eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi RzeszówSukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych w 2025 r. dla potrzeb Podkarpackiego Zespołu Placówek Wojewódzkich w Rzeszowie z podziałem na sześć części (...)



Ogłoszenie z dnia 2025-07-04

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych w 2025 r. dla potrzeb Podkarpackiego Zespołu Placówek Wojewódzkich w Rzeszowie z podziałem na sześć części (...)

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: PODKARPACKI ZESPÓŁ PLACÓWEK WOJEWÓDZKICH W RZESZOWIE

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 385631788

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Romana Niedzielskiego 2

1.5.2.) Miejscowość: Rzeszów

1.5.3.) Kod pocztowy: 35-036

1.5.4.) Województwo: podkarpackie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL823 - Rzeszowski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@pzpw.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://pzpw.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

Jednostki organizacyjne administracji samorządowej nieposiadające osobowości prawnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych w 2025 r. dla potrzeb Podkarpackiego Zespołu Placówek Wojewódzkich w Rzeszowie z podziałem na sześć części (...)

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-ff9549b6-10e3-40fd-bbb6-ffc7bdb91d16

2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00310553

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2025-07-04

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00056885/04/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.13 Dostawa mięsa i wyrobów z mięsa dla PZPW w Rz-wie na 2025

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak

2.15.) Nazwa projektu lub programu

Projekt: „RaP STEAM- robotyka i programowanie w szkołach podstawowych z terenu województwa podkarpackiego” realizowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus, w ramach programu regionalnego Fundusze Europejskie dla Podkarpacia 2021-2027, Priorytet 7 – Kapitał ludzki gotowy do zmian. Działanie 7.10 Kształtowanie kompetencji w zakresie robotyki i programowania, dotyczy części 1-3

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://pcen.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://pcen.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Komunikacja w postępowaniu o
udzielenie zamówienia, w tym składanie ofert, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między
zamawiającym a wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków określonych w ustawie p.z.p., odbywa się przy użyciu środków
komunikacji elektronicznej. Przez środki komunikacji elektronicznej rozumie się środki komunikacji elektronicznej zdefiniowane w
ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2020 r. poz. 344).
2. Ofertę, oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 p.z.p., podmiotowe środki dowodowe, pełnomocnictwa, sporządza się w
postaci elektronicznej, w ogólnie dostępnych formatach danych, w szczególności w formatach .txt, .rtf, .pdf, .doc, .docx, .odt. Ofertę,
a także oświadczenie o jakim mowa w Rozdziale X ust. 1 SWZ składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w
postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
3. Zawiadomienia, oświadczenia, wnioski lub informacje Wykonawcy przekazują poprzez Platformę, dostępną pod adresem:
https://pcen.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html
4. Korzystanie z Platformy Przetargowej przez Wykonawcę jest bezpłatne.
5. Zgodnie z 67 ustawy p.z.p., Zamawiający podaje wymagania techniczne związane z korzystaniem z Platformy:
6. Dopuszczalne przeglądarki internetowe:
1) Internet Explorer 10 i nowsze, Edge
2) Google Chrome
3) Mozilla Firefox
4) Opera
7. Pozostałe wymagania techniczne:
1) dostęp do sieci internet;
2) obsługa przez przeglądarkę protokołu XMLHttpRequest – ajax;
3) włączona obsługa JavaScript;
4) zalecana szybkość łącza internetowego powyżej 500 KB/s;
5) zainstalowany Acrobat Reader;
6) zainstalowane środowisko uruchomieniowe Java - Java SE Runtime Environment 6 Update 24 lub nowszy.
8. W przypadku aukcji z podpisem elektronicznym dopuszczalne są przeglądarki internetowe:
1) dla Windows Vista: Internet Explorer 8, Internet Explorer 9
2) dla Windows 7: Internet Explorer 9, Internet Explorer 11
3) dla Windows 8: Internet Explorer 11
4) dla Windows 10: Internet Explorer 11
9. Wspierane są rozwiązania dostarczane przez firmy:
1) Polskie Centrum Certyfikacji Elektronicznej Sigillum Polskiej Wytwórni Papierów Wartościowych S.A.
2) Centrum Obsługi Podpisu Elektronicznego Szafir Krajowej Izby Rozliczeniowej S.A.
3) Powszechne Centrum Certyfikacji Certum firmy Asseco Data Systems S.A.
4) Kwalifikowane Centrum certyfikacji Kluczy CenCert firmy Safe Technologies S.A.
10. Kodowanie i oznaczenie czasu przekazania danych
11. Czas zapisywany jest w formacie YYYY-MM-DD HH:MM:SS. Czas przekazania danych jest to czas, w którym zostanie
potwierdzone złożenie oferty, dokumentu przez Wykonawcę. W przypadku wybrania opcji złożenia oferty bez logowania,
potwierdzenie odbywa się poprzez kliknięcie w link dostępny w wiadomości mailowej, wysłanej automatycznie po złożeniu oferty,
dokumentu będąc niezalogowanym na Platformie zakupowej. Wiadomość otrzymuje Wykonawca na adres e-mail wskazany w
formularzu w ikonę „Złóż ofertę”. W przypadku Wykonawcy zalogowanego na Platformie Przetargowej, czas przekazania danych jestto czas wysłania dokumentu, oferty przez Platformę Przetargową.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZP.261.2.17.2025

