eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WarszawaSukcesywna dostawa spo¿ywczych dla Szko³y Podstawowej nr 50 w Warszawie na 2022 rok



Og³oszenie z dnia 2021-12-15

Og³oszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa spo¿ywczych dla Szko³y Podstawowej nr 50 w Warszawie na 2022 rok

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: SZKO£A PODSTAWOWA NR 50 IM. KRÓLOWEJ JADWIGI W WARSZAWIE

1.3.) Oddzia³ zamawiaj±cego: SP50Warszawa

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000801830

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: ul. Jagielloñska 7

1.5.2.) Miejscowo¶æ: Warszawa

1.5.3.) Kod pocztowy: 03-721

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa

1.5.7.) Numer telefonu: 22 619 14 68

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sp50@sp50.edu.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: sp50.pl

1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa

1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa spo¿ywczych dla Szko³y Podstawowej nr 50 w Warszawie na 2022 rok

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-bc0fadf1-5dc4-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer og³oszenia: 2021/BZP 00317548

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2021-12-15

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak

2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2021/BZP 00317391/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:

1.2.1 Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych na 2022 rok

2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania

https://miniportal.uzp.gov.pl

3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: 9.6. Informacje o wymaganiach technicznych i organizacyjnych sporz±dzania, wysy³ania i odbierania korespondencji elektronicznej:
9.6.1. Wymagania techniczne i organizacyjne wysy³ania oraz odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i o¶wiadczeñ oraz informacji przekazywanych przy u¿yciu miniPortalu i ePUAP opisane zosta³y w:
- „Regulaminie korzystania z systemu miniPortal” udostêpnionym na stronie https://miniportal.uzp.gov.pl/WarunkiUslugi,
- w „Warunkach korzystania z elektronicznej platformy us³ug administracji publicznej (ePUAP)” oraz
- w „Instrukcji u¿ytkownika systemu https://miniportal.uzp.gov.pl” dostêpnej na stronie https://miniportal.uzp.gov.pl/Instrukcje.

9.6.2. W celu korzystania z systemu miniPortal konieczne jest dysponowanie przez u¿ytkownika urz±dzeniem teleinformatycznym z dostêpem do sieci Internet. Aplikacja dzia³a na Platformie Windows, Mac i Linux.
9.6.3. Specyfikacja po³±czenia, formatu przesy³anych danych oraz kodowania i oznaczania czasu odbioru danych:
- specyfikacja po³±czenia - Formularze udostêpnione s± za pomoc± protoko³u TLS 1.2,
- format danych oraz kodowanie miniPortal - Formularze dostêpne s± w formacie HTML z kodowaniem UTF-8,
- oznaczenia czasu odbioru danych – miniPortal - wszelkie operacje opieraj± siê o czas serwera i dane zapisywane s± z dok³adno¶ci± co do setnej czê¶ci sekundy,
- integracja z systemem ePUAP jest wykonana z wykorzystaniem standardowego mechanizmu ePUAP. W przypadku Wykonawcy wysy³aj±cego wniosek do Zamawiaj±cego, ESP Zamawiaj±cego automatycznie generuje Rodzaj Urzêdowego Po¶wiadczenia Odbioru czyli Urzêdowe Po¶wiadczenie Przed³o¿enia (UPP), które jest powi±zane z wysy³anym dokumentem. W UPP w sekcji „Dane po¶wiadczenia” jest zawarta informacja o dacie dorêczenia,
- system dostêpny jest za po¶rednictwem nastêpuj±cych przegl±darek internetowych:
• Microsoft Internet Explorer od wersji 11.0
• Mozilla Firefox od wersji 15
• Google Chrome od wersji 20
• Microsoft Edge
- Maksymalny rozmiar pojedynczego pliku przesy³anego za po¶rednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz z³o¿enia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularz do komunikacji” wynosi 150 MB.
- Zamawiaj±cy rekomenduje wykorzystanie formatów: .pdf .doc .xls ze szczególnym wskazaniem na .pdf. Do kompresji danych Zamawiaj±cy rekomenduje wykorzystanie formatu: *.zip, lub *.7Z;
- Zamawiaj±cy zwraca uwagê na ograniczenia wielko¶ci plików podpisywanych profilem zaufanym, który wynosi maksymalnie 10MB, oraz na ograniczenie wielko¶ci plików podpisywanych w aplikacji eDoApp s³u¿±cej do sk³adania podpisu osobistego, który wynosi maksymalnie 5MB.

