eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi S³omin"Przygotowanie, dostarczenie i wydanie obiadów dla dzieci ze Szko³y Podstawowej im. W³odzimierza Potockiego w Sêkocinie"



Og³oszenie z dnia 2025-07-03

Og³oszenie o zamówieniu
Us³ugi
"Przygotowanie, dostarczenie i wydanie obiadów dla dzieci ze Szko³y Podstawowej im. W³odzimierza Potockiego w Sêkocinie"

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: SZKO£A PODSTAWOWA IM. W£ODZIMIERZA POTOCKIEGO W SÊKOCINIE

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001146770

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: ul. Wierzbowa 5

1.5.2.) Miejscowo¶æ: S³omin

1.5.3.) Kod pocztowy: 05-090

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL913 - Warszawski zachodni

1.5.7.) Numer telefonu: 227202568

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@spsekocin.com.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.spsekocin.edu.pl

1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa

1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

"Przygotowanie, dostarczenie i wydanie obiadów dla dzieci ze Szko³y Podstawowej im. W³odzimierza Potockiego w Sêkocinie"

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-7df03d27-1c35-437d-9671-683e11e7b47d

2.5.) Numer og³oszenia: 2025/BZP 00307099

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2025-07-03

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-7df03d27-1c35-437d-9671-683e11e7b47d

3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: www.ezamowienia.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: SWZ pkt. XII i XIII

3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporz±dzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO) informujemy, ¿e:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szko³a Podstawowa im. W³odzimierza Potockiego w Sêkocinie, S³omin, ul. Wierzbowa 5, 05-090 Raszyn.
2. Kontakt z inspektorem ochrony danych: Piotr Glen, email: sekretariat@spsekocin.com.pl .
3. Pani/Pana dane osobowe bêd± przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu zwi±zanym z przeprowadzeniem postêpowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie ustawy z dnia 11 wrze¶nia 2019 r. – Prawo zamówieñ publicznych (Dz. U. z 2024 r. poz. 1320, z 2025 r. poz. 620.) - [nazwa/numer postêpowania]
4. Odbiorcami Pani/Pana danych mog± byæ:
- osoby lub podmioty, którym udostêpniona zostanie dokumentacja postêpowania na podstawie art. 18 oraz art. 74 ust. 1 i 2 ustawy Pzp,
- podmioty uprawnione do kontroli (np. Prezes UZP, NIK),
- podmioty ¶wiadcz±ce us³ugi serwisowe na rzecz zamawiaj±cego (np. operator platformy e-Zamówienia).
5. Pani/Pana dane bêd± przechowywane przez okres co najmniej 4 lat od dnia zakoñczenia postêpowania, a w przypadku zawarcia umowy – przez ca³y okres jej obowi±zywania i zgodnie z przepisami archiwalnymi.
6. Podanie danych jest wymogiem ustawowym, a ich niepodanie mo¿e skutkowaæ brakiem mo¿liwo¶ci udzia³u w postêpowaniu.
7. W odniesieniu do Pani/Pana danych nie bêd± podejmowane decyzje w sposób zautomatyzowany ani nie bêd± one profilowane.
8. Przys³uguj± Pani/Panu nastêpuj±ce prawa:
- dostêpu do danych (art. 15 RODO),
- sprostowania danych (art. 16 RODO),
- ograniczenia przetwarzania (art. 18 RODO),
- wniesienia skargi do Prezesa UODO.
9. Nie przys³uguje Pani/Panu prawo:
- do usuniêcia danych (art. 17 ust. 3 RODO),
- do przenoszenia danych (art. 20 RODO),
- do sprzeciwu wobec przetwarzania (art. 21 RODO), poniewa¿ przetwarzanie odbywa siê na podstawie przepisów prawa.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Us³ugi

