eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zambrów › "ZAKUP I SUKCESYWNA DOSTAWA PRODUKTÓW NA POTRZEBY KUCHNI PRZEDSZKOLA SAMORZĄDOWEGO I ODDZIAŁU ŻŁOBKOWEGO GMINY ZAMBRÓW"



Ogłoszenie z dnia 2023-05-11


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„ZAKUP I SUKCESYWNA DOSTAWA PRODUKTÓW NA POTRZEBY KUCHNI PRZEDSZKOLA SAMORZĄDOWEGO I ODDZIAŁU ŻŁOBKOWEGO GMINY ZAMBRÓW”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Przedszkole Samorządowe Gminy Zambrów

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 380599005

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Fabryczna 8A

1.5.2.) Miejscowość: Zambrów

1.5.3.) Kod pocztowy: 18-300

1.5.4.) Województwo: podlaskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL842 - Łomżyński

1.5.7.) Numer telefonu: 737271031

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: psg.zambrow@wp.pl,

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.psg-zambrow.przedszkolowo.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„ZAKUP I SUKCESYWNA DOSTAWA PRODUKTÓW NA POTRZEBY KUCHNI PRZEDSZKOLA SAMORZĄDOWEGO I ODDZIAŁU ŻŁOBKOWEGO GMINY ZAMBRÓW”

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-9d15f7bb-ee6a-11ed-b70f-ae2d9e28ec7b

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00211694

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-05-11

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00207573/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 „ZAKUP I SUKCESYWNA DOSTAWA PRODUKTÓW NA POTRZEBY KUCHNI PRZEDSZKOLA SAMORZĄDOWEGO I ODDZIAŁU ŻŁOBKOWEGO GMINY ZAMBRÓW”

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://platforma zakupowa.pl/pn/zambrow

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platforma zakupowa.pl/pn/zambrow

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w tym składanie ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między zamawiającym a wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków określonych w ustawie Pzp., odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej. Przez środki komunikacji elektronicznej rozumie się środki komunikacji elektronicznej zdefiniowane w ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2020 r. poz. 344).
2. Dopuszczalne formaty przesyłanych danych: formaty plików wykorzystywanych przez wykonawców powinny być zgodne z “OBWIESZCZENIEM PREZESA RADY MINISTRÓW z dnia 9 listopada 2017 r. w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, minimalnych wymagań dla rejestrów publicznych i wymiany informacji w postaci elektronicznej oraz minimalnych wymagań dla systemów teleinformatycznych

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) informujemy, o zasadach przetwarzania Państwa danych osobowych oraz o przysługujących Pani/Panu prawach z tym związanych.
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dyrektor Przedszkola Samorządowego Gminy Zambrów, ul. Fabryczna 8a, 18-300 Zambrów, email: psg.zambrow@wp.pl
2. Kontakt z IOD możliwy jest pod adresem mail:inspektorochronydanych@kowalczyk.pro;
3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w oparciu o art. 6 ust. 1. lit c i b RODO w celu przeprowadzenia przedmiotowego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego oraz jego rozstrzygnięcia, jak również zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego oraz jej realizacji, a także udokumentowania postępowania o udzielenie zamówienia publicznego i jego archiwizacji wynikającego z ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych;
4. Pani / Pana dane osobowe przechowywane będą przez okres 4 lat (protokół z postępowania wraz z załącznikami). Natomiast umowy cywilno-prawne zawarte w trakcie postępowania wraz z dokumentacją dotyczącą ich realizacji przechowywane są przez okres 10 lat (zgodnie z Jednolitym Rzeczowym Wykazem Akt). Okres przechowywania liczony jest od 1 stycznia roku następnego od daty zakończenia sprawy. Po upływie okresu przechowywania dokumentacja niearchiwalna podlega, po uzyskaniu zgody dyrektora właściwego archiwum państwowego, brakowaniu.
5. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do swoich danych oraz prawo ich sprostowania a także ograniczenia przetwarzania. Prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw Urzędu. W celu wykonania swoich praw należy skierować żądanie pod adres e-mail: inspektorochronydanych@kowalczyk.pro;
6. Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego jest jawne na podstawie art. 18 ust. 1 – Prawo zamówień publicznych. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych mogą być również organy władzy publicznej oraz podmioty wykonujące zadania publiczne lub działające na zlecenie organów władzy publicznej, w zakresie i w celach, które wynikają z przepisów powszechnie obowiązującego prawa oraz inne podmioty na podstawie stosownych umów podpisanych z Przedszkolem Samorządowym Gminy Zambrów – jako podmioty współpracujące.
7. Skorzystanie przez osobę, której dane osobowe dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia, o którym mowa w art. 16 rozporządzenia 2016/679, nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia ani zmianą postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego w zakresie niezgodnym z ustawą.
8. W postępowaniu o udzielenie zamówienia zgłoszenie żądania ograniczenia przetwarzania, o którym mowa w art. 18 ust. 1 rozporządzenia 2016/679, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia tego postępowania.
9. Ma Pani/Pan prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych, które Państwa dotyczą narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016r.
10. Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych jest wymogiem ustawowym wynikającym z ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: PSGZ.271.1.2023

