Og³oszenie z dnia 2022-10-28
Powi±zane og³oszenia:
- 2022/BZP 00513754/01 - Modyfikacja z dnia 2022-12-23
- 2022/BZP 00507461/01 - Wynik z dnia 2022-12-20
Og³oszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa specjalistycznego sprzêtu gastronomiczno – ch³odniczego IV
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego
1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: 21. Baza Lotnictwa Taktycznego w ¦widwinie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 331029355
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: Po³czyñska 32
1.5.2.) Miejscowo¶æ: ¦widwin
1.5.3.) Kod pocztowy: 78-301
1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL427 - Szczecinecko-pyrzycki
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zam.publ.21blt@ron.mil.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.21blt.wp.mil.pl
1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa
1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Obrona
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa specjalistycznego sprzêtu gastronomiczno – ch³odniczego IV
2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-33274142-56a0-11ed-9171-f6b7c7d59353
2.5.) Numer og³oszenia: 2022/BZP 00415965
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2022-10-28
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak
2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2022/BZP 00062221/12/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:
1.2.13 Dostawa specjalistycznego sprzetu gasptronomiczno - ch³odniczego i wyposa¿enia kuchni
2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania
https://portal.smartpzp.pl/21blt3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: https://portal.smartpzp.pl/21blt
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: okre¶lono w rozdziale 11 SWZ
3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): okre¶lono w rozdziale 25 SWZ
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): okre¶lono w rozdziale 25 SWZ
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZP/68/2022
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie
4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Tak
4.1.9.) Liczba czê¶ci: 12
4.1.10.) Ofertê mo¿na sk³adaæ na wszystkie czê¶ci
4.1.11.) Zamawiaj±cy ogranicza liczbê czê¶ci zamówienia, któr± mo¿na udzieliæ jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:
Czê¶æ 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa fabrycznie nowego specjalistycznego sprzêtu gastronomiczno-ch³odniczego w ilo¶ci zgodnej z opisem przedmiotu zamówienia (za³±cznik nr 4 do SWZ).
Zadanie nr 1 – Dostawa warnika do wody 10l.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 39220000-0 - Sprzêt kuchenny, artyku³y gospodarstwa domowego i artyku³y domowe oraz artyku³y cateringowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
Zamawiaj±cy zastrzega sobie mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Prawo opcji bêdzie realizowane w ilo¶ci i terminie wg potrzeb Zamawiaj±cego do wysoko¶ci przydzielonego limitu finansowego - w ilo¶ci szczegó³owo okre¶lonej w opisie przedmiotu zamówienia(za³±cznik nr 4 do SWZ).Zamawiaj±cy zastrzega sobie, ¿e zamówienie okre¶lane jako „prawo opcji” dla zamówienia jest uprawnieniem a nie zobowi±zaniem zamawiaj±cego. Wykonanie przedmiotu zamówienia w ramach prawa opcji uzale¿nione jest od faktycznych potrzeb zamawiaj±cego i jego mo¿liwo¶ci finansowych. Brak wykonania przedmiotu zamówienia w zakresie prawa opcji nie rodzi ¿adnych roszczeñ ze strony wykonawcy.
Zamawiaj±cy poinformuje w sposób okre¶lony w projekcie umowy Wykonawcê o potrzebie skorzystania z prawa opcji.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 21 dni
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: serwis posprzeda¿owy
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas przyst±pienia do usuwania skutków awarii
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa fabrycznie nowego specjalistycznego sprzêtu gastronomiczno-ch³odniczego w ilo¶ci zgodnej z opisem przedmiotu zamówienia (za³±cznik nr 4 do SWZ).
Zadanie nr 2 – Dostawa maszynki elektrycznej ( wilk) do mielenia miêsa.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 39220000-0 - Sprzêt kuchenny, artyku³y gospodarstwa domowego i artyku³y domowe oraz artyku³y cateringowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
Zamawiaj±cy zastrzega sobie mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Prawo opcji bêdzie realizowane w ilo¶ci i terminie wg potrzeb Zamawiaj±cego do wysoko¶ci przydzielonego limitu finansowego - w ilo¶ci szczegó³owo okre¶lonej w opisie przedmiotu zamówienia(za³±cznik nr 4 do SWZ).Zamawiaj±cy zastrzega sobie, ¿e zamówienie okre¶lane jako „prawo opcji” dla zamówienia jest uprawnieniem a nie zobowi±zaniem zamawiaj±cego. Wykonanie przedmiotu zamówienia w ramach prawa opcji uzale¿nione jest od faktycznych potrzeb zamawiaj±cego i jego mo¿liwo¶ci finansowych. Brak wykonania przedmiotu zamówienia w zakresie prawa opcji nie rodzi ¿adnych roszczeñ ze strony wykonawcy.
Zamawiaj±cy poinformuje w sposób okre¶lony w projekcie umowy Wykonawcê o potrzebie skorzystania z prawa opcji.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 21 dni
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: serwis posprzeda¿owy
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas przyst±pienia do usuwania skutków awarii
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa fabrycznie nowego specjalistycznego sprzêtu gastronomiczno-ch³odniczego w ilo¶ci zgodnej z opisem przedmiotu zamówienia (za³±cznik nr 4 do SWZ).
Zadanie nr 3 – Dostawa automatycznej krajalnicy do ¿ywno¶ci ( wêdlin i serów).
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 39220000-0 - Sprzêt kuchenny, artyku³y gospodarstwa domowego i artyku³y domowe oraz artyku³y cateringowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
Zamawiaj±cy zastrzega sobie mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Prawo opcji bêdzie realizowane w ilo¶ci i terminie wg potrzeb Zamawiaj±cego do wysoko¶ci przydzielonego limitu finansowego - w ilo¶ci szczegó³owo okre¶lonej w opisie przedmiotu zamówienia(za³±cznik nr 4 do SWZ).Zamawiaj±cy zastrzega sobie, ¿e zamówienie okre¶lane jako „prawo opcji” dla zamówienia jest uprawnieniem a nie zobowi±zaniem zamawiaj±cego. Wykonanie przedmiotu zamówienia w ramach prawa opcji uzale¿nione jest od faktycznych potrzeb zamawiaj±cego i jego mo¿liwo¶ci finansowych. Brak wykonania przedmiotu zamówienia w zakresie prawa opcji nie rodzi ¿adnych roszczeñ ze strony wykonawcy.
Zamawiaj±cy poinformuje w sposób okre¶lony w projekcie umowy Wykonawcê o potrzebie skorzystania z prawa opcji.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 21 dni
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: serwis posprzeda¿owy
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas przyst±pienia do usuwania skutków awarii
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa fabrycznie nowego specjalistycznego sprzêtu gastronomiczno-ch³odniczego w ilo¶ci zgodnej z opisem przedmiotu zamówienia (za³±cznik nr 4 do SWZ).
Zadanie nr 4 – Dostawa taboretu elektrycznego grzewczego.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 39220000-0 - Sprzêt kuchenny, artyku³y gospodarstwa domowego i artyku³y domowe oraz artyku³y cateringowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
Zamawiaj±cy zastrzega sobie mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Prawo opcji bêdzie realizowane w ilo¶ci i terminie wg potrzeb Zamawiaj±cego do wysoko¶ci przydzielonego limitu finansowego - w ilo¶ci szczegó³owo okre¶lonej w opisie przedmiotu zamówienia(za³±cznik nr 4 do SWZ).Zamawiaj±cy zastrzega sobie, ¿e zamówienie okre¶lane jako „prawo opcji” dla zamówienia jest uprawnieniem a nie zobowi±zaniem zamawiaj±cego. Wykonanie przedmiotu zamówienia w ramach prawa opcji uzale¿nione jest od faktycznych potrzeb zamawiaj±cego i jego mo¿liwo¶ci finansowych. Brak wykonania przedmiotu zamówienia w zakresie prawa opcji nie rodzi ¿adnych roszczeñ ze strony wykonawcy.
Zamawiaj±cy poinformuje w sposób okre¶lony w projekcie umowy Wykonawcê o potrzebie skorzystania z prawa opcji.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 21 dni
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: serwis posprzeda¿owy
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas przyst±pienia do usuwania skutków awarii
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa fabrycznie nowego specjalistycznego sprzêtu gastronomiczno-ch³odniczego w ilo¶ci zgodnej z opisem przedmiotu zamówienia (za³±cznik nr 4 do SWZ).
