eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kobylnica › Usługa gastronomiczna polegająca na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków dla dzieci z oddziałów przedszkolnych oraz uczniów szkół w roku szkolnym 2023/2024 (zadania 1 - 3)



Ogłoszenie z dnia 2023-07-17


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Usługa gastronomiczna polegająca na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków dla dzieci z oddziałów przedszkolnych oraz uczniów szkół w roku szkolnym 2023/2024 (zadania 1 - 3)

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa im. Kornela Makuszyńskiego w Kobylnicy

1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000647463

1.4.) Adres zamawiającego:

1.4.1.) Ulica: Główna 63

1.4.2.) Miejscowość: Kobylnica

1.4.3.) Kod pocztowy: 76-251

1.4.4.) Województwo: pomorskie

1.4.5.) Kraj: Polska

1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL636 - Słupski

1.4.7.) Numer telefonu: (59) 841 59 12

1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@cuwkobylnica.pl

1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.spkobylnica.pl

1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00309880

2.2.) Data ogłoszenia: 2023-07-17

SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA

3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2023/BZP 00303996

3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu

Przed zmianą:
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym (art. 113):
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów (art. 114):
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej (art. 115):
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
4) zdolności technicznej lub zawodowej (art. 116):
a. Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał (a w przypadku świadczeń powtarzających lub ciągłych również wykonuje):
a) Zadanie nr 1: minimum 1 usługę w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków, o wartości nie mniejszej niż 100 000,00 brutto zł (usługi świadczone w ramach jeden umowy traktuje się jako jedną umowę),
b) Zadanie nr 2: minimum 1 usługę w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków, o wartości nie mniejszej niż: 80 000,00 zł brutto (usługi świadczone w ramach jednej umowy traktuje się jako jedną umowę),
c) Zadanie nr 3: minimum 1 usługę w zakresie przygotowywania, dostarczania wraz z wydaniem posiłków, o wartości nie mniejszej niż: 200 000,00 zł brutto (usługi świadczone w ramach jednej umowy traktuje się jako jedną umowę).
W przypadku składania oferty na więcej niż jedno zadanie, ilości i wartości usług wymaganych do spełnienia warunku nie podlegają sumowaniu, co oznacza, że należy spełnić odrębnie warunek dla każdego z Zadań.
b) Wykonawca spełni warunek, jeżeli skieruje do realizacji przedmiotu zamówienia minimum jedną osobę pełniącą funkcję kucharza:
i. posiadającą wykształcenie minimum zawodowe gastronomiczne, legitymującą się co najmniej 4 letnim doświadczeniem zawodowym w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku przedszkolnym i uczniów szkół podstawowych lub
ii. posiadającą wykształcenie minimum średnie gastronomiczne, legitymującą się co najmniej 3 letnim doświadczeniem zawodowym w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku przedszkolnym i uczniów szkół podstawowych.
W przypadku składania oferty na realizację więcej niż jednego zadania wymagana ilość osób skierowanych do realizacji zamówienia nie podlega sumowaniu, co oznacza, że Wykonawca spełni warunek dysponując jedną i tą samą osobą, uczestniczącą w realizacji przedmiotu zamówienia każdego z Zadań.

Po zmianie:
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym (art. 113):
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów (art. 114):
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej (art. 115):
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
4) zdolności technicznej lub zawodowej (art. 116):
a) Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał (a w przypadku świadczeń powtarzających lub ciągłych również wykonuje):
a. Zadanie nr 1: minimum 1 usługę w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków, o wartości nie mniejszej niż 100 000,00 brutto zł (usługi świadczone w ramach jeden umowy traktuje się jako jedną umowę),
b. Zadanie nr 2: minimum 1 usługę w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków, o wartości nie mniejszej niż: 80 000,00 zł brutto (usługi świadczone w ramach jednej umowy traktuje się jako jedną umowę),
c. Zadanie nr 3: minimum 1 usługę w zakresie przygotowywania, dostarczania wraz z wydaniem posiłków, o wartości nie mniejszej niż: 200 000,00 zł brutto (usługi świadczone w ramach jednej umowy traktuje się jako jedną umowę).
W przypadku składania oferty na więcej niż jedno zadanie, ilości i wartości usług wymaganych do spełnienia warunku nie podlegają sumowaniu, co oznacza, że należy spełnić odrębnie warunek dla każdego z Zadań.
b) Wykonawca spełni warunek, jeżeli skieruje do realizacji przedmiotu zamówienia minimum jedną osobę pełniącą funkcję kucharza:
i. posiadającą wykształcenie minimum zawodowe gastronomiczne, legitymującą się co najmniej 4 letnim doświadczeniem zawodowym w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku przedszkolnym i uczniów szkół podstawowych lub
ii. posiadającą wykształcenie minimum średnie gastronomiczne, legitymującą się co najmniej 3 letnim doświadczeniem zawodowym w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku przedszkolnym i uczniów szkół podstawowych.
W przypadku składania oferty na realizację więcej niż jednego zadania Wykonawca spełni warunek dysponując jedną i tą samą osobą uczestniczącą w realizacji przedmiotu zamówienia każdego z Zadań.

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA VIII - PROCEDURA

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.1. Termin składania ofert

Przed zmianą:
2023-07-24 09:00

Po zmianie:
2023-07-25 10:00

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.3. Termin otwarcia ofert

Przed zmianą:
2023-07-24 09:20

Po zmianie:
2023-07-25 10:20

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.4. Termin związania ofertą

Przed zmianą:
2023-08-22

Po zmianie:
2023-08-23

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.