eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ¦widwinZP/61/2023 Dostawa zup, sosów, przypraw przetworzonych



Og³oszenie z dnia 2023-09-27


Powi±zane og³oszenia:

Og³oszenie o zamówieniu
Dostawy
ZP/61/2023 Dostawa zup, sosów, przypraw przetworzonych

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: 21. Baza Lotnictwa Taktycznego w ¦widwinie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 331029355

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: Po³czyñska 32

1.5.2.) Miejscowo¶æ: ¦widwin

1.5.3.) Kod pocztowy: 78-301

1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL427 - Szczecinecko-pyrzycki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zam.publ.21blt@ron.mil.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.21blt.wp.mil.pl

1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa

1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Obrona

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

ZP/61/2023 Dostawa zup, sosów, przypraw przetworzonych

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-8dfd04ad-5c67-11ee-9aa3-96d3b4440790

2.5.) Numer og³oszenia: 2023/BZP 00415009

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2023-09-27

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak

2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2023/BZP 00101529/11/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:

1.2.16 Dostawa sosów, zup i przypraw przetworzonych

2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania

https://portal.smartpzp.pl/21blt

3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: https://portal.smartpzp.pl/21blt

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: Okre¶lono w Rozdziale 11 SWZ

3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): Okre¶lono szczegó³owo w Rozdziale 25 SWZ

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Okre¶lono szczegó³owo w Rozdziale 25 SWZ

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZP/61/2023

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie

4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Tak

4.1.9.) Liczba czê¶ci: 3

4.1.10.) Ofertê mo¿na sk³adaæ na wszystkie czê¶ci

4.1.11.) Zamawiaj±cy ogranicza liczbê czê¶ci zamówienia, któr± mo¿na udzieliæ jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:

Czê¶æ 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa zup, sosów i przypraw przetworzonych - Zadanie nr 1 – ¦widwin

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15871270-7 - Mieszanki przypraw

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:

Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ust. 1 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Opcja ma charakter ilo¶ciowy i jej maksymalna warto¶æ stanowi 50% warto¶ci wyra¿onej ilo¶ciowo w Formularzu ofertowym – za³±cznik nr 1 do umowy. Zamawiaj±cy gwarantuje zatem realizacjê zamówienia w wysoko¶ci 50% warto¶ci wyra¿onej ilo¶ciowo dla zadania we wspomnianym Formularzu ofertowym Wykonawcy.
Zamawiaj±cy zastrzega, ¿e czê¶æ zamówienia okre¶lana jako „prawo opcji” jest uprawnieniem a nie zobowi±zaniem Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e nie skorzystaæ z prawa opcji, skorzystaæ z niego w mniejszym zakresie ani¿eli okre¶lony powy¿ej natomiast Wykonawcy nie przys³uguj± z tego tytu³u ¿adne roszczenia, co niniejszym akceptuje poprzez podpisanie umowy.
Skorzystanie przez Zamawiaj±cego z prawa opcji uzale¿nione jest od faktycznych, aktualnych i zmieniaj±cych siê potrzeb Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e z prawa opcji skorzystaæ wielokrotnie, do wyczerpania maksymalnej jej warto¶ci, wskazanej w ust.2. Zamówienie opcjonalne uruchamiane jest poprzez z³o¿enie Wykonawcy przez Zamawiaj±cego stosownego zawiadomienia, za po¶rednictwem poczty elektronicznej albo faksem, najpó¼niej w dniu wykonania czê¶ci zamówienia nie objêtej opcj± (gwarantowanego). Skorzystanie z prawa opcji nie wymaga aneksowania przez strony niniejszej umowy. W przypadku skorzystania przez Zamawiaj±cego z prawa opcji Wykonawca jest zobowi±zany do jego realizacji, na warunkach okre¶lonych w niniejszej umowie, co niniejszym Wykonawca akceptuje przez podpisanie umowy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejsz± zostanie uznana oferta, która uzyska najwy¿sz± liczbê punktów obliczonych z zastosowaniem kryterium - Cena za wykonanie przedmiotu zamówienia - waga 100 pkt

Maksymalna ocena oferty – 100 pkt.

