Ogłoszenie z dnia 2025-06-06
Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Świadczenie usług wyżywienia dla Jeleniogórskiego Centrum Kultury w Jeleniej Górze w okresie od 30.06.2025 r. do 29.08.2025 r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Jeleniogórskie Centrum Kultury
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 389199023
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: 1 Maja, 60
1.5.2.) Miejscowość: Jelenia Góra
1.5.3.) Kod pocztowy: 58-500
1.5.4.) Województwo: dolnośląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL515 - Jeleniogórski
1.5.7.) Numer telefonu: +48 75 64 23 880
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: jck@jck.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.jck.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Rekreacja, kultura i religia
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Świadczenie usług wyżywienia dla Jeleniogórskiego Centrum Kultury w Jeleniej Górze w okresie od 30.06.2025 r. do 29.08.2025 r.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-08398673-9d49-4bfd-aa05-0cd7592f723c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00265887
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-06-06
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00209780/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.9 Świadczenie usług wyżywienia dla Jeleniogórskiego Centrum Kultury w Jeleniej Górze w okresie od 30.06.2025 r. do 29.08.2025 r.
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-08398673-9d49-4bfd-aa05-0cd7592f723c3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między
Zamawiającym a wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem
https://ezamowienia.gov.pl/pl/.
24.2 Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne.
24.3 W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację Wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem
Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail: jck@jck.pl
(UWAGA: nie dopuszcza się składania ofert za pośrednictwem poczty elektronicznej).
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Komunikacja w postępowaniu, z
wyłączeniem składania ofert, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce
„Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności
przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również
dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”). W przypadkach uniemożliwiających komunikację za
pośrednictwem Platformy e-Zamówienia, dopuszczalna jest komunikacja za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail:
jck@jck.pl Uwaga: W przypadku załączników, które są zgodnie z ustawą Pzp lub rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w
sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub
podpisem osobistym, mogą być opatrzone, zgodnie z wyborem Wykonawcy/Wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie
zamówienia/podmiotu udostępniającego zasoby, podpisem zewnętrznym lub wewnętrznym. W zależności od rodzaju podpisu i jego
typu (zewnętrzny, wewnętrzny) dodaje się do przesyłanej wiadomości uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym
plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ wewnętrzny).
24.12 Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta
„Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e-Zamówienia. Do korzystania z „Formularzy do
komunikacji” służących do zadawania pytań dotyczących treści dokumentów zamówienia (w szczególności SWZ) wystarczające jest
posiadanie tzw. konta uproszczonego na Platformie e-Zamówienia.
24.13 Wszystkie wysłane i odebrane w postępowaniu przez Wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie
postępowania w zakładce „Komunikacja”.
24.14 Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy
plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).
24.15 W celu prawidłowego korzystania z usług Platformy e-Zamówienia wymagany jest:
1) Komputer PC
a) parametry minimum: Intel Core2 Duo, 2 GB RAM, HDD,
b) zainstalowany jeden z poniższych systemów operacyjnych:
• MS Windows 7 lub nowszy,
• OSX/Mac OS 10.10,
• Ubuntu 14.04,
c) Zainstalowana jedna z poniższych przeglądarek:
• Chrome 66.0 lub nowsza,
• Firefox 59.0 lub nowszy,
• Safari 11.1 lub nowsza,
• Edge 14.0 i nowsze,
albo
2) Tablet/Telefon
a) Parametry minimum: 4 rdzenie procesora, 2GB RAM, Android 6.0Marshmallow, iOS 10.3,
b) Przeglądarka Chrome 61 lub nowa.
24.16 Uwaga: Dla skorzystania z pełnej funkcjonalności może być konieczne włączenie w przeglądarce obsługi protokołu
bezpiecznej transmisji danych SSL, obsługi Java Script, oraz cookies. Uwaga: Specyfikacja połączenia, formatu przesyłanychdanych oraz kodowania i oznaczania czasu odbioru danych:2) format danych oraz kodowanie: formularze dostępne są w formacie
HTML z kodowaniem UTF-8,
3) oznaczenia czasu odbioru danych: wszelkie operacje opierają się o czas serwera i dane zapisywane są z dokładnością co do
sekundy.