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.5.) Wartość zamówienia: 160000 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 7

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiot zamówienia w zakresie części I dotyczy zakupu i dostawy mięsa i produktów mięsnych. Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany następnego dnia od daty złożenia zamówienia.
- mięso, wędliny powinny być niemrożone, świeże z ważną datą ważności do spożycia, dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach
- mięso surowe nie może być przewożone z wędlinami
- dostarczanie towaru własnym transportem spełniającym wymagania sanitarne i higieniczne
- w przypadku dostarczenia wadliwego towaru reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie, wykonawca zobowiąże się wymienić towar na wolny od wad
-zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany zamówienia przynajmniej na dzień przed jego realizacją (dotyczy to surowców do natychmiastowego spożycia)


Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy dla części I:
Lp. Nazwa Towaru j.m. Szacowana ilość dostawy od1.07.2023r. do 31.12.2023r.
1 Kiełbasa krakowska sucha kg 20
2 Szynka zapiekana na maśle kg 15
3 Kiełbasa szynkowa kg 15
4 Kiełbasa z cielęciną kg 10
5 Kiełbaski smakusie lub równoważne kg 50
6 Łopatka b/k kg 150
7 Parówki berlinki lub równoważne kg 20
8 Parówki z szynki kg 60
9 Polędwica sopocka kg 15
10 Schab biały kg 15
11 Schab wieprzowy b/k kg 150
12 Szynka biebrzówka kg 15
13 Szynka gotowana kg 15
14 Szynka krucha kg 15
15 Szynka sołtysówka kg 15
16 Szynka surowa wieprzowa kg 80
17 Szynka surowa kulka kg 150
18 Szynka z beczki kg 15
19 Kiełbasa żywiecka kg 15
20 Polędwica miodowa kg 15
21 Schab jak z prodiża kg 15
22 Polędwica wiejska kg 15
23 Szynka wędzona kg 15
24 Szynka na krajalnicę kg 15
25 Mielonka królewiecka kg 15