4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Tak

4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Nie

4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest: przygotowanie, dostarczenie i wydanie obiadów dla dzieci ze Szko³y Podstawowej im. W³odzimierza Potockiego w Sêkocinie oraz posi³ków w ramach realizowanego przez Zamawiaj±cego programu do¿ywiania dzieci najubo¿szych w zakresie:
a) przygotowania, dostarczenia i wydawania obiadów dla dzieci ze Szko³y Podstawowej im. W³odzimierza Potockiego w Sêkocinie – rozliczenia bezpo¶rednio z rodzicami/ opiekunami prawnymi dzieci w zakresie „wsadu do kot³a” za pomoc± aplikacji Startedu,
b) przygotowania, dostarczania i wydawania obiadów dla dzieci w ramach programu do¿ywiania dzieci najubo¿szych finansowanego ze ¶rodków Zamawiaj±cego,
c) udostêpnienia pomieszczeñ sto³ówki – Wykonawca zobowi±zany bêdzie do wyposa¿enia kuchni i sto³ówek w sprzêt niezbêdny do przygotowywania, i wydawania posi³ków zgodny z aktualnie obowi±zuj±cymi przepisami - urz±dzenia do podtrzymywania temperatury wydawanych posi³ków, zmywarki, wyparzarki, sto³y i krzes³a do pomieszczeñ sto³ówkowych , zastawê sto³ow± oraz sztuæce na ca³y czas obowi±zywania umowy
2. Przedmiotowa us³uga obejmuje ¶wiadczenie us³ug polegaj±cych na przygotowaniu, dostarczaniu i wydawaniu posi³ków w ilo¶ci 270 porcji obiadowych dziennie.
- ilo¶ci dni ¿ywieniowych: 88 w I semestrze od dnia 01.09.2025 r. do 19.12.2025 r.
- ilo¶æ dni ¿ywieniowych: 98 II semestrze od dnia 02.01.2026 r. do dnia 26.06.2026 r.
£±czna szacunkowa liczba posi³ków w ramach przedmiotu zamówienia:
270 obiadów dziennie x 186 dni = 50220 obiadów w okresie roku szkolnego,
5 obiadów dziennie x 186 dni = 930 obiadów dla dzieci objêtych programem do¿ywiania dzieci najubo¿szych.

Us³uga bêdzie realizowana od 25.09. 2025 r. do 25.06.2026 w dni nauki szkolnej zgodnie z kalendarzem roku szkolnego.

Wykonawca jest zobowi±zany do zapewnienia i dostarczenia zamówionej liczby posi³ków na dany dzieñ i bêdzie mu przys³ugiwa³o prawo do wynagrodzenia wy³±cznie za faktycznie zamówione i dostarczone posi³ki.

Wymagania w odniesieniu do posi³ków:
1. Wykonawca zobowi±zuje siê do przygotowania, dostarczania i wydawania obiadów sk³adaj±cych siê z: zupy, drugiego dania i kompotu lub wody z cytryn± do wyboru oraz przynajmniej raz w tygodniu deseru w postaci owocu lub ciastka. Wymagana jest równie¿ mo¿liwo¶æ sprzeda¿y posi³ków sk³adaj±cych siê z samej zupy lub samego drugiego dania.
6. Wykonawca w ramach przedmiotu zamówienia bêdzie przygotowywa³, dostarcza³ i wydawa³ posi³ki:
1) posi³ek dwudaniowy – wy³±cznie abonament (rodzice pokrywaj± koszt „wsadu do kot³a”, dofinansowanie Gminy Raszyn do pozosta³ych kosztów przygotowania posi³ku),
2) posi³ek dwudaniowy uwzglêdniaj±cych diety specjalistyczne (tzw. dania zamienne) – wy³±cznie abonament (rodzice pokrywaj± koszt „wsadu do kot³a”, dofinasowanie Gminy Raszyn do pozosta³ych kosztów przygotowania posi³ku),
3) mo¿liwo¶æ czê¶ciowego wykupu posi³ku, tj. samo drugie danie lub sama zupa – p³atno¶æ wy³±cznie gotówk± (nie podlega dofinasowaniu przez Gminê Raszyn),
4) brak mo¿liwo¶æ wykupu jednorazowo posi³ku dwudaniowego lub czê¶ciowego tj. samo drugie danie lub sama zupa uwzglêdniaj±ce diety specjalistyczne (tzw. dania zamienne).
Za faktycznie wydane posi³ki dzieciom (wy³±cznie w abonamencie) Wykonawca rozlicza siê bezpo¶rednio z rodzicami (czê¶æ op³aty tzw. „Wsad do kot³a”) na podstawie umów zawartych indywidualnie.
Wykonawca na podstawie comiesiêcznych raportów sk³adanych do Zamawiaj±cego, bêdzie otrzymywa³ dofinasowanie z Gminy Raszyn na pokrycie tzw. kosztów pozosta³ych.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 55523100-3 - Us³ugi w zakresie posi³ków szkolnych