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 6

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 1 - Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych dla potrzeb Podkarpackiego Zespołu Placówek Wojewódzkich w Rzeszowie w ramach projektu „RaP STEAM- robotyka i programowanie w szkołach podstawowych z terenu województwa podkarpackiego” – do Ośrodka Szkoleniowego i Szkolnego Schroniska Młodzieżowego w Czudcu, ul. Rzeszowska 82

1. Przedmiotem zamówienia są: „Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych (sześć części) w 2025 r. dla potrzeb Podkarpackiego Zespołu Placówek Wojewódzkich w Rzeszowie, ul. Niedzielskiego 2, 35-036 Rzeszów w ramach projektu „RaP STEAM- robotyka i programowanie w szkołach podstawowych
z terenu województwa podkarpackiego.

2. Wymagania dotyczące produktu, opakowań i oznakowania:
1) Zamawiający wymaga, aby produkty stanowiące przedmiot dostawy były świeże, posiadające aktualna datę przydatności do spożycia zgodnie ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia stanowiący jednocześnie kalkulacje ceny ofertowej.
2) Opakowania stosownie do charakteru przedmiotu dostawy powinny stanowić pojemniki/skrzynki wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością, zamknięte pokrywą i oplombowane pieczęcią producenta w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomby. Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem. Powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń , pleśni i uszkodzeń mechanicznych.
3) Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca następujące dane:
-nazwę produktu,
-wykaz składników,
-termin przydatności do spożycia,
-nazwę dostawcy- nazwę producenta, adres,
-warunki przechowywania
oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązujący prawem.

4) Zamawiający wymaga aby przedmiot zamówienia posiadał naturalny, charakterystyczny dla danego rodzaju mięsa zapach, niedopuszczalny jest zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Barwa mięsa naturalna, skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych. Zamawiający wymaga aby przedmiot zamówienia posiadał charakterystyczny dla danego rodzaju wędliny smak i zapach, wyczuwalne przyprawy ; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Ponadto Zamawiający wymaga aby mięso posiadało swoisty charakterystyczny dla świeżego mięsa zapach, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach obcy, konsystencja jędrna i elastyczna, mięso czyste bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń, powierzchnia sucha; dopuszczalna lekko wilgotna; gładka, bez pomiażdżonych kości głębszych pozacinań; niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni.

