Ogłoszenie z dnia 2025-07-11
Powiązane ogłoszenia:
- 2025/BZP 00330989/01 - Modyfikacja z dnia 2025-07-17
Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Usługa żywienia uczniów wraz z prowadzeniem stołówki w Zespole Szkół nr 129
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKÓŁ NR 129 W WARSZAWIE
1.3.) Oddział zamawiającego: ZS129
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 525885472
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Koncertowa 8
1.5.2.) Miejscowość: Warszawa
1.5.3.) Kod pocztowy: 02-787
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zs129@eduwarszawa.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zs129.ursynow.warszawa.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Usługa żywienia uczniów wraz z prowadzeniem stołówki w Zespole Szkół nr 129
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-17e0f9f5-28ef-44ff-87d7-25025a600b5d
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00321046
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-07-11
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00316363/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.1 Usługa żywienia uczniów wraz z prowadzeniem stołówki w Zespole Szkół nr 129
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://dbfo-ursynow.ezamawiajacy.pl/pn/dbfo-ursynow/demand/221101/notice/public/details3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Na podstawie art. 61 ustawy Pzp w niniejszym postępowaniu komunikacja, w tym składanie ofert, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między Zamawiającym a Wykonawcami – odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej za pośrednictwem Platformy pod adresem https://dbfo-ursynow.ezamawiajacy.pl/pn/dbfo-ursynow/demand/221101/notice/public/details
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: :Zgodnie z rozdziałem X SWZ
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z rozdziałem XXX SWZ
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZS129-ZP.6.2025
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.5.) Wartość zamówienia: 2678953,7 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest usługa żywienia uczniów wraz z prowadzeniem stołówki w Zespole Szkół nr 129.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 1 do SWZ.
3. Posiłki będą przygotowywane w prowadzonej przez Wykonawcę kuchni mieszczących się w budynku przy ul. Koncertowej 4 w (02-878) Warszawie, która będzie najmowana przez Wykonawcę na podstawie umowy najmu, której projektowane postanowienia zawarto w Załączniku nr 2b.
Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę do przygotowywania posiłków wyłącznie w kuchni wskazanych powyżej.
4. Zamawiający w niniejszym zamówieniu stosuje klauzulę społeczną na podstawie art. 95 ust. 1 ustawy Pzp. Zamawiający wymaga zatrudnienia na podstawie umowy o pracę przez Wykonawcę lub Podwykonawcę osób wykonujących w trakcie realizacji zamówienia następujące czynności:
1) przygotowywanie i gotowanie posiłków;
2) wydawanie posiłków;
3) przygotowywanie jadłospisu;
- z wyjątkiem sytuacji, w której wyżej wymienione czynności wykonuje Wykonawca będący osobą fizyczną prowadząca działalność gospodarczą.
5. Zgodnie z Zarządzeniem nr 1302/2017 Prezydenta m.st. Warszawy z dnia 3 sierpnia 2017 r. w sprawie ustalenia warunków korzystania ze stołówek w przedszkolach i szkołach m.st. Warszawy oraz upoważnienia dyrektorów szkół i przedszkoli do zwalniania z opłat za posiłki:
1) opłata za „wsad do kotła” w szkole podstawowej nie może być wyższa niż 15 zł brutto;
2) opłata za „wsad do kotła” w liceum nie może być wyższa niż 17 zł brutto.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
55510000-8 - Usługi bufetowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-09-01 do 2026-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: W celu wyboru najkorzystniejszej oferty Zamawiający przyjął następujące kryteria przypisując im odpowiednio wagi procentowe:
1) cena brutto (C) – 53%;
2) doświadczenie zawodowe dietetyka (D) – 15%;
3) jadłospis (J) – 32%.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 53
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie zawodowe dietetyka (D)
4.3.6.) Waga: 15
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników4.3.5.) Nazwa kryterium: Jadłospis
4.3.6.) Waga: 32
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 8
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
1. O udzielenie zamówienia może ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunek udziału w postępowaniu dotyczący posiadania:1) odpowiedniej sytuacji ekonomicznej lub finansowej;
2) odpowiednich zdolności technicznej lub zawodowej.
2. Warunek udziału w postępowaniu, o którym mowa w ust. 1 pkt 1, zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że osiągnął w jednym z ostatnich trzech zakończonych lat obrotowych, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, przychód z tytułu usług cateringowych lub prowadzenia żywienia zbiorowego w wysokości nie mniejszej niż 2 000 000,00 zł brutto.
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, warunek może być spełniony łącznie przez wszystkich Wykonawców, z zastrzeżeniem że konieczne jest wykazanie łącznego przychodu z tytułu usług cateringowych lub prowadzenia żywienia zbiorowego w wysokości nie mniejszej niż 2 000 000,00 zł brutto z tego samego roku obrotowym.
