eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Opole Lubelskie › Dostawa produktów spożywczych do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim w roku szkolnym 2023/2024

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2023-05-26


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa produktów spożywczych do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim w roku szkolnym 2023/2024

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000880573

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Kolejowa 2

1.5.2.) Miejscowość: Opole Lubelskie

1.5.3.) Kod pocztowy: 24-300

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL815 - Puławski

1.5.7.) Numer telefonu: +48 818272175

1.5.8.) Numer faksu: +48 818272175

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zszol@o2.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.zszopolelubelskie.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa produktów spożywczych do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim w roku szkolnym 2023/2024

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-918e38fc-fb91-11ed-9355-06954b8c6cb9

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00234515

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-05-26

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00234107/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa produktów spożywczych do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim w roku szkolnym 2023/2024

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://opole-lublin.ezamawiajacy.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://opole-lublin.ezamawiajacy.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Informacje o wymaganiach technicznych i organizacyjnych sporządzania, wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej:
a) Sprzęt Wykonawcy biorącego udział w postępowaniu poprzez Platformę powinien spełniać następujące wymogi:
- stały dostęp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 512 kb/s;
- komputer klasy PC lub MAC, o następującej konfiguracji: pamięć min 2GB Ram, procesor Intel IV 2GHZ, jeden z systemów operacyjnych – MS Windows 7, Mac Os x 10.4, Linux, lub ich nowsze wersje;
- zainstalowana dowolna przeglądarka internetowa obsługująca TLS 1.2, najlepiej w najnowszej wersji w przypadku Internet Explorer minimalnie wersja 10.0;
- włączona obsługa JavaScript;
- zainstalowany program Acrobat Reader lub inny obsługujący pliki w formacie .pdf.
b) Zamawiający określa dopuszczalne formaty przesyłanych danych tj. plików o wielkości do 100 MB w txt, rtf, pdf ,xps, odt, ods, odp, doc, xls, ppt, docx, xlsx, pptx, csv, jpg, jpeg, tif, tiff, geotiff, png, svg, wav, mp3, avi, mpg, mpeg, mp4, m4a, mpeg4, ogg, ogv, zip, tar, gz, gzip, 7z, html, xhtml, css, xml, xsd, gml, rng, xsl, xslt, TSL, XMLsig, XAdES, CAdES, ASIC, XMLenc.
c) Plik załączony przez Wykonawcę na Platformie Zakupowej i zapisany, widoczny jest w Systemie, jako zaszyfrowany – format kodowania UTF8. Możliwość otworzenia pliku dostępna jest dopiero po odszyfrowaniu przez Zamawiającego po upływie terminu otwarcia ofert.
d) Oznaczenie czasu odbioru danych przez Platformę stanowi datę oraz dokładny czas (hh:mm:ss) generowany według czasu lokalnego serwera synchronizowanego odpowiednim źródłem czasu.
e) W przypadku, gdy dokumenty elektroniczne w postępowaniu, przekazywane przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, zawierają informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 1233), wykonawca, w celu utrzymania w poufności tych informacji, oznacza załączany dokument jako ”Tajny”. Wykonawca wraz z przekazaniem takich informacji jest zobowiązany wykazać, że zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. Wykonawca nie może zastrzec informacji, o których mowa w art. 222 ust. 5 ustawy Pzp tj.:
- nazwy albo imiona i nazwiska oraz siedziby lub miejsca prowadzonej działalności gospodarczej albo miejsca zamieszkania wykonawców, których oferty zostały otwarte;
- cena lub koszt zawarte w ofercie.
Przez tajemnicę przedsiębiorstwa rozumie się informacje techniczne, technologiczne, organizacyjne przedsiębiorstwa lub inne informacje posiadające wartość gospodarczą, które jako całość lub w szczególnym zestawieniu i zbiorze ich elementów nie są powszechnie znane osobom zwykle zajmującym się tym rodzajem informacji albo nie są łatwo dostępne dla takich osób, o ile uprawniony do korzystania z informacji lub rozporządzania nimi podjął, przy zachowaniu należytej staranności, działania w celu utrzymania ich w poufności.
f) Zamawiający określa dopuszczalny format podpisu elektronicznego jako:
- dokumenty w formacie „pdf" zaleca się podpisywać formatem PAdES,
- dopuszcza się podpisanie dokumentów w formacie innym niż „pdf", wtedy będzie wymagany oddzielny plik z podpisem. W związku z tym Wykonawca będzie zobowiązany załączyć, prócz podpisanego dokumentu, oddzielny plik z podpisem.
Oferta wraz z załącznikami musi zostać sporządzona w języku polskim, złożona w postaci elektronicznej oraz podpisana kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem osobistym lub podpisem zaufanym pod rygorem nieważności. Złożenie oferty wymaga od Wykonawcy zarejestrowania się i zalogowania na Platformie zakupowej Zamawiającego dostępnej pod adresem https://opole-lublin.ezamawiajacy.pl.
Zasady przygotowania i złożenia oferty na Platformie zostały opisane w załączniku nr 10 do SWZ stanowiącym Instrukcję dla wykonawcy.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „Rozporządzenie”, informuję, że:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zespół Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim, ul. Kolejowa 2, 24-300 Opole Lubelski, tel. 81 827 21 75.
2. W sprawach z zakresu ochrony danych osobowych mogą Państwo kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych pod adresem e-mail: inspektor@cbi24.pl
3. Dane osobowe będą przetwarzane w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego.
4. Dane osobowe będą przetwarzane zgodnie z art. 78 ust. 1 i 4 ustawy z dnia z dnia 11 września 2019 r.– Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 1710 z późn. zm.), zwanej dalej ustawą Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas obowiązywania umowy.
5. Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. c) ww. Rozporządzenia w związku z przepisami ustawy Pzp.
6. Odbiorcami Pani/Pana danych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ust. 4 ustawy Pzp.
7. Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp.
8. Osoba, której dane dotyczą ma prawo do:
- dostępu do treści swoich danych oraz możliwości ich poprawiania, sprostowania, ograniczenia przetwarzania,
- w przypadku gdy przetwarzanie danych odbywa się z naruszeniem przepisów Rozporządzenia służy prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 1. Osobie, której dane dotyczą nie przysługuje:
- w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e Rozporządzenia prawo do usunięcia danych osobowych;
- prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 Rozporządzenia;
- na podstawie art. 21 Rozporządzenia prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych.
2. W przypadku gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1-3 Rozporządzenia, wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku, Administrator może żądać od osoby, której dane dotyczą, wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego.
3. Skorzystanie przez osobę, której dane dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych, o którym mowa w art. 16 Rozporządzenia, nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp.
4. Wystąpienie z żądaniem, o którym mowa w art. 18 ust. 1 Rozporządzenia, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego.
5. W przypadku danych osobowych zamieszczonych przez Administratora w Biuletynie Zamówień Publicznych, prawa, o których mowa w art. 15 i art. 16 Rozporządzenia, są wykonywane w drodze żądania skierowanego do Administratora.
6. Od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku gdy wniesienie żądania, o którym mowa w art. 18 ust. 1 Rozporządzenia, spowoduje ograniczenie przetwarzania danych osobowych zawartych w protokole i załącznikach do protokołu, Administrator nie udostępnia tych danych zawartych w protokole i w załącznikach do protokołu, chyba że zachodzą przesłanki, o których mowa w art. 18 ust. 2 Rozporządzenia.
7. Skorzystanie przez osobę, której dane dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia, o którym mowa w art. 16 Rozporządzenia, nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.
8. Ponadto informujemy, iż w związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych nie podlega Pan/Pani decyzjom, które się opierają wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, o czym stanowi art. 22 Rozporządzenia.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZSZ.241.1.2023