Zadanie nr 5 – Dostawa szafy mro¼niczej 1300 - 1400 l.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 39220000-0 - Sprzêt kuchenny, artyku³y gospodarstwa domowego i artyku³y domowe oraz artyku³y cateringowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
Zamawiaj±cy zastrzega sobie mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Prawo opcji bêdzie realizowane w ilo¶ci i terminie wg potrzeb Zamawiaj±cego do wysoko¶ci przydzielonego limitu finansowego - w ilo¶ci szczegó³owo okre¶lonej w opisie przedmiotu zamówienia(za³±cznik nr 4 do SWZ).Zamawiaj±cy zastrzega sobie, ¿e zamówienie okre¶lane jako „prawo opcji” dla zamówienia jest uprawnieniem a nie zobowi±zaniem zamawiaj±cego. Wykonanie przedmiotu zamówienia w ramach prawa opcji uzale¿nione jest od faktycznych potrzeb zamawiaj±cego i jego mo¿liwo¶ci finansowych. Brak wykonania przedmiotu zamówienia w zakresie prawa opcji nie rodzi ¿adnych roszczeñ ze strony wykonawcy.
Zamawiaj±cy poinformuje w sposób okre¶lony w projekcie umowy Wykonawcê o potrzebie skorzystania z prawa opcji.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 21 dni
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: serwis posprzeda¿owy
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas przyst±pienia do usuwania skutków awarii
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa fabrycznie nowego specjalistycznego sprzêtu gastronomiczno-ch³odniczego w ilo¶ci zgodnej z opisem przedmiotu zamówienia (za³±cznik nr 4 do SWZ).
Zadanie nr 6 – Dostawa kot³ów el. warzelne przechylne ( zestaw 3 x 30L).
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 39220000-0 - Sprzêt kuchenny, artyku³y gospodarstwa domowego i artyku³y domowe oraz artyku³y cateringowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
Zamawiaj±cy zastrzega sobie mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Prawo opcji bêdzie realizowane w ilo¶ci i terminie wg potrzeb Zamawiaj±cego do wysoko¶ci przydzielonego limitu finansowego - w ilo¶ci szczegó³owo okre¶lonej w opisie przedmiotu zamówienia(za³±cznik nr 4 do SWZ).Zamawiaj±cy zastrzega sobie, ¿e zamówienie okre¶lane jako „prawo opcji” dla zamówienia jest uprawnieniem a nie zobowi±zaniem zamawiaj±cego. Wykonanie przedmiotu zamówienia w ramach prawa opcji uzale¿nione jest od faktycznych potrzeb zamawiaj±cego i jego mo¿liwo¶ci finansowych. Brak wykonania przedmiotu zamówienia w zakresie prawa opcji nie rodzi ¿adnych roszczeñ ze strony wykonawcy.
Zamawiaj±cy poinformuje w sposób okre¶lony w projekcie umowy Wykonawcê o potrzebie skorzystania z prawa opcji.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-14
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: serwis posprzeda¿owy
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas przyst±pienia do usuwania skutków awarii
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa fabrycznie nowego specjalistycznego sprzêtu gastronomiczno-ch³odniczego w ilo¶ci zgodnej z opisem przedmiotu zamówienia (za³±cznik nr 4 do SWZ).
Zadanie nr 7 – Dostawa witryny ch³odniczej 3 – pó³kowej z klapkami.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 39220000-0 - Sprzêt kuchenny, artyku³y gospodarstwa domowego i artyku³y domowe oraz artyku³y cateringowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 21 dni
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: serwis posprzeda¿owy
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas przyst±pienia do usuwania skutków awarii
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa fabrycznie nowego specjalistycznego sprzêtu gastronomiczno-ch³odniczego w ilo¶ci zgodnej z opisem przedmiotu zamówienia (za³±cznik nr 4 do SWZ).
Zadanie nr 8 – Dostawa baru sa³atkowego 10xGN 1/3 z wyposa¿eniem z prowadnic± na tace wraz z pojemnikiem GN 1/3 i pokrywa do GN 1/3.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 39220000-0 - Sprzêt kuchenny, artyku³y gospodarstwa domowego i artyku³y domowe oraz artyku³y cateringowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
Zamawiaj±cy zastrzega sobie mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Prawo opcji bêdzie realizowane w ilo¶ci i terminie wg potrzeb Zamawiaj±cego do wysoko¶ci przydzielonego limitu finansowego - w ilo¶ci szczegó³owo okre¶lonej w opisie przedmiotu zamówienia(za³±cznik nr 4 do SWZ).Zamawiaj±cy zastrzega sobie, ¿e zamówienie okre¶lane jako „prawo opcji” dla zamówienia jest uprawnieniem a nie zobowi±zaniem zamawiaj±cego. Wykonanie przedmiotu zamówienia w ramach prawa opcji uzale¿nione jest od faktycznych potrzeb zamawiaj±cego i jego mo¿liwo¶ci finansowych. Brak wykonania przedmiotu zamówienia w zakresie prawa opcji nie rodzi ¿adnych roszczeñ ze strony wykonawcy.
Zamawiaj±cy poinformuje w sposób okre¶lony w projekcie umowy Wykonawcê o potrzebie skorzystania z prawa opcji.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 21 dni
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: serwis posprzeda¿owy
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas przyst±pienia do usuwania skutków awarii
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa fabrycznie nowego specjalistycznego sprzêtu gastronomiczno-ch³odniczego w ilo¶ci zgodnej z opisem przedmiotu zamówienia (za³±cznik nr 4 do SWZ).
Zadanie nr 9 – Dostawa automatycznej profesjonalnej krajalnicy do ¿ywno¶ci ze sto³em.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 39220000-0 - Sprzêt kuchenny, artyku³y gospodarstwa domowego i artyku³y domowe oraz artyku³y cateringowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
Zamawiaj±cy zastrzega sobie mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Prawo opcji bêdzie realizowane w ilo¶ci i terminie wg potrzeb Zamawiaj±cego do wysoko¶ci przydzielonego limitu finansowego - w ilo¶ci szczegó³owo okre¶lonej w opisie przedmiotu zamówienia(za³±cznik nr 4 do SWZ).Zamawiaj±cy zastrzega sobie, ¿e zamówienie okre¶lane jako „prawo opcji” dla zamówienia jest uprawnieniem a nie zobowi±zaniem zamawiaj±cego. Wykonanie przedmiotu zamówienia w ramach prawa opcji uzale¿nione jest od faktycznych potrzeb zamawiaj±cego i jego mo¿liwo¶ci finansowych. Brak wykonania przedmiotu zamówienia w zakresie prawa opcji nie rodzi ¿adnych roszczeñ ze strony wykonawcy.
Zamawiaj±cy poinformuje w sposób okre¶lony w projekcie umowy Wykonawcê o potrzebie skorzystania z prawa opcji.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 21 dni
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: serwis posprzeda¿owy
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas przyst±pienia do usuwania skutków awarii
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 10
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa fabrycznie nowego specjalistycznego sprzêtu gastronomiczno-ch³odniczego w ilo¶ci zgodnej z opisem przedmiotu zamówienia (za³±cznik nr 4 do SWZ).
Zadanie nr 10 – Dostawa zmywarki kapturowej.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 39220000-0 - Sprzêt kuchenny, artyku³y gospodarstwa domowego i artyku³y domowe oraz artyku³y cateringowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
Zamawiaj±cy zastrzega sobie mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Prawo opcji bêdzie realizowane w ilo¶ci i terminie wg potrzeb Zamawiaj±cego do wysoko¶ci przydzielonego limitu finansowego - w ilo¶ci szczegó³owo okre¶lonej w opisie przedmiotu zamówienia(za³±cznik nr 4 do SWZ).Zamawiaj±cy zastrzega sobie, ¿e zamówienie okre¶lane jako „prawo opcji” dla zamówienia jest uprawnieniem a nie zobowi±zaniem zamawiaj±cego. Wykonanie przedmiotu zamówienia w ramach prawa opcji uzale¿nione jest od faktycznych potrzeb zamawiaj±cego i jego mo¿liwo¶ci finansowych. Brak wykonania przedmiotu zamówienia w zakresie prawa opcji nie rodzi ¿adnych roszczeñ ze strony wykonawcy.
Zamawiaj±cy poinformuje w sposób okre¶lony w projekcie umowy Wykonawcê o potrzebie skorzystania z prawa opcji.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 21 dni
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: serwis posprzeda¿owy
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas przyst±pienia do usuwania skutków awarii
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 11
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa fabrycznie nowego specjalistycznego sprzêtu gastronomiczno-ch³odniczego w ilo¶ci zgodnej z opisem przedmiotu zamówienia (za³±cznik nr 4 do SWZ).
Zadanie nr 11 – Dostawa ci±gu wydawczego o d³ugo¶ci 7,309m wraz z monta¿em.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 39220000-0 - Sprzêt kuchenny, artyku³y gospodarstwa domowego i artyku³y domowe oraz artyku³y cateringowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-14
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: serwis posprzeda¿owy
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas przyst±pienia do usuwania skutków awarii
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 12
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa fabrycznie nowego specjalistycznego sprzêtu gastronomiczno-ch³odniczego w ilo¶ci zgodnej z opisem przedmiotu zamówienia (za³±cznik nr 4 do SWZ).
Zadanie nr 12 - Dostawa szafy ch³odniczej przeszklonej 1400 L.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 39220000-0 - Sprzêt kuchenny, artyku³y gospodarstwa domowego i artyku³y domowe oraz artyku³y cateringowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 21 dni
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: serwis posprzeda¿owy
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas przyst±pienia do usuwania skutków awarii
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Nie
5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: O¶wiadczenie w zakresie wskazanym w za³±czniku nr 2 do SWZ. Informacje zawarte w o¶wiadczeniu bêd± stanowiæ wstêpne potwierdzenie, ¿e Wykonawca nie podlega wykluczeniu.
W przypadku wspólnego ubiegania siê o zamówienie przez Wykonawców, o¶wiadczenie, o którym mowa w pkt. 1 sk³ada ka¿dy z Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o zamówienie. O¶wiadczenie to ma potwierdzaæ brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym ka¿dy z Wykonawców wykazuje brak podstaw do wykluczenia.
5.8.) Wykaz przedmiotowych ¶rodków dowodowych:
Zamawiaj±cy na podstawie art. 104 ustawy Prawo zamówieñ publicznych wymaga za³±czenia do oferty aktualnych na dzieñ sk³adania ofert nastêpuj±cych przedmiotowych ¶rodków dowodowych:Katalog lub inny dokument z oferowanym modelem maszyny. Katalog lub inny dokument ma zawieraæ informacjê o wszystkich wymaganych przez Zamawiaj±cego parametrach technicznych i wymagania co do monta¿u – w zakresie zgodnym z opisem przedmiotu zamówienia (za³±cznik nr 4 do SWZ) oraz formularzem ofertowym ( za³±cznik nr 1 do SWZ) oraz wprowadzonymi zmianami.
5.9.) Zamawiaj±cy przewiduje uzupe³nienie przedmiotowych ¶rodków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie
6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zamawiaj±cy wymaga, aby wybrany Wykonawca zawar³ z nim umowê na warunkach okre¶lonych w projekcie umowy stanowi±cym za³±cznik nr 3 do SWZ.Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ dokonania zmian postanowieñ zawartej umowy w przypadkach i na warunkach okre¶lonych w § 12 projektu umowy.
Wszystkie postanowienia wymienione w § 12 projektu umowy stanowi± katalog zmian, na które Zamawiaj±cy mo¿e wyraziæ zgodê. Nie stanowi± jednocze¶nie zobowi±zania do wyra¿enia takiej zgody.
7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin sk³adania ofert: 2022-11-08 11:00
8.2.) Miejsce sk³adania ofert: https://portal.smartpzp.pl/21blt
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-11-08 11:30
8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2022-12-07
SEKCJA IX – POZOSTA£E INFORMACJE
Na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwi±zaniach w zakresie przeciwdzia³ania wspieraniu agresji na Ukrainê oraz s³u¿±cych ochronie bezpieczeñstwa narodowego z postepowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu prowadzonego na podstawie ustawy Pzp wyklucza siê:a) Wykonawcê oraz uczestnika konkursu wymienionego w wykazach okre¶lonych w rozporz±dzeniu 765/2006 i rozporz±dzeniu 269/2014 albo wpisanego na listê na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listê rozstrzygaj±cej o zastosowaniu ¶rodka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 ustawy;
b) Wykonawcê oraz uczestnika konkursu, którego beneficjentem rzeczywistym w rozumieniu ustawy z dnia 1 marca 2018 r. o przeciwdzia³aniu praniu pieniêdzy oraz finansowaniu terroryzmu (Dz. U. z 2022 r. poz. 593 i 655) jest osoba wymieniona w wykazach okre¶lonych w rozporz±dzeniu 765/2006 i rozporz±dzeniu 269/2014 albo wpisana na listê lub bêd±ca takim beneficjentem rzeczywistym od dnia 24 lutego 2022 r., o ile zosta³a wpisana na listê na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listê rozstrzygaj±cej o zastosowaniu ¶rodka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 ustawy;
c) Wykonawcê oraz uczestnika konkursu, którego jednostk± dominuj±c± w rozumieniu art. 3 ust. 1 pkt 37 ustawy z dnia 29 wrze¶nia 1994 r. o rachunkowo¶ci (Dz. U. z 2021 r. poz. 217, 2105 i 2106), jest podmiot wymieniony w wykazach okre¶lonych w rozporz±dzeniu 765/2006 i rozporz±dzeniu 269/2014 albo wpisany na listê lub bêd±cy tak± jednostk± dominuj±c± od dnia 24 lutego 2022 r., o ile zosta³ wpisany na listê na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listê rozstrzygaj±cej o zastosowaniu ¶rodka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 ustawy.
Zgodnie z ustaw± z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwi±zaniach w zakresie przeciwdzia³ania wspieraniu agresji na Ukrainê oraz s³u¿±cych ochronie bezpieczeñstwa narodowego w przypadku Wykonawcy lub uczestnika konkursu wykluczonego na podstawie pkt 4 lit. a –c SWZ, Zamawiaj±cy odrzuca wniosek o dopuszczenie do udzia³u w postepowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub ofertê takiego Wykonawcy lub uczestnika konkursu, nie zaprasza go do z³o¿enia oferty wstêpnej, oferty podlegaj±cej negocjacjom, oferty dodatkowej, oferty lub oferty ostatecznej, nie zaprasza go do negocjacji lub dialogu, a tak¿e nie prowadzi z takim Wykonawc± negocjacji lub dialogu, odrzuca wniosek o dopuszczenie do udzia³u w konkursie, nie zaprasza do z³o¿enia pracy konkursowej lub nie przeprowadza oceny pracy konkursowej, odpowiednio do trybu stosowanego do udzielenia zamówienia publicznego oraz etapu prowadzonego postepowania o udzielenie zamówienia publicznego.
Zgodnie z ustaw± z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwi±zaniach w zakresie przeciwdzia³ania wspieraniu agresji na Ukrainê oraz s³u¿±cych ochronie bezpieczeñstwa narodowego, osoba lub podmiot podlegaj±ce wykluczeniu na podstawie pkt 4 lit. a –c SWZ, które w okresie tego wykluczenia ubiegaj± siê o udzielenie zamówienia publicznego lub dopuszczenie do udzia³u w konkursie lub bior± udzia³ w postepowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub w konkursie, podlegaj± karze pieniê¿nej.
Zgodnie z ustaw± z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwi±zaniach w zakresie przeciwdzia³ania wspieraniu agresji na Ukrainê oraz s³u¿±cych ochronie bezpieczeñstwa narodowego, karê pieniê¿n±, o której mowa w pkt. 6 SWZ nak³ada Prezes Urzêdu Zamówieñ Publicznych, w drodze decyzji.
INNE PRZETARGI Z ¦WIDWINA
- Udzielenie i obs³uga kredytu d³ugoterminowego
- "Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu Prawa jazdy kat. B"
- Dostawa sprzêtu i wyposa¿enia na potrzeby ochrony ludno¶ci i obrony cywilnej II
- "¦wiadczenie us³ug ratownictwa wodnego dla Miejskiego O¶rodka Sportu i Rekreacji w ¦widwinie"
- Sukcesywna dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych do Przedszkola nr 1 i Przedszkola nr 2 oraz Miejskiej Sto³ówki w ¦widwinie w 2026 roku
- Remont wêz³ów sanitarnych w budynkach nr 57 i 58 w ¦widwinie
wiêcej: przetargi w ¦widwinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa wyposa¿enia w ró¿nych asortymentach do Bran¿owego Centrum Umiejêtno¶ci w My¶lenicach
- Dostawa mebli i wyposa¿enia do ¯³obka przy ul. £okietka w ¦wieciu - czê¶æ I, II, III, IV, V
- Zakup, dostawa i monta¿ artyku³ów gospodarstwa domowego w ramach realizacji projektu pn.: "Kulinarne Kutno - podniesienie jako¶ci kszta³cenia zawodowego w ZSZ nr 2 w Kutnie"
- Sukcesywna dostawa artyku³ów gospodarczych na potrzeby WS SP ZOZ w Nowej Soli
- Zakup i monta¿ pierwszego wyposa¿enia kuchni wraz z zapleczem dla potrzeb realizacji programu rozwoju instytucji opieki nad dzieæmi w wieku do lat 3 Aktywny Maluch 2022-2029 (drugie postêpowanie).
- Sukcesywne dostawy artyku³ów jednorazowych i akcesoriów do sprz±tania wraz z us³ug± transportu do O¶rodka Przygotowañ Olimpijskich we W³adys³awowie
wiêcej: Sprzêt kuchenny, artyku³y gospodarstwa domowego i artyku³y domowe oraz artyku³y cateringowe »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.