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa zup, sosów i przypraw przetworzonych - Zadanie nr 2 – Trzebiatów

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15871270-7 - Mieszanki przypraw

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:

Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ust. 1 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Opcja ma charakter ilo¶ciowy i jej maksymalna warto¶æ stanowi 50% warto¶ci wyra¿onej ilo¶ciowo w Formularzu ofertowym – za³±cznik nr 1 do umowy. Zamawiaj±cy gwarantuje zatem realizacjê zamówienia w wysoko¶ci 50% warto¶ci wyra¿onej ilo¶ciowo dla zadania we wspomnianym Formularzu ofertowym Wykonawcy.
Zamawiaj±cy zastrzega, ¿e czê¶æ zamówienia okre¶lana jako „prawo opcji” jest uprawnieniem a nie zobowi±zaniem Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e nie skorzystaæ z prawa opcji, skorzystaæ z niego w mniejszym zakresie ani¿eli okre¶lony powy¿ej natomiast Wykonawcy nie przys³uguj± z tego tytu³u ¿adne roszczenia, co niniejszym akceptuje poprzez podpisanie umowy.
Skorzystanie przez Zamawiaj±cego z prawa opcji uzale¿nione jest od faktycznych, aktualnych i zmieniaj±cych siê potrzeb Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e z prawa opcji skorzystaæ wielokrotnie, do wyczerpania maksymalnej jej warto¶ci, wskazanej w ust.2. Zamówienie opcjonalne uruchamiane jest poprzez z³o¿enie Wykonawcy przez Zamawiaj±cego stosownego zawiadomienia, za po¶rednictwem poczty elektronicznej albo faksem, najpó¼niej w dniu wykonania czê¶ci zamówienia nie objêtej opcj± (gwarantowanego). Skorzystanie z prawa opcji nie wymaga aneksowania przez strony niniejszej umowy. W przypadku skorzystania przez Zamawiaj±cego z prawa opcji Wykonawca jest zobowi±zany do jego realizacji, na warunkach okre¶lonych w niniejszej umowie, co niniejszym Wykonawca akceptuje przez podpisanie umowy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejsz± zostanie uznana oferta, która uzyska najwy¿sz± liczbê punktów obliczonych z zastosowaniem kryterium - Cena za wykonanie przedmiotu zamówienia - waga 100 pkt
Maksymalna ocena oferty – 100 pkt.

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa zup, sosów i przypraw przetworzonych - Zadanie nr 3 –Miros³awiec

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15871270-7 - Mieszanki przypraw

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:

Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ust. 1 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Opcja ma charakter ilo¶ciowy i jej maksymalna warto¶æ stanowi 50% warto¶ci wyra¿onej ilo¶ciowo w Formularzu ofertowym – za³±cznik nr 1 do umowy. Zamawiaj±cy gwarantuje zatem realizacjê zamówienia w wysoko¶ci 50% warto¶ci wyra¿onej ilo¶ciowo dla zadania we wspomnianym Formularzu ofertowym Wykonawcy.
Zamawiaj±cy zastrzega, ¿e czê¶æ zamówienia okre¶lana jako „prawo opcji” jest uprawnieniem a nie zobowi±zaniem Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e nie skorzystaæ z prawa opcji, skorzystaæ z niego w mniejszym zakresie ani¿eli okre¶lony powy¿ej natomiast Wykonawcy nie przys³uguj± z tego tytu³u ¿adne roszczenia, co niniejszym akceptuje poprzez podpisanie umowy.
Skorzystanie przez Zamawiaj±cego z prawa opcji uzale¿nione jest od faktycznych, aktualnych i zmieniaj±cych siê potrzeb Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e z prawa opcji skorzystaæ wielokrotnie, do wyczerpania maksymalnej jej warto¶ci, wskazanej w ust.2. Zamówienie opcjonalne uruchamiane jest poprzez z³o¿enie Wykonawcy przez Zamawiaj±cego stosownego zawiadomienia, za po¶rednictwem poczty elektronicznej albo faksem, najpó¼niej w dniu wykonania czê¶ci zamówienia nie objêtej opcj± (gwarantowanego). Skorzystanie z prawa opcji nie wymaga aneksowania przez strony niniejszej umowy. W przypadku skorzystania przez Zamawiaj±cego z prawa opcji Wykonawca jest zobowi±zany do jego realizacji, na warunkach okre¶lonych w niniejszej umowie, co niniejszym Wykonawca akceptuje przez podpisanie umowy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejsz± zostanie uznana oferta, która uzyska najwy¿sz± liczbê punktów obliczonych z zastosowaniem kryterium - Cena za wykonanie przedmiotu zamówienia - waga 100 pkt
Maksymalna ocena oferty – 100 pkt.

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.

1. O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki, dotycz±ce:
1. 1. zdolno¶ci do wystêpowania w obrocie gospodarczym:
Opis spe³nienia warunku:
Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania tego warunku.

1. 2. sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Opis spe³nienia warunku:
Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania tego warunku.

