Ogłoszenie z dnia 2025-07-21
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Tuszymie
w roku szkolnym 2025 – 2026 – w podziale na 7 części
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Tuszymie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 380840317
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Tuszyma 482
1.5.2.) Miejscowość: Tuszyma
1.5.3.) Kod pocztowy: 39-321
1.5.4.) Województwo: podkarpackie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL824 - Tarnobrzeski
1.5.7.) Numer telefonu: (17) 227 65 58
1.5.8.) Numer faksu: -
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@zsptuszyma.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zsptuszyma.edupage.org/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Tuszymie
w roku szkolnym 2025 – 2026 – w podziale na 7 części
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-5d5d5ca3-38f5-4e0a-8187-d8c57c3f4a35
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00335678
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-07-21
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00335243/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Tuszymie w roku szkolnym 2025 – 2026 – w podziale na 7 części
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-5d5d5ca3-38f5-4e0a-8187-d8c57c3f4a353.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między
Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem
https://ezamowienia.gov.pl/pl/
2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne.
3. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia
określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej
https://ezamowienia.gov.pl/pl/regulamin/#regulaminserwisu oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
4. W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację Wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem
Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail:
sekretariat@zsptuszyma.pl (nie dotyczy składania ofert w postępowaniu).
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie
zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia,
która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl/pl/
2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne.
3. Zamawiający wyznacza następujące osoby do kontaktu z Wykonawcami:
1) W zakresie związanym z przedmiotem zamówienia: Małgorzata Kozioł, tel. 17/227 65 59;
email: sekretariat@zsptuszyma.pl ;
2) W zakresie związanym z realizacją procedury o udzielenie zamówienia:
Anna Juwa tel. 17/227 65 58;
Email: sekretariat@zsptuszyma.pl ;
4. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu
„Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki
korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej
https://ezamowienia.gov.pl/pl/regulamin/#regulamin-serwisu oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
5. Informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządzenia, o którym mowa w pkt 11.6 SWZ,
przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej: a) w formatach danych określonych w przepisach
rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności (Zamawiający dopuszcza także format RAR)z
uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych (i przekazuje się jako załącznik), lub b) jako tekst wpisany bezpośrednio do
wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (np. w treści wiadomości e-mail lub w treści „Formularza
do komunikacji”).
6. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert (sposób składania ofert opisano w rozdziale 13 SWZ) odbywa się
drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do
komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień,
zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej
wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”).
7. Ofertę składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym
lub podpisem osobistym w formatach danych określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 18 ustawy z dnia 17 lutego
2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (t.j. Dz. U. z 2024 r. poz. 1557), z zastrzeżeniem
formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych. Zamawiający preferuje w
szczególności następujące formaty przesłanych danych: .pdf, .docx, zip. Zamawiający dopuszcza także format RAR.
8. Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz
informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa § 12 Regulamin Platformy e-Zamówienia, a mianowicie:
8.1. W celu prawidłowego korzystania z usług Platformy e-Zamówienia wymagany jest:
a) Komputer PC:
- parametry minimum: Intel Core2 Duo, 2 GB RAM, HD,
- zainstalowany jeden z poniższych systemów operacyjnych: MS Windows 7 lub nowszy, OSX/Mac OS 10.10, Ubuntu 14.04,
- zainstalowana jedna z poniższych przeglądarek: Chrome 66.0 lub nowsza, Firefox 59.0 lub nowszy, Safari 11.1 lub nowsza, Edge
14.0 i nowsze, albo
b) Tablet/Telefon:
- parametry minimum: 4 rdzenie procesora, 2GB RAM, Android 6.0 Marshmallow, iOS 10.3,
- przeglądarka Chrome 61 lub nowsza.
8.2. Dla skorzystania z pełnej funkcjonalności może być konieczne włączenie w przeglądarce obsługi protokołu bezpiecznej
transmisji danych SSL, obsługi Java Script, oraz cookies.
Ze względu na ograniczoną ilość znaków, pozostałe zapisy znajdują się w Rozdziale 11 SWZ.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie
swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE
L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:
1) Jest administratorem danych osobowych Wykonawcy oraz osób, których dane Wykonawca przekazał w niniejszym postępowaniu;
2) dane osobowe Wykonawcy przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o
udzielenie zamówienia publicznego na zadanie „Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do
Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Tuszymie w roku szkolnym 2025 – 2026 – w podziale na 7 części ” prowadzonym
w trybie podstawowym bez negocjacji;
3) w sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych można kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych
poprzez emaila: spiecuch@przeclaw.org ,
4) odbiorcami danych osobowych Wykonawcy będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania
w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych
(t.j. Dz. U. z 2024 r. poz. 1320) dalej „ustawa Pzp”;
5) dane osobowe Wykonawcy będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia
postępowania o udzielenie zamówienia, w sposób gwarantujący jego nienaruszalność.