3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): Informacje zwarte w SWZ

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Informacje zwarte w SWZ

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ST.26.2.2021r

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Tak

4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Tak

4.1.9.) Liczba czê¶ci: 6

4.1.10.) Ofertê mo¿na sk³adaæ na wszystkie czê¶ci

4.1.11.) Zamawiaj±cy ogranicza liczbê czê¶ci zamówienia, któr± mo¿na udzieliæ jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:

Czê¶æ 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych (w tym bu³ki, chleby, p±czki, dro¿d¿ówki, bu³ka tarta)

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15810000-9 - Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-30

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena z zastosowaniem kryterium ceny na podstawie wzoru zawartego w SWZ

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa warzyw i owoców ¶wie¿ych, soków owocowo-warzywnych oraz jaj (warzywa i owoce krajowe, owoce cytrusowe, soki owocowo – warzywne, jaja ¶wie¿e klasy AL 63-73g)

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-30

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena z zastosowaniem kryterium ceny na podstawie wzoru zawartego w SWZ

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa produktów ogólnospo¿ywczych (produkty mleczarskie – mas³o, sery, mleko, ¶mietana, jogurty, kefiry, sery twarde i ple¶niowe, desery mleczne, przyprawy, makarony, ry¿, m±ka, kasze, otrêby, soki owocowe, sosy, d¿emy, miód naturalny, koncentraty, syropy, s³odycze, d¿emy, owoce w puszkach itp., woda mineralna niegazowana, oleje – rzepakowy, s³onecznikowy, oliwa z oliwek), ryba wêdzona, tuñczyk puszkowany)

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15400000-2 - Oleje i t³uszcze zwierzêce lub ro¶linne

15500000-3 - Produkty mleczarskie

15600000-4 - Produkty przemia³u ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

15800000-6 - Ró¿ne produkty spo¿ywcze

15900000-7 - Napoje, tytoñ i produkty podobne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-30

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena z zastosowaniem kryterium ceny na podstawie wzoru zawartego w SWZ

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa miêsa, wêdlin i t³uszczy zwierzêcych (miêso drobiowe, miêso wieprzowe, miêso wo³owe, wêdliny, smalec, s³onina)

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15100000-9 - Produkty zwierzêce, miêso i produkty miêsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-30

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena z zastosowaniem kryterium ceny na podstawie wzoru zawartego w SWZ

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa warzyw i owoców mro¿onych oraz ryb

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

15331170-9 - Warzywa mro¿one

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-30

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena z zastosowaniem kryterium ceny na podstawie wzoru zawartego w SWZ

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa wyrobów garma¿eryjnych (nale¶niki, pierogi, pyzy, kluski, kopytka, krokiety, leniwe i gotowe potrawy miêsne np. zrazy wo³owe, roladki schabowe, devolaille )

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15894200-3 - Posi³ki gotowe

15894300-4 - Dania gotowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-30

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena z zastosowaniem kryterium ceny na podstawie wzoru zawartego w SWZ

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 7

5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.

