 120
21 Estragon 10 g Prymat – jm: szt., ilość: 10
22 Figa suszona Targroch 1– jm: kg., ilość: szt 12
23 Galaretka owocowa Winiary – jm: szt., ilość: 400
24 Gałka muszkatołowa mielona Prymat – jm: szt., ilość: 30
25 Granola – jm: szt., ilość: 60
26 Groszek konserwowy 400 g Pudliszki – jm: szt., ilość: 100
27 Groszek ptysiowy Mamut 80 g – jm: szt., ilość: 120
28 Grzanki Mamut 150g szt 150
29 Herbata granulowana Saga 0,90 – jm: szt., ilość: 80
30 Herbata miętowa (torebki 25 x 2g) – jm: szt., ilość: 80
31 Herbata owocowa (torebki 25 x 2g) – jm: szt., ilość: 60
32 herbata rumiankowa (torebki 20 x 2g) – jm: szt., ilość: 50
33 Herbata Saga 100 – jm: szt., ilość: (torebki) – jm: szt., ilość: 5
34 Herbata z melisy (torebki 25x2g) Biofix – jm: szt., ilość: 80
35 Herbata zielona (torebki 20x2 g) – jm: szt., ilość: 50
36 Herbatniki BeBe opakowanie 48 – jm: szt., ilość: – jm: szt., ilość: 50
37 Imbir mielony 15 g Prymat – jm: szt., ilość: 10
38 Jaja kurze I klasa – jm: szt., ilość: 5 500
39 Jajko Kinder Niespodzianka – jm: szt., ilość: 250
40 Kakao ciemne 150 g Deco Moreno – jm: szt., ilość: 60
41 Kasza gryczana 1– jm: kg., ilość: kg 40
42 Kasza jaglana 1– jm: kg., ilość: kg 50
43 Kasza jęczmienna wiejska 1– jm: kg., ilość: kg 70
44 Kasza kukurydziana kg 30
45 Kasza manna 1– jm: kg., ilość: kg 50
46 Kasza pęczak 1– jm: kg., ilość: kg 30
47 Kawa Inka 150 g – jm: szt., ilość: 40
48 Ketchup 480 g Pudliszki łagodny – jm: szt., ilość: 70
49 Kisiel Winiary 77 g – jm: szt., ilość: 400
50 Kminek mielony 20 g Prymat – jm: szt., ilość: 30
51 Koktajl owocowy puszka 3– jm: kg., ilość: – jm: szt., ilość: 20
52 Kolendra 15 g Prymat – jm: szt., ilość: 10
53 Koncentrat buraczany Krakus 300 ml – jm: szt., ilość: 30
54 Koncentrat pomidorowy 30 % 850 g – jm: szt., ilość: 40
55 Kukurydza w puszce – jm: szt., ilość: 10
56 Kurkuma 20 g Prymat – jm: szt., ilość: 20
57 Kwasek cytrynowy 20 g Prymat – jm: szt., ilość: 30
58 Liść laurowy 8 g Prymat – jm: szt., ilość: 40
59 Lubczyk 10 g Prymat – jm: szt., ilość: 200
60 Majeranek 10 g Prymat – jm: szt., ilość: 30
61 Makaron kokardki Lubella 400 g – jm: szt., ilość: 80
62 Makaron krajanka Lubella 500 g – jm: szt., ilość: 50
63 Makaron literki Czaniecki 250 g – jm: szt., ilość: 60
64 Makaron łazanka Lubella 500 g – jm: szt., ilość: 80
65 Makaron muszelki Lubella 500 g – jm: szt., ilość: 60
66 Makaron nitka Czaniecki 250 g – jm: szt., ilość: 100
67 Makaron pióra Lubella 500 g – jm: szt., ilość: 60