6) obowiązek podania przez Wykonawcę danych osobowych bezpośrednio go dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym
w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania
określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
7) w odniesieniu do danych osobowych Wykonawcy decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art.
22 RODO;
8) Wykonawca posiada:
na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych dotyczących Wykonawcy;
na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania danych osobowych, o ile ich zmiana nie skutkuje zmianą wyniku postępowania
o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie narusza
integralności protokołu oraz jego załączników;
na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem
przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy Wykonawca uzna, że przetwarzanie jego danych
osobowych narusza przepisy RODO.
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 9) Wykonawcy nie przysługuje:
w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania
danych osobowych Wykonawcy jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
W przypadku, gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1-3 rozporządzenia 2016/679, wymagałoby
niewspółmiernie dużego wysiłku, Zamawiający może żądać od osoby, której dane dotyczą, wskazania dodatkowych informacji
mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia
publicznego lub konkursu.
Skorzystanie przez osobę, której dane dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych, o którym mowa
w art. 16 rozporządzenia 2016/679, nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub
konkursu ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą.
Wystąpienie z żądaniem, o którym mowa w art. 18 ust. 1 rozporządzenia 2016/679, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych
do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu.
W przypadku danych osobowych zamieszczonych przez Zamawiającego w Biuletynie Zamówień Publicznych, prawa, o których
mowa w art. 15 i art. 16 rozporządzenia 2016/679, są wykonywane w drodze żądania skierowanego do Zamawiającego.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: 6/2025/ZSPT
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 1 - Artykuły spożywcze i inne produkty
1. Sok marchwiowo - owocowy ( różne smaki ) bez dodatku cukru szt. 1000
2. Sok marchwiowo - owocowy ( różne smaki ) bez dodatku cukru szt. 1000
3. Sok w kartoniku ze słomką szt. 800
4. Koncentrat pomidorowy 30% szt. 200
5. Ketchup łagodny szt. 60
6. Cukier biały kg 400
7. Dżem 100 % owoców bez konserwantów bez dodatku cukru, niskosłodzony ( różne smaki m.in. truskawka, wiśnia, brzoskwinia, czarna porzeczka szt. 250
8. Powidła śliwkowe szt. 35
9. Olej pierwsze tłoczenie omega-3 szt. 70
10. Woda źródlana niegazowana szt. 800
11. Oliwa z oliwek z pierwszego tłocz. szt. 10
12. Cukier waniliowy torebka szt. 10
13. Cukier puder szt. 6
14. Proszek do pieczenia szt. 15
15. Budyń bez dodatku cukru ( różne smaki ) szt. 80
16. Kisiel owocowy ( różne smaki ) szt. 80
17. Biszkopty okrągłe szt. 50
18. Herbatniki szt. 26
19. Mace / podpłomyki szt. 10
20. Barszcz czerwony koncentrat szt. 10
21. Kakao szt. 25
22. Kawa zbożowa typu Inka szt. 25
23. Brzoskwinie w syropie połówki puszka szt. 8
24. Ananas w syropie puszka szt. 8
25. Kukurydza konserwowa złocista bez dodatku cukru puszka szt. 5
26. Groszek konserwowy bez dodatku cukru puszka szt. 5
27. Filet z makreli w sosie pomidorowym puszka szt. 60
28. Tuńczyk w oleju w kawałkach puszka szt. 10
29. Chrzan tarty zawartość chrzanu w składzie min 70% szt. 30
30. Barszcz Biały Brzeźnicki szt. 130
31. Galaretka owocowa rózne smaki ( w proszku) szt. 60