1. 3. zdolno¶ci technicznej lub zawodowej.
Opis spe³nienia warunku:
a) Warunek ten spe³niaj± Wykonawcy, którzy wyka¿±, ¿e nale¿ycie wykonali lub wykonuj±, w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, co najmniej dwie dostawy, w ramach jednego kontraktu/umowy/zlecenia, trwaj±ce nieprzerwanie przez okres minimum 6 miesiêcy, polegaj±ce na sukcesywnej dostawie zup, sosów, przypraw przetworzonych, ka¿da o warto¶ci brutto nie mniejszej ni¿:
dla Zadania nr 1 – 40 000,00 z³,
dla Zadania nr 2 – 30 000,00 z³,
dla Zadania nr 3 – 30 000,00 z³.

W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia (konsorcjum, spó³ka cywilna), warunek, o którym mowa w ust. 1.3, zostanie spe³niony wy³±cznie je¿eli co najmniej jeden z Wykonawców wyka¿e spe³nienie warunków,
o których mowa w ust. 1.3 z zastrze¿eniem, ¿e warunek ten Wykonawca musi spe³niæ samodzielnie, tzn. do¶wiadczenie Wykonawców nie sumuje siê.

UWAGA!!! Nie dopuszcza siê sumowania mniejszych, cz±stkowych dostaw objêtych odrêbnymi umowami Wykonawcy, b±d¼ wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia Wykonawców,
w celu wykazania spe³nienia danego warunku.

b) W przypadku, gdy Wykonawca sk³ada ofertê na wiêcej ni¿ jedno zadanie, Zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony tak¿e w przypadku, gdy Wykonawcy, którzy wykonali lub wykonuj± nale¿ycie co najmniej dwie dostawy, w ramach jednego kontraktu/umowy/zlecenia, w okresie minimum 6 miesiêcy, polegaj±ce na sukcesywnej dostawie zup, sosów, przypraw przetworzonych, w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem sk³adania ofert, a je¿eli okres dzia³alno¶ci jest krótszy, w tym okresie, za kwotê minimum stanowi±c± sumê warto¶ci wymagan± dla poszczególnych zadañ, np. przy sk³adaniu oferty na Zadanie nr 1, Zadanie nr 2, Zadanie nr 3 – warunek zostanie spe³niony, gdy Wykonawca przedstawi dwie dostawy na kwotê brutto minimum 100 000,00 z³ ka¿da.

1. 4. Uprawnieñ do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci gospodarczej lub zawodowej,
o ile wynika to z odrêbnych przepisów:
Opis spe³nienia warunku:
Warunek ten spe³niaj± Wykonawcy, którzy posiadaj±:
a) aktualn± decyzjê administracyjn± w³a¶ciwego powiatowego lekarza weterynarii
w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przed³u¿ania warunkowego zatwierdzania zak³adów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzêcego (Dz. U. z 2023 r. poz. 872),
lub
b) aktualn± decyzjê administracyjn± w³a¶ciwego Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej
w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przed³u¿ania warunkowego zatwierdzania zak³adów, które produkuj± lub wprowadzaj± do obrotu ¿ywno¶æ pochodzenia niezwierzêcego lub wprowadzaj± do obrotu produkty pochodzenia zwierzêcego, nie objête urzêdow± kontrol± organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia tj. tj. Dz. U. z 2022 r., poz.2132,
lub
c) za¶wiadczenie o wpisie do rejestru zak³adów zgodne z rozporz±dzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotycz±cych rejestracji i zatwierdzania zak³adów produkuj±cych lub wprowadzaj±cych do obrotu ¿ywno¶æ podlegaj±cych urzêdowej kontroli Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. Nr 106, poz. 730 ze zm.).

W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, co najmniej jeden z Wykonawców musi posiadaæ uprawnienia, o których mowa w ust. 1 pkt 1.4
i zrealizowaæ dostawy, do których realizacji te uprawnienia s± wymagane. Wyj±tek stanowi± sytuacje, w których Wykonawca wyka¿e, ¿e nie bêdzie bra³ udzia³u w czynno¶ciach,
do których wymagane jest posiadanie okre¶lonych uprawnieñ (co jednoznacznie musi wynikaæ z umowy konsorcjum lub spó³ki cywilnej).

5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Do oferty ka¿dy Wykonawca musi do³±czyæ aktualne na dzieñ sk³adania ofert o¶wiadczenie w zakresie wskazanym w za³±czniku nr 2 do SWZ. Informacje zawarte w o¶wiadczeniu bêd± stanowiæ wstêpne potwierdzenie, ¿e Wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spe³nia warunki udzia³u w postêpowaniu.
- W przypadku wspólnego ubiegania siê wykonawców o udzielenie zamówienia ww. dokument sk³ada ka¿dy z Wykonawców.
- Wykonawca, który powo³uje siê na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spe³nienia w zakresie,
w jakim powo³uje siê na ich zasoby, warunków udzia³u w postêpowaniu sk³ada tak¿e o¶wiadczenie tych podmiotów.