68 Makaron spaghetti Lubella 500 g – jm: szt., ilość: 90
69 Makaron świderki Lubella 500 g – jm: szt., ilość: 100
70 Makaron w kształcie ryżu Czaniecki – jm: szt., ilość: 50
71 Makaron zacierka Goldmec 500 g – jm: szt., ilość: 100
72 Makrela lub śledź w pomidorach 170 g – jm: szt., ilość: 250
73 Mąka poznańska typ 500 PZZ Kraków kg 300
74 Mąka ziemniaczana 1– jm: kg., ilość: kg 10
75 Miód wielokwiatowy Bartnik 1– jm: kg., ilość: – jm: szt., ilość: 60
76 Mleko w proszku 1– jm: kg., ilość: – jm: szt., ilość: 30
77 Morela suszona jasna 1– jm: kg., ilość: Targroch – jm: szt., ilość: 24
78 Musztarda łagodna 175 g – jm: szt., ilość: 15
79 Olej 1l – jm: szt., ilość: 250
80 Oliwa z oliwek 1l – jm: szt., ilość: 15
81 Oregano 10 g Prymat – jm: szt., ilość: 40
82 Papryka czerwona słodka mielona 20 g – jm: szt., ilość: 60
83 Pieprz czarny mielony 20 g Prymat – jm: szt., ilość: 60
84 Pieprz ziołowy Prymat 20g – jm: szt., ilość: 200
85 Pierniczki w czekoladzie Skawa 150 g – jm: szt., ilość: 80
86 Płatki kukurydziane 1– jm: kg., ilość: Lubella – jm: szt., ilość: 60
87 Płatki owsiane górskie kg 40
88 Pomidor puszka 2550 g – jm: szt., ilość: 60
89 Powidło śliwkowe Łowicz 200 g – jm: szt., ilość: 60
90 Proszek do pieczenia 30 g – jm: szt., ilość: 60
91 Przecier ogórkowy 350 g – jm: szt., ilość: 120
92 Rodzynki 100 g – jm: szt., ilość: 30
93 Ryż długoziarnisty 1– jm: kg., ilość: kg 100
94 Ryż parboiled kg 50
95 Sardynki w oleju 125 g – jm: szt., ilość: 40
96 Sok czarna porzeczka 1l – jm: szt., ilość: 200
97 Sok jabłkowy 1 l – jm: szt., ilość: 240
98 Sok Kubuś 0,9 l – jm: szt., ilość: 200
99 Sok multiwitamina 1 l – jm: szt., ilość: 200
100 Sok pomarańczowy 0,2 l 100% (10 g cukru w 100 ml) Tymbark – jm: szt., ilość: 1 200
101 Sok pomarańczowy 1 l – jm: szt., ilość: 200
102 Sól morska niskosodowa – jm: szt., ilość: 70
103 Szczaw konserwowy 300 g – jm: szt., ilość: 50
104 Szprotki w oleju 160 g – jm: szt., ilość: 40
105 Śliwka suszona Targroch 1kg, - jm. kg, ilość: 24
106 Tymianek 10 g Prymat – jm: szt., ilość: 10
107 Vegeta 1kg., - jm: szt., ilość: 15
108 Wafle kwadratowe– jm: szt., ilość: 120
109 Wiórki kokosowe 1 kg. (Targroch) – jm: szt., ilość: 10
110 Woda mineralna Cisowianka niegaz. 1,5 l– jm: szt., ilość: 1 000
111 Woda mineralna Muszynianka magnez i wapń niskonasycona 1,5 l – jm: szt., ilość: 400
112 Ziele angielskie 15 g Prymat – jm: szt., ilość: 20
113 Zioła prowansalskie 10 g Prymat – jm: szt., ilość: 20
114 Żurawina suszona 1 kg. ( Targroch) – jm: szt., ilość: 30

1. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
2. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.
3. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
4. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
5. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
6. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 10
7. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.
8. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.
9. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera SWZ oraz wzór umowy.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

03142500-3 - Jaja

15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

4.5.5.) Wartość części: 32316,72 PLN

Część 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ 3 - DOSTAWA MIĘSA I PODROBÓW, WYROBÓW WĘDLINIARSKICH, DROBIU, WYROBÓW DROBIARSKICH:
1 Kiełbasa szynkowa z indyka – jm: kg., ilość: 10
2 Kiełbasa podwawelska – jm: kg., ilość: 60
3 Szynka drobiowa królewska – jm: kg., ilość: 10
4 Pasztet pieczony z indyka – jm: kg., ilość: 20
5 Polędwica drobiowa podsuszana – jm: kg., ilość: 15
6 Polędwica tradycyjna – jm: kg., ilość: 15
7 Szynka konserwowa typu Krakus – jm: kg., ilość: 25
8 Szynka gotowana tradycyjna – jm: kg., ilość: 20
9 Kiełbasa krakowska sucha – jm: kg., ilość: 20
10 Szynka wiejska z wieprza – jm: kg., ilość: 20
11 Parówki dla najmłodszych 80 % mięsa szt. 300
12 Schab b/k – jm: kg., ilość: 160
13 Szynka kulka surowa – jm: kg., ilość: 200
14 Wątroba drobiowa – jm: kg., ilość: 10
15 Łopatka b/k – jm: kg., ilość: 120
16 Karkówka b/k – jm: kg., ilość: 60
17 Antrykot wołowy/rostbef – jm: kg., ilość: 150
18 Polędwiczki schabowe – jm: kg., ilość: 100
19 Pieczeń wołowa – ligawa – jm: kg., ilość: 50
20 Wołowina - gulasz – jm: kg., ilość: 40
21 Cielęcina – pieczeń – jm: kg., ilość: 30
22 Cielęcina – gulasz – jm: kg., ilość: 40
23 Filet z kurczaka b/k – jm: kg., ilość: 200
24 Kurczak świeży – jm: kg., ilość: 50
25 Udka z kurczaka – jm: kg., ilość: 100
26 Filet z indyka – jm: kg., ilość: 100
27 Podudzia z kurczaka – jm: kg., ilość: 150
28 Korpusy rosołowe – jm: kg., ilość: 50
29 Kiełbasa krakowska parzona – jm: kg., ilość: 25
30 Pasztecik drobiowy 180 g (słoiczki) – jm: szt., ilość 90
31 Szynka sądecka tradycyjna – jm: kg., ilość: 10
32 Filet po góralsku – jm: kg., ilość: 15
33 Kabanos drobiowy – jm: kg., ilość: 25
34 Kiełbasa żywiecka – jm: kg., ilość: 30
35 Polędwiczka pieczona o smaku maślanym – jm: kg., ilość: 20
1. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
2. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.
3. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
4. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
5. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
6. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 10
7. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.
8. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.
9. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
10. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 10
11. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.
12. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.
13. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
14. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.
15. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)
16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.
17. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)
18. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami.
19. Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15110000-2 - Mięso

4.5.5.) Wartość części: 24407,15 PLN

Część 4

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ 4 - DOSTAWA PRODUKTÓW MLECZARSKICH:
1 Ser żółty Gouda – jm: kg., ilość: 40
2 Masło 82 % 200 g Ekstra Polskie – jm: szt., ilość: . 1 500
3 Twaróg półtłusty – jm: kg., ilość: 200
4 Ser żółty Salami – jm: kg., ilość: 50
5 Ser żółty Edamski – jm: kg., ilość: 40
6 Śmietana 18 % 400 g – jm: szt., ilość: . 250
7 Jogurt naturalny 150 g – jm: szt., ilość: . 1 200
8 Jogurt naturalny 370 g – jm: szt., ilość: . 250
9 Serek homogenizowany 150 g – jm: szt., ilość: . 1 500
10 Serek kanapkowy śmietankowy – jm: szt., ilość: . 100
11 Jogurt owocowy 150 g – jm: szt., ilość: . 1 200
12 Jogurt pitny 250 g – jm: szt., ilość: . 1 200
13 Jogurt Skyr – jm: szt., ilość: 1 200
14 Mleko 3,2 % 1 l – jm: l ., ilość: 3 000
15 Kefir 350 g – jm: szt., ilość: . 450
16 Masło klarowane 1 kg., ilość: – jm: szt., ilość: . 15
17 Śmietana 18 % słodka 0,5 l – jm: szt., ilość: . 180
18 Ser topiony kremowy 100 g Mazowiecki – jm: szt., ilość: . 60
19 Ser gryficki – jm: kg., ilość: 10
20 Mleko b/laktorzy 1 l – jm: szt., ilość: . 60
21 Masło b/laktozy – jm: szt., ilość: . 20

1. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
2. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.
3. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
4. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
5. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
6. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 10
7. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.
8. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.
9. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
10. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 10
11. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.
12. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.
13. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
14. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.
15. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)
16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.
17. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)
18. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami.
19. Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15510000-6 - Mleko i śmietana