3. Zamawiający obliguje Wykonawcę do zachowania dbałości o środowisko naturalne, poprzez m.in. eliminowanie z użycia przedmiotów jednorazowego użytku wykonanych z tworzyw sztucznych, rezygnację z używania jednorazowych opakowań, toreb, siatek i reklamówek wykonanych z poliolefinowych tworzyw sztucznych, wykorzystywanie przy wykonywaniu umowy materiałów, które pochodzą z recyklingu lub podlegają procesowi recyklingu, itp.
4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia odnośnie każdej z części na jakie zostało podzielone zamówienie, znajduje się w Załącznikach do SWZ – Formularze rzeczowo -cenowe, właściwe dla danej części zamówienia.
5. Uzupełnienie w zakresie opisu przedmiotu zamówienia stanowią postanowienia projektowanych postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15111000-9 - Mięso wołowe

15112000-6 - Drób

15113000-3 - Wieprzowina

15114000-0 - Podroby

15119000-5 - Mięsa różne

15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie

15131120-2 - Produkty wędliniarskie

15131130-5 - Wędliny

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: społeczne

4.3.6.) Waga: 5

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas reakcji w przypadku wystąpienia sytuacji nagłych/nieprzewidzianych wymagających niezwłocznego wykonania dostawy

4.3.6.) Waga: 15

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: reklamacyjny czas reakcji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 2 - Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych dla potrzeb Podkarpackiego Zespołu Placówek Wojewódzkich w Rzeszowie w ramach projektu „RaP STEAM- robotyka i programowanie w szkołach podstawowych z terenu województwa podkarpackiego” – do Szkolnego Schroniska Młodzieżowego w Czudcu, Filia w Tarnobrzegu, ul. Sienkiewicza 206

1. Przedmiotem zamówienia są: „Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych (sześć części) w 2025 r. dla potrzeb Podkarpackiego Zespołu Placówek Wojewódzkich w Rzeszowie, ul. Niedzielskiego 2, 35-036 Rzeszów w ramach projektu „RaP STEAM- robotyka i programowanie w szkołach podstawowych
z terenu województwa podkarpackiego.

2. Wymagania dotyczące produktu, opakowań i oznakowania:
1) Zamawiający wymaga, aby produkty stanowiące przedmiot dostawy były świeże, posiadające aktualna datę przydatności do spożycia zgodnie ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia stanowiący jednocześnie kalkulacje ceny ofertowej.
2) Opakowania stosownie do charakteru przedmiotu dostawy powinny stanowić pojemniki/skrzynki wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością, zamknięte pokrywą i oplombowane pieczęcią producenta w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomby. Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem. Powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń , pleśni i uszkodzeń mechanicznych.
3) Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca następujące dane:
-nazwę produktu,
-wykaz składników,
-termin przydatności do spożycia,
-nazwę dostawcy- nazwę producenta, adres,
-warunki przechowywania
oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązujący prawem.

4) Zamawiający wymaga aby przedmiot zamówienia posiadał naturalny, charakterystyczny dla danego rodzaju mięsa zapach, niedopuszczalny jest zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Barwa mięsa naturalna, skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych. Zamawiający wymaga aby przedmiot zamówienia posiadał charakterystyczny dla danego rodzaju wędliny smak i zapach, wyczuwalne przyprawy ; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Ponadto Zamawiający wymaga aby mięso posiadało swoisty charakterystyczny dla świeżego mięsa zapach, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach obcy, konsystencja jędrna i elastyczna, mięso czyste bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń, powierzchnia sucha; dopuszczalna lekko wilgotna; gładka, bez pomiażdżonych kości głębszych pozacinań; niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni.

3. Zamawiający obliguje Wykonawcę do zachowania dbałości o środowisko naturalne, poprzez m.in. eliminowanie z użycia przedmiotów jednorazowego użytku wykonanych z tworzyw sztucznych, rezygnację z używania jednorazowych opakowań, toreb, siatek i reklamówek wykonanych z poliolefinowych tworzyw sztucznych, wykorzystywanie przy wykonywaniu umowy materiałów, które pochodzą z recyklingu lub podlegają procesowi recyklingu, itp.
4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia odnośnie każdej z części na jakie zostało podzielone zamówienie, znajduje się w Załącznikach do SWZ – Formularze rzeczowo -cenowe, właściwe dla danej części zamówienia.
5. Uzupełnienie w zakresie opisu przedmiotu zamówienia stanowią postanowienia projektowanych postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15111000-9 - Mięso wołowe