32. Żurawina suszona szt. 20
33. Morela suszona szt. 20
34. Rodzynki sułtańskie szt. 20
35. Pestki dyni szt. 15
36. Pestki słonecznika szt. 15
37. Galaretka owocowa w pojemiku (różne smaki) szt. 400
38. Mus owocowy w tubce różne smaki bez dodatku cukru szt. 1500
39. Czekolada gorzka szt. 200
40. Herbata ekspresowa min. 100 torebek w opakowaniu zbiorczym Lipton op. 20
41. Herbata ekspresowa owocowa różne smaki op. 15
42. Makaron typu kokardka duża świderek 5 jajeczny szt. 200
43. Płatki jaglane błyskawiczne szt. 10
44. Pieprz mielony czarny szt. 100
45. Majeranek szt. 20
46. Liść laurowy szt. 5
47. Ziele angielskie szt. 5
48. Oregano szt. 5
49. Lubczyk szt. 5
50. Zioła prowansalskie szt. 10
51. Suszone chipsy z jabłek - jabłko 100% szt. 30
52. Majonez dekoracyjny szt. 50
53. Muszt.arda szt. 5
54. Bazylia suszona szt. 90
55. Buraczki tarte w słoiku szt. 150
56. Ciastko zbożowe szt. 500
57. Cynamon mielony szt. 5
58. Papryka mielona słodka szt. 80
59. Czosnek granulowany w proszku szt. 80
60. Płatki śniadaniowe zbożowe o smaku czekoladowym szt. 200
61. Płatki śniadaniowe kukurydziane szt. 150
62. Płatki śniadaniowe zbożowe z miodem szt. 100
63. Płatki śniadaniowe owsiane szt. 100
64. Makaron gwiazdki 5-jajeczny szt. 60
65. Ogórki konserwowe łagodne szt. 400
66. Ogórki kwaszone w słoiku łagodne szt. 200
67. Mąka ziemniaczana szt. 30
68. Ryż biały kg 100
69. Ryż biały (torebki) op. 400
70. Mąka pszenna poznańska typ 500 szt. 150
71. Makaron ozdobny kolanko 5 jajeczny szt. 250
72. Płatki owsiane błyskawiczne szt. 26
73. Makaron muszelki drobne 5 jajeczny szt. 150
74. Kasza bulgur (torebka) szt. 80
75. Kasza jęczmienna szt. 30
76. Kasza jaglana (torebka) op. 80
77. Kasza manna błyskawiczna szt. 20
78. Kasza jęczmienna perłowa (torebka) szt. 100
79. Wafle ryżowe zwykłe okrągłe szt. 60
80. Ciasto francuskie szt. 15
81. Mus jabłkowy 100% szt. 500
82. Drożdże świeże szt. 12
83. Sól szt. 160
84. Makaron łazanki 5 jajeczny szt. 30
85. Makaron penne 5 jajeczny szt. 180
86. Makaron spaghetti 5 jajeczny szt. 300
87. Makaron zacierka 5 jajeczny szt. 180
88. Makaron alfabet 5 jajeczny szt. 150
89. Makaron ryżowy 5 jajeczny szt. 80
90. Płatki ryżowe szt. 80
91. Pasztet driobowy szt. 100
92. Ocet 10% szt. 6
93. Wafle tortowe szt. 40
94. Kminek mielony szt. 5
95. Pałeczki kukurydziane szt. 60
96. Musli owocowe pełnoziarniste szt. 30
97. Herbatniki szt. 50
98. Woda źródlana niegazowana z dziubkiem do picia 330 ml szt. 120
99. Fasola piękny Jaś 500g szt. 15
100. Przyprawa korzenna do piernika szt. 5
101. Kolendra liście szt. 5
102. Rozmaryn mielony szt. 5
Dostawa 2 razy tygodniu (wtorek, piątek)
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 100%
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 2 - Mięso i wędliny
1. Mięso wieprzowe - schab świeży bez kości Jakość I kg 50
2. Mięso wieprzowe - karkówka świeża bez kości Jakość I kg 750
3. Mięso wieprzowe - szynka wieprzowa świeża bez kości Jakość I kg 30
4. Mięso drobiowe z kurczaka - filet z piersi kurczaka Jakość I kg 750
5. Wędliny - polędwica sopocka zawartość mięsa wieprzowego ze schabu co najmniej 83%, wędzona, parzona, szynka konserwowa kg 60
6. Wędliny - szynka z indyka zawartość mięsa z indyka co najmniej 90% kg 20
7. Wędliny szynka z kurczaka zawartość mięsa z kurczaka co najmniej 90% kg 20
8. Pasztet drobiowy wielkopolski kg 10
9. Mięso wieprzowe - parówki z szynki zawartość mięsa z szynki co najmniej 90% kg 200
10. Kiełbasa krakowska wędzona 60% mięsa wieprzowego kg 5
11. Kiełbasa zwyczajna extra zaw mięsa wieprzowego nie mniej niż 50 % kg 90
12. Kiełbasa szynkowa zaw mięsa wieprzowego min 90 % kg 40