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 11

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Woda, soki, słodycze"
Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawa produktów spożywczych - woda, soki, słodycze - do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim położonego pod adresem Kluczkowice-Osiedle 2, 24-300 Opole Lubelskie w roku szkolnym 2023/2024.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera rozdział nr XVIII SWZ oraz załącznik nr 11 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15842000-2 - Czekolada i wyroby cukiernicze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15980000-1 - Napoje bezalkoholowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
1. W ramach kryterium „Cena” (C) oceniana będzie cena brutto podana w formularzu oferty. W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = -------------- x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”
Cn – najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co – cena oferty ocenianej
2. W ramach kryterium „Termin dostawy” (T) oceniany będzie termin dostawy zamówienia podany w formularzu oferty – termin dostawy liczony jest od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Maksymalny termin dostawy wynosi 3 dni od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Zamawiający w ramach kryterium „Termin dostawy” (T) przyzna Wykonawcy punkty według następujących zasad:
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień - 40 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 2 dni - 20 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 3 dni - 0 pkt
Zamawiający wymaga określenia terminu dostawy w pełnych dniach.
Zaoferowanie krótszego terminu dostawy nie będzie skutkować odrzuceniem oferty, ani przyznaniem wyższej punktacji. W takim przypadku Wykonawca otrzyma taką samą liczbę punktów, jak za zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień.
Zaoferowanie terminu dostawy dłuższego niż 3 dni spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia.
Brak informacji w zakresie terminu dostawy będzie uznany za zaoferowanie maksymalnego terminu dostawy wynoszącego 3 dni.
Obliczenie łącznej liczby punktów uzyskanych przez Wykonawcę (spośród ofert podlegających ocenie) zostanie wyliczone na podstawie sumy uzyskanych punktów w kryteriach opisanych powyżej zgodnie z wzorem:
R = C + T
gdzie:
R – łączna liczba punktów (suma) przyznanych Wykonawcy w ramach wszystkich kryteriów
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Cena”
T – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Termin dostawy”
Oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów (100%) przy czym 1 pkt = 1% w kryteriach oceny ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Ryby"
Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawa produktów spożywczych - ryby - do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim położonego pod adresem Kluczkowice-Osiedle 2, 24-300 Opole Lubelskie w roku szkolnym 2023/2024.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera rozdział nr XVIII SWZ oraz załącznik nr 11 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
1. W ramach kryterium „Cena” (C) oceniana będzie cena brutto podana w formularzu oferty. W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = -------------- x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”
Cn – najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co – cena oferty ocenianej
2. W ramach kryterium „Termin dostawy” (T) oceniany będzie termin dostawy zamówienia podany w formularzu oferty – termin dostawy liczony jest od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Maksymalny termin dostawy wynosi 3 dni od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Zamawiający w ramach kryterium „Termin dostawy” (T) przyzna Wykonawcy punkty według następujących zasad:
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień - 40 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 2 dni - 20 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 3 dni - 0 pkt
Zamawiający wymaga określenia terminu dostawy w pełnych dniach.
Zaoferowanie krótszego terminu dostawy nie będzie skutkować odrzuceniem oferty, ani przyznaniem wyższej punktacji. W takim przypadku Wykonawca otrzyma taką samą liczbę punktów, jak za zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień.
Zaoferowanie terminu dostawy dłuższego niż 3 dni spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia.
Brak informacji w zakresie terminu dostawy będzie uznany za zaoferowanie maksymalnego terminu dostawy wynoszącego 3 dni.
Obliczenie łącznej liczby punktów uzyskanych przez Wykonawcę (spośród ofert podlegających ocenie) zostanie wyliczone na podstawie sumy uzyskanych punktów w kryteriach opisanych powyżej zgodnie z wzorem:
R = C + T
gdzie:
R – łączna liczba punktów (suma) przyznanych Wykonawcy w ramach wszystkich kryteriów
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Cena”
T – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Termin dostawy”
Oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów (100%) przy czym 1 pkt = 1% w kryteriach oceny ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Przyprawy, koncentraty, przeciery i inne produkty spożywcze"
Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawa produktów spożywczych - przyprawy, koncentraty, przeciery i inne produkty spożywcze - do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim położonego pod adresem Kluczkowice-Osiedle 2, 24-300 Opole Lubelskie w roku szkolnym 2023/2024.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera rozdział nr XVIII SWZ oraz załącznik nr 11 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