15112000-6 - Drób

15113000-3 - Wieprzowina

15114000-0 - Podroby

15119000-5 - Mięsa różne

15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie

15131120-2 - Produkty wędliniarskie

15131130-5 - Wędliny

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: społeczne

4.3.6.) Waga: 5

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas reakcji w przypadku wystąpienia sytuacji nagłych/nieprzewidzianych wymagających niezwłocznego wykonania dostawy

4.3.6.) Waga: 15

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: reklamacyjny czas reakcji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 3 - Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych dla potrzeb Podkarpackiego Zespołu Placówek Wojewódzkich w Rzeszowie w ramach projektu „RaP STEAM- robotyka i programowanie w szkołach podstawowych z terenu województwa podkarpackiego” – do Szkolnego Schroniska Młodzieżowego w Czudcu, Filia w Przemyślu, ul. Kraszewskiego 5

1. Przedmiotem zamówienia są: „Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych (sześć części) w 2025 r. dla potrzeb Podkarpackiego Zespołu Placówek Wojewódzkich w Rzeszowie, ul. Niedzielskiego 2, 35-036 Rzeszów w ramach projektu „RaP STEAM- robotyka i programowanie w szkołach podstawowych
z terenu województwa podkarpackiego.

2. Wymagania dotyczące produktu, opakowań i oznakowania:
1) Zamawiający wymaga, aby produkty stanowiące przedmiot dostawy były świeże, posiadające aktualna datę przydatności do spożycia zgodnie ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia stanowiący jednocześnie kalkulacje ceny ofertowej.
2) Opakowania stosownie do charakteru przedmiotu dostawy powinny stanowić pojemniki/skrzynki wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością, zamknięte pokrywą i oplombowane pieczęcią producenta w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomby. Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem. Powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń , pleśni i uszkodzeń mechanicznych.
3) Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca następujące dane:
-nazwę produktu,
-wykaz składników,
-termin przydatności do spożycia,
-nazwę dostawcy- nazwę producenta, adres,
-warunki przechowywania
oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązujący prawem.

4) Zamawiający wymaga aby przedmiot zamówienia posiadał naturalny, charakterystyczny dla danego rodzaju mięsa zapach, niedopuszczalny jest zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Barwa mięsa naturalna, skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych. Zamawiający wymaga aby przedmiot zamówienia posiadał charakterystyczny dla danego rodzaju wędliny smak i zapach, wyczuwalne przyprawy ; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Ponadto Zamawiający wymaga aby mięso posiadało swoisty charakterystyczny dla świeżego mięsa zapach, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach obcy, konsystencja jędrna i elastyczna, mięso czyste bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń, powierzchnia sucha; dopuszczalna lekko wilgotna; gładka, bez pomiażdżonych kości głębszych pozacinań; niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni.

3. Zamawiający obliguje Wykonawcę do zachowania dbałości o środowisko naturalne, poprzez m.in. eliminowanie z użycia przedmiotów jednorazowego użytku wykonanych z tworzyw sztucznych, rezygnację z używania jednorazowych opakowań, toreb, siatek i reklamówek wykonanych z poliolefinowych tworzyw sztucznych, wykorzystywanie przy wykonywaniu umowy materiałów, które pochodzą z recyklingu lub podlegają procesowi recyklingu, itp.
4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia odnośnie każdej z części na jakie zostało podzielone zamówienie, znajduje się w Załącznikach do SWZ – Formularze rzeczowo -cenowe, właściwe dla danej części zamówienia.
5. Uzupełnienie w zakresie opisu przedmiotu zamówienia stanowią postanowienia projektowanych postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15111000-9 - Mięso wołowe