Na podstawie art. 112 ustawy Pzp, zamawiaj±cy okre¶la warunki udzia³u
w postêpowaniu dotycz±ce zdolno¶ci technicznej lub zawodowej Wykonawcy poprzez okre¶lenie minimalnych wymagañ dotycz±cych do¶wiadczenia Wykonawcy
Zamawiaj±cy uzna, ¿e Wykonawca posiada do¶wiadczenie niezbêdne do realizacji zamówienia je¿eli Wykonawca wyka¿e, ¿e w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy – w tym okresie, wykona³ w sposób nale¿yty:
Dla czê¶ci 1 - co najmniej 1 umowê:
 polegaj±c± na realizacji sukcesywnych dostaw artyku³ów ¿ywno¶ciowych – pieczywa i wyrobów cukierniczych o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 20 000 z³ brutto
 realizowan± przez okres co najmniej 6 miesiêcy.
Zamawiaj±cy uzna ¿e wykonawca spe³nia warunek udzia³u w postêpowaniu równie¿ wówczas, je¿eli Wykonawca wyka¿e realizacjê umowy obejmuj±cej swoim zakresem zarówno sukcesywn± dostawê pieczywa i wyrobów cukierniczych, jak i dostawy artyku³ów ¿ywno¶ciowych w innym asortymencie je¿eli warto¶æ czê¶ci tej umowy polegaj±cej na dostawie pieczywa i wyrobów cukierniczych nie bêdzie mniejsza ni¿ 20 000 z³.
Dla czê¶ci 2 - co najmniej 1 umowê:
 polegaj±c± na realizacji sukcesywnych dostaw artyku³ów ¿ywno¶ciowych – warzyw i owoców ¶wie¿ych o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 100 000 z³ brutto
 realizowan± przez okres co najmniej 6 miesiêcy.
Zamawiaj±cy uzna ¿e wykonawca spe³nia warunek udzia³u w postêpowaniu równie¿ wówczas, je¿eli Wykonawca wyka¿e realizacjê umowy obejmuj±cej swoim zakresem zarówno sukcesywn± dostawê warzyw i owoców ¶wie¿ych, jak i dostawy artyku³ów ¿ywno¶ciowych w innym asortymencie je¿eli warto¶æ czê¶ci tej umowy polegaj±cej na dostawie warzyw i owoców ¶wie¿ych nie bêdzie mniejsza ni¿ 100 000 z³.
Dla czê¶ci 3 - co najmniej 1 umowê:
 polegaj±c± na realizacji sukcesywnych dostaw artyku³ów ¿ywno¶ciowych – produktów ogólnospo¿ywczych o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 100 000 z³ brutto
 realizowan± przez okres co najmniej 6 miesiêcy.
Zamawiaj±cy uzna ¿e wykonawca spe³nia warunek udzia³u w postêpowaniu równie¿ wówczas, je¿eli Wykonawca wyka¿e realizacjê umowy obejmuj±cej swoim zakresem zarówno sukcesywn± dostawê produktów ogólnospo¿ywczych, jak i dostawy artyku³ów ¿ywno¶ciowych w innym asortymencie je¿eli warto¶æ czê¶ci tej umowy polegaj±cej na dostawie produktów ogólnospo¿ywczych nie bêdzie mniejsza ni¿ 100 000 z³.
Dla czê¶ci 4 - co najmniej 1 umowê:
 polegaj±c± na realizacji sukcesywnych dostaw artyku³ów ¿ywno¶ciowych – miêsa i wêdlin o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 100 000 z³ brutto
 realizowan± przez okres co najmniej 6 miesiêcy.