1. W ramach kryterium „Cena” (C) oceniana będzie cena brutto podana w formularzu oferty. W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = -------------- x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”
Cn – najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co – cena oferty ocenianej
2. W ramach kryterium „Termin dostawy” (T) oceniany będzie termin dostawy zamówienia podany w formularzu oferty – termin dostawy liczony jest od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Maksymalny termin dostawy wynosi 3 dni od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Zamawiający w ramach kryterium „Termin dostawy” (T) przyzna Wykonawcy punkty według następujących zasad:
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień - 40 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 2 dni - 20 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 3 dni - 0 pkt
Zamawiający wymaga określenia terminu dostawy w pełnych dniach.
Zaoferowanie krótszego terminu dostawy nie będzie skutkować odrzuceniem oferty, ani przyznaniem wyższej punktacji. W takim przypadku Wykonawca otrzyma taką samą liczbę punktów, jak za zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień.
Zaoferowanie terminu dostawy dłuższego niż 3 dni spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia.
Brak informacji w zakresie terminu dostawy będzie uznany za zaoferowanie maksymalnego terminu dostawy wynoszącego 3 dni.
Obliczenie łącznej liczby punktów uzyskanych przez Wykonawcę (spośród ofert podlegających ocenie) zostanie wyliczone na podstawie sumy uzyskanych punktów w kryteriach opisanych powyżej zgodnie z wzorem:
R = C + T
gdzie:
R – łączna liczba punktów (suma) przyznanych Wykonawcy w ramach wszystkich kryteriów
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Cena”
T – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Termin dostawy”
Oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów (100%) przy czym 1 pkt = 1% w kryteriach oceny ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Pieczywa"
Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawa produktów spożywczych - pieczywa - do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim położonego pod adresem Kluczkowice-Osiedle 2, 24-300 Opole Lubelskie w roku szkolnym 2023/2024.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera rozdział nr XVIII SWZ oraz załącznik nr 11 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
1. W ramach kryterium „Cena” (C) oceniana będzie cena brutto podana w formularzu oferty. W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = -------------- x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”
Cn – najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co – cena oferty ocenianej
2. W ramach kryterium „Termin dostawy” (T) oceniany będzie termin dostawy zamówienia podany w formularzu oferty – termin dostawy liczony jest od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Maksymalny termin dostawy wynosi 3 dni od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Zamawiający w ramach kryterium „Termin dostawy” (T) przyzna Wykonawcy punkty według następujących zasad:
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień - 40 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 2 dni - 20 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 3 dni - 0 pkt
Zamawiający wymaga określenia terminu dostawy w pełnych dniach.
Zaoferowanie krótszego terminu dostawy nie będzie skutkować odrzuceniem oferty, ani przyznaniem wyższej punktacji. W takim przypadku Wykonawca otrzyma taką samą liczbę punktów, jak za zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień.
Zaoferowanie terminu dostawy dłuższego niż 3 dni spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia.
Brak informacji w zakresie terminu dostawy będzie uznany za zaoferowanie maksymalnego terminu dostawy wynoszącego 3 dni.
Obliczenie łącznej liczby punktów uzyskanych przez Wykonawcę (spośród ofert podlegających ocenie) zostanie wyliczone na podstawie sumy uzyskanych punktów w kryteriach opisanych powyżej zgodnie z wzorem:
R = C + T
gdzie:
R – łączna liczba punktów (suma) przyznanych Wykonawcy w ramach wszystkich kryteriów
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Cena”
T – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Termin dostawy”
Oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów (100%) przy czym 1 pkt = 1% w kryteriach oceny ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Nabiał i produkty mleczarskie"
Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawa produktów spożywczych - nabiał i produkty mleczarskie - do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim położonego pod adresem Kluczkowice-Osiedle 2, 24-300 Opole Lubelskie w roku szkolnym 2023/2024.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera rozdział nr XVIII SWZ oraz załącznik nr 11 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
1. W ramach kryterium „Cena” (C) oceniana będzie cena brutto podana w formularzu oferty. W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = -------------- x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”
Cn – najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co – cena oferty ocenianej
2. W ramach kryterium „Termin dostawy” (T) oceniany będzie termin dostawy zamówienia podany w formularzu oferty – termin dostawy liczony jest od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Maksymalny termin dostawy wynosi 3 dni od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Zamawiający w ramach kryterium „Termin dostawy” (T) przyzna Wykonawcy punkty według następujących zasad:
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień - 40 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 2 dni - 20 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 3 dni - 0 pkt
Zamawiający wymaga określenia terminu dostawy w pełnych dniach.
Zaoferowanie krótszego terminu dostawy nie będzie skutkować odrzuceniem oferty, ani przyznaniem wyższej punktacji. W takim przypadku Wykonawca otrzyma taką samą liczbę punktów, jak za zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień.
Zaoferowanie terminu dostawy dłuższego niż 3 dni spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia.
Brak informacji w zakresie terminu dostawy będzie uznany za zaoferowanie maksymalnego terminu dostawy wynoszącego 3 dni.
Obliczenie łącznej liczby punktów uzyskanych przez Wykonawcę (spośród ofert podlegających ocenie) zostanie wyliczone na podstawie sumy uzyskanych punktów w kryteriach opisanych powyżej zgodnie z wzorem:
R = C + T
gdzie:
R – łączna liczba punktów (suma) przyznanych Wykonawcy w ramach wszystkich kryteriów
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Cena”
T – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Termin dostawy”
Oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów (100%) przy czym 1 pkt = 1% w kryteriach oceny ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Mięso i wędliny"
Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawa produktów spożywczych - mięso i wędliny - do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim położonego pod adresem Kluczkowice-Osiedle 2, 24-300 Opole Lubelskie w roku szkolnym 2023/2024.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera rozdział nr XVIII SWZ oraz załącznik nr 11 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
1. W ramach kryterium „Cena” (C) oceniana będzie cena brutto podana w formularzu oferty. W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = -------------- x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”
Cn – najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co – cena oferty ocenianej
2. W ramach kryterium „Termin dostawy” (T) oceniany będzie termin dostawy zamówienia podany w formularzu oferty – termin dostawy liczony jest od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Maksymalny termin dostawy wynosi 3 dni od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Zamawiający w ramach kryterium „Termin dostawy” (T) przyzna Wykonawcy punkty według następujących zasad:
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień - 40 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 2 dni - 20 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 3 dni - 0 pkt
Zamawiający wymaga określenia terminu dostawy w pełnych dniach.
Zaoferowanie krótszego terminu dostawy nie będzie skutkować odrzuceniem oferty, ani przyznaniem wyższej punktacji. W takim przypadku Wykonawca otrzyma taką samą liczbę punktów, jak za zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień.
Zaoferowanie terminu dostawy dłuższego niż 3 dni spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia.
Brak informacji w zakresie terminu dostawy będzie uznany za zaoferowanie maksymalnego terminu dostawy wynoszącego 3 dni.
Obliczenie łącznej liczby punktów uzyskanych przez Wykonawcę (spośród ofert podlegających ocenie) zostanie wyliczone na podstawie sumy uzyskanych punktów w kryteriach opisanych powyżej zgodnie z wzorem:
R = C + T
gdzie:
R – łączna liczba punktów (suma) przyznanych Wykonawcy w ramach wszystkich kryteriów
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Cena”
T – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Termin dostawy”
Oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów (100%) przy czym 1 pkt = 1% w kryteriach oceny ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Mięso i wędliny drobiowe"
Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawa produktów spożywczych - mięso i wędliny drobiowe - do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim położonego pod adresem Kluczkowice-Osiedle 2, 24-300 Opole Lubelskie w roku szkolnym 2023/2024.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera rozdział nr XVIII SWZ oraz załącznik nr 11 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
1. W ramach kryterium „Cena” (C) oceniana będzie cena brutto podana w formularzu oferty. W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = -------------- x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”
Cn – najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co – cena oferty ocenianej
2. W ramach kryterium „Termin dostawy” (T) oceniany będzie termin dostawy zamówienia podany w formularzu oferty – termin dostawy liczony jest od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Maksymalny termin dostawy wynosi 3 dni od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Zamawiający w ramach kryterium „Termin dostawy” (T) przyzna Wykonawcy punkty według następujących zasad:
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień - 40 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 2 dni - 20 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 3 dni - 0 pkt
Zamawiający wymaga określenia terminu dostawy w pełnych dniach.
Zaoferowanie krótszego terminu dostawy nie będzie skutkować odrzuceniem oferty, ani przyznaniem wyższej punktacji. W takim przypadku Wykonawca otrzyma taką samą liczbę punktów, jak za zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień.
Zaoferowanie terminu dostawy dłuższego niż 3 dni spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia.