15112000-6 - Drób

15113000-3 - Wieprzowina

15114000-0 - Podroby

15119000-5 - Mięsa różne

15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie

15131120-2 - Produkty wędliniarskie

15131130-5 - Wędliny

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: społeczne

4.3.6.) Waga: 5

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas reakcji w przypadku wystąpienia sytuacji nagłych/nieprzewidzianych wymagających niezwłocznego wykonania dostawy

4.3.6.) Waga: 15

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: reklamacyjny czas reakcji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 4 - Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych dla potrzeb Podkarpackiego Zespołu Placówek Wojewódzkich w Rzeszowie – do Ośrodka Szkoleniowego i Szkolnego Schroniska Młodzieżowego w Czudcu, ul. Rzeszowska 82.

1. Przedmiotem zamówienia są: „Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych (sześć części) w 2025 r. dla potrzeb Podkarpackiego Zespołu Placówek Wojewódzkich w Rzeszowie, ul. Niedzielskiego 2, 35-036 Rzeszów w ramach projektu „RaP STEAM- robotyka i programowanie w szkołach podstawowych
z terenu województwa podkarpackiego.

2. Wymagania dotyczące produktu, opakowań i oznakowania:
1) Zamawiający wymaga, aby produkty stanowiące przedmiot dostawy były świeże, posiadające aktualna datę przydatności do spożycia zgodnie ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia stanowiący jednocześnie kalkulacje ceny ofertowej.
2) Opakowania stosownie do charakteru przedmiotu dostawy powinny stanowić pojemniki/skrzynki wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością, zamknięte pokrywą i oplombowane pieczęcią producenta w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomby. Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem. Powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń , pleśni i uszkodzeń mechanicznych.
3) Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca następujące dane:
-nazwę produktu,
-wykaz składników,
-termin przydatności do spożycia,
-nazwę dostawcy- nazwę producenta, adres,
-warunki przechowywania
oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązujący prawem.

4) Zamawiający wymaga aby przedmiot zamówienia posiadał naturalny, charakterystyczny dla danego rodzaju mięsa zapach, niedopuszczalny jest zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Barwa mięsa naturalna, skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych. Zamawiający wymaga aby przedmiot zamówienia posiadał charakterystyczny dla danego rodzaju wędliny smak i zapach, wyczuwalne przyprawy ; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Ponadto Zamawiający wymaga aby mięso posiadało swoisty charakterystyczny dla świeżego mięsa zapach, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach obcy, konsystencja jędrna i elastyczna, mięso czyste bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń, powierzchnia sucha; dopuszczalna lekko wilgotna; gładka, bez pomiażdżonych kości głębszych pozacinań; niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni.

3. Zamawiający obliguje Wykonawcę do zachowania dbałości o środowisko naturalne, poprzez m.in. eliminowanie z użycia przedmiotów jednorazowego użytku wykonanych z tworzyw sztucznych, rezygnację z używania jednorazowych opakowań, toreb, siatek i reklamówek wykonanych z poliolefinowych tworzyw sztucznych, wykorzystywanie przy wykonywaniu umowy materiałów, które pochodzą z recyklingu lub podlegają procesowi recyklingu, itp.
4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia odnośnie każdej z części na jakie zostało podzielone zamówienie, znajduje się w Załącznikach do SWZ – Formularze rzeczowo -cenowe, właściwe dla danej części zamówienia.
5. Uzupełnienie w zakresie opisu przedmiotu zamówienia stanowią postanowienia projektowanych postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15111000-9 - Mięso wołowe

15112000-6 - Drób

15113000-3 - Wieprzowina

15114000-0 - Podroby

15119000-5 - Mięsa różne

15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie

15131120-2 - Produkty wędliniarskie

15131130-5 - Wędliny

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: społeczne

4.3.6.) Waga: 5

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas reakcji w przypadku wystąpienia sytuacji nagłych/nieprzewidzianych wymagających niezwłocznego wykonania dostawy

4.3.6.) Waga: 15

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: reklamacyjny czas reakcji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 5 - Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych dla potrzeb Podkarpackiego Zespołu Placówek Wojewódzkich w Rzeszowie – do Ośrodka Szkoleniowego i Szkolnego Schroniska Młodzieżowego w Czudcu, Filia
w Tarnobrzegu, ul. Sienkiewicza 206.