15544000-3 - Ser twardy

15530000-2 - Masło

15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne

15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.5.5.) Wartość części: 30007,00 PLN

Część 5

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ 5 - DOSTAWA OWOCÓW I WARZYW:

1 Arbuz – jm: kg., ilość: 100
2 Awokado – jm: szt., ilość: 30
3 Banany – jm: kg., ilość: 500
4 Bataty – jm: kg., ilość: 20
5 Brokuł świeży – jm: szt., ilość: 20
6 Brzoskwinia – jm: kg., ilość: 30
7 Buraki ćwikłowe – jm: kg., ilość: 250
8 Cebula – jm: kg., ilość: 150
9 Cebula czerwona – jm: kg., ilość: 10
10 Cukinia – jm: kg., ilość: 30
11 Cytryny – jm: kg., ilość: 40
12 Czereśnia – jm: kg., ilość: 30
13 Czosnek – jm: szt., ilość: 200
14 Dynia – jm: kg., ilość: 40
15 Fasola Jaś – jm: kg., ilość: 30
16 Groch łuszczony połówki – jm: kg., ilość: 25
17 Gruszki – jm: kg., ilość: 250
18 Jabłka deserowe – jm: kg., ilość: 500
19 Kalafior świeży – jm: szt., ilość: 30
20 Kalarepka – jm: szt., ilość: 100
21 Kapusta biała – jm: kg., ilość: 150
22 Kapusta czerwona – jm: kg., ilość: 80
23 Kapusta kwaszona – jm: kg., ilość: 100
24 Kapusta pekińska – jm: szt., ilość: 50
25 Kapusta włoska – jm: szt., ilość: 140
26 Kiwi – jm: szt., ilość: 800
27 Koperek sezonowy letni – jm: szt., ilość: 100
28 Koperek sezonowy zimowy – jm: szt., ilość: 100
29 Maliny – jm: kg., ilość: 10
30 Mandarynka – jm: kg., ilość: 80
31 Marchew – jm: kg., ilość: 400
32 Nektarynki – jm: kg., ilość: 30
33 Ogórek kiszony – jm: kg., ilość: 90
34 Ogórek świeży sezonowy letni – jm: kg., ilość: 100
35 Ogórek świeży sezonowy zimowy – jm: kg., ilość: 80
36 Papryka czerwona – jm: kg., ilość: 80
37 Pieczarki – jm: kg., ilość: 50
38 Pietruszka – jm: kg., ilość: 150
39 Pietruszka natka – jm: szt., ilość: 100
40 Pomarańcza – jm: kg., ilość: 100
41 Pomidor sezonowy letni – jm: kg., ilość: 100
42 Pomidor sezonowy zimowy – jm: kg., ilość: 40
43 Por – jm: szt., ilość: 300
44 Rabarbar – jm: kg., ilość: 30
45 Rzodkiewka – jm: szt., ilość: 100
46 Sałata zielona sezonowa letnia – jm: szt., ilość: 100
47 Sałata zielona sezonowa zimowa – jm: szt., ilość: 100
48 Seler – jm: kg., ilość: 200
49 Soczewica czerwona – jm: kg., ilość: 50
50 Szczypior sezonowy letni – jm: szt., ilość: 80
51 Szczypior sezonowy zimowy – jm: szt., ilość: 80
52 Śliwki deserowe – jm: kg., ilość: 50
53 Śliwki węgierki – jm: kg., ilość: 50
54 Truskawki – jm: kg., ilość: 100
55 Winogrono bezpestkowe – jm: kg., ilość: 50
56 Ziemniaki – jm: kg., ilość: 4 500
1. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
2. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.
3. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
4. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
5. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
6. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 10
7. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.
8. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.
9. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
10. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 10
11. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.
12. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.
13. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
14. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.
15. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)
16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.
17. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)
18. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami.
19. Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.5.5.) Wartość części: 22677,00 PLN