Uwaga: Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz
informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia.
W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia użytkownicy
mogąskorzystać ze wsparcia technicznego dostępnego pod numerem telefonu (32) 77 88 999 lub drogą elektroniczną poprzez
formularz
udostępniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl/pl/ w zakładce „Zgłoś problem”.
Zamawiający nie przewiduje sposobu komunikowania się z Wykonawcami w inny sposób niż przy użyciu środków komunikacji
elektronicznej, wskazanych w niniejszym SWZ.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zamawiający realizuje obowiązek informacyjny, o którym mowa w art. 13 ust. 1 i 3 RODO,
w dokumentach zamówienia (Dział 26 Tomu I Specyfikacji Warunków Zamówienia - instrukcja dla Wykonawców).
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Zamawiający realizuje obowiązek informacyjny, o którym mowa w art. 19 ust. 4 RODO, w
dokumentach zamówienia (Dział 26 Tomu I Specyfikacji Warunków Zamówienia - instrukcja dla Wykonawców).
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: JCK/ZP/5/2025
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 3
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
4.2.1 Część I zamówienia obejmuje wyżywienie w formie obiadu zasiadanego dla uczestników warsztatów w dniach roboczych od 30 czerwca do 29 sierpnia 2025 r. (za wyjątkiem dni: 03.07; 31.07; 7.08; 14.08; 21.08; 28.08).
4.2.2 Dodatkowe wymagania dotyczące Części I zamówienia:
1) Lokalizacja : miejsce serwowania posiłków (obiadów) powinno znajdować się w Jeleniej Górze
w odległości maksymalnie 200 metrów od miejsca warsztatów, tj. od ul. 1 Maja 60 w Jeleniej Górze (aby zapewnić szybki dostęp do miejsca realizacji warsztatów).
2) Wyżywienie: posiłek w formie obiadu. Łączna liczba posiłków w terminie od 30 czerwca - 29 sierpnia 2025 r. (dni robocze): 1 597 posiłków;
4.2.6.) Główny kod CPV: 55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
55500000-5 - Usługi bufetowe oraz w zakresie podawania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-06-30 do 2025-08-29
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) CENA - waga 80% (80 punktów)
2) MOŻLIWOŚCI DOSTOSOWANIA ZAMÓWIENIA - waga 20% (20 punktów)
Ad. 1) Punktacja za Kryterium I - CENA odbywać się będzie według wzoru (dotyczy wszystkich części zamówienia):
(Cmin. / Cb ) x 100 x 80 % = KI
gdzie oznacza:
KI - liczbę punktów z kryterium I
Cmin. - najniższą cenę brutto z przedstawionych (niepodlegających odrzuceniu) ofert
Cb - cenę brutto oferty badanej
Maksymalna liczba punktów za kryterium I CENA - 80 punktów (KI)
Ad. 2) Punktacja za Kryterium II MOŻLIWOŚCI DOSTOSOWANIA ZAMÓWIENIA (dotyczy wszystkich części zamówienia)
Ocena możliwości dostosowania zamówienia do bieżących potrzeb klienta, w tym zmiany menu, dodania nowych diet oraz regulacji wielkości porcji.
W ramach tego kryterium Zamawiający przyzna punkty na podstawie informacji zawartej w Formularzu ofertowym, w następujący sposób:
Skala ocen (przedziały punktowe)
20 punktów - możliwość zmiany menu, dodania dowolnych diet np. wegetariańska, bezglutenowa, keto, itd. możliwość regulacji porcji w dniu serwowania obiadu.
15 punktów - możliwość zmiany menu, dodania co najmniej 2 różnych diet np. wegetariańska, bezglutenowa, regulacja porcji - najpóźniej jeden dzień przed realizacją.