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-09-02 do 2026-06-25

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Tak

4.2.14.) Przedmiot, wielko¶æ lub zakres oraz warunki zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Przygotowanie i dostarczenie dodatkowej ilo¶ci obiadów w zale¿no¶ci od potrzeb uczniów

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 20.1 W niniejszym postêpowaniu przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiaj±cy bêdzie kierowa³ siê ni¿ej podanymi kryteriami i ich wag±:

Cena wykonania zamówienia – waga kryterium 60%
Czas dostarczenia obiadów do szko³y – waga kryterium 20%
Liczba referencji – waga kryterium 20%

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas dostarczenia obiadów do szko³y

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Liczba referencji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.

VII. Warunki udzia³u w postepowaniu
7.1. O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wykonawcy, którzy nie podlegaj± wykluczeniu na zasadach okre¶lonych w Rozdziale VIII SWZ oraz spe³niaj± okre¶lone przez Zamawiaj±cego warunki udzia³u w postêpowaniu.
7.2. O udzielenie zamówienia, mog± ubiegaæ siê wykonawcy, którzy spe³ni± warunki dotycz±ce:
7.2.1. zdolno¶ci do wystêpowania w obrocie gospodarczym
Zamawiaj±cy nie okre¶la szczególnych wymagañ
7.2.2. uprawnieñ do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrêbnych przepisów
Odno¶nie spe³nienia warunku dotycz±cego posiadania uprawnieñ do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci, Wykonawca powinien wykazaæ, ¿e posiada:
- aktualn± decyzjê w³a¶ciwego terenowo organu Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej stwierdzaj±c± spe³nienie wymagañ higieniczno-zdrowotnych do produkcji posi³ków oraz mo¿liwo¶ci prowadzenia cateringu,
- aktualn± decyzjê w³a¶ciwego terenowo organu Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej zatwierdzaj±cej ¶rodek transportu do przewozu posi³ków w termosach
7.2.3. sytuacji ekonomicznej lub finansowej
Zamawiaj±cy nie okre¶la szczególnych wymagañ
7.2.4. zdolno¶ci technicznej i zawodowej

a) w zakresie posiadanego do¶wiadczenia:
Wykonawca spe³ni warunek, je¿eli wyka¿e, ¿e wykona³ w okresie ostatnich 3 (trzech) lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie co najmniej:
- 2 (dwa) zamówienia odpowiadaj±ce swoim rodzajem us³udze stanowi±cej przedmiot zamówienia, tj. polegaj±cej na przygotowaniu oraz wydawaniu posi³ków; w zakresie ¿ywienia zbiorowego w placówkach szkoleniowych i o¶wiatowych tj. hotelach, szko³ach, przedszkolach, domach dziecka itp. o warto¶ci zamówienia, co najmniej 200 000,00 z³ brutto (dwie¶cie tysiêcy z³otych) ka¿da z us³ug.

b) w zakresie osób zdolnych do wykonania zamówienia:
Wykonawca spe³ni warunek, je¿eli wyka¿e, ¿e dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia w tym, co najmniej:
- 2 (dwie) osoby posiadaj±ce wykszta³cenie gastronomiczne oraz aktualne badania lekarskie, okre¶lone przepisami o chorobach zaka¼nych i zaka¿eniach wymaganych dla osób maj±cych styczno¶æ z ¿ywno¶ci±, posiadaj±ce kwalifikacje w zakresie podstawowych zagadnieñ higieny, okre¶lonymi Rozporz±dzeniem Ministra Zdrowia i Opieki Spo³ecznej w sprawie szczegó³owych wymagañ kwalifikacyjnych w zakresie podstawowych zagadnieñ higieny dla osób zatrudnionych przy produkcji, przechowywaniu i obrocie ¶rodkami spo¿ywczymi,
- min. 3 osobami posiadaj±cymi aktualne badania lekarskie, okre¶lone przepisami o chorobach zaka¼nych i zaka¿eniach wymaganych dla osób maj±cych styczno¶æ z ¿ywno¶ci±, posiadaj±cych kwalifikacje w zakresie podstawowych zagadnieñ higieny, okre¶lonymi Rozporz±dzeniem Ministra Zdrowia i Opieki Spo³ecznej w sprawie szczegó³owych wymagañ kwalifikacyjnych w zakresie podstawowych zagadnieñ higieny dla osób zatrudnionych przy produkcji, przechowywaniu i obrocie ¶rodkami spo¿ywczymi.
- 1 (jedna) osoba pe³ni±ca funkcjê dietetyka, intendenta.
- 1 (jedna) osoba pe³ni±ca funkcjê kierowcy.