1. Przedmiotem zamówienia są: „Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych (sześć części) w 2025 r. dla potrzeb Podkarpackiego Zespołu Placówek Wojewódzkich w Rzeszowie, ul. Niedzielskiego 2, 35-036 Rzeszów w ramach projektu „RaP STEAM- robotyka i programowanie w szkołach podstawowych
z terenu województwa podkarpackiego.

2. Wymagania dotyczące produktu, opakowań i oznakowania:
1) Zamawiający wymaga, aby produkty stanowiące przedmiot dostawy były świeże, posiadające aktualna datę przydatności do spożycia zgodnie ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia stanowiący jednocześnie kalkulacje ceny ofertowej.
2) Opakowania stosownie do charakteru przedmiotu dostawy powinny stanowić pojemniki/skrzynki wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością, zamknięte pokrywą i oplombowane pieczęcią producenta w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomby. Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem. Powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń , pleśni i uszkodzeń mechanicznych.
3) Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca następujące dane:
-nazwę produktu,
-wykaz składników,
-termin przydatności do spożycia,
-nazwę dostawcy- nazwę producenta, adres,
-warunki przechowywania
oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązujący prawem.

4) Zamawiający wymaga aby przedmiot zamówienia posiadał naturalny, charakterystyczny dla danego rodzaju mięsa zapach, niedopuszczalny jest zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Barwa mięsa naturalna, skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych. Zamawiający wymaga aby przedmiot zamówienia posiadał charakterystyczny dla danego rodzaju wędliny smak i zapach, wyczuwalne przyprawy ; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Ponadto Zamawiający wymaga aby mięso posiadało swoisty charakterystyczny dla świeżego mięsa zapach, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach obcy, konsystencja jędrna i elastyczna, mięso czyste bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń, powierzchnia sucha; dopuszczalna lekko wilgotna; gładka, bez pomiażdżonych kości głębszych pozacinań; niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni.

3. Zamawiający obliguje Wykonawcę do zachowania dbałości o środowisko naturalne, poprzez m.in. eliminowanie z użycia przedmiotów jednorazowego użytku wykonanych z tworzyw sztucznych, rezygnację z używania jednorazowych opakowań, toreb, siatek i reklamówek wykonanych z poliolefinowych tworzyw sztucznych, wykorzystywanie przy wykonywaniu umowy materiałów, które pochodzą z recyklingu lub podlegają procesowi recyklingu, itp.
4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia odnośnie każdej z części na jakie zostało podzielone zamówienie, znajduje się w Załącznikach do SWZ – Formularze rzeczowo -cenowe, właściwe dla danej części zamówienia.
5. Uzupełnienie w zakresie opisu przedmiotu zamówienia stanowią postanowienia projektowanych postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15111000-9 - Mięso wołowe

15112000-6 - Drób

15113000-3 - Wieprzowina

15114000-0 - Podroby

15119000-5 - Mięsa różne

15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie

15131120-2 - Produkty wędliniarskie

15131130-5 - Wędliny

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: społeczne

4.3.6.) Waga: 5

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas reakcji w przypadku wystąpienia sytuacji nagłych/nieprzewidzianych wymagających niezwłocznego wykonania dostawy

4.3.6.) Waga: 15

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: reklamacyjny czas reakcji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 6 - Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych dla potrzeb Podkarpackiego Zespołu Placówek Wojewódzkich w Rzeszowie – do Ośrodka Szkoleniowego i Szkolnego Schroniska Młodzieżowego w Czudcu, Filia
w Przemyślu, ul. Kraszewskiego 5.