Zamawiaj±cy uzna ¿e wykonawca spe³nia warunek udzia³u w postêpowaniu równie¿ wówczas, je¿eli Wykonawca wyka¿e realizacjê umowy obejmuj±cej swoim zakresem zarówno sukcesywn± dostawê miêsa i wêdlin, jak i dostawy artyku³ów ¿ywno¶ciowych w innym asortymencie je¿eli warto¶æ czê¶ci tej umowy polegaj±cej na dostawie miêsa i wêdlin nie bêdzie mniejsza ni¿ 100 000 z³.
Dla czê¶ci 5 - co najmniej 1 umowê:
 polegaj±c± na realizacji sukcesywnych dostaw artyku³ów ¿ywno¶ciowych – ryb i mro¿onek o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 80 000 z³ brutto
 realizowan± przez okres co najmniej 6 miesiêcy.
Zamawiaj±cy uzna ¿e wykonawca spe³nia warunek udzia³u w postêpowaniu równie¿ wówczas, je¿eli Wykonawca wyka¿e realizacjê umowy obejmuj±cej swoim zakresem zarówno sukcesywn± dostawê – ryb i mro¿onek, jak i dostawy artyku³ów ¿ywno¶ciowych w innym asortymencie je¿eli warto¶æ czê¶ci tej umowy polegaj±cej na dostawie – ryb i mro¿onek nie bêdzie mniejsza ni¿ 80 000 z³.
Dla czê¶ci 6 - co najmniej 1 umowê:
 polegaj±c± na realizacji sukcesywnych dostaw artyku³ów ¿ywno¶ciowych – wyrobów garma¿eryjnych o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 60 000 z³ brutto
 realizowan± przez okres co najmniej 6 miesiêcy.
Zamawiaj±cy uzna ¿e wykonawca spe³nia warunek udzia³u w postêpowaniu równie¿ wówczas, je¿eli Wykonawca wyka¿e realizacjê umowy obejmuj±cej swoim zakresem zarówno sukcesywn± dostawê wyrobów garma¿eryjnych, jak i dostawy artyku³ów ¿ywno¶ciowych w innym asortymencie je¿eli warto¶æ czê¶ci tej umowy polegaj±cej na dostawie wyrobów garma¿eryjnych nie bêdzie mniejsza ni¿ 60 000 z³.
UWAGA:
1. Wykonawca, w celu potwierdzenia spe³nienia warunku udzia³u w postêpowaniu dotycz±cego do¶wiadczenia Wykonawcy, mo¿e wykazaæ dostawy wykonywane, je¿eli Wykonawca wyka¿e, ¿e do up³ywu terminu sk³adania ofert, wykazywana dostawa spe³nia³a warunki w zakresie wymaganej warto¶ci jak i czasu trwania umowy.
2. Wykonawca, który sk³ada ofertê na kilka czê¶ci zamówienia, wykazuje spe³nienie warunku odrêbnie dla ka¿dej czê¶ci zamówienia. Nie oznacza to jednak, ¿e Wykonawca nie jest upowa¿niony do wykazania siê realizacj± jednej umowy obejmuj±cej ³±cznie dostawy z kilku grup asortymentowych odpowiednich dla czê¶ci na które wykonawca sk³ada oferty. W takim jednak przypadku wykazywana umowa powinna spe³niaæ kumulatywnie wymogi w zakresie warto¶ci poszczególnych czê¶ci zamówienia.
I tak przyk³adowo, je¿eli wykonawca sk³ada ofertê na 1 i 2 czê¶æ zamówienia i zrealizowa³ dotychczas umowê obejmuj±c± ³±cznie co najmniej sukcesywn± dostawê pieczywa i wyrobów cukierniczych oraz sukcesywn± dostawê warzyw i owoców ¶wie¿ych, wykonawca bêdzie zobowi±zany wykazaæ, ¿e warto¶æ czê¶ci tej umowy polegaj±cej na dostawie pieczywa i wyrobów cukierniczych nie by³a mniejsza ni¿ 20 000 z³ oraz warto¶æ czê¶ci tej umowy polegaj±cej na dostawie warzyw i owoców ¶wie¿ych nie by³a mniejsza ni¿ 100 000 z³.

