Ogłoszenie z dnia 2021-12-01
Powiązane ogłoszenia:
- 2021/BZP 00233196/01 - Ogłoszenie z dnia 2021-10-14
- 2021/BZP 00238735/01 - Modyfikacja z dnia 2021-10-20
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Przygotowanie oraz dostarczanie posiłków dla uczniów Szkół Podstawowych i Przedszkola na terenie gminy Grajewo w okresie od 03.01.2022 r. do 31.12.2022 r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: GMINA GRAJEWO
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 450669720
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Komunalna 6
1.5.2.) Miejscowość: Grajewo
1.5.3.) Kod pocztowy: 19-200
1.5.4.) Województwo: podlaskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL843 - Suwalski
1.5.7.) Numer telefonu: 86 272 30 00
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@uggrajewo.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: bip.ug.grajewo.wrotapodlasia.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://uggrajewo.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Przygotowanie oraz dostarczanie posiłków dla uczniów Szkół Podstawowych i Przedszkola na terenie gminy Grajewo w okresie od 03.01.2022 r. do 31.12.2022 r.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-2607a374-2cda-11ec-b885-f28f91688073
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00292965
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-01
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00002831/11/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.4 „ Przygotowanie oraz dostarczanie posiłków dla uczniów Szkół Podstawowych i Przedszkola na terenie gminy Grajewo w okresie od 03.01.2022 r. do 31.12.2022 r. ”
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00233196/02
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: INZP.7011.23.2021
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 389927,00 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie nr 1 - „Przygotowanie oraz dostarczanie posiłków dla uczniówSzkół Podstawowych”.
Przygotowane posiłki dostarczane będą do niżej wymienionych szkół:
1) Szkoła Podstawowa w Danówku, Danówek 7, 19-200 Grajewo;
2) Szkoła Podstawowa Pomnik 1000-lecia Państwa Polskiego im. Marii Konopnickiej w Białaszewie, Białaszewo, ul. Mikołaja Kopernika 2, 19-200 Grajewo;
3) Szkoła Podstawowa w Wierzbowie, Wierzbowo 7, 19-200 Grajewo.
1. Posiłki będą dostarczane dzieciom i młodzieży szkół, podopiecznym Ośrodka oraz osobom uprawnionym do ich otrzymywania na podstawie decyzji wydawanych przez kierownika Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Grajewie zgodnie z przepisami ustawy o pomocy społecznej z dnia 12 marca 2004 r. (t.j. Dz. U z 2019 r, poz. 1507 ze zm.) oraz Rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie realizacji modelu 3 wieloletniego rządowego programu „Posiłek w szkole i w domu” dotyczącego wspierania w latach 2019-2023 organów prowadzących publiczne szkoły podstawowe w zapewnieniu bezpiecznych warunków nauki, wychowania i opieki przez organizację stołówek i miejsc spożywania posiłków z dnia 5 lutego 2019 r. (Dz. U. z 2019 r. poz. 267).
2. Ilość zamawianych posiłków dziennie szacuje się średnio:
1) W okresie od 03 stycznia 2022 r. do 31 grudnia 2022 r. dla:
a) Szkoły Podstawowej Pomnik 1000-lecia Państwa Polskiego im. Marii Konopnickiej w Białaszewie ok. 35 szt. dziennie przez 187 dni, tj. ok. 6 545 posiłków,
b) Szkoły Podstawowej w Danówku ok. 32 szt. dziennie przez 187 dni, tj. ok. 5 984 posiłków,
c) Szkoły Podstawowej w Wierzbowie ok. 55 szt. dziennie przez 187 dni, tj. ok. 10 285 posiłków.
Razem szacunkowa ilość posiłków dziennie ok. 122.
2) Ogółem szacunkowa ilość posiłków w okresie od 03.01.2022 r. do 31.12.2022 r. - 22 814 posiłków.