3. Warunek udziału w postępowaniu, o którym mowa w ust. 1 pkt 2, zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że:
1) dysponuje lub będzie dysponował co najmniej 1 (słownie: jedną) osobą odpowiedzialną za gotowanie posiłków, tj. kucharzem, posiadającym co najmniej wykształcenie zawodowe kucharz-gastronom oraz posiadającym co najmniej 1 rok doświadczenia zawodowego w przygotowywaniu posiłków dla uczniów przedszkola lub szkoły podstawowej lub szkoły ponadpodstawowej; oraz
2) dysponuje lub będzie dysponował co najmniej 1 (słownie: jedną) osobą odpowiedzialną za sporządzanie jadłospisów, o których mowa w rozdziale IV Szczegółowego opisu przedmiotu zamówienia, który stanowi Załącznik nr 1 do SWZ, tj. dietetyka posiadającego odpowiednie kwalifikacje potwierdzone wykształceniem w kierunku poradnictwa żywieniowego/dietetyki oraz posiadającym co najmniej 1 rok doświadczenia zawodowego w przygotowywaniu jadłospisów dla uczniów przedszkola lub szkoły podstawowej lub szkoły ponadpodstawowej.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Podmiotowymi środkami dowodowymi potwierdzającymi brak podstaw wykluczenia, składanymi przez Wykonawcę na wezwanie Zamawiającego, są:
1) odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;
2) Oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz.U. z 2023 r. poz. 1689), z innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej, którego wzór stanowi Załącznik nr 7 do SWZ;
3) Oświadczenie Wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp w zakresie podstaw wykluczenia z postępowania wskazanych przez Zamawiającego, o których mowa w:
a) art. 108 ust. 1 pkt 1 i 2 ustawy Pzp,
b) art. 108 ust. 1 pkt 3 ustawy Pzp,
c) art. 108 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp,
d) art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, dotyczących zawarcia z innymi wykonawcami porozumienia mającego na celu zakłócenie konkurencji,
e) art. 108 ust. 1 pkt 6 ustawy Pzp,
f) art. 109 ust. 1 pkt 7 ustawy Pzp,
g) art. 109 ust. 1 pkt 8 ustawy Pzp,
h) art. 7 ust. 1 ustawy o szczególnych rozwiązaniach,
- którego wzór stanowi Załącznik nr 8 do SWZ.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Podmiotowymi środkami dowodowymi potwierdzającymi spełniania warunków udziału w przedmiotowym postępowaniu, składanymi przez Wykonawcę na wezwanie Zamawiającego, są:
1) Wykaz osób skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, którego wzór stanowi Załącznik nr 5 do SWZ;
2) Oświadczenia wykonawcy o rocznym przychodzie wykonawcy w obszarze objętym zamówieniem, którego wzór stanowi Załącznik nr 6 do SWZ.
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
Na potrzeby kryterium oceny, o którym mowa w rozdziale XXV ust. 1 pkt 3 SWZ, projekt jadłospisu na 5 dni kalendarzowych spełniający wymagania dla diety tradycyjnej, o której mowa w rozdziale II ust. 2 pkt 1 lit b Szczegółowego opisu przedmiotu zamówienia, który stanowi Załącznik nr 1 do SWZ, dla uczniów klas VII i VIII szkoły podstawowej, w marcu, bez alternatywnych posiłków, złożony w postaci dokumentu elektronicznego podpisanego kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub elektronicznym podpisem osobistym, przez osoby upoważnione do reprezentowania Wykonawcy zgodnie z formą reprezentacji, określoną w dokumencie rejestrowym właściwym dla formy organizacyjnej.5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
Zgodnie z rozdziałem XVII SWZ.SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Zgodnie z rozdziałem XIII SWZ.6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zgodnie z rozdziałem IX SWZ7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Tak
7.6.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:
w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-07-21 09:30
8.2.) Miejsce składania ofert: Za pośrednictwem Platformy, pod adresem https://dbfo-ursynow.ezamawiajacy.pl/pn/dbfo-ursynow/demand/221101/notice/public/details
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-07-21 09:35
8.4.) Termin związania ofertą: do 2025-08-19
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
Wykonawca, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą, przed podpisaniem umowy zobowiązany będzie:1) wpłacić kaucję, o której mowa w § 4 Projektowanych postanowień umowy najmu, które stanowią Załącznik nr 2b do SWZ, oraz zawrzeć z Zamawiającym umowę najmu, o której mowa w rozdziale IV ust. 3;
2) w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, złożyć Zamawiającemu poświadczoną za zgodność z oryginałem przez uprawnioną osobę kopię umowy regulującej zasady ich współpracy, współdziałania i odpowiedzialności;
3) w przypadku, gdy umowę ma podpisać inna osoba niż umocowana w dokumencie rejestrowym Wykonawcy, złożyć Zamawiającemu dokument potwierdzający, że umowę zawrze osoba umocowana do reprezentowania Wykonawcy.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Dostawa systemu bezpieczeństwa sieciowego i systemu ochrony aplikacji webowych wraz z gwarancją i usługą wsparcia technicznego oraz zapewnienie gwarancji i usług wsparcia technicznego
- DOSTAWA KONSOLETY OŚWIETLENIOWEJ DLA TEATRU SYRENA.
- Analiza wydzielonych pasów autobusowych na terenie Metropolii Warszawskiej - Etap I
- Wykonanie materiałów promocyjnych na wydarzenia ze szkołami
- Zakup mebli biurowych i kuchennych
- Sukcesywna dostawa art. spożywczych dla Wydziału Mechanicznego Energetyki i Lotnictwa Politechniki Warszawskiej.
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dożywianie uczniów w szkołach na terenie Gminy Zalesie w roku szkolnym 2025/2026
- Prowadzenie stołówki szkolnej w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Szemudzie z posiłkami przygotowywanymi na miejscu wraz z dzierżawą pomieszczeń i wyposażenia
- Świadczenie usługi całodziennego, kompleksowego żywienia pacjentów UCZKIN
- Prowadzenie stołówki szkolonej w Szkole Podstawowej w Bojanie z możliwością przygotowywania posiłków na miejscu w celu ich dalszej odsprzedaży poza terenem szkoły wraz z dzierżawą pom. i wyposażenia
- Usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Samodzielnego Publicznego Sanatorium Gruźlicy i Chorób Płuc w Poniatowej
- Kompleksowa realizacja usług cateringowo-gastronomicznych w ramach IV Kongresu Nauk Rolniczych
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.