1. Przedmiotem zamówienia są: „Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych (sześć części) w 2025 r. dla potrzeb Podkarpackiego Zespołu Placówek Wojewódzkich w Rzeszowie, ul. Niedzielskiego 2, 35-036 Rzeszów w ramach projektu „RaP STEAM- robotyka i programowanie w szkołach podstawowych
z terenu województwa podkarpackiego.

2. Wymagania dotyczące produktu, opakowań i oznakowania:
1) Zamawiający wymaga, aby produkty stanowiące przedmiot dostawy były świeże, posiadające aktualna datę przydatności do spożycia zgodnie ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia stanowiący jednocześnie kalkulacje ceny ofertowej.
2) Opakowania stosownie do charakteru przedmiotu dostawy powinny stanowić pojemniki/skrzynki wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością, zamknięte pokrywą i oplombowane pieczęcią producenta w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomby. Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem. Powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń , pleśni i uszkodzeń mechanicznych.
3) Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca następujące dane:
-nazwę produktu,
-wykaz składników,
-termin przydatności do spożycia,
-nazwę dostawcy- nazwę producenta, adres,
-warunki przechowywania
oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązujący prawem.

4) Zamawiający wymaga aby przedmiot zamówienia posiadał naturalny, charakterystyczny dla danego rodzaju mięsa zapach, niedopuszczalny jest zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Barwa mięsa naturalna, skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych. Zamawiający wymaga aby przedmiot zamówienia posiadał charakterystyczny dla danego rodzaju wędliny smak i zapach, wyczuwalne przyprawy ; niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Ponadto Zamawiający wymaga aby mięso posiadało swoisty charakterystyczny dla świeżego mięsa zapach, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach obcy, konsystencja jędrna i elastyczna, mięso czyste bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń, powierzchnia sucha; dopuszczalna lekko wilgotna; gładka, bez pomiażdżonych kości głębszych pozacinań; niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni.

3. Zamawiający obliguje Wykonawcę do zachowania dbałości o środowisko naturalne, poprzez m.in. eliminowanie z użycia przedmiotów jednorazowego użytku wykonanych z tworzyw sztucznych, rezygnację z używania jednorazowych opakowań, toreb, siatek i reklamówek wykonanych z poliolefinowych tworzyw sztucznych, wykorzystywanie przy wykonywaniu umowy materiałów, które pochodzą z recyklingu lub podlegają procesowi recyklingu, itp.
4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia odnośnie każdej z części na jakie zostało podzielone zamówienie, znajduje się w Załącznikach do SWZ – Formularze rzeczowo -cenowe, właściwe dla danej części zamówienia.
5. Uzupełnienie w zakresie opisu przedmiotu zamówienia stanowią postanowienia projektowanych postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15111000-9 - Mięso wołowe

15112000-6 - Drób

15113000-3 - Wieprzowina

15114000-0 - Podroby

15119000-5 - Mięsa różne

15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie

15131120-2 - Produkty wędliniarskie

15131130-5 - Wędliny

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: społeczne

4.3.6.) Waga: 5

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas reakcji w przypadku wystąpienia sytuacji nagłych/nieprzewidzianych wymagających niezwłocznego wykonania dostawy

4.3.6.) Waga: 15

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: reklamacyjny czas reakcji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunków ich wprowadzenia został określony w projektowanych postanowieniach
umowy w sprawie zamówienia publicznego

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2025-07-14 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://pcen.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-07-14 09:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2025-08-12

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

1. Pełna nazwa postępowania:
„Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych w 2025 r. dla potrzeb Podkarpackiego Zespołu Placówek Wojewódzkich w Rzeszowie z podziałem na sześć części, z czego części od I do III w ramach projektu „RaP STEAM- robotyka i programowanie w szkołach podstawowych z terenu województwa podkarpackiego”

2. Zamawiający wymaga również złożenia oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu potwierdzające brak podstaw
wykluczenia na dzień składania ofert w zakresie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych
rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa
narodowego, które zawarte jest w formularzu oferta. W przypadku składania oferty wspólnej przez kilku wykonawców, każdy
z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia musi złożyć powyższe oświadczenie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.