Brak informacji w zakresie terminu dostawy będzie uznany za zaoferowanie maksymalnego terminu dostawy wynoszącego 3 dni.
Obliczenie łącznej liczby punktów uzyskanych przez Wykonawcę (spośród ofert podlegających ocenie) zostanie wyliczone na podstawie sumy uzyskanych punktów w kryteriach opisanych powyżej zgodnie z wzorem:
R = C + T
gdzie:
R – łączna liczba punktów (suma) przyznanych Wykonawcy w ramach wszystkich kryteriów
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Cena”
T – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Termin dostawy”
Oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów (100%) przy czym 1 pkt = 1% w kryteriach oceny ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Warzywa, owoce, jaja kurze"
Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawa produktów spożywczych - warzywa, owoce, jaja kurze - do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim położonego pod adresem Kluczkowice-Osiedle 2, 24-300 Opole Lubelskie w roku szkolnym 2023/2024.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera rozdział nr XVIII SWZ oraz załącznik nr 11 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
1. W ramach kryterium „Cena” (C) oceniana będzie cena brutto podana w formularzu oferty. W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = -------------- x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”
Cn – najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co – cena oferty ocenianej
2. W ramach kryterium „Termin dostawy” (T) oceniany będzie termin dostawy zamówienia podany w formularzu oferty – termin dostawy liczony jest od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Maksymalny termin dostawy wynosi 3 dni od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Zamawiający w ramach kryterium „Termin dostawy” (T) przyzna Wykonawcy punkty według następujących zasad:
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień - 40 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 2 dni - 20 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 3 dni - 0 pkt
Zamawiający wymaga określenia terminu dostawy w pełnych dniach.
Zaoferowanie krótszego terminu dostawy nie będzie skutkować odrzuceniem oferty, ani przyznaniem wyższej punktacji. W takim przypadku Wykonawca otrzyma taką samą liczbę punktów, jak za zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień.
Zaoferowanie terminu dostawy dłuższego niż 3 dni spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia.
Brak informacji w zakresie terminu dostawy będzie uznany za zaoferowanie maksymalnego terminu dostawy wynoszącego 3 dni.
Obliczenie łącznej liczby punktów uzyskanych przez Wykonawcę (spośród ofert podlegających ocenie) zostanie wyliczone na podstawie sumy uzyskanych punktów w kryteriach opisanych powyżej zgodnie z wzorem:
R = C + T
gdzie:
R – łączna liczba punktów (suma) przyznanych Wykonawcy w ramach wszystkich kryteriów
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Cena”
T – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Termin dostawy”
Oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów (100%) przy czym 1 pkt = 1% w kryteriach oceny ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Warzywa, owoce mrożone i inne produkty"
Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawa produktów spożywczych - warzywa, owoce mrożone i inne produkty - do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim położonego pod adresem Kluczkowice-Osiedle 2, 24-300 Opole Lubelskie w roku szkolnym 2023/2024.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera rozdział nr XVIII SWZ oraz załącznik nr 11 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
1. W ramach kryterium „Cena” (C) oceniana będzie cena brutto podana w formularzu oferty. W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = -------------- x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”
Cn – najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co – cena oferty ocenianej
2. W ramach kryterium „Termin dostawy” (T) oceniany będzie termin dostawy zamówienia podany w formularzu oferty – termin dostawy liczony jest od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Maksymalny termin dostawy wynosi 3 dni od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Zamawiający w ramach kryterium „Termin dostawy” (T) przyzna Wykonawcy punkty według następujących zasad:
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień - 40 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 2 dni - 20 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 3 dni - 0 pkt
Zamawiający wymaga określenia terminu dostawy w pełnych dniach.
Zaoferowanie krótszego terminu dostawy nie będzie skutkować odrzuceniem oferty, ani przyznaniem wyższej punktacji. W takim przypadku Wykonawca otrzyma taką samą liczbę punktów, jak za zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień.
Zaoferowanie terminu dostawy dłuższego niż 3 dni spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia.
Brak informacji w zakresie terminu dostawy będzie uznany za zaoferowanie maksymalnego terminu dostawy wynoszącego 3 dni.
Obliczenie łącznej liczby punktów uzyskanych przez Wykonawcę (spośród ofert podlegających ocenie) zostanie wyliczone na podstawie sumy uzyskanych punktów w kryteriach opisanych powyżej zgodnie z wzorem:
R = C + T
gdzie:
R – łączna liczba punktów (suma) przyznanych Wykonawcy w ramach wszystkich kryteriów
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Cena”
T – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Termin dostawy”
Oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów (100%) przy czym 1 pkt = 1% w kryteriach oceny ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 10