3. Artykuły spożywcze jeżeli jest to wymagane muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.
4. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do budynku Przedszkola Samorządowego Gminy Zambrów oraz wniesienie towaru do pomieszczenia magazynowego w budynku placówki. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.
5. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub równoważny", gdy przedmiotu zamówienia nie można opisać za pomocą dostatecznie dokładnych określeń. Zamawiający może w opisie przedmiotu zamówienia zastosować znaki towarowe wraz z zapisem „lub równoważny") Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, niepogorszonych.
6. Oprócz składu liczą się walory smakowe produktów, dlatego nie jest możliwa dostawa produktu równoważnego bez uzgodnienia i akceptacji Zamawiającego.
7. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
c) Posiadać odpowiedni system przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu,
d) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu,
8. Muszą odpowiadać normom jakościowym a w przypadku warzyw i owoców świeżych muszą być klasy I, którą określa Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) Nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady Europy (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw.
9. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132)
10. Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymagania, o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (D.U. 2016, poz. 1154).
11. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.
12. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. W takim przypadku Zamawiający może zastosować kary umowne o których mowa w §5 Umowy, z rozwiązaniem umowy włącznie.
13. Wykonawca jest obowiązany do uznania reklamacji wad ukrytych dostarczonych produktów i bezzwłocznej wymiany produktów wadliwych oraz uznania zwrotu produktów przeterminowanych lub nieświeżych. Wymiana na towar pełnowartościowy dokonana zostanie przez Wykonawcę w terminie nie dłuższym jak podany przez Zamawiającego w zgłoszeniu tego faktu, jednak nie później jak w ciągu 24 godzin.

4.2.5.) Wartość części: 12000 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta wykonawcy, który nie podlega wykluczeniu z postępowania oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów stanowiących sumę punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas realizacli zamówienia uzupełniającego złożonego w dniu dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiot zamówienia w zakresie części II dotyczy zakupu i dostawy nabiału. Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany następnego dnia od daty złożenia zamówienia.
Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy dla części II :
Lp. Nazwa Towaru j.m. Szacowana ilość dostawy od1.07.2023r. do 31.12.2023r.
1 Actimel pitny 100g lub równoważny szt 200
2 Ser żółty Gouda kg 10
3 Jogurt grecki 400ml szt 70
4 Jogurt Jogobella 150g lub równoważny szt 300
5 Jogurt milko 330ml lub równoważny szt 250
6 Jogurt pitny Piątnica Skyr 330ml lub równoważny szt 180
7 Jogurt pitny Activia z probiotykami 280g lub równoważny szt 200
8 Jogurt Bio naturalny 150g szt 300
9 Jogurt naturalny 350g szt 150
10 Jogurt Piątuś 125g lub równoważny szt 500
11 Jogurt polski naturalny szt 250
12 Gratka Danon pitny 170g lub równoważny szt 250
13 Pudding Serduszko Zott 125g lub równoważny szt 200
14 Serek Danio 130g lub równoważny szt 200
15 Serek Mascarpone 250g szt 20
16 Masło b/laktozy 200g szt 10
17 Mlemix Zambrowski, masło min. 68% tłuszczu 200g lub równoważny szt 600
18 Maślanka naturalna 1l szt 100
19 Mleko b/laktozy 1l szt 20
20 Mleko kozie 0,5l szt 60
21 Mleko owsiane 1l szt 15
22 Mleko Białe 3,2% 1l lub równoważny szt 2000
23 Mleko waniliowe Łaciate 200ml lub równoważny szt 1200
24 Ser żółty salami kg 20
25 Serek Almette 150g lub równoważny szt 30
26 Serek Bakuś 90g lub równoważny szt 500
27 Serek homogenizowany Rolmlecz lub równoważny szt 300
28 Serek Piątnica lub równoważny szt 300
29 Serek Łaciaty naturalny 200g lub równoważny szt 100
30 Serek Pyszny lub równoważny szt 500
31 Serek topiony Mlekpol 100g lub równoważny szt 30
32 Śmietana UHT 30% 0,5l szt 300
33 Śmietana kwaśna 18% 0,5l szt 40
34 Twaróg półtłusty zambrowski 250g lub równoważny szt 50
35 Twaróg wiaderko 1kg szt 80
36 Maślanka owocowa l 100
37 Serek Bakuś do kieszonki 80g lub równoważny szt 250
38 Jogurt Bio owocowy szt 500
39 Mozzarella kuleczki 125g szt 20
40 Ser twarogowy plastry 150g szt 100
41 Deser sojowy Alpro 125g lub równoważny szt 50
42 Napój Sante lub równoważny l 10
43 Serek Twój Smak naturalny lub równoważny szt 40
44 Kefir naturalny 500ml szt 100
45 Kefir owocowy 500ml szt 500
3. Artykuły spożywcze jeżeli jest to wymagane muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.
4. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do budynku Przedszkola Samorządowego Gminy Zambrów oraz wniesienie towaru do pomieszczenia magazynowego w budynku placówki. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.
5. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub równoważny", gdy przedmiotu zamówienia nie można opisać za pomocą dostatecznie dokładnych określeń. Zamawiający może w opisie przedmiotu zamówienia zastosować znaki towarowe wraz z zapisem „lub równoważny") Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, niepogorszonych.
6. Oprócz składu liczą się walory smakowe produktów, dlatego nie jest możliwa dostawa produktu równoważnego bez uzgodnienia i akceptacji Zamawiającego.
7. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
c) Posiadać odpowiedni system przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu,
d) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu,
8. Muszą odpowiadać normom jakościowym a w przypadku warzyw i owoców świeżych muszą być klasy I, którą określa Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) Nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady Europy (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw.
9. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132)
10. Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymagania, o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (D.U. 2016, poz. 1154).
11. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.
12. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. W takim przypadku Zamawiający może zastosować kary umowne o których mowa w §5 Umowy, z rozwiązaniem umowy włącznie.
13. Wykonawca jest obowiązany do uznania reklamacji wad ukrytych dostarczonych produktów i bezzwłocznej wymiany produktów wadliwych oraz uznania zwrotu produktów przeterminowanych lub nieświeżych. Wymiana na towar pełnowartościowy dokonana zostanie przez Wykonawcę w terminie nie dłuższym jak podany przez Zamawiającego w zgłoszeniu tego faktu, jednak nie później jak w ciągu 24 godzin.

