eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ostrów Wielkopolski › Przygotowywanie, wydawanie obiadów dwudaniowych, a także umożliwienie ich spożycia lub zabierania na wynos oraz zapew. ich dowozu dla os. chorych, samotnych, niepełnosp, podop. MOPS w Ostrowie Wlkp



Ogłoszenie z dnia 2021-12-22


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Przygotowywanie, wydawanie obiadów dwudaniowych, a także umożliwienie ich spożycia lub zabierania na wynos oraz zapew. ich dowozu dla os. chorych, samotnych, niepełnosp, podop. MOPS w Ostrowie Wlkp

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Ostrowie Wielkopolskim

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 301043278

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Bolesława Limanowskiego 17

1.5.2.) Miejscowość: Ostrów Wielkopolski

1.5.3.) Kod pocztowy: 63-400

1.5.4.) Województwo: wielkopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL416 - Kaliski

1.5.7.) Numer telefonu: 62 5921122

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: mopsostrow@osw.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.mops.ostrowwlkp.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://miniportal.uzp.gov.pl/

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający


Jednostki organizacyjne

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność


Pomoc społeczna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Przygotowywanie, wydawanie obiadów dwudaniowych, a także umożliwienie ich spożycia lub zabierania na wynos oraz zapew. ich dowozu dla os. chorych, samotnych, niepełnosp, podop. MOPS w Ostrowie Wlkp

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-5a4eb07a-51cb-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00327722

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-22

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00002536/03/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.1 Przygotowywanie, wydawanie obiadów dwudaniowych, spożywanie lub zabierania na wynos oraz zapew. ich dowozu dla os. chorych, samotnych, niepełnosprawnych, podopiecznych MOPS w Ostrowie Wlkp