13. Lencz królewski zawartość mięsa wieprzowego min 60%, zaw miesa drobiowego min 30% kg 20
14. Wędzonka kg 50
15. Kiełbasa swojska kg 15
16. Kiełbasa krucha z szynki kg 10
17. Żeberka kg 70
18. Słonina kg 12
19. Podgardle wędzone zaw mięsa wieprzowego min 90 % kg 40
20. Kiełbasa biała kg 10
21. Polędwica miodowa z piersi kurczaka kg 40
22. Ćwiartka z kurczaka kg 100
23. Mięso drobiowe z indyka - filet z piersi indyka Jakość I kg 200
24. Mięso wieprzowe - łopatka świeża bez kości Jakość I kg 100
25. Mięso wieprzowe - boczek wędzony Jakość I kg 30
26. Udziec z kurczaka bez kości kg 80
27. Udziec z kurczaka z kością kg 140
28. Podudzie z kurczaka kg 50
Dostawa 2 razy w tygodniu (wtorek, czwartek)
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15110000-2 - Mięso
15112000-6 - Drób
15131130-5 - Wędliny
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 100%
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 3 - Jaja świeże
1 Jajka świeże kurze klasy A rozmiar M szt. 4000
Dostawa raz w tygodniu (piątek)
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 100%
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 4 - Mrożonki i produkty głęboko mrożone
1. Borówka amerykańska kg 5
2. Truskawka bez szypułek kg 240
3. Malina kg 5
4. Mieszanka warzywna min. 6- składnikowa kg 70
5. Mieszanka kompotowa owocowa min. 3- składnikowa bez pestek kg 550
6. Bukiet/Mieszanka warzywna min. 3- składnikowa kg 140
7. Brokuł różyczki mrożony kg 50
8. Brukselka mrożona kg 20
9. Marchew mini kg 110
10. Włoszczyzna paski min. 4 składnikowa kg 10
11. Kalafior mrożony kg 40
12. Fasolka szparagowa zielona kg 50
13. Frytki karbowane kg 150
14. Groszek mrożony kg 5
15. Kostka miruna kg 650
16. Pyzy z mięsem kg 20
17. Pierogi blanszowane, z nadzieniem ziemniaczano-serowo-cebulowym, produkt gotowany, głęboko mrożony: mąka pszenna, ziemniaki gotowane 30%, ser twarogowy z mleka 10%, cebula 2%, jaja kurze, olej roslinny, przyprawy: sól, pieprz. Farsz nie mniej niż 40% kg 500
18. Szpinak brykiet kg 50
19. Kartacze z mięsem kg 150
20. Knedle z truskawką kg 350
21. Marchew kostka mrożona kg 150
22. Zupa fasolowa kg 150
23. Barszcz ukraiński kg 50
24. Koper mrożony kg 16
25. Natka pietruszki mrożona kg 16
26. Paluszki rybne o zaw mięsa z mintaja min 57% kg 350
27. Kluski śląskie kolorowe kg 230
Dostawa 1 raz w tygodniu (wtorek)
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15331170-9 - Warzywa mrożone
15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 100%
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 5 - Nabiał i produkty mleczarskie
1. "Mleko świeże 2 % tłuszczu, pasteryzowane, butelka, opakowanie minimum 1 l wygląd i barwa jednolita, smak
i zapach czysty bez obcych posmaków
i zapachów, barwa jasnokremowa, konsystencja płynna, opakowanie czyste bez śladów uszkodzeń mechanicznych" szt. 500
2. Masło min.82 % tłuszczu, opakowanie min 200gdobrym smaku, nie solone, zapach charakterystyczny dla świeżego masła, bez śladów i zapachów obcych, nie dopuszcza się smaku ani zapachu zjeł-czałego świadczącego o zepsuciu arty-kułu. szt. 700
3. "Twaróg tłusty 3x mielony sernikowy trzykrotnie mielony, tłusty w formie batonu
o masie 600g o jednolitej konsystencji i czystym mlecznym smaku" kg 30
4. Ser biały twarogowy, półtłusty krajanka, folia kg 150
5. Ser biały twarogowy półtłusty mielony. Skład: mleko krowie pasteryzowane, czyste kultury bakterii. Bez soli, bez dodatku cukru, bez konserwantów. Typu Twaróg wiejski półtłusty lub równoważny o powyższych parametrach kg 30
6. Śmietana 18%: lekko kwaśny, kremowy, zapach: czysty szt. 80
7. "Śmietana 30% o dobrym smaku, charakterystycznym zapachu dla świeżych produktów mlecznych , opakowanie czyste bez śladów uszkodzeń mechanicznych.