c) w zakresie zdolno¶ci technicznej:
Wykonawca spe³ni warunek, je¿eli wyka¿e siê potencja³em technicznym do wykonania zamówienia
w tym co najmniej:
- ¶rodek transportu niezbêdny do dostarczania posi³ków, spe³niaj±cy wymagania okre¶lone w Rozporz±dzeniu Ministra Zdrowia i Opieki Spo³ecznej w sprawie wymogów sanitarnych dotycz±cych ¶rodków transportu ¿ywno¶ci,
- min. 2 kot³em warzelnym,
- min. 2 trzonami kuchennymi,
- min. 1 zmywarko – wyparzark±,
- min. 2 piece konwekcyjno-parowym,
- min. 1 patelni± przechyln±,
- min. 2 ch³odnie,
- min. 3 bemarami,
- sto³ami,
- krzes³ami,
- zastaw± sto³ow±.
7.3. Zamawiaj±cy, w stosunku do wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, w odniesieniu do warunku dotycz±cego zdolno¶ci technicznej lub zawodowej - dopuszcza aby:
− warunek dotycz±cy posiadanego do¶wiadczenia – spe³ni³ jeden z wykonawców (samodzielnie);
− warunek dotycz±cy osób zdolnych do wykonania zamówienia – spe³nili wykonawcy ³±cznie
− warunek dotycz±cy zdolno¶ci technicznej – spe³nili wykonawcy ³±cznie;
− warunek dotycz±cy posiadania uprawnieñ do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci gospodarczej lub zawodowej - spe³ni³ jeden z wykonawców (samodzielnie).
7.4. W przypadku, o którym mowa w pkt. 7.3, wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia, do³±czaj± do oferty o¶wiadczenie, z którego bêdzie wynikaæ zakres zamówienia, którzy wykonaj± poszczególni wykonawcy.
WA¯NE – Wykonawca, który wyka¿e spe³nienie warunku udzia³u w postepowaniu – bêdzie bra³ udzia³ w realizacji zamówienia.

5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Do oferty wykonawca do³±cza:
Za³±cznik nr 1O¦WIADCZENIE WYKONAWCY
sk³adane na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy z dnia 11 wrze¶nia 2019 r. Prawo zamówieñ publicznych,
o niepodleganiu wykluczenia z postêpowania oraz i spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu

Na potrzeby postêpowania o udzielenie zamówienia publicznego pn.
„Przygotowanie, dostarczenie i wydanie obiadów dla dzieci ze Szko³y Podstawowej im. W³odzimierza Potockiego w Sêkocinie”
2. O¶wiadczenie o którym mowa w pkt. 1 tymczasowo zastêpuje wymagane przez zamawiaj±cego podmiotowe ¶rodki dowodowe.
3. Zamawiaj±cy wezwie wykonawcê, którego oferta zostanie najwy¿ej oceniona, do z³o¿enia w wyznaczonym terminie, nie krótszym ni¿ 5 dni od dnia wezwania, do z³o¿enia podmiotowych ¶rodków dowodowych wskazanych w pkt. 9.4 SWZ.
4. Warunki wskazane w SWZ 7.2.2
aktualn± decyzjê w³a¶ciwego terenowo organu Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej stwierdzaj±c± spe³nienie wymagañ higieniczno-zdrowotnych do produkcji posi³ków oraz mo¿liwo¶ci prowadzenia cateringu,
- aktualn± decyzjê w³a¶ciwego terenowo organu Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej zatwierdzaj±cej ¶rodek transportu do przewozu posi³ków w termosach.
a) w zakresie posiadanego do¶wiadczenia:
Wykonawca spe³ni warunek, je¿eli wyka¿e, ¿e wykona³ w okresie ostatnich 3 (trzech) lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie co najmniej:
- 2 (dwa) zamówienia odpowiadaj±ce swoim rodzajem us³udze stanowi±cej przedmiot zamówienia, tj. polegaj±cej na przygotowaniu oraz wydawaniu posi³ków; w zakresie ¿ywienia zbiorowego w placówkach szkoleniowych i o¶wiatowych tj. hotelach, szko³ach, przedszkolach, domach dziecka itp. o warto¶ci zamówienia, co najmniej
b) w zakresie osób zdolnych do wykonania zamówienia:
Wykonawca spe³ni warunek, je¿eli wyka¿e, ¿e dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
w zakresie zdolno¶ci technicznej:
Wykonawca spe³ni warunek, je¿eli wyka¿e siê potencja³em technicznym do wykonania zamówienia