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Produkty zbożowe"
Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawa produktów spożywczych - produkty zbożowe - do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim położonego pod adresem Kluczkowice-Osiedle 2, 24-300 Opole Lubelskie w roku szkolnym 2023/2024.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera rozdział nr XVIII SWZ oraz załącznik nr 11 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
1. W ramach kryterium „Cena” (C) oceniana będzie cena brutto podana w formularzu oferty. W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = -------------- x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”
Cn – najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co – cena oferty ocenianej
2. W ramach kryterium „Termin dostawy” (T) oceniany będzie termin dostawy zamówienia podany w formularzu oferty – termin dostawy liczony jest od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Maksymalny termin dostawy wynosi 3 dni od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Zamawiający w ramach kryterium „Termin dostawy” (T) przyzna Wykonawcy punkty według następujących zasad:
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień - 40 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 2 dni - 20 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 3 dni - 0 pkt
Zamawiający wymaga określenia terminu dostawy w pełnych dniach.
Zaoferowanie krótszego terminu dostawy nie będzie skutkować odrzuceniem oferty, ani przyznaniem wyższej punktacji. W takim przypadku Wykonawca otrzyma taką samą liczbę punktów, jak za zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień.
Zaoferowanie terminu dostawy dłuższego niż 3 dni spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia.
Brak informacji w zakresie terminu dostawy będzie uznany za zaoferowanie maksymalnego terminu dostawy wynoszącego 3 dni.
Obliczenie łącznej liczby punktów uzyskanych przez Wykonawcę (spośród ofert podlegających ocenie) zostanie wyliczone na podstawie sumy uzyskanych punktów w kryteriach opisanych powyżej zgodnie z wzorem:
R = C + T
gdzie:
R – łączna liczba punktów (suma) przyznanych Wykonawcy w ramach wszystkich kryteriów
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Cena”
T – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Termin dostawy”
Oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów (100%) przy czym 1 pkt = 1% w kryteriach oceny ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 11