o terminie nie krótszym niż 14 dni" szt. 10
8. Jogurt naturalny 1% - 2,8 % tłuszczu; skład: mleko pasteryzowane i/lub mleko, żywe kultury bakterii (bez dodatku mleka w proszku, żelatyny) kg 250
9. Jogurt naturalny typu greckiego (w składzie bez żelatyny i mleka w proszku) szt. 30
10. "Jogurt pitny owocowy różne smaki czteropak (4x100 g)-smaki butelka plastikowa Smak łagodny , czysty charakterystyczny dla danego owocu , bez obcych posmaków,
z mleka pasteryzowanego , naturalnie fermentowany , zawierający zdrowe kultury bakterii jogurtowych, szczepy , zapach czysty charakterystyczny dla danego owocu, konsystencja jednolita, gęsta z widocznymi kawałkami owoców, bez dodatkowego cukru, naturalnie zagęszczony" szt. 300
11. "Jogurt pitny owocowy różne smaki -smaki butelka plastikowa Smak łagodny , czysty charakterystyczny dla danego owocu , bez obcych posmaków,
z mleka pasteryzowanego , naturalnie fermentowany , zawierający zdrowe kultury bakterii jogurtowych, szczepy , zapach czysty charakterystyczny dla danego owocu, konsystencja jednolita, gęsta z widocznymi kawałkami owoców, bez dodatkowego cukru, naturalnie zagęszczony" szt. 600
12. "Jogurt owocowy rożne smaki 30% owoców plastikowy kubeczek Smak łagodny , czysty charakterystyczny dla danego owocu , bez obcych posmaków,
z mleka pasteryzowanego , naturalnie fermentowany , zawierający zdrowe kultury bakterii jogurtowych, szczepy , zapach czysty charakterystyczny dla danego owocu, konsystencja jednolita, gęsta z widocznymi kawałkami owoców, bez dodatkowego cukru, naturalnie zagęszczony" szt. 350
13. Serek homogenizowany waniliowy-produkt mleczarski wytwarzany z twarogu, zazwyczaj uszlachetniony śmietanką, zaliczany do niedojrzewających serów twarogowo-kwasowych szt. 350
14. Serek kanapkowy śmietankowy szt. 30
15. Deser czekoladowy mleko 49% śmietanka, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu. szt. 200
16. Mleko świeże 2 % tłuszczu, UHT, karton, opakowanie minimum 1 l l 2600
17. Ser biały twarogowy, chudy blok pergamin kg 50
18. Śmietana 12% szt. 250
19. Ser salami blok podpuszczkowy, dojrzewający kg 150
20. Masło mix zawartość tłuszczu 68 % bez śladów i obcych zapachów, szt. 50
21. Mleko roślinne l 40
22. "Margaryna do pieczenia-bez śladów i obcych zapachów,
nie dopuszcza się smaku ani zapachu zjełczałego świadczącego o zepsuciu" szt. 20
23. Mleko bez laktozy świeże 2 % tłuszczu UHT, karton, opakowanie minimum 1 l l 20
24. Mleko bez laktozy świeże 2 % tłuszczu, pasteryzowane, butelka, opakowanie minimum 1 l l 40
25. Ser żółty bez laktozy w plastrach opakowanie 150 g szt. 15
26. Ser biały twarogowy bez laktozy, półtłusty szt. 15
27. Serek topiony śmietankow- kremowy kostka, jednolita kremowa konsystencja szt. 400
Dostawa 2 razy w tygodniu (wtorek, piatek)
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 100%
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 6 - Warzywa i owoce
1. Jabłka kg 1000
2. Sałata rzymska szt. 30
3. Banan kg 1000
4. Gruszka kg 200
5. Kiwi kg 40
6. Cytryna kg 25
7. Pomarańcze kg 250
8. Nektarynka kg 20
9. Brzoskwinia kg 20
10. Mandarynka kg 300
11. Rukola ( opakowanie folia) szt. 5
12. Papryka czerwona kg 80
13. Sałata lodowa szt. 300
14. Ziemniaki kg 5000
15. Marchew kg 600
16. Seler kg 150
17. Pietruszka korzeń kg 150
18. Pietruszka natka szt. 20
19. Koper świeży szt. 20
20. Szczypiorek świeży szt. 100
21. Cebula biała kg 50
22. Czosnek polski główka szt. 80
23. Kalafior świeży kg 10
24. Brokuł świeży kg 5
25. Buraczki ćwikłowe kg 100
26. Rzodkiewka czerwona szt. 70
27. Kapusta biała kg 300
28. Kapusta kiszona kg 150
29. Kapusta pekińska kg 150
31. Ogórek zielony szklarniowy kg 400
32. Pomidor kg 300
33. Pomidory koktajlowe kg 10
34. Sałata masłowa szt. 50
35. Por kg 150
36. Truskawka sezonowa kg 50
37. Borówka ameryk. kg 20
38. Morela kg 20
39. Arbuz sezonowy kg 20
40. Pieczarka kg 90
41. Śliwka kg 50
42. Ziemniaki młode kg 500
43. Kapusta młoda kg 100
44. Cebula czerwona kg 20
45. Kapusta czerwona kg 40
46. Cukinia kg 15
