eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bielsko-Biała › Kompleksowa usługa hotelowa i gastronomiczna dla uczestników XVI Międzynarodowych Zimowych Mistrzostw w Ratownictwie Medycznym



Ogłoszenie z dnia 2021-10-12


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Kompleksowa usługa hotelowa i gastronomiczna dla uczestników XVI Międzynarodowych Zimowych Mistrzostw w Ratownictwie Medycznym

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: BIELSKIE POGOTOWIE RATUNKOWE

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001090531

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Emilii Plater 14

1.5.2.) Miejscowość: Bielsko-Biała

1.5.3.) Kod pocztowy: 43-300

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL225 - Bielski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@pogotowie.bielsko.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.pogotowie.bielsko.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

http://bip.pogotowie.bielsko.pl/index.php?id_kat=19 oraz postępowanie zamieszczone na https://miniportal.uzp.gov.pl/

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Kompleksowa usługa hotelowa i gastronomiczna dla uczestników XVI Międzynarodowych Zimowych Mistrzostw w Ratownictwie Medycznym

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-2cb9c323-1209-11ec-b885-f28f91688073

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00229145

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-10-12

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00002504/03/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.1 Kompleksowa usługa hotelowa i gastronomiczna dla uczestników XVI Międzynarodowych Zimowych Mistrzostw w Ratownictwie Medycznym

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00179412/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: 1/U/ZP/2021

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiot zamówienia obejmuje kompleksową usługę hotelową i gastronomiczną dla uczestników XVI Międzynarodowych Zimowych Mistrzostw w Ratownictwie Medycznym dla części (Pakietu):
Pakiet I - zapewnienie bazy noclegowej wraz z wyżywieniem w hotelu min. 3 gwiazdkowym wg wymagań określonych w załączniku nr 1 do SWZ dla zawodników Mistrzostw;
Oferent może składać ofertę tylko w odniesieniu do jednego pakietu zamówienia.
Obiekty powinny być o standardzie nie mniejszym niż dla hoteli zaszeregowanych do kategorii
*** (trzy gwiazdki) dla pakietu I i **** (cztery gwiazdki) dla pakietu II zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19.08.2004 w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (t.j. Dz.U. 2017 poz. 2166).
1.1. W czasie trwania pandemii obiekt w przypadku obu pakietów musi spełniać warunki sanitarno- epidemiologiczne zgodne z Ustawą z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz. U. z 2020 r. poz. 374 ze zm.) i wymaganiami sanitarnymi.
1.2. Zamawiający wymaga by kompleksowa usługa hotelowa i gastronomiczna dla pakietu I i II przedmiotu umowy była prowadzona w odległości max 15 km (odległość mierzona będzie od przyjętego punktu granicznego tj. ul. E. Plater 14, 43-300 Bielsko-Biała za pomocą aplikacji „Google Maps” dostępnej pod adresem https://maps.google.com/. )
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik Nr 1 do SWZ.
3. Nazwa/y i kod/y Wspólnego Słownika Zamówień: (CPV):
CPV-55100000 Usługi hotelarskie
CPV-55300000-3 Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.5.3.) Główny kod CPV: 55100000-1 - Usługi hotelarskie

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.5.5.) Wartość części: 92118,11 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiot zamówienia obejmuje kompleksową usługę hotelową i gastronomiczną dla uczestników XVI Międzynarodowych Zimowych Mistrzostw w Ratownictwie Medycznym dla części (Pakietu):
Pakiet II - zapewnienie bazy noclegowej wraz z wyżywieniem w hotelu min. 4 gwiazdkowym wg wymagań określonych w załączniku nr 1 do SWZ dla gości Mistrzostw.
Oferent może składać ofertę tylko w odniesieniu do jednego pakietu zamówienia.
Obiekty powinny być o standardzie nie mniejszym niż dla hoteli zaszeregowanych do kategorii
*** (trzy gwiazdki) dla pakietu I i **** (cztery gwiazdki) dla pakietu II zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19.08.2004 w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (t.j. Dz.U. 2017 poz. 2166).
1.1. W czasie trwania pandemii obiekt w przypadku obu pakietów musi spełniać warunki sanitarno- epidemiologiczne zgodne z Ustawą z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz. U. z 2020 r. poz. 374 ze zm.) i wymaganiami sanitarnymi.
1.2. Zamawiający wymaga by kompleksowa usługa hotelowa i gastronomiczna dla pakietu I i II przedmiotu umowy była prowadzona w odległości max 15 km (odległość mierzona będzie od przyjętego punktu granicznego tj. ul. E. Plater 14, 43-300 Bielsko-Biała za pomocą aplikacji „Google Maps” dostępnej pod adresem https://maps.google.com/. )
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik Nr 1 do SWZ.
3. Nazwa/y i kod/y Wspólnego Słownika Zamówień: (CPV):
CPV-55100000 Usługi hotelarskie
CPV-55300000-3 Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.5.3.) Główny kod CPV: 55100000-1 - Usługi hotelarskie

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.5.5.) Wartość części: 104717,71 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 100140,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 100140,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 100140,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: DE SILVA GÓRNY ŚLĄSK SP. Z Z O.O. Oddział ibis Styles Bielsko-Biała,

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 367957222

7.3.3) Ulica: Józefa Lompy 33

7.3.4) Miejscowość: Olesno

7.3.5) Kod pocztowy: 46-300

7.3.6.) Województwo: opolskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie

SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-10-07

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 100140,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2021-10-07 do 2022-01-28

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Zamawiający, w konsekwencji odrzucenia oferty nr 1, unieważnienia przedmiotowe postępowanie dla pakietu II na podstawie art. 255 pkt. 3 ustawy PZP - oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, a zamawiający nie może zwiększyć tej kwoty do ceny najkorzystniejszej oferty.
Uzasadnienie:
Zamawiający działając na podstawie art. 222 ust. 4 ustawy Pzp (t.j. Dz.U.2021.1129 ze zm.) udostępnił na stronie internetowej prowadzonego postępowania informację o kwocie, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie niniejszego zamówienia dla pakietu II w wysokości: 115 000,00 zł. Oferta nr 2 złożona przez Biuro Podróży „ELLA TOURS” Elżbieta Duda w kwocie 166 950,00 zł oraz oferta nr 4 złożona przez EXPE Martyna Górska w kwocie 163 800,00 zł znacznie przewyższa kwotę jaką Zamawiający miał zamiar przeznaczyć na realizacje zamówienia. Zamawiający nie może zwiększyć tej kwoty do ceny najkorzystniejszej oferty.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 163800 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 166950 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.