5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: b) O¶wiadczenie o aktualno¶ci informacji zawartych w o¶wiadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 Ustawy Pzp, w zakresie podstaw wykluczenia
z postêpowania wskazanych przez Zamawiaj±cego ( Za³±cznik nr 4 do SWZ).
O¶wiadczenie sk³ada:
 Wykonawca,
 ka¿dy z Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia (je¶li dotyczy),
 podmiot udostêpniaj±cy zasoby (je¶li dotyczy).

5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: a) wykaz dostaw wykonanych w okresie ostatnich 3 lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zosta³y wykonane, oraz za³±czeniem dowodów okre¶laj±cych czy te dostawy zosta³y wykonane nale¿ycie, przy czym dowodami, o których mowa, s± referencje b±d¼ inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy by³y wykonywane, a je¿eli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskaæ tych dokumentów - o¶wiadczenie Wykonawcy; za³±cznik nr 5 do SWZ

5.8.) Wykaz przedmiotowych ¶rodków dowodowych:

Zamawiaj±cy nie wymaga przed³o¿enia przedmiotowych ¶rodków dowodowych

5.11.) Wykaz innych wymaganych o¶wiadczeñ lub dokumentów:

Wraz z ofert± wykonawca sk³ada formularz asortymentowo- cenowy (za³±cznik nr 2.1.-2.6 do SWZ) w³a¶ciwy dla czê¶ci zamówienia na któr± sk³adana jest oferta. W przypadku sk³adania oferty na kilka czê¶ci, wykonawca sk³ada formularze asortymentowo-cenowe stosowne do tych czê¶ci. Formularze stanowi± integraln± tre¶æ oferty i nie podlegaj± uzupe³nieniu. Wytyczne w zakresie wymaganych dokumentów zosta³y opisane w SWZ.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie

6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:

12.5.4. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, do oferty nale¿y za³±czyæ:

- O¶wiadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu – Za³±cznik nr 3 do SWZ, sk³ada ka¿dy spo¶ród wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia. W takim przypadku o¶wiadczenie potwierdza brak podstaw wykluczenia wykonawcy oraz spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu w zakresie, w jakim ka¿dy z wykonawców wykazuje spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu.
- W przypadku wykonawców ubiegaj±cych siê wspólnie o udzielenie zamówienia wykonawcy zobowi±zani s± do ustanowienia pe³nomocnika. Dokument pe³nomocnictwa, z tre¶ci którego bêdzie wynika³o umocowanie do reprezentowania w postêpowaniu o udzielenie zamówienia tych wykonawców nale¿y za³±czyæ do oferty. Pe³nomocnictwo powinno zawieraæ w szczególno¶ci wskazanie:
• postêpowania o zamówienie publiczne, którego dotyczy,
• wszystkich wykonawców ubiegaj±cych siê wspólnie o udzielenie zamówienia wymienionych z nazwy z okre¶leniem adresu siedziby,
• ustanowionego pe³nomocnika oraz zakresu jego umocowania.

6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zgodnie z par. 12 projektowanych postanowieñ umowy:
1. Poza mo¿liwo¶ci± zmiany Umowy na podstawie art. 455 ust. 1 pkt 2-4 i ust. 2 ustawy Prawo zamówieñ publicznych, Zamawiaj±cy nie przewiduje wprowadzania istotnych zmian do niniejszej umowy.
2. Nie stanowi± istotnej zmiany umowy w rozumieniu art. 454 ust. 1 ustawy Prawa zamówieñ publicznych:
a. zmiana danych adresowych,
b. zmiana osób wskazanych do kontaktu,
c. zmiana w zakresie zwiêkszenia lub zmniejszenia asortymentu towarów wskazanych w umowie w formularzu asortymentowo-cenowym, je¿eli nie spowoduje to przekroczenia warto¶ci brutto umowy.
3. W zwi±zku z faktem, ¿e w okresie realizacji Umowy mog± wyst±piæ nowe, nieznane Stronom na dzieñ zawarcia Umowy zakazy, nakazy i okoliczno¶ci zwi±zane z Covid 19, Strony obowi±zane s± informowaæ siê wzajemnie na bie¿±co o ich wp³ywie na realizacjê przedmiotu Umowy. W takim przypadku zastosowanie ma art. 15r ustawy z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwi±zaniach zwi±zanych z zapobieganiem, przeciwdzia³aniem i zwalczaniem COVID – 19, innych chorób zaka¼nych oraz wywo³anych nimi sytuacji kryzysowych.
4. Zmiany Umowy wymagaj± zachowania formy pisemnej pod rygorem niewa¿no¶ci.

7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin sk³adania ofert: 2021-12-23 10:00

8.2.) Miejsce sk³adania ofert: Podpisany i zaszyfrowany plik nale¿y przes³aæ do zamawiaj±cego za pomoc± dedykowanych formularzy dostêpnych na ePUAP - formularz do z³o¿enia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku, dostêpnego poprzez przekierowanie z poziomu okna startowego miniPortalu lub na stronie https://obywatel.gov.pl/nforms/ezamowienia

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-23 10:30

8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2022-01-21

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.