Dostawa 2 razy w tygodniu (poniedziałek, środa)
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 100%
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 7 - Pieczywo
1. Chleb zwykły pszenno / żytni szt. 1200
2. Chleb mieszany z ziarnami krojony szt. 150
3. Chleb graham krojony szt. 500
4. Chleb tostowy szt. 50
5. Bułka zwykła szt. 650
6. Bułka drożdżowa ser lub marmolada typu strucla szt. 50
7. Bagietka szt. 15
8. Bułka Chałka szt. 100
9. Bułka maślana z żurawina typu stokrotka szt. 30
10. Drożdżówka mini ser / marmolada szt. 400
11. Rogaliki małe szt. 100
12. Mini pączek szt. 100
13. Bułka tarta szt. 220
14. Wek szt. 150
15. Chleb graham ziarnisty szt. 100
16. Babka piaskowa szt. 20
17. Chleb śniadaniowy szt. 50
18. Bułka zwykła mini/ kajzerka szt. 300
Dostawa pieczywa codziennie do godz. 7:30 od poniedziałku do piątku
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15811000-6 - Pieczywo
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 100%
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1. Wykonawca podlega wykluczeniu także w oparciu o podstawy wykluczenia wskazane art. 7 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (t.j. Dz. U. z 2024 r. poz. 514).
2. Wykonawca zobowiązany jest złożyć wraz z ofertą oświadczenie stanowiące wstępne potwierdzenie, że Wykonawca na dzień
składania ofert nie podlega wykluczeniu.
3. Oświadczenie należy złożyć wg wymogów Załącznika Nr 2 do SWZ.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający nie wymaga w niniejszym postępowaniu podmiotowych środków dowodowych.
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
Zamawiający nie wymaga w niniejszym postępowaniu przedmiotowych środków dowodowych.5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
1. Na potrzeby oceny ofert oferta musi zawierać:1) Formularz ofertowy – do wykorzystania wzór (druk), stanowiący Załącznik nr 1 do SWZ (przy czym Wykonawca może
sporządzić ofertę wg innego wzorca, powinna ona wówczas obejmować dane wymagane dla oferty w SWZ i załącznikach)
wraz z formularzem asortymentowo – cenowym;
2) Oświadczenie wykonawcy ubiegającego się o udzielenie zamówienia składanego na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy
Pzp, o którym mowa w rozdziale 8.1 SWZ - Załącznik nr 2 do SWZ;
3) Uzasadnienie do zastrzeżenia informacji znajdujących się w ofercie jako tajemnica przedsiębiorstwa (jeżeli dotyczy);
4) Potwierdzenie umocowania do działania w imieniu wykonawcy lub podmiotu udostępniającego zasoby:
a) zamawiający w celu potwierdzenia, że osoba działająca w imieniu wykonawcy lub podmiotu udostępniającego zasoby jest
umocowana do jego reprezentowania, żąda złożenia wraz z ofertą odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego,
Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru;
b) wykonawca lub podmiot udostępniający zasoby nie jest zobowiązany do złożenia dokumentów, o których mowa w lit a),
jeżeli zamawiający może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, o ile wykonawca wskazał dane
umożliwiające dostęp do tych dokumentów.
c) jeżeli w imieniu wykonawcy lub podmiotu udostępniającego zasoby działa osoba, której umocowanie do jego
reprezentowania nie wynika z dokumentów, o których mowa w lit a), zamawiający żąda od wykonawcy lub podmiotu
udostępniającego zasoby złożenia wraz z ofertą pełnomocnictwa lub innego dokumentu potwierdzającego umocowanie do
reprezentowania wykonawcy.
5) Pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia w postępowaniu o
udzielenie zamówienia albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego
(jeżeli dotyczy).
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiająpełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i
zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: oświadczenie, o którym mowa w pkt. 8.1
SWZ składa z ofertą każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenie to potwierdza brak
podstaw wykluczenia w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje brak podstaw wykluczenia w postępowaniu.
3. Jeżeli została wybrana oferta wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, zamawiający może
żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego kopii umowy regulującej współpracę tych wykonawców.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie uregulowanym w art. 455 ustawy Prawo Zamówień Publicznych oraz w następujących okolicznościach:a) zmiany asortymentu, w tym zmiany numeru katalogowego, modelu, typu produktu, na asortyment inny, lub poprzez dodanie nowego, o parametrach i funkcjonalności nie gorszych, niż wykazany w ofercie, z zastrzeżeniem, że cena tego asortymentu nie ulegnie podwyższeniu,
b) zaoferowania w wyniku postępu technologicznego produktu o lepszych parametrach w cenie oferowanej w postępowaniu przetargowym albo niższej, wraz ze zmianą nazwy produktu i numeru katalogowego;
c) zmiana producenta lub zaprzestanie produkcji przez dotychczasowego producenta z przyczyn niezależnych od Wykonawcy z zastrzeżeniem, że Wykonawca zaoferuje produkt równoważny o takich samych lub lepszych parametrach w cenie oferowanej w postępowaniu przetargowym albo niższej, wraz ze zmianą nazwy produktu i numeru katalogowego;
d) zmiana przepisów obowiązujących, mających wpływ na realizację niniejszej umowy;
e) w przypadku zmiany ceny w wyniku zmiany przepisów prawa podatkowego dotyczącej stawek VAT w okresie obowiązywania umowy, przy czym zmiana dotyczyć może wartości brutto, wartość netto pozostaje bez zmian;
Zmiany wymienione w ust. 1 mogą być dokonane na wniosek Wykonawcy, z uzasadnieniem konieczności zmiany, za zgodą Zamawiającego, w terminie do 14 dni od przesłania zawiadomienia, w formie pisemnego aneksu do umowy.
2. Waloryzacja wynagrodzenia umownego w przypadku zmiany kosztów związanych z realizacją zamówienia, zgodnie z art. 439 ust. 1-4 ustawy Pzp, jest możliwa według następujących zasad:
a) Po upływie okresu 6 miesięcy (termin początkowy) zamawiający dopuszcza zmianę wysokości wynagrodzenia (waloryzacja) w sytuacji, gdy ceny jednostkowe określone w załączniku do Umowy wzrosną o co najmniej 20% w porównaniu do cen zakupu asortymentu, o których mowa, względem ceny lub kosztu przyjętych w celu ustalenia wynagrodzenia wykonawcy zawartego w formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym załącznik nr 1 do umowy,
b) Wykonawca wnioskujący o dokonanie zmiany wysokości wynagrodzenia przedstawia projekt aneksu do umowy z wykazem rodzaju wszystkich cen brutto zł asortymentu objętego niniejsza umową, uprawniających do żądania zmiany wynagrodzenia wraz z dowodami będącymi podstawą do akceptacji aneksu, tj. kserokopiami faktur zakupu asortymentu przyjętego w celu ustalenia wynagrodzenia wykonawcy zawartego w ofercie oraz z zakupami tego asortymentu w 6 miesiącu realizacji umowy. We wniosku o zmianę umowy wykonawca przedstawia także wyszczególnienie ilości asortymentu każdej wykazanej pozycji potrzebnej do końca realizacji umowy;
c) Jeżeli wartość asortymentu wskazanego w załączniku nr 1 do umowy wzrośnie o co najmniej 20 %, w porównaniu do cen przyjętych w celu ustalenia wynagrodzenia Wykonawcy zawartego w ofercie, Zamawiający może wyrazić zgodę na podwyższenie wynagrodzenia o różnicę cen asortymentu wyszczególnionego w Wykazie do aneksu, pomiędzy udowodnionymi wartościami ceny przyjętej w celu ustalenia wynagrodzenia wykonawcy zawartego w ofercie a wartościami tych cen po upływie 6 miesięcy, a w dalszej kolejności co 6 miesięcy. Podwyższenie wynagrodzenie może nastąpić o wartość różnicy cen asortymentu przyjętego w celu ustalenia wynagrodzenia Wykonawcy zawartego w ofercie a cenami występującymi po 6 miesiącach realizacji umowy, pomnożoną o potrzebne ilości materiałów i kosztów do końca realizacji umowy. Zestawienie cen stanowiące podstawę wyliczenia wynagrodzenia będzie stanowiło załącznik do aneksu do umowy.
d) Przez zmianę ceny asortymentu rozumie się wzrost odpowiednio cen, jak i ich obniżenie, względem cen przyjętych w celu ustalenia wynagrodzenia wykonawcy zawartego w ofercie. W przypadku obniżenia cen asortymentu wykonawca przedstawia także aneks do umowy w sposób jak opisano o podwyżkach, z zastrzeżeniem przedstawienia cen początkowych oraz obniżonych co 6 miesięcy.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-07-31 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pomocą Platformy e-Zamówienia dostępnej pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-5d5d5ca3-38f5-4e0a-8187-d8c57c3f4a35
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-07-31 11:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2025-08-29
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
Wymagania dla wszystkich grup asortymentowych: Wszystkie towary będące przedmiotem zamówienia muszą spełniać wymogi określone
w Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz aktów wykonawczych wydanych na tej podstawie.
Produkcja i dostawy realizowane będą zgodnie z normami jakościowymi systemu HACCP.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć każdorazowo towar odpowiedniej jakości, tzn. świeży, nie przeterminowany, nie z
kończącym się terminem przydatności do spożycia, |
w odpowiednim gatunku. Termin przydatności do spożycia musi być podany w sposób widoczny na opakowaniu.
Towar musi być dostarczony w nie uszkodzonych atestowanych opakowaniach, spełniających wymagania sanitarnoepidemiologiczne.
Elementy muszą być ułożone tak w opakowaniach aby nie uległy deformacji.
Osoba realizująca dostawę musi posiadać aktualną książeczkę zdrowia oraz samochód przystosowany i dopuszczony
przez Sanepid do transportu produktów spożywczych.
Zamawiającemu przysługuje prawo do zbadania towaru podczas odbioru, w tym:
• warunków transportu (czystość środka transportu, opakowań i innych warunków mających wpływ na jakość zdrowotną
przewożonych artykułów)
• sposobu wyładowania towaru (zapobieganie zanieczyszczenia towaru podczas rozładunku)
• dokumentacji dotyczącej dostarczonych produktów, w tym: producenta, daty produkcji, świadectwa kontroli jakości
• oznakowania towaru – czytelny termin przydatności do spożycia lub data minimalnej trwałości
• opakowania – brak uszkodzeń, widocznych zanieczyszczeń, pęknięć, rozdarć, itp. zgodności z zamówieniem.
Zamawiający może odmówić odbioru towaru jeżeli nie spełnia wymaganych warunków sanitarnych, jakościowych lub
ilościowych.
3. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na poszczególne Grupy Asortymentowe. Każda grupa
asortymentowa będzie rozpatrywana indywidualnie. Wykonawca może złożyć ofertę na wszystkie Grupy Asortymentowe.
4. Wskazane w opisie przedmiotu zamówienia ilości minimalne i maksymalne należy traktować jako szacunkowe.
Zamawiający zastrzega sobie prawo niewykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy,
jeżeli jego rzeczywiste potrzeby będą mniejsze od zamawianych. W przypadku, gdy ilość zakupionych artykułów w okresie
obowiązywania umowy będzie mniejsza od ilości przedstawionej w opisie przedmiotu zamówienia, Zamawiający ma prawo
nie zrealizować dalszych zakupów artykułów żywnościowych bez jakichkolwiek konsekwencji finansowych i odszkodowań
na rzecz Wykonawcy. Zamawiający gwarantuje niniejszym zrealizowanie zamówienia w wartości nie mniejszej niż 70% ceny
podanej w ofercie Wykonawcy za wykonanie danej części zamówienia.
5. Zamawiający przewiduje przerwę w zamawianiu dostaw określonych w SWZ w dniach wolnych od nauki wynikających z
organizacji roku szkolnego (np. w okresie świątecznym)
c.d. Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
e) Wykonawca, którego wynagrodzenie zostało zmienione, zobowiązany jest do zmiany wynagrodzenia przysługującego
podwykonawcy/podwykonawcom, z którym zawarł umowę, w zakresie odpowiadającym zmianom cen asortymentu
dotyczącego zobowiązania podwykonawcy.
INNE PRZETARGI TUSZYMA
więcej: przetargi TUSZYMA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej im. Wojska Polskiego w Zegrzu w podziale na 5 części
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Internatu Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Mońkach w okresie 01.09.2025 r. - 31.08.2026 r.
- Zakup pomocy dydaktycznych niezbędnych do prowadzenia zajęć i działań dla dzieci
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych różnych na potrzeby Aresztu Śledczego w Koszalinie.
- Sukcesywne dostawy produktów żywnościowych w okresie 12 miesięcy od dnia zawarcia umowy do Stołówki Uniwersytetu Warszawskiego
- Sukcesywne dostawy mrożonek i ryb dla wybranych jednostek na rok 2025 - II części
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.