10 punktów - dodanie maksymalnie 1 diety, regulacja porcji - najpóźniej 2 dni przed realizacją
5 punkty - możliwość drobnych zmian w menu w tym 1 składnika posiłku, brak regulacji porcji.
0 punktów - zamówienie bez możliwości modyfikacji w trakcie realizacji
Maksymalna liczba punktów za kryterium II MOŻLIWOŚCI DOSTOSOWANIA ZAMÓWIENIA - 20 punktów (KII)
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 80
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: MOŻLIWOŚCI DOSTOSOWANIA ZAMÓWIENIA
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
4.2.3 Część II zamówienia obejmuje wyżywienie w formie obiadu zasiadanego dla uczestników warsztatów w dniach roboczych od 7 lipca do 1 sierpnia 2025 r.
4.2.4 Dodatkowe wymagania dotyczące Części II zamówienia:
1) Lokalizacja1: miejsce serwowania posiłków (obiadów) powinien znajdować się w Jeleniej Górze w odległości maksymalnie 1300 metrów od miejsca warsztatów, tj. od ul. Cieplicka 74 w Jeleniej Górze (aby zapewnić szybki dostęp do miejsca realizacji warsztatów).
2) Wyżywienie: posiłek w formie obiadu. Łączna liczba posiłków w terminie od 7 lipca - 1 sierpnia 2025 r. (dni robocze): 640 posiłków (32 dziennie);
4.2.6.) Główny kod CPV: 55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
55500000-5 - Usługi bufetowe oraz w zakresie podawania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-07-01 do 2025-08-01
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) CENA - waga 80% (80 punktów)
2) MOŻLIWOŚCI DOSTOSOWANIA ZAMÓWIENIA - waga 20% (20 punktów)
Ad. 1) Punktacja za Kryterium I - CENA odbywać się będzie według wzoru (dotyczy wszystkich części zamówienia):
(Cmin. / Cb ) x 100 x 80 % = KI
gdzie oznacza:
KI - liczbę punktów z kryterium I
Cmin. - najniższą cenę brutto z przedstawionych (niepodlegających odrzuceniu) ofert
Cb - cenę brutto oferty badanej
Maksymalna liczba punktów za kryterium I CENA - 80 punktów (KI)
Ad. 2) Punktacja za Kryterium II MOŻLIWOŚCI DOSTOSOWANIA ZAMÓWIENIA (dotyczy wszystkich części zamówienia)
Ocena możliwości dostosowania zamówienia do bieżących potrzeb klienta, w tym zmiany menu, dodania nowych diet oraz regulacji wielkości porcji.
W ramach tego kryterium Zamawiający przyzna punkty na podstawie informacji zawartej w Formularzu ofertowym, w następujący sposób:
Skala ocen (przedziały punktowe)
20 punktów - możliwość zmiany menu, dodania dowolnych diet np. wegetariańska, bezglutenowa, keto, itd. możliwość regulacji porcji w dniu serwowania obiadu.
15 punktów - możliwość zmiany menu, dodania co najmniej 2 różnych diet np. wegetariańska, bezglutenowa, regulacja porcji - najpóźniej jeden dzień przed realizacją.
10 punktów - dodanie maksymalnie 1 diety, regulacja porcji - najpóźniej 2 dni przed realizacją
5 punkty - możliwość drobnych zmian w menu w tym 1 składnika posiłku, brak regulacji porcji.
0 punktów - zamówienie bez możliwości modyfikacji w trakcie realizacji
Maksymalna liczba punktów za kryterium II MOŻLIWOŚCI DOSTOSOWANIA ZAMÓWIENIA - 20 punktów (KII)
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 80
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: MOŻLIWOŚCI DOSTOSOWANIA ZAMÓWIENIA
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
4.2.5 Część III zamówienia obejmuje wyżywienie w formie obiadu zasiadanego dla uczestników warsztatów, w dniach roboczych od 30 czerwca do 04 lipca 2025 r. oraz od 28 lipca do 29 sierpnia 2025 roku (za wyjątkiem dni: 02.07; 30.07; 6.08; 13.08; 20.08; 27.08).