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00294269/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 298804,28 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest „Przygotowywanie, wydawanie obiadów dwudaniowych, a także ich spożycia lub zabrania na wynos oraz zapewnienie ich dowozu dla osób chorych, samotnych, niepełnosprawnych podopiecznym Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej”. Obiady winny składać się z zupy z pieczywem oraz drugiego dania o następującej gramaturze:
Pierwsze danie:
- minimum 0,5 litra zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym,
- minimum 80 gram pieczywa do zupy,
Drugie danie:
- minimum 130 gram mięsa, ryby lub jaja,
- minimum 150 gram gotowanej kaszy, ryżu, makaronu lub ziemniaków,
- minimum 150 gram surówki, jarzyn lub warzyw gotowanych,
- minimum 150 mililitrów kompotu, soku lub napoju.
Obiad powinien być przygotowywany w dniu jego wydania według zasad racjonalnego żywienia. Kaloryczność obiadu powinna być zgodna z normami ustalonymi przez Instytut Żywienia i Żywności dla osób dorosłych.
W tygodniu min trzy razy drugie danie mięsne oraz jeden raz drugie danie z rybą. Dopuszcza się jeden raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i ryby: np. jaja, pierogi itp.
Przygotowywanie obiadu odbywać się musi w oparciu o system HACCP, zgodnie z ustawą z 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2020r. poz.2021),
W miejscu wydawania obiadów Wykonawca zapewnia ich komfortową konsumpcję.
2). Przewidywana ilość świadczeń w okresie obowiązywania umowy: minimum 15.000 obiadów, maksymalnie 22.000 obiadów,przewidywana maksymalna usługa dowozu posiłków 2800.
3). Terminy wydawania obiadów:
- od poniedziałku do niedzieli i w święta (przez wszystkie dni tygodnia) w godzinach od 13.00 do 15.00.
4). Miejsce wydawania i konsumpcji obiadów - lokal na terenie miasta Ostrowa Wielkopolskiego w obrębie terenu zamkniętego ulicami (włącznie): Dworcowa, Towarowa, Rondo Sybiraków, Głogowska, Wrocławska, Chopina, Kompałły, Piłsudskiego, Limanowskiego, Al. Słowackiego, co określa mapka sytuacyjna stanowiąca załącznik nr 7 do SWZ.
5). Minimalny standard lokalu do wydawania obiadów:
- lokal dopuszczony przez Sanepid do wydawania i spożywania obiadów,
- lokal znajdujący się na parterze,
- lokal wyposażony w podjazd lub windę dla wózków inwalidzkich,
- powierzchnia sali konsumpcyjnej – równej lub powyżej 60 m2,
- lokal wyposażony w WC z umywalką, bieżąca ciepła i zimna woda, podstawowe środki sanitarne, dostępne bezpłatnie dla konsumentów,
- stoliki z miejscami siedzącymi,
- w lokalu wieszaki na okrycia wierzchnie,
- w lokalu waga umożliwiająca zważenie porcji obiadowej.
6). Obiady będą wydawane na podstawie imiennej karty obiadowej wraz z dowodem osobistym lub innym dokumentem potwierdzającym tożsamość.
W przypadku odbioru obiadu przez osobę upoważnioną, osoba ta winna mieć kartę obiadową oraz pisemne upoważnienie do odbioru obiadu i dowód osobisty lub inny dokument potwierdzający tożsamość.
7). Wykonawca w okresie obowiązywania umowy, najdalej do piątku każdego tygodnia do godz. 12.00 przedstawia Zamawiającemu jadłospis na tydzień następny. Jeżeli w piątek przypada dzień wolny od pracy, termin przypada odpowiednio wcześniej. Jadłospis będzie również udostępniony podopiecznym MOPS poprzez wywieszenie go w lokalu, w którym wydawane będą i konsumowane obiady.
8). Wykonawca nie może wydawać osobie w zamian za kupon obiadowy suchego prowiantu, półproduktów ani równowartości obiadu w gotówce.
9.) Zamawiający w szczególnych sytuacjach dopuszcza wydanie suchego prowiantu, nie więcej niż 2-krotnie w okresie realizacji usługi. Powyższa sytuacja musi być wcześniej uzgodniona z Zamawiającym.
10). Wykonawca nie może wydawać po kilka obiadów jednocześnie jednemu podopiecznemu.
11). Rozliczenie między Zamawiającym i Wykonawcą z wydanych obiadów odbywać się będzie raz na tydzień, w każdy poniedziałek po zakończonym tygodniu, na podstawie liczby wydanych obiadów, co wykonawca udokumentuje przedstawiając zrealizowane kupony z kart obiadowych wraz z imiennym wykazem osób, którym wydano obiady i ilością wydanych obiadów.
12). Faktura winna być dostarczona do MOPS do dnia 1 - go każdego miesiąca po upływie miesiąca, w którym realizowana była usługa. Wyjątek stanowić będzie miesiąc grudzień tj. faktura winna być dostarczona do 30 grudnia i powinna zawierać faktycznie wydane obiady do 29 grudnia oraz posiłki do wydania zgodnie z decyzjami MOPS w dniach 30 do 31 grudnia. Korekta faktury i rozliczenie finansowe za okres od 30 do 31 grudnia (w przypadku nieskonsumowanych posiłków) winna nastąpić najpóźniej do dnia 03 stycznia roku następującego po roku rozliczeniowym. Do dnia 03 stycznia należy dostarczyć imienne wykazy skonsumowanych posiłków wydawanych w dniach od 30 do 31 grudnia wraz ze zrealizowanymi kartami obiadowymi.
Wynagrodzenie za wykonywanie przedmiotu zamówienia będzie wypłacone Wykonawcy w terminie 7 dni od daty przyjęcia przez Zamawiającego poprawnie wystawionej faktury za każdy miesiąc świadczonej usługi, za miesiąc grudzień Zamawiający zapłaci Wykonawcy do dnia 31 grudnia.
13). Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli jakości oraz wagi wydawanych obiadów. Temperatura obiadów w momencie wydawania powinna wynosić dla dań serwowanych na gorąco – zupa, napoje gorące, II danie 60°C (+/- 2 °C), dla dań serwowanych na zimno – potraw wymagających warunków chłodniczych 8 °C (+/- 2°C). Wykonawca przedstawi na każde żądanie Zamawiającego udokumentowany pisemnie monitoring temperatur posiłków.
14). Obiady spożywane na miejscu mogą być wydawane w naczyniach jednorazowych lub wielokrotnego użytku. Zamawiający zastrzega, iż posiłki nie konsumowane na miejscu muszą być wydawane w naczyniach jednorazowych, które zabezpiecza wykonawca.
W takim wypadku wymagania Zamawiającego odnośnie naczyń jednorazowych, są następujące:
- naczynia muszą gwarantować szczelne zamknięcie i utrzymanie właściwej temperatury obiadów stałych i płynnych oraz napojów ciepłych i zimnych,
- naczynia winny posiadać tyle przegródek, aby nie dochodziło do łączenia produktów suchych, np.: pieczywa z innymi potrawami,
- dla ciepłych posiłków typu drugie danie naczynia powinny posiadać podwójne zaczepy zwiększające szczelność i ochronę,
- Zamawiający wymaga, aby naczynia jednorazowe i sztućce były estetyczne,
- pojemniki powinny spełniać wymagania określone w obowiązujących przepisach i posiadać stosowne atesty i deklaracje zgodności.
Jednorazowe naczynia, z których będzie korzystał Wykonawca (menuboxy, multiboxy, kubki) muszą być zgodne z niżej określonymi, obowiązującymi przepisami i spełniać określone w nich wymagania:
•Ustawa z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2020 poz. 2021) oraz innymi obowiązującymi przepisami prawa,
Jednorazowe naczynia muszą spełniać powyższe wymagania i nie stanowić zagrożenia dla ludzkiego zdrowia pod warunkiem używania ich zgodnie z przeznaczeniem.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55320000-9 - Usługi podawania posiłków

55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 294710,40 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 294710,40 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 294710,40 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Bar Semafor Janina Chuda

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 251440368

7.3.3) Ulica: Dworcowa 1

7.3.4) Miejscowość: Ostrów Wielkopolski

7.3.5) Kod pocztowy: 63-400

7.3.6.) Województwo: wielkopolskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-22

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 294710,40 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2022-01-01 do 2022-12-31

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.