4.2.5.) Wartość części: 36000 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta wykonawcy, który nie podlega wykluczeniu z postępowania oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów stanowiących sumę punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas realizacji zamówienia uzupełniającego złożonego w dniu dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiot zamówienia w zakresie części III dotyczy zakupu i dostawy drobiu. Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany następnego dnia od daty złożenia zamówienia.


Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy dla części III:
Lp. Nazwa Towaru j.m. Szacowana ilość dostawy od1.07.2023r. do 31.12.2023r.
1 Filet z indyka świeży kg 80
2 Filet z indyka maślany kg 15
3 Pierś gotowana z indyka kg 16
4 Filet z kurczaka świeży kg 200
5 Kiełbasa sucha z indyka kg 16
6 Kurczak gotowany kg 20
7 Pasztet z całego kurczaka kg 16
8 Osełka z indyka kg 16
9 Podudzie z kurcząt kg 70
10 Polędwica z piersi indyka kg 16
11 Porcje rosołowe kg 330
12 Skrzydło z indyka kg 60
13 Skrzydło z kurczaka kg 40
14 Indyk faszerowany kg 16
15 Szynka z piersią indyka kg 16
16 Udziec z indyka kg 70
17 Korpus z kurczaka kg 100
18 Kurczak kg 20
19 Szynka drobiowa kg 15
3. Artykuły spożywcze jeżeli jest to wymagane muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.
4. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do budynku Przedszkola Samorządowego Gminy Zambrów oraz wniesienie towaru do pomieszczenia magazynowego w budynku placówki. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.
5. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub równoważny", gdy przedmiotu zamówienia nie można opisać za pomocą dostatecznie dokładnych określeń. Zamawiający może w opisie przedmiotu zamówienia zastosować znaki towarowe wraz z zapisem „lub równoważny") Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, niepogorszonych.
6. Oprócz składu liczą się walory smakowe produktów, dlatego nie jest możliwa dostawa produktu równoważnego bez uzgodnienia i akceptacji Zamawiającego.
7. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
c) Posiadać odpowiedni system przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu,
d) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu,
8. Muszą odpowiadać normom jakościowym a w przypadku warzyw i owoców świeżych muszą być klasy I, którą określa Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) Nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady Europy (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw.
9. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132)
10. Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymagania, o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (D.U. 2016, poz. 1154).
11. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.
12. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. W takim przypadku Zamawiający może zastosować kary umowne o których mowa w §5 Umowy, z rozwiązaniem umowy włącznie.
13. Wykonawca jest obowiązany do uznania reklamacji wad ukrytych dostarczonych produktów i bezzwłocznej wymiany produktów wadliwych oraz uznania zwrotu produktów przeterminowanych lub nieświeżych. Wymiana na towar pełnowartościowy dokonana zostanie przez Wykonawcę w terminie nie dłuższym jak podany przez Zamawiającego w zgłoszeniu tego faktu, jednak nie później jak w ciągu 24 godzin.

4.2.5.) Wartość części: 12000 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta wykonawcy, który nie podlega wykluczeniu z postępowania oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów stanowiących sumę punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas realizacji zamówienia uzupelniającego złożonego w dniu dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiot zamówienia w zakresie części IV dotyczy zakupu i dostawy przypraw i suchych produktów spożywczych żywienia zbiorowego. Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany następnego dnia od daty złożenia zamówienia.
Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy dla części IV:
Lp. Nazwa Towaru j.m. Szacowana ilość dostawy od1.07.2023r. do 31.12.2023r.
1 Ananas puszka szt 40
2 Aromat do ciasta szt 10
3 Bakalie mix 100g szt 120
4 Baton Muuu lub równoważny szt 250
5 Bazylia 10g szt 30
6 Biszkopty 500g szt 100
7 Biszkopty 120g szt 250
8 Biszkopty 150g szt 250
9 Biszkopty mini szt 250
10 Brzoskwinia połówki 820g szt 50
11 Budyń 40g szt 200
12 Bułka tarta 500g szt 130
13 Buraczek wiórki szt 40
14 Burak gotowany szt 30
15 Chipsy owocowe szt 200
16 Chleb tostowy wieloziarnisty szt 80
17 Chleb tostowy szt 40
18 Chrupki kukurydziane 50g szt 50
19 Chrupki pałki tygryski lub równoważny szt 50
20 Ciastka Belvita 50g lub równoważny szt 500
21 Cieciorka 400g szt 50
22 Cukier 1kg szt 160
23 Cukier puder 500g szt 40
24 Cukier waniliowy 16g szt 80
25 Curry 20g szt 30
26 Czosnek granulowany 20g szt 150
27 Drożdże szt 15
28 Drożdże instant 8g szt 40
29 Dżem niskosłodzony 280g szt 150
30 Fasola puszka 400g szt 110
31 Galaretka owocowa szt 180
32 Groch połówki 500g szt 30
33 Groszek konserwowy szt 100
34 Groszek ptysiowy 125g szt 15
35 Herbata lipowa Bio Fix lub równoważny szt 20
36 Herbata Lipton 100 lub równoważny szt 10
37 Herbata miętowa szt 20
38 Herbata rumiankowa szt 20
39 Herbata Saga 20t smak lub równoważny szt 60
40 Herbatniki Bebe lub równoważny szt 1000
41 Herbatniki Petit lub równoważny 50g szt 1200
42 Imbir 15g szt 15
43 Kakao 150 Decomorreno lub równoważny szt 20
44 Kasza bulgur 400g szt 60
45 Kasza gryczana Melvit 900g lub równoważny szt 30
46 Kasza jaglana 400g szt 15
47 Kasza jęczmienna kg 40
48 Kasza kukurydziana 350g szt 15
49 Kasza manna 1kg Melvit lub równoważny szt 15
50 Kasza pęczak 900g szt 30
51 Kawa Inka 150g lub równoważny szt 15
52 Keczup Pudliszki 480g lub równoważny szt 60
53 Kisiel 40g szt 60
54 Koncentrat pomidorowy 0,9l szt 40
55 Kukurydza konserwowa 425g szt 60
56 Kurkuma 150g szt 15
57 Kasza kuskus kg 20
58 Len mielony szt 10
59 Liść laurowy 6g szt 40
60 Lubczyk szt 50
61 Majeranek 8g szt 40
62 Majonez 900g szt 60
63 Makaron bezglutenowy szt 10
64 Makaron pełnoziarnisty szt 60
65 Makaron kolanka Lubella lub równoważny szt 40
66 Makaron muszelki Lubella lub równoważny szt 25
67 Makaron nitki Lubella lub równoważny szt 40
68 Makaron ryżowy szt 25
69 Makaron spaghetti Lubella lub równoważny szt 60
70 Makaron świderki Lubella lub równoważny szt 60
71 Makaron zacierka 250g szt 30
72 Masło orzechowe 100% szt 20
73 Mąka kukurydziana 1kg szt 10
74 Mąka ryżowa 1kg szt 10
75 Mąka tortowa Ciechanowiecka 1kg lub równoważny szt 200
76 Mąka ziemniaczana 1kg szt 15
77 Migdały płatki 75g szt 15
78 Miód pszczeli naturalny 1250ml szt 50
79 Misie Lubisie lub równoważny szt 375
80 Mus owocowy Owolovo 200g lub równoważny szt 1000
81 Mus owocowy Tymbark 120g lub równoważny szt 500
82 Musztarda szt 10
83 Ocet jabłkowy 500ml szt 15
84 Ogórek kiszony kg 90
85 Ogórek małosolny kg 40
86 Olej Kujawski 1l lub równoważny szt 110
87 Oliwa z oliwek l 15
88 Oregano 10g szt 30
89 Orzeszki ziemne DJ 100g lub równoważny szt 300
90 Otręby owsiane szt 15
91 Paluszki Lajkonik 60g lub równoważny szt 750
92 Papryka słodka mielona 20g szt 40
93 Pieprz cytrynowy szt 20
94 Pieprz czarny mielony 15g szt 70
95 Pieprz ziołowy 30g szt 70
96 Płatki cini minis 250g lub równoważny szt 15
97 Płatki czekoladowe Nestle 500g lub równoważny szt 50
98 Płatki jaglane 400g szt 10
99 Płatki kukurydziane Corn Flakes 500g lub równoważny szt 100
100 Płatki orkiszowe 200g szt 20
101 Płatki owsiane 500g szt 20
102 Płatki ryżowe 500g szt 20
103 Pomidor puszka krojony szt 30
104 Powidła śliwkowe szt 20
105 Proszek do pieczenia 30g szt 30
106 Przecier pomidorowy Passata 720ml lub równoważny szt 70
107 Rodzynki 100g szt 300
108 Ryż 1kg szt 50
109 Sezam 150g szt 10
110 Sezamki Amki lub równoważny szt 700
111 Słonecznik łuskany 100g szt 400
112 Smoothie owocowe 250ml szt 1000
113 Soczek kartonik 200ml szt 1300
114 Soczewica czerwona 400g szt 25
115 Soda 70g szt 5
116 Sok Wincenta tłoczony 3l lub równoważny szt 150
117 Sok Kubuś GO 300ml lub równoważny szt 700
118 Sok Kubuś Immuno 200ml lub równoważny szt 350
119 Sól niskosodowa 350g szt 30
120 Sól stołowa jodowana 1kg szt 60
121 Suszone pomidory szt 20
122 Szczaw Rolnik 830g lub równoważny szt 20
123 Tuńczyk w sosie własnym 185g szt 60
124 Tymianek 10g szt 20
125 Wafel Knoppers lub równoważny szt 500
126 Wafle Andruty lub równoważny szt 300
127 Wafle ryżowe szt 15
128 Woda Cisowianka 0,7l lub równoważny szt 250
129 Woda Primavera 6l lub równoważny szt 100
130 Woda Żywiec 5l lub równoważny szt 50
131 Ziele angielskie 15g szt 30
132 Żurawina 100g szt 15
133 Żurek szt 15
134 Kapusta kiszona kg 100
135 Wafle ryżowe naturalne Sante 15g lub równoważny szt 500
136 Chrupki kukurydziane Kręcone Sante 25g lub równoważny szt 300
137 Wafle ryżowe z polewą Sante 24g lub równoważny szt 400
138 Baton Flips caramel 25g lub równoważny szt 300
139 Ciasteczka Sante Fit 50g szt 300
140 Mini wafle kukurydziane z polewą Sante 35g szt 200
141 Baton RAW Sante 35g szt 300
3. Artykuły spożywcze jeżeli jest to wymagane muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.
4. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do budynku Przedszkola Samorządowego Gminy Zambrów oraz wniesienie towaru do pomieszczenia magazynowego w budynku placówki. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.
5. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub równoważny", gdy przedmiotu zamówienia nie można opisać za pomocą dostatecznie dokładnych określeń. Zamawiający może w opisie przedmiotu zamówienia zastosować znaki towarowe wraz z zapisem „lub równoważny") Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, niepogorszonych.
6. Oprócz składu liczą się walory smakowe produktów, dlatego nie jest możliwa dostawa produktu równoważnego bez uzgodnienia i akceptacji Zamawiającego.
7. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
c) Posiadać odpowiedni system przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu,
d) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu,
8. Muszą odpowiadać normom jakościowym a w przypadku warzyw i owoców świeżych muszą być klasy I, którą określa Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) Nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady Europy (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw.
9. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132)
10. Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymagania, o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (D.U. 2016, poz. 1154).
11. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.
12. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. W takim przypadku Zamawiający może zastosować kary umowne o których mowa w §5 Umowy, z rozwiązaniem umowy włącznie.
13. Wykonawca jest obowiązany do uznania reklamacji wad ukrytych dostarczonych produktów i bezzwłocznej wymiany produktów wadliwych oraz uznania zwrotu produktów przeterminowanych lub nieświeżych. Wymiana na towar pełnowartościowy dokonana zostanie przez Wykonawcę w terminie nie dłuższym jak podany przez Zamawiającego w zgłoszeniu tego faktu, jednak nie później jak w ciągu 24 godzin.

4.2.5.) Wartość części: 39000 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta wykonawcy, który nie podlega wykluczeniu z postępowania oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów stanowiących sumę punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas realizacji zamówienia uzupełniającego złożonego w dniu dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiot zamówienia w zakresie części V dotyczy zakupu i dostawy świeżego pieczywa i wyrobów piekarniczych. Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany następnego dnia od daty złożenia zamówienia.



Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy dla części V:
Lp. Nazwa Towaru j.m. Szacowana ilość dostawy od1.07.2023r. do 31.12.2023r.
1 Bułeczka 30g szt 6500
2 Grahamka 60g szt 1500
3 Bułka kornelka 50g szt 600
4 Bułka wrocławska 50g szt 600
5 Bułka z kruszonką 70g szt 500
6 Chałka 200g szt 80
7 Chleb z niską zawartością glutenu 400g szt 20
8 Chleb borodyński szt 30
9 Chleb marchwiowo-dyniowy szt 30
10 Chleb razowy 400g szt 50
11 Chleb razowy z ziarnem szt 50
12 Chleb wiejski 700g szt 40
13 Chleb wójta szt 50
14 Chleb wiejski z ziarnami szt 40
15 Chleb z dynią szt 30
16 Chleb z żurawiną szt 40
17 Chleb zwykły krojony 500g szt 150
18 Pączki szt 800
19 Rogal maślany szt 300
20 Drożdżówka z rodzynkami 600g szt 100
21 Bułka zwykła kajzerka 50g szt 1000
22 Chleb żytni razowy 400g szt 30
23 Chleb smaczny szt 50
24 Bułka paryska szt 150
3. Artykuły spożywcze jeżeli jest to wymagane muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.
4. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do budynku Przedszkola Samorządowego Gminy Zambrów oraz wniesienie towaru do pomieszczenia magazynowego w budynku placówki. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.
5. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub równoważny", gdy przedmiotu zamówienia nie można opisać za pomocą dostatecznie dokładnych określeń. Zamawiający może w opisie przedmiotu zamówienia zastosować znaki towarowe wraz z zapisem „lub równoważny") Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, niepogorszonych.
6. Oprócz składu liczą się walory smakowe produktów, dlatego nie jest możliwa dostawa produktu równoważnego bez uzgodnienia i akceptacji Zamawiającego.
7. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
c) Posiadać odpowiedni system przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu,
d) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu,
8. Muszą odpowiadać normom jakościowym a w przypadku warzyw i owoców świeżych muszą być klasy I, którą określa Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) Nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady Europy (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw.
9. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132)
10. Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymagania, o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (D.U. 2016, poz. 1154).
11. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.
12. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. W takim przypadku Zamawiający może zastosować kary umowne o których mowa w §5 Umowy, z rozwiązaniem umowy włącznie.
13. Wykonawca jest obowiązany do uznania reklamacji wad ukrytych dostarczonych produktów i bezzwłocznej wymiany produktów wadliwych oraz uznania zwrotu produktów przeterminowanych lub nieświeżych. Wymiana na towar pełnowartościowy dokonana zostanie przez Wykonawcę w terminie nie dłuższym jak podany przez Zamawiającego w zgłoszeniu tego faktu, jednak nie później jak w ciągu 24 godzin.