3. Ilość zamawianych posiłków mogą ulec zmianie w związku z ilością dzieci korzystających z pomocy w formie posiłków, frekwencją uczniów w szkołach oraz innych osób korzystających z tej formy pomocy. Z racji zmniejszenia liczby wydawanych posiłków wykonawcy nie przysługują roszczenia względem Zamawiającego.
4. Posiłek powinien spełniać polskie normy żywieniowe odpowiednie do wieku osoby uprawnionej do posiłku (dla dzieci i młodzieży oraz osób starszych) urozmaicone, o wysokiej wartości odżywczej, a jednocześnie pełnym zaspokojeniu kalorycznym i witaminowym, bogatym w składniki mineralne, podawane atrakcyjnie pod względem organoleptycznym. Obiady podawane w stołówkach szkolnych powinny dostarczyć minimum 30% całodziennego zapotrzebowania energetycznego, zgodnie z aktualnymi normami żywienia określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).
5. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z obowiązującymi wymaganiami określonymi w Ustawie o bezpieczeństwie żywości i żywienia (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 ze zm.) oraz zgodnie z cytowanym w pkt. 4 wyżej Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).
6. Zamawiający zobowiązuje wykonawcę aby w jadłospisie zapewnił różnorodność dostarczanych zup i dań głównych z warzywami lub owocami i napoju. Nie dopuszcza się powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu tygodnia.
7. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania Zamawiającemu w formie pisemnej lub elektronicznej oraz do punktów wymienionych w rozdz. XXI ust. 1 SWZ w formie pisemnej lub elektronicznej najpóźniej do środy do godz. 14:00 planowanego na następny tydzień jadłospisu na każdy kolejny tydzień dożywiania (zob. Załącznik Nr 8 do SWZ). W jadłospisie muszą być zawarte informacje na temat żywności, gramatury, wartości energetycznych i zawartości składników pokarmowych poszczególnych dań tj. białka, tłuszczu i węglowodanów z wartościami wyliczonymi wg obowiązujących norm żywienia oraz procesie jej obróbki termicznej zgodnie z art. 3; art. 9 ust. 1 lit. a, b; art. 44 ust. 1 lit. a oraz art. 55 Rozporządzenia (WE) Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektywy Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 (Dz. Urz. UE L 304 str. 18 z dnia 22.11.2011 r. ze zm.); § 19 ust. 1 pkt. 1, 2, 3 i ust. 2 Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29 ze zm.) oraz w Rozporządzeniu Min. Zdrowia określonym w pkt 4 wyżej.
8. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia obiadów własnym transportem we własnych termosach zapewniając zachowanie odpowiedniej temperatury przy ich spożyciu, zapewniając również proces mycia i dezynfekcji pojemników transportowych i wkładów GN we własnym zakresie. Dostarczenie posiłków do siedziby poszczególnych punktów wydawania posiłków odbywać się będzie w godz. 9:45 do 11:15. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń wykonawca zobowiązany jest zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł.
9. Po spożyciu posiłków przez uczniów wykonawca zobowiązany jest do zabrania resztek i odpadów pokonsumpcyjnych.
Rozliczenia finansowe wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będą na podstawie faktycznie dostarczonych obiadów i ich ceny jednostkowej. Ilość zamawianych obiadów Zamawiający będzie zgłaszał wykonawcy najpóźniej do godz. 14:00 z wyprzedzeniem o jeden dzień roboczy. Zamawiający dopuszcza zmiany w treści zawartej umowy określone we wzorze umowy (Załącznik nr 9 do SWZ).
10. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy.
11. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez wykonawcę podczas realizacji przedmiotu zamówienia.
12. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za zapoznanie się z należytą starannością z treścią
dokumentacji przetargowej oraz za uzyskanie wiarygodnej informacji odnośnie
warunków i zobowiązań, które w jakikolwiek sposób mogą wpłynąć na cenę oferty lub
realizację zamówienia.
13. Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy.
Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez wykonawcę
kluczowych części zamówienia.
14. Zamawiający żąda wskazania przez wykonawcę części zamówienia, której wykonanie
zamierza powierzyć podwykonawcy i podania przez wykonawcę firm podwykonawców.
15. Zamawiający żąda, aby przed przystąpieniem do wykonania zamówienia wykonawca, o
Ile są już znane, podał nazwy albo imiona i nazwiska oraz dane kontaktowe
podwykonawców i osób do kontaktu z nimi, zaangażowanych w realizację usługi.
Wykonawca zobowiązany będzie zawiadamiać Zamawiającego o wszelkich zmianach
danych, o których mowa w zdaniu pierwszym, w trakcie realizacji zamówienia, a także
przekazywać informacje na temat nowych podwykonawców, którym w późniejszym
okresie zamierza powierzyć realizację przedmiotu umowy.
16. Zamawiający informuje, że jeżeli powierzenie wykonania części zamówienia
podwykonawcy nastąpi w trakcie jego realizacji, wykonawca na żądanie Zamawiającego
przedstawi oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1. Jeżeli Zamawiający stwierdzi,
że wobec danego podwykonawcy zachodzą podstawy wykluczenia, wykonawca
obowiązany będzie zastąpić tego podwykonawcę lub zrezygnować z powierzenia
wykonania części zamówienia podwykonawcy.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.5.5.) Wartość części: 273311,72 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 2.Przygotowane posiłki dostarczane będą do Przedszkola w Rudzie, ul. Szkolna 8, 19-200
Grajewo.
1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowanie i dostarczania posiłków dla około 67 dzieci w wieku od 3 do 6 lat, które będą uczęszczać do Przedszkola w Rudzie w roku 2022.
2. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie trzech posiłków dziennie tj. śniadanie, obiad i podwieczorek dla grupy około 67 dzieci.
3. Wartość kaloryczna posiłków : 1400- 1700 kcal.
4. Posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach : - śniadania - godz. 8.00 , obiad – 11.30 i podwieczorek - godz. 13.00
5. Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy tj. 03.01.2022 r. do 31.12.2022 r.- 230 dni tj. maksymalnie 15410 śniadań, 15410 obiadów dwudaniowych, 15410 podwieczorków.
6. Rozliczenia finansowe wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będą na podstawie faktycznie dostarczonych obiadów i ich ceny jednostkowej. Ilość zamawianych posiłków Zamawiający będzie zgłaszał wykonawcy najpóźniej do godz. 14:00 z wyprzedzeniem o jeden dzień roboczy. Zamawiający dopuszcza zmiany w treści zawartej umowy określone we wzorze umowy (Załącznik nr 9 do SWZ)
7. Produkty w dziennym jadłospisie musi być zgodny z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie musza spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 roku, poz. 1154) oraz musi obejmować: śniadanie - zupa mleczna lub potrawy mleczne i mleko - pochodne, kanapka, herbata itp.; obiad - zupa, drugie danie: ziemniaki (lub zamiennie ryż, kasza, kopytka, makaron itp.) - dania mięsne np. sztuka mięsa, udziec kurczaka, pierś z indyka kotlet schabowy, stek z piersi z kurczaka, bitki wołowe, gulasz itp. ryba, pierogi, naleśniki, knedle itp. -surówka, kompot lub napój; podwieczorek -kanapka lub ciasto i desery mleczne, owoce (w tym sezonowe) kisiel, budyń, herbata lub napój mleczny itp.: woda mineralna.
8. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni (Załącznik nr 8a do SWZ) i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy.
9. Posiłki musza być urozmaicone, na bazie produktów najwyższej jakości, zgodnych ze standardami HACCP. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych, nie mogą być przygotowywane z półproduktów. Posiłki muszą być wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej , gramatury jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną.
10. Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem i samodzielnie je przygotowuje. Wykonawca dba o właściwy stan dostarczania posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne) oraz właściwie dobrane do wieku dzieci.
11. Do obowiązków Wykonawcy należy także codzienny odbiór naczyń i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości.
12. Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej.
13. W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł.
14. W cenie oferty należy uwzględnić koszt posiłków standardowych i dietetycznych w razie konieczności.
15. Faktury VAT za realizację usługi będą wystawiane raz w miesiącu do 5 dnia każdego miesiąca za miesiąc poprzedni.
16. Cena jednego zestawu winna zawierać koszt przygotowania i dostarczania posiłku.
17. Wykonawca jest odpowiedzialny za zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.
18. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonania przedmiotu zamówienia uzgadniane będą przez Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy.
19. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
20. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy.
21. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez wykonawcę podczas realizacji przedmiotu zamówienia.
22. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za zapoznanie się z należytą starannością z treścią dokumentacji przetargowej oraz za uzyskanie wiarygodnej informacji odnośnie warunków i zobowiązań, które w jakikolwiek sposób mogą wpłynąć na cenę oferty lub realizację zamówienia.
23. Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez wykonawcę kluczowych części zamówienia.
24. Zamawiający żąda wskazania przez wykonawcę części zamówienia, której wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcy i podania przez wykonawcę firm podwykonawców.
25. Zamawiający żąda, aby przed przystąpieniem do wykonania zamówienia wykonawca, o ile są już znane, podał nazwy albo imiona i nazwiska oraz dane kontaktowe podwykonawców i osób do kontaktu z nimi, zaangażowanych w realizację usługi. Wykonawca zobowiązany będzie zawiadamiać Zamawiającego o wszelkich zmianach danych, o których mowa w zdaniu pierwszym, w trakcie realizacji zamówienia, a także przekazywać informacje na temat nowych podwykonawców, którym w późniejszym okresie zamierza powierzyć realizację przedmiotu umowy.
26. Zamawiający informuje, że jeżeli powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy nastąpi w trakcie jego realizacji, wykonawca na żądanie Zamawiającego przedstawi oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1. Jeżeli Zamawiający stwierdzi, że wobec danego podwykonawcy zachodzą podstawy wykluczenia, wykonawca obowiązany będzie zastąpić tego podwykonawcę lub zrezygnować z powierzenia wykonania części zamówienia podwykonawcy.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.5.5.) Wartość części: 125284,55 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 219926,96 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 268977,06 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 219926,96 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Neptun Beata Szałach-Selment Resort
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 946-000-78-76
7.3.3) Ulica: Szeligi 9
7.3.4) Miejscowość: Ełk
7.3.5) Kod pocztowy: 19-300
7.3.6.) Województwo: warmińsko-mazurskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-11-25
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 219926,96 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-01-03 do 2022-12-31Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Zaoferowana cena przewyższa kwotę, którą Zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia.
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 198018,50 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 198018,50 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 0 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
INNE PRZETARGI Z GRAJEWA
- "Przebudowa z rozbudową DP nr 1794B na odcinku Bełda - Stoczek w km 0+030 ÷ 2+630"
- Sporządzenie uproszczonych planów urządz. lasu dla lasów niestanowiących własności Skarbu Państwa należących do osób fiz. i wspólnot gruntowych w gminach Grajewo, Szczuczyn, Wąsosz na lata 2026-2035
więcej: przetargi w Grajewie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi restauracyjne na rzecz Szkoły Podstawowej nr 29 we Wrocławiu
- Usługi żywienia cudzoziemców przebywających w Strzeżonym Ośrodku dla Cudzoziemców w Kętrzynie Warmińsko - Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej
- Świadczenie usług cateringowych dla seniorów Dziennego Domu Pobytu Seniora w Kolbuszowej
- Świadczenie usług cateringowych dla seniorów Dziennego Domu "Senior+" w Hucie Przedborskiej
- Usługa cateringowa zbiorowego żywienia w Szkole Podstawowej nr 34 w Rzeszowie
- Świadczenie usług cateringu dla dzieci uczęszczających do Żłobka Miejskiego Nr 1 w Nowej Rudzie przy ul. Kłodzkiej 7.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.