4.2.6 Dodatkowe wymagania dotyczące Części III zamówienia:
1) Lokalizacja1: miejsce serwowania posiłków (obiadów) powinien znajdować się w Jeleniej Górze
w odległości maksymalnie 800 metrów od miejsca warsztatów, tj. od ul. Cieplicka 172 w Jeleniej Górze (aby zapewnić szybki dostęp do miejsca realizacji warsztatów).
2) Wyżywienie: posiłek w formie obiadu. Łączna liczba posiłków w terminie od 30 czerwca – 4 lipca 2025 r. oraz 28 lipca - 29 sierpnia 2025 roku (za wyjątkiem: 02.07; 30.07; 6.08; 13.08; 20.08; 27.08): 621 posiłków (27 dziennie);
4.2.6.) Główny kod CPV: 55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
55500000-5 - Usługi bufetowe oraz w zakresie podawania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-07-04 do 2025-08-29
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) CENA - waga 80% (80 punktów)
2) MOŻLIWOŚCI DOSTOSOWANIA ZAMÓWIENIA - waga 20% (20 punktów)
Ad. 1) Punktacja za Kryterium I - CENA odbywać się będzie według wzoru (dotyczy wszystkich części zamówienia):
(Cmin. / Cb ) x 100 x 80 % = KI
gdzie oznacza:
KI - liczbę punktów z kryterium I
Cmin. - najniższą cenę brutto z przedstawionych (niepodlegających odrzuceniu) ofert
Cb - cenę brutto oferty badanej
Maksymalna liczba punktów za kryterium I CENA - 80 punktów (KI)
Ad. 2) Punktacja za Kryterium II MOŻLIWOŚCI DOSTOSOWANIA ZAMÓWIENIA (dotyczy wszystkich części zamówienia)
Ocena możliwości dostosowania zamówienia do bieżących potrzeb klienta, w tym zmiany menu, dodania nowych diet oraz regulacji wielkości porcji.
W ramach tego kryterium Zamawiający przyzna punkty na podstawie informacji zawartej w Formularzu ofertowym, w następujący sposób:
Skala ocen (przedziały punktowe)
20 punktów - możliwość zmiany menu, dodania dowolnych diet np. wegetariańska, bezglutenowa, keto, itd. możliwość regulacji porcji w dniu serwowania obiadu.
15 punktów - możliwość zmiany menu, dodania co najmniej 2 różnych diet np. wegetariańska, bezglutenowa, regulacja porcji - najpóźniej jeden dzień przed realizacją.
10 punktów - dodanie maksymalnie 1 diety, regulacja porcji - najpóźniej 2 dni przed realizacją
5 punkty - możliwość drobnych zmian w menu w tym 1 składnika posiłku, brak regulacji porcji.
0 punktów - zamówienie bez możliwości modyfikacji w trakcie realizacji
Maksymalna liczba punktów za kryterium II MOŻLIWOŚCI DOSTOSOWANIA ZAMÓWIENIA - 20 punktów (KII)
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 80
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: MOŻLIWOŚCI DOSTOSOWANIA ZAMÓWIENIA
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: w celu potwierdzenia braku
podstaw do wykluczenia z postępowania, o których mowa w art. 108 ust. 1u.p.z.p., art. 7 ust. 1„ustawy o przeciwdziałaniu”oraz w art.
109 ust. 1 pkt 4u.p.z.p. 1) Oświadczenie Wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125
ust. 1 u.p.z.p., w zakresie podstaw wykluczenia z postępowania wskazanych przez Zamawiającego - zgodnie z treścią załącznika nr
3 do Tomu I SWZ.
Oświadczenie, o którym mowa powyżej składa Wykonawca, każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie
zamówienia.
2) Oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt. 5 u.p.z.p. o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w
rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (t.j. Dz.U. z 2024 r., poz. 1616) z innym
Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową albo oświadczenie o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z
dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej niezależnie od innego Wykonawcy
należącego do tej samej grupy kapitałowej – zgodnie z załącznikiem nr 4 do Tomu I SWZ.
3) Odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, w
zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy
wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji.
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
nie dotyczy5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
12.1 Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o zamówienie.12.2 Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ustanawiają Pełnomocnika do reprezentowania ich w niniejszym postępowaniu albo reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Zaleca się, aby Pełnomocnikiem był jeden z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
12.3 Wszelka korespondencja prowadzona będzie wyłącznie z Pełnomocnikiem.
12.4 Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie na podstawie art. 117 ust. 4 u.p.z.p składają wraz z ofertą oświadczenie, z którego wynika, jaki zakres przedmiotu zamówienia wykonają poszczególni Wykonawcy – zgodnie z treścią załącznika nr 5 do Tomu I SWZ (jeśli dotyczy).
Oświadczenie, o którym mowa powyżej należy złożyć w formie elektronicznej (tj. w postaci elektronicznej opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym) lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub elektronicznym podpisem osobistym.
12.5 Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
22.1 Projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego określone zostały w Projekcie umowy, który stanowi Tom II SWZ.22.2 Zakres świadczenia Wykonawcy wynikający z umowy jest tożsamy z jego zobowiązaniem zawartym w ofercie.
22.3 Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie uregulowanym w art. 454-455 u.p.z.p. oraz wskazanym w Projekcie Umowy Tom II SWZ.
22.4 Zmiana umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności.
22.5 W sprawach nieuregulowanych w treści SWZ zastosowanie mają przepisy ustawy Prawo zamówień publicznych oraz Kodeks cywilny.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-06-16 13:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę wraz z wymaganymi załącznikami należy złożyć przez Platformę e-Zamówienia
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-06-16 13:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2025-07-15
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
UWAGI do Części III dot. terminów zamówienia:Część III - zamówienia obejmuje wyżywienie w formie obiadu zasiadanego dla uczestników warsztatów w dniach roboczych od 30 czerwca do 29 sierpnia 2025 r. (za wyjątkiem: 02.07; 30.07; 6.08; 13.08; 20.08; 27.08): w odległości maksymalnie 800 metrów od miejsca warsztatów, tj. ul. Cieplicka 172 w Jeleniej Górze.
INNE PRZETARGI Z JELENIEJ GÓRY
- Remont drogi powiatowej nr 2729D Płoszczyna - Dziwiszów
- "Remont drogi powiatowej nr 2521D Czernica"
- Remont z przystosowaniem pomieszczeń w budynku przy ulicy Kopernika 2 w Jeleniej Górze dla potrzeb Strefy Płatnego Parkowania
- Remont ulicy Mickiewicza w Jeleniej Górze
- ZAGOSPODAROWANIE PLACU PRZY UL. MARII SKŁODOWSKIEJ - CURIE 12 W JELENIEJ GÓRZE - "BEZPIECZNA STREFA RELAKSU, WYPOCZYNKU I ZABAW POD CHMURKĄ"
- ZIELONA JELENIA GÓRA - ZIELONE PRZYSTANKI AUTOBUSOWE
więcej: przetargi w Jeleniej Górze »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług żywieniowych dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 16 im. Fryderyka Chopina w Lublinie
- WAKACJE 2025 - Wyjazdowe warsztaty rekreacyjne dla dzieci i młodzieży - uczestników projektu "Gotowi na przyszłość"
- Realizacja działania promocyjnego projektu pn: "Wzmocnienie zdolności SP ZOZ w Łęcznej do świadczenia wysokiej jakości usług w zakresie opieki długoterminowej i geriatrycznej" obejmująca usługę org...
- Świadczenie usług cateringowych na rzecz Muzeum Początków Państwa Polskiego w Gnieźnie podczas VIII Kongresu Mediewistów Polskich
- Usługi cateringowe
- Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków uczniom Szkoły Podstawowej im. Wincentego Witosa w Rudzie
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.