Ogłoszenie z dnia 2025-05-22
Powiązane ogłoszenia:
- 2025/BZP 00189579/01 - Ogłoszenie z dnia 2025-04-14
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Usługa cateringowa na szkoleniu połączonym z warsztatami polowymi pn. „Warsztaty polowe – innowacje w produkcji roślinnej”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: OPOLSKI OŚRODEK DORADZTWA ROLNICZEGO
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 004515965
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Główna 1
1.5.2.) Miejscowość: Łosiów
1.5.3.) Kod pocztowy: 49-330
1.5.4.) Województwo: opolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL523 - Nyski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@oodr.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://oodr.pl/
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-f791aae3-696e-4d1a-a123-03fefddf18bd1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - inne państwowe i samorządowe osoby prawne utworzone na podstawie odrębnych ustaw w celu wykonywania zadań publicznych
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
Doradztwo Rolnicze
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Usługa cateringowa na szkoleniu połączonym z warsztatami polowymi pn. „Warsztaty polowe – innowacje w produkcji roślinnej”2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f791aae3-696e-4d1a-a123-03fefddf18bd
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00242868
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-05-22
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00051822/04/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.1 Catering z dowozem, catering z wynajmem sali
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00189579
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: DG.261.27.2025
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 10650,00 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa na szkoleniu połączonym z warsztatami polowymi pn. „Warsztaty polowe – innowacje w produkcji roślinnej”.
2. Miejsce realizacji zamówienia: Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego, ul. Główna 1, 49-330 Łosiów - pole doświadczalne
3. Termin realizacji: 29 maja 2025 r.
4. Planowany czas trwania szkolenia: 8.30 – 15.00.
5. Planowana ilość uczestników: 300.
6. Zestawienie asortymentu
1) woda mineralna gazowana – 150 szt. i niegazowana – 150 szt. w 0,5 - litrowych butelkach;
2) Danie ciepłe:
a) grochówka min.0,5 l/os,
b) pieczywo (chleb, bułki) – co najmniej 1 szt./os,
c) lemoniada lub inny napój orzeźwiający – 0,5 l/os.
7. Wymagania Zamawiającego względem Wykonawcy:
a) obsługa wydarzenia to minimum 2 osoby.
b) Wykonawca ma dostarczyć i wydawać posiłki w warunkach polowych w wyznaczonym miejscu w czasie trwania całego wydarzenia.
c) Wykonawca ma zapewnić na swoje potrzeby namiot oraz mobilne źródło zasilania np. agregat prądotwórczy, przygotować miejsce do wydania ciepłego posiłku oraz nakryć stoły dla uczestników warsztatów. Zamawiający zapewni stoły.
d) Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia zbiorowego.
e) Wykonawca ma zapewnić:
- jednorazowe opakowania do wydania ciepłego posiłku,
- sztućce,
- serwetki,
- obrusy na stoły.
f) Realizacja usług ma przebiegać zgodnie z harmonogramem ustalanym na bieżąco z przedstawicielem Zamawiającego.
g) Realizacja usług ma przebiegać zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa, w szczególności dotyczącymi wymogów sanitarnych stawianych osobom biorącym udział w realizacji usługi oraz miejscom przygotowania posiłków.
h) Catering przygotowany będzie wyłącznie z produktów wysokiej jakości, przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, a także z przestrzeganiem przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych: potrawy przygotowane ze świeżych produktów, wszystkie potrawy powinny być przechowywane w odpowiedniej temperaturze, potrawy powinny być odpowiednio zapakowane na czas przewozu tj. pojemniki, które zabezpieczają ich trwałość, świeżość oraz wygląd.
i) Wykonawca odpowiada za doprowadzenie miejsca wydawania ciepłego posiłku do stanu pierwotnego.
j) Wszelkie koszty transportu, wyładunku, wydania towaru oraz jego ubezpieczenie na czas transportu do miejsca świadczenia usługi ponosi Wykonawca.
k) Catering ma być dostarczony do Opolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego, 49-330 Łosiów,
ul. Główna 1 – pole doświadczalne.
Powyższy catering obowiązywał będzie przez dzień trwającego szkolenia połączonego z warsztatami polowymi pn. „Warsztaty polowe – innowacje w produkcji roślinnej”.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 5
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 2
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 6820,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 13830 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 7614,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Anton Group Sp. z o.o.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8952239965
7.3.3) Ulica: Kuźniczka 25
7.3.4) Miejscowość: Krzepice
7.3.5) Kod pocztowy: 42-160
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-05-14
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 7614,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-05-29 do 2025-05-29INNE PRZETARGI ŁOSIÓW
więcej: przetargi ŁOSIÓW »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Lublinie
- Usługa kompleksowego przygotowania i przeprowadzenia jednodniowej kreatywnej konferencji informacyjno-promocyjnej z wydarzeniami towarzyszącymi (ZSU)
- Wykonanie usług dla jednostek UZ II.
- Sukcesywne świadczenie usługi cateringowej dla Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Wsi Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego w Poznaniu w 2025 roku
- "Organizacja wizyt zawodoznawczych dla uczniów z ZSP w Mszanie Dolnej, ZSTI w Mszanie Dolnej oraz ZS nr 1 w Limanowej".
- Kompleksowa organizacja i przeprowadzenie konferencji tematycznej w obszarze modelowego systemu pracy z rodziną, wraz z spotkaniami informacyjnymi w 6 makroregionach
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.