4.2.5.) Wartość części: 11000 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta wykonawcy, który nie podlega wykluczeniu z postępowania oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów stanowiących sumę punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas realizacji zamówienia uzupełniającego złożonego w dniu dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiot zamówienia w zakresie części VI dotyczy zakupu i dostawy świeżych owoców i warzyw oraz jaj. Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany następnego dnia od daty złożenia zamówienia.
Cechy wspólne dla asortymentu - wygląd charakterystyczny, naturalny dla każdego rodzaju produktu, bez naleciałości pleśniowych, świeże, pierwsza klasa jakości, produkty kierowane na rynek bezpośrednio po zbiorze, jak i po odpowiednim czasie przechowywania w warunkach zapewniających minimalne zmiany w wyglądzie i podstawowych parametrach opisujących ich własności, odpowiednio zapakowane, transport do Zamawiającego musi zapewniać pełnowartościowość produktów.
Zamawiający odmówi przyjęcia warzyw i owoców porażonych mokrą bądź suchą zgnilizną, zapleśniałych, zgnitych, zaparzonych, zwiędniętych, zafermentowanych, porażonych chorobami, z obcym zapachem, uszkodzonych mechanicznie (w tym uszkodzenia powstałe w czasie transport od Wykonawcy do Zamawiającego zmarznięcia, zaparzenia, zwiędnięcia itp., będące wynikiem transportowania produktów w nieodpowiednich warunkach), uszkodzonych przez szkodniki, z obecnością szkodników lub ich pozostałości, łykowatych, miękkich, ze sparciałymi korzeniami

Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy dla części VI:
Lp. Nazwa Towaru j.m. Szacowana ilość dostawy od1.07.2023r. do 31.12.2023r.
1 Ananas szt 40
2 Arbuz kg 130
3 Awokado szt 40
4 Bakłażan kg 40
5 Banany kg 400
6 Bataty kg 40
7 Borówka kg 70
8 Botwinka szt 90
9 Brokuł szt 40
10 Brzoskwinia kg 100
11 Burak czerwony kg 100
12 Cebula kg 160
13 Cebula cukrowa kg 30
14 Cykoria szt 20
15 Cytryna kg 15
16 Czereśnie kg 30
17 Czosnek szt 20
18 Dynia kg 40
19 Granat szt 60
20 Gruszka kg 350
21 Jabłka kg 550
22 Jajka świeże duże (63g-73g) szt 3200
23 Kalafior szt 30
24 Kalarepa szt 130
25 Kapusta biała kg 30
26 Kapusta czerwona kg 20
27 Kapusta młoda szt 40
28 Kapusta pekińska kg 70
29 Kiwi kg 150
30 Koper pęczek 200
31 Limonka kg 20
32 Mandarynka kg 160
33 Marchew kg 300
34 Melon kