Ogłoszenie z dnia 2021-10-20
Powiązane ogłoszenia:
- 2021/BZP 00233196/01 - Ogłoszenie z dnia 2021-10-14
- 2021/BZP 00292965/01 - Wynik z dnia 2021-12-01
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Przygotowanie oraz dostarczanie posiłków dla uczniów Szkół Podstawowych i Przedszkola na terenie gminy Grajewo w okresie od 03.01.2022 r. do 31.12.2022 r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: GMINA GRAJEWO
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 450669720
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: ul. Komunalna 6
1.4.2.) Miejscowość: Grajewo
1.4.3.) Kod pocztowy: 19-200
1.4.4.) Województwo: podlaskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL843 - Suwalski
1.4.7.) Numer telefonu: 86 272 30 00
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@uggrajewo.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: bip.ug.grajewo.wrotapodlasia.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00238735
2.2.) Data ogłoszenia: 2021-10-20
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.1.) Nazwa zmienianego ogłoszenia:
Ogłoszenie o zamówieniu,3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2021/BZP 00233196/01
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.3. Stosowane kryteria oceny ofert (Część 1) Przed zmianą:
Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe
Po zmianie:
Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.3. Stosowane kryteria oceny ofert (Część 2) Przed zmianą:
Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe
Po zmianie:
Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.5. Nazwa kryterium (Kryterium 2, Część 1) Przed zmianą:
Koszt
Po zmianie:
środek transportu
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.5. Nazwa kryterium (Kryterium 2, Część 2) Przed zmianą:
Koszt
Po zmianie:
środek transportu
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Rodzaj kryterium (Kryterium 2, Część 1) Przed zmianą:
Po zmianie:
inne.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Rodzaj kryterium (Kryterium 2, Część 2) Przed zmianą:
Po zmianie:
inne.
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu
na zasadach określonych w Rozdziale XXXI, XXXII SWZ oraz spełniają określone przez
Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.
1)o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki
dotyczące zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
2)uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile
wynika to z odrębnych przepisów:
Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli wykonawca przedstawi decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego dotyczącą wymogów koniecznych dla zapewnienia higieny w produkcji posiłków z możliwością transportu tych posiłków do odbiorców zewnętrznych zapewniających jednocześnie proces mycia i dezynfekcji.
3)sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie dokumentów potwierdzających, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę nie mniejszą niż: 100 000,00 PLN (słownie : sto tysięcy złotych.).
4))zdolności technicznej lub zawodowej:
a)W odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących zdolności technicznej lub zawodowej (art. 112 ust. 2 pkt 4) Ustawy PZP) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca spełniał minimalne warunki umożliwiające realizację zamówienia na odpowiednim poziomie jakości, poprzez wykazanie, że w okresie ostatnich 3 (trzech) lat przed upływem terminu składania ofert, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał lub wykonuje należycie co najmniej dwie usługi, a w szczególności w zakresie usług cateringowych (odrębne umowy) o wartości zamówienia minimum 100 000,00 każde zł brutto.
b) Warunkiem udziału w postępowaniu jest dysponowanie następującymi osobami, które zostaną przez wykonawcę skierowane do realizacji zamówienia publicznego, tj.:
-kucharz/szef kuchni;
-kierowca do transportu posiłków.
c) Wykazu wyposażenia zakładu w środki transportu, w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami.
Po zmianie:
1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu
na zasadach określonych w Rozdziale XXXI, XXXII SWZ oraz spełniają określone przez
Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.
1)o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki
dotyczące zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
2)uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile
wynika to z odrębnych przepisów:
Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli wykonawca przedstawi decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego dotyczącą wymogów koniecznych dla zapewnienia higieny w produkcji posiłków z możliwością transportu tych posiłków do odbiorców zewnętrznych zapewniających jednocześnie proces mycia i dezynfekcji.
3)sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie dokumentów potwierdzających, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę nie mniejszą niż: 100 000,00 PLN (słownie : sto tysięcy złotych.).
4))zdolności technicznej lub zawodowej:
a)W odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących zdolności technicznej lub zawodowej (art. 112 ust. 2 pkt 4) Ustawy PZP) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca spełniał minimalne warunki umożliwiające realizację zamówienia na odpowiednim poziomie jakości, poprzez wykazanie, że w okresie ostatnich 3 (trzech) lat przed upływem terminu składania ofert, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał lub wykonuje należycie co najmniej dwie usługi, a w szczególności w zakresie usług cateringowych (odrębne umowy) o wartości zamówienia minimum 100 000,00 każde zł brutto.
b) Warunkiem udziału w postępowaniu jest dysponowanie następującymi osobami, które zostaną przez wykonawcę skierowane do realizacji zamówienia publicznego, tj.:
-kucharz lub kucharka
-szef kuchni;
-kierowca do transportu posiłków.
c) Wykazu wyposażenia zakładu w środki transportu, w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami.
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2021-10-22 12:00
Po zmianie:
2021-10-27 12:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2021-10-22 12:30
Po zmianie:
2021-10-27 12:30
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
29
Po zmianie:
30
INNE PRZETARGI Z GRAJEWA
- "Dostawa gazów medycznych i technicznych wraz z dzierżawą zbiornika oraz butli"
- Świadczenie usług pocztowych na rzecz Starostwa Powiatowego w Grajewie w 2026 roku
- "Przebudowa z rozbudową DP nr 1809B na odcinku linia kolejowa Rail Baltica - Pieniążki"
- "Przebudowa DP nr 1808B ul. Przemysłowej w Grajewie - etap II"
więcej: przetargi w Grajewie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków uczniom do szkół na terenie Gminy Radziłów w 2026 roku
- Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla placówek opiekuńczo-wychowawczych "Piaskowy Dom", "Morski Dom", "Wichrowy Dom" w Gdańsku
- Świadczenie usług cateringowych w siedzibach Biura Rzecznika Finansowego i innych wyznaczonych miejscach - w podziale na 5 części
- Prowadzenie stołówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posiłków w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno w 2026 r.
- Przygotowanie i dostarczenie obiadów do Dziennych Domów Pomocy Społecznej mieszczących się w Warszawie przy ul. Paca 42 i ul. Walecznych 59
- Usługa cateringowa i wynajem sali konferencyjnej na organizację spotkania roboczego dla 120 osób
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





