eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Włocławek › KURS GASTRONOMICZNY

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2023-05-19


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
KURS GASTRONOMICZNY

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Powiatowy Urząd Pracy we Włocławku

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 910933109

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Kapitulna 24

1.5.2.) Miejscowość: Włocławek

1.5.3.) Kod pocztowy: 87-800

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL619 - Włocławski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@wloclawek.praca.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: pupwloclawek.bip.gov.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-c6de3700-c4c0-11ed-9355-06954b8c6cb9

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

KURS GASTRONOMICZNY

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-c6de3700-c4c0-11ed-9355-06954b8c6cb9

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00225366

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-05-19

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00018842/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.12 Kurs gastronomiczny (Pomoc kuchenna, Kelner-barman)

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak

2.12.) Nazwa projektu lub programu:

.

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00141201

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: KO-2522-11/JK/23

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.3.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 700896,67 PLN

4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 46000 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Zamówienie dotyczy realizacji szkolenia zgodnie ze standardami kwalifikacji zawodowych, o których mowa w dalszej części opisu przedmiotu zamówienia.
2. Zamówienie dotyczy stanowiska spokrewnionego z zawodem wymienionym w „Barometrze zawodów 2022” wśród zawodów deficytowych, pod pozycją: „Kucharze”.
3. Punktem odniesienia do ustalenia tematyki szkolenia był zakres zadań na stanowisku kucharza określony w Krajowym Standardzie Kwalifikacji Zawodowych (KSKZ).
4. Zagadnienia - zadania zawodowe kucharza, które są istotne na stanowisku pomocy kuchennej i muszą się znaleźć w Programie szkolenia:
Z-1. Dobieranie surowców i półproduktów do produkcji w małej gastronomii.
Z-2. Obsługiwanie maszyn, urządzeń i sprzętu w małej gastronomii.
Z-3. Przeprowadzanie obróbki wstępnej surowców i półproduktów w małej gastronomii.
Z-4. Przygotowywanie półproduktów do dalszej obróbki w małej gastronomii.
Z-8. Porcjowanie, dekorowanie i ekspedycja potraw w małej gastronomii.
Z-9. Organizowanie i porządkowanie własnego stanowiska pracy w małej gastronomii zgodnie z zasadami ergonomii, bezpieczeństwa i higieny pracy, ochrony przeciwpożarowej i ochrony środowiska.
Z-10. Przechowywanie i magazynowanie surowców, półproduktów i wyrobów gotowych w małej gastronomii.
5. Program szkolenia musi uwzględniać ponadto:
• organizacja miejsca pracy, zasady higieny i przepisy BHP, środki zapobiegawcze przeciwko obecności szkodników, utrzymywanie miejsca pracy w czystości,
• obsługa urządzeń i maszyn stosowanych podczas pracy kucharskiej (zmechanizowane urządzenia gastronomiczne jak krajalnice, roboty kuchenne z napędem elektrycznym),
• pomoc przy sporządzaniu potraw, przekąsek na zimno i na ciepło, odmierzaniu składników, przy użyciu wagi i innych narzędzi, nakładaniu dań, kontrolowaniu zapasów, obieraniu, myciu i rozdrabnianiu żywności,
• zasady podawania i serwowania potraw i napojów,
• praktyczne wykonywanie czynności zawodowych,
• moduł: kelner-barman, barista.
Program szkolenia musi również obejmować Warsztaty edukacji społecznej (20 godzin zegarowych). Wprowadzenie tego typu zajęć do opisywanego szkolenia uzasadnione jest wynikami badań pracodawców pod nazwą „Potencjał zatrudnieniowy przedsiębiorstw we Włocławku oraz powiecie włocławskim” (raport z badań jest dostępny w PUP we Włocławku. Celem warsztatów z edukacji społecznej jest uzyskanie przez uczestników kompetencji psychospołecznych, oczekiwanych przez pracodawców, w tym rozwijanie umiejętności interpersonalnych. Wymagane zagadnienia na warsztatach:
 zasady budowania prawidłowych relacji międzyludzkich i współpracy w zespole,
 komunikatywność w miejscu pracy oraz podczas rozmów kwalifikacyjnych w poszukiwaniu pracy,
 znaczenie i zasady planowania własnych działań na co dzień, ze szczególnym uwzględnieniem planowania, organizowania i realizowania zadań w miejscu pracy.

6. Liczba uczestników: 1 grupa licząca od 8 do 10 osób.
7. Zamawiający wymaga aby Wykonawca na zajęciach praktycznych podzielił uczestników szkolenia na 2 podgrupy każda licząca po 4-5 osób, w zależności od ilości skierowanych na szkolenie osób.
8. Szkoleniem będą objęte osoby bezrobotne zarejestrowane w Powiatowym Urzędzie Pracy we Włocławku, które zostaną skierowane na szkolenie przez Urząd, po przeprowadzeniu naboru, kwalifikacji i badań lekarskich.
9. Szkolenie może zostać sfinansowane z różnych środków finansowych, w tym z Funduszu Pracy i Europejskiego Funduszu Społecznego.
Pozostała część opisu przedmiotu zamówienia znajduje się w Specyfikacji warunków zamówienia.

4.5.3.) Główny kod CPV: 80530000-8 - Usługi szkolenia zawodowego

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 24000 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 34500 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 24000 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Ośrodek Doskonalenia Zawodowego bhp ekspert Bartłomiej Daroszewski

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 340427488

7.3.3) Ulica: Łanowa 23A

7.3.4) Miejscowość: Włocławek

7.3.5) Kod pocztowy: 87-800

7.3.6.) Województwo: kujawsko-pomorskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-04-11

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 24000 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2023-07-31

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.