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

"Warzywa i owoce konserwowane, konserwy"
Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawa produktów spożywczych - warzywa i owoce konserwowane, konserwy - do stołówki internatu przy Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Konarskiego w Opolu Lubelskim położonego pod adresem Kluczkowice-Osiedle 2, 24-300 Opole Lubelskie w roku szkolnym 2023/2024.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera rozdział nr XVIII SWZ oraz załącznik nr 11 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób obliczania punktów dla poszczególnych kryteriów:
1. W ramach kryterium „Cena” (C) oceniana będzie cena brutto podana w formularzu oferty. W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = -------------- x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”
Cn – najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co – cena oferty ocenianej
2. W ramach kryterium „Termin dostawy” (T) oceniany będzie termin dostawy zamówienia podany w formularzu oferty – termin dostawy liczony jest od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Maksymalny termin dostawy wynosi 3 dni od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia.
Zamawiający w ramach kryterium „Termin dostawy” (T) przyzna Wykonawcy punkty według następujących zasad:
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień - 40 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 2 dni - 20 pkt
- zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 3 dni - 0 pkt
Zamawiający wymaga określenia terminu dostawy w pełnych dniach.
Zaoferowanie krótszego terminu dostawy nie będzie skutkować odrzuceniem oferty, ani przyznaniem wyższej punktacji. W takim przypadku Wykonawca otrzyma taką samą liczbę punktów, jak za zaoferowanie terminu dostawy wynoszącego 1 dzień.
Zaoferowanie terminu dostawy dłuższego niż 3 dni spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia.
Brak informacji w zakresie terminu dostawy będzie uznany za zaoferowanie maksymalnego terminu dostawy wynoszącego 3 dni.
Obliczenie łącznej liczby punktów uzyskanych przez Wykonawcę (spośród ofert podlegających ocenie) zostanie wyliczone na podstawie sumy uzyskanych punktów w kryteriach opisanych powyżej zgodnie z wzorem:
R = C + T
gdzie:
R – łączna liczba punktów (suma) przyznanych Wykonawcy w ramach wszystkich kryteriów
C – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Cena”
T – liczba punktów przyznanych Wykonawcy w ramach kryterium „Termin dostawy”
Oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów (100%) przy czym 1 pkt = 1% w kryteriach oceny ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