5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: Zamawiaj±cy przed udzieleniem zamówienia, wezwie Wykonawcê, którego oferta zosta³a najwy¿ej oceniona, do z³o¿enia w wyznaczonym terminie, nie krótszym ni¿ 5 dni od dnia wezwania, aktualnych na dzieñ z³o¿enia nastêpuj±cych o¶wiadczeñ lub dokumentów:
a) wykazu dostaw wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zosta³y wykonane, oraz za³±czeniem dowodów okre¶laj±cych czy te dostawy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie, przy czym dowodami, o których mowa, s± referencje b±d¼ inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub us³ugi by³y wykonywane, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych s± wykonywane, a je¿eli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskaæ tych dokumentów – o¶wiadczenie wykonawcy; w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych nadal wykonywanych referencje b±d¼ inne dokumenty potwierdzaj±ce ich nale¿yte wykonywanie powinny byæ wydane nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu - zgodnie z za³±cznikiem nr 7 do SWZ;
b) aktualnej decyzji administracyjnej w³a¶ciwego powiatowego lekarza weterynarii
w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przed³u¿ania warunkowego zatwierdzania zak³adów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r.
o produktach pochodzenia zwierzêcego (Dz. U. z 2023 r. poz. 872), lub aktualn± decyzjê administracyjn± w³a¶ciwego Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przed³u¿ania warunkowego zatwierdzania zak³adów, które produkuj± lub wprowadzaj± do obrotu ¿ywno¶æ pochodzenia niezwierzêcego lub wprowadzaj± do obrotu produkty pochodzenia zwierzêcego, nie objête urzêdow± kontrol± organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia tj. tj. Dz. U. z 2022 r., poz. 2132,
lub za¶wiadczenie o wpisie do rejestru zak³adów zgodne z rozporz±dzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotycz±cych rejestracji
i zatwierdzania zak³adów produkuj±cych lub wprowadzaj±cych do obrotu ¿ywno¶æ podlegaj±cych urzêdowej kontroli Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r, nr 106, poz. 730 ze zm.).

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie

6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:

Oferty sk³adane wspólnie.

Wykonawcy mog± wspólnie ubiegaæ siê o udzielenie zamówienia.
Wykonawcy sk³adaj±cy ofertê wspóln± ustanawiaj± pe³nomocnika do reprezentowania ich w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postêpowaniu i zawarcia umowy.
Do oferty wspólnej Wykonawcy do³±czaj± pe³nomocnictwo.
Wszelk± korespondencjê w postêpowaniu Zamawiaj±cy kierowaæ bêdzie
do wskazanego pe³nomocnika.
Oferta wspólna, sk³adana przez dwóch lub wiêcej Wykonawców, powinna spe³niaæ nastêpuj±ce wymagania:
a) oferta wspólna powinna byæ sporz±dzona zgodnie z SWZ;
b) sposób sk³adania dokumentów w ofercie wspólnej:
- dokumenty sk³adane przez cz³onków konsorcjum czy wspólników spó³ki cywilnej, w tym o¶wiadczenia musz± byæ podpisane przez wyznaczonego pe³nomocnika lub osobê upowa¿nion± do reprezentowania danego podmiotu.
Wspólnicy spó³ki cywilnej s± traktowani jak Wykonawcy sk³adaj±cy ofertê wspóln± i maj± do nich zastosowanie zasady okre¶lone w pkt 3 niniejszego rozdzia³u.
Przed podpisaniem umowy (w przypadku wygrania postêpowania) Wykonawcy sk³adaj±cy ofertê wspóln± bêd± mieli obowi±zek przedstawiæ Zamawiaj±cemu kopiê umowy reguluj±cej wspó³pracê tych wykonawców, zawieraj±c±, co najmniej:
a) zobowi±zanie do realizacji wspólnego przedsiêwziêcia gospodarczego obejmuj±cego swoim zakresem realizacjê przedmiotu zamówienia,
b) okre¶lenie zakresu dzia³ania poszczególnych stron umowy,
c) czas obowi±zywania umowy, który nie mo¿e byæ krótszy, ni¿ okres obejmuj±cy realizacjê zamówienia oraz czas trwania gwarancji jako¶ci i rêkojmi.

6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Okre¶lono szczegó³owo w paragrafie 8 Projektu umowy

7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin sk³adania ofert: 2023-10-09 11:00

8.2.) Miejsce sk³adania ofert: https://portal.smartpzp.pl/21blt

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-10-09 11:30

8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2023-11-07

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.