Część 6

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ 6 - DOSTAWA MROŻONEK:
1 Agrest – jm: kg, ilość: 60
2 Aronia – jm: kg, ilość: 60
3 Brokuł – jm: kg, ilość: 100
4 Brukselka – jm: kg, ilość: 15
5 Fasolka szparagowa żółta/zielona – jm: kg, ilość: 60
6 Filet miruna bez skóry – jm: kg, ilość: 150
7 Filet z dorsza bez glazury – jm: kg, ilość: 130
8 Groszek mrożony – jm: kg, ilość: 20
9 Jagody czarne – jm: kg, ilość: 20
10 Kalafior – jm: kg, ilość: 80
11 Maliny – jm: kg, ilość: 50
12 Marchewka kostka z groszkiem – jm: kg, ilość: 30
13 Marchewka mini – jm: kg, ilość: 80
14 Mieszanka kompotowa – jm: kg, ilość: 150
15 Mieszanka warzywna 7 składnikowa – jm: kg, ilość: 70
16 Porzeczka czarna – jm: kg, ilość: 50
17 Porzeczka czerwona – jm: kg, ilość: 50
18 Szpinak rozdrobniony – jm: kg, ilość: 20
19 Śliwki – jm: kg, ilość: 60
20 Truskawki – jm: kg, ilość: 120
21 Wiśnia – jm: kg, ilość: 100


1. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
2. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.
3. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
4. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
5. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
6. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 10
7. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.
8. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.
9. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
10. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 10
11. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.
12. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.
13. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
14. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.
15. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)
16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.
17. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)
18. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami.
19. Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15221000-3 - Ryby mrożone

15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

4.5.5.) Wartość części: 10042,30 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Zgodnie z dyspozycją ww. przepisu postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego unieważnia się, jeżeli „cena lub koszt najkorzystniejszej oferty lub oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, chyba że zamawiający może zwiększyć tę kwotę do ceny lub kosztu najkorzystniejszej oferty”.
W niniejszym postepowaniu w terminie składania ofert tj. do dnia 08 listopada 2022 roku do godziny 10:00, wpłynęła następująca oferta:
Oferta nr 1 04.11.2022 r. godz. 14:22 Piekarnia CUKIERNIA Anna Piwowarczyk 34-500 Zakopane, ul. Chromówki 16 A 19 995,00 zł
(słownie: dziewiętnaście tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt pięć złotych i 00/100)
Zaoferowane przez Wykonawców ceny przekraczają możliwości finansowe Zamawiającego, który zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia dla części 1 kwotę: 10 447,50 zł oraz dla części 6 kwotę: 10 042,30 zł. Zamawiający nie może zwiększyć kwoty na realizacje zamówienia
do ceny oferty najkorzystniejszej.
Zgodnie z dyspozycją art. 255 pkt. 3) Ustawy PZP: „Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli: 3) cena lub koszt najkorzystniejszej oferty lub oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą Zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, chyba że zamawiający może zwiększyć tę kwotę do ceny lub kosztu najkorzystniejszej oferty”. Wobec powyższego zgodnie z dyspozycją art. 255 pkt. 3) Ustawy PZP Zamawiający zobowiązany jest unieważnić niniejszej postępowanie.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

________________________________________
Część 2 - dostawa artykułów ogólnospożywczych, część 3 - dostawa mięsa i podrobów, wyrobów wędliniarskich, drobiu, wyrobów drobiarskich, część 4 - dostawa produktów mleczarskich oraz część 5 - dostawa owoców i warzyw – postępowanie unieważnione na podstawie art. 255 pkt. 1):

Zgodnie z dyspozycją ww. przepisu postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego unieważnia się, jeżeli „nie złożono żadnego wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo żadnej ofert”.
UZASADNIENIE
[faktyczne i prawne]
W niniejszym postępowaniu do upływu terminu składania ofert wyznaczonego przez Zamawiającego, tj. do dnia 08 listopada 2022 roku do godziny 10:00 dla części 2, 3, 4, 5 oraz 6
nie została złożona żadna oferta. Wobec powyższego Zamawiający zobowiązany jest unieważnić niniejsze postępowanie na podstawie art. 255 pkt. 1) Ustawy PZP.