Na podstawie art. 112 ustawy Pzp, Zamawiający określa warunki udziału w postępowaniu dotyczące:
a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym;
Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.
b) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;
Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.
c) sytuacji ekonomicznej lub finansowej;
Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.
d) zdolności technicznej lub zawodowej;
Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wykazał się doświadczeniem polegającym na należytym zrealizowaniu dostaw produktów spożywczych łącznej o wartości nie mniejszej niż 10 000 zł brutto.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy; powyższy wykaz należy złożyć według wzoru stanowiącego załącznik nr 7 do SWZ.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Zamawiający nie wymaga przedmiotowych środków dowodowych.

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Oferta musi zawierać:
1) Formularz oferty (zgodny z załącznikiem nr 1 do SWZ)
Ofertę składa się z wykorzystaniem formularza oferty. Formularz ofertowy nie podlega uzupełnieniu w kolejnych etapach postępowania.
2) Formularz cenowy dla odpowiednich części zamówienia (zgodny z załącznikami nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h, 2i, 2j, 2k do SWZ)
3) Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu(zgodne z załącznikiem nr 3 do SZW),
4) Oświadczenie Wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie zamówienia (zgodne z załącznikiem nr 4 do SWZ) – składane tylko w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
5) Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby (zgodne z załącznikiem nr 5 do SWZ) – składane tylko w przypadku, gdy Wykonawca polega na zdolnościach podmiotów udostępniających zasoby.
6) Oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (zgodne z załącznikiem nr 6 do SWZ) – składane tylko w przypadku, gdy Wykonawca polega na zdolnościach podmiotów udostępniających zasoby.
7) Pełnomocnictwo – składane tylko w przypadku gdy umocowanie osoby składającej ofertę nie wynika z dokumentów rejestrowych lub w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielnie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do ich reprezentowania albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo powinno być załączone do oferty. Wszelka korespondencja będzie prowadzona przez Zamawiającego wyłącznie z pełnomocnikiem.
2. Warunek dotyczący uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o którym mowa w art. 112 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp, jest spełniony, jeżeli co najmniej jeden z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia posiada uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej i zrealizuje dostawy, do których realizacji te uprawnienia są wymagane.
3. Jeżeli została wybrana oferta wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, Zamawiający żąda przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego kopii umowy regulującej współpracę tych wykonawców.
4. Każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia dołącza do oferty oświadczenie (zgodne z załącznikiem nr 4 do SWZ), z którego wynika, które dostawy wykonają poszczególni Wykonawcy.
5. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielnie zamówienia:
1) Warunek udziału w postępowaniu, określony przez Zamawiającego w rozdziale XXIV SWZ, musi być spełniony przez Wykonawców łącznie;
2) Brak podstaw do wykluczenia z postępowania musi zostać wykazany przez każdego z Wykonawców.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w następujących okolicznościach i zakresie:
a) zmiany danych stron umowy (np. siedziby, adresu),
b) w przypadku zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa dopuszcza się możliwość zmiany tych postanowień umowy, na które zmiana powszechnie obowiązujących przepisów prawa ma wpływ (strona wnioskująca o zmianę zobowiązana jest ten wpływ wykazać);
c) w przypadku wprowadzenia przez producenta danego produktu spożywczego innej gramatury tego produktu niż określona w załączonym do umowy formularzu cenowym, dopuszcza się możliwość zmiany w zakresie gramatury produktów spożywczych. W takim przypadku cena jednostkowa danego produktu spożywczego zostanie przeliczona proporcjonalnie do cen podanych w formularzu cenowym, tak by w wyniku zmiany taka sama ilość danego produktu spożywczego miała taką samą cenę, jak przez zmianą. Zmiana ta nie może powodować
zwiększenia maksymalnej kwoty wynagrodzenia przysługującego Wykonawcy ponad kwotę wartości przedmiotu umowy brutto.
Dopuszcza się inne zmiany umowy, o ile zachodzi co najmniej jedna z okoliczności zawartych w art. 455 ustawy Pzp.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-06-06 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: za pośrednictwem platformy https://opole-lublin.ezamawiajacy.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-06-06 12:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2023-07-05

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.