5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: O¶wiadczenie wykonawcy w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy o braku przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16.02.2007 o ochronie konkurencji i konsumentów
O¶wiadczenie wykonawcy w zakresie podstaw wykluczenia z postêpowania wskazanych w SWZ pkt VIII
O¶wiadczenie Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia
sk³adane na podstawie art. 117 ust. 4 ustawy
z dnia 11 wrze¶nia 2019 r. Prawo zamówieñ publicznych

5.8.) Wykaz przedmiotowych ¶rodków dowodowych:

a)Za³±cznik 1.1 formularz cenowo - ofertowy. W przypadku braku za³±cznika oferta podlega odrzuceniu
b) o¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu oraz o braku podstaw do wykluczenia z postêpowania - zgodnie z Za³±cznikiem nr 1 do SWZ
c) Zamawiaj±cy, w stosunku do wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, w odniesieniu do warunku dotycz±cego zdolno¶ci technicznej lub zawodowej - Za³±cznik nr 2 do SWZ
c) W przypadku, o którym mowa w pkt. 7.3, wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia, do³±czaj± do oferty o¶wiadczenie, z którego bêdzie wynikaæ zakres zamówienia, którzy wykonaj± poszczególni wykonawcy.
d) Wykonawca, który polega na zdolno¶ciach lub sytuacji podmiotów udostêpniaj±cych zasoby, sk³ada, wraz z ofert±, zobowi±zanie podmiotu udostêpniaj±cego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbêdnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy ¶rodek dowodowy potwierdzaj±cy, ¿e wykonawca realizuj±c zamówienie, bêdzie dysponowa³ niezbêdnymi zasobami tych podmiotów. Wzór o¶wiadczenia stanowi Za³±cznik nr 4 do SWZ oraz o¶wiadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postêpowania – którego wzór stanowi Za³±cznik 4a.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie

6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:

Wykonawca ma prawo z³o¿yæ tylko jedn± ofertê, jako osoba fizyczna, osoba prawna lub jednostka organizacyjna nie posiadaj±ca osobowo¶ci prawnej, oraz podmioty te wystêpuj±ce wspólnie (np. konsorcjum, spó³ka cywilna).
11.2. W celu potwierdzenia, ¿e osoba dzia³aj±ca w imieniu wykonawcy, jest umocowana do jego reprezentowania, nale¿y do³±czyæ do oferty odpis z Krajowego Rejestru S±dowego lub Centralnej Ewidencji i Informacji o Dzia³alno¶ci Gospodarczej lub innego w³a¶ciwego rejestru. Wykonawca nie jest zobowi±zany do z³o¿enia wskazanych w zdaniu 1 dokumentów, je¿eli Zamawiaj±cy mo¿e je uzyskaæ za pomoc± bezp³atnych i ogólnodostêpnych baz danych, o ile wykonawca wskaza³ dane umo¿liwiaj±ce dostêp do tych dokumentów.
11.3. Wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia ustanowi± pe³nomocnika
do reprezentowania ich w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania
w postêpowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, zgodnie z art. 58 ustawy
i do³±cz± do oferty pe³nomocnictwo wystawione w takiej samej formie jak oferta, obejmuj±ce umocowanie w wy¿ej opisanym zakresie (lub ci±g pe³nomocnictw).
11.4. Wszelka korespondencja oraz rozliczenia dokonywane bêd± wy³±cznie z pe³nomocnikiem (liderem).

6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Art. 454. zamów. publ.
Art. 455. zamów. publ.

7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Tak

7.6.) Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce wymagania zwi±zane z realizacj± zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okoliczno¶ciach, o których mowa w art. 95 ustawy

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin sk³adania ofert: 2025-07-11 12:00

8.2.) Miejsce sk³adania ofert: https://ezamówienia.gov.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-07-11 12:15

8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2025-08-08

8.5.) Zamawiaj±cy przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z mo¿liwo¶ci± negocjacji: Nie

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.