Część 3

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

________________________________________
Część 2 - dostawa artykułów ogólnospożywczych, część 3 - dostawa mięsa i podrobów, wyrobów wędliniarskich, drobiu, wyrobów drobiarskich, część 4 - dostawa produktów mleczarskich oraz część 5 - dostawa owoców i warzyw – postępowanie unieważnione na podstawie art. 255 pkt. 1):

Zgodnie z dyspozycją ww. przepisu postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego unieważnia się, jeżeli „nie złożono żadnego wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo żadnej ofert”.
UZASADNIENIE
[faktyczne i prawne]

W niniejszym postępowaniu do upływu terminu składania ofert wyznaczonego przez Zamawiającego, tj. do dnia 08 listopada 2022 roku do godziny 10:00 dla części 2, 3, 4, 5 oraz 6
nie została złożona żadna oferta. Wobec powyższego Zamawiający zobowiązany jest unieważnić niniejsze postępowanie na podstawie art. 255 pkt. 1) Ustawy PZP.

Część 4

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

________________________________________
Część 2 - dostawa artykułów ogólnospożywczych, część 3 - dostawa mięsa i podrobów, wyrobów wędliniarskich, drobiu, wyrobów drobiarskich, część 4 - dostawa produktów mleczarskich oraz część 5 - dostawa owoców i warzyw – postępowanie unieważnione na podstawie art. 255 pkt. 1):

Zgodnie z dyspozycją ww. przepisu postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego unieważnia się, jeżeli „nie złożono żadnego wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo żadnej ofert”.
UZASADNIENIE
[faktyczne i prawne]

W niniejszym postępowaniu do upływu terminu składania ofert wyznaczonego przez Zamawiającego, tj. do dnia 08 listopada 2022 roku do godziny 10:00 dla części 2, 3, 4, 5 oraz 6
nie została złożona żadna oferta. Wobec powyższego Zamawiający zobowiązany jest unieważnić niniejsze postępowanie na podstawie art. 255 pkt. 1) Ustawy PZP.

Część 5

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

________________________________________
Część 2 - dostawa artykułów ogólnospożywczych, część 3 - dostawa mięsa i podrobów, wyrobów wędliniarskich, drobiu, wyrobów drobiarskich, część 4 - dostawa produktów mleczarskich oraz część 5 - dostawa owoców i warzyw – postępowanie unieważnione na podstawie art. 255 pkt. 1):

Zgodnie z dyspozycją ww. przepisu postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego unieważnia się, jeżeli „nie złożono żadnego wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo żadnej ofert”.
UZASADNIENIE
[faktyczne i prawne]

W niniejszym postępowaniu do upływu terminu składania ofert wyznaczonego przez Zamawiającego, tj. do dnia 08 listopada 2022 roku do godziny 10:00 dla części 2, 3, 4, 5 oraz 6
nie została złożona żadna oferta. Wobec powyższego Zamawiający zobowiązany jest unieważnić niniejsze postępowanie na podstawie art. 255 pkt. 1) Ustawy PZP.

Część 6

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 6)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

W niniejszym postepowaniu w terminie składania ofert tj. do dnia 08 listopada 2022 roku do godziny 10:00, wpłynęła następująca oferta:
Oferta nr 1 04.11.2022 r. godz. 13:32 SAMAR Spółka z o.o. 33 - 300 Nowy Sącz, ul. Tarnowska 113 NIP: 734-000-06-547 24 066,50 zł (słownie: dwadzieścia cztery tysiące sześćdziesiąt sześć złotych i 50/100)

Zaoferowane przez Wykonawców ceny przekraczają możliwości finansowe Zamawiającego, który zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia dla części 1 kwotę: 10 447,50 zł oraz dla części 6 kwotę: 10 042,30 zł. Zamawiający nie może zwiększyć kwoty na realizacje zamówienia
do ceny oferty najkorzystniejszej.

Zgodnie z dyspozycją art. 255 pkt. 3) Ustawy PZP: „Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli: 3) cena lub koszt najkorzystniejszej oferty lub oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą Zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, chyba że zamawiający może zwiększyć tę kwotę do ceny lub kosztu najkorzystniejszej oferty”. Wobec powyższego zgodnie z dyspozycją art. 255 pkt. 3) Ustawy PZP Zamawiający zobowiązany jest unieważnić niniejszej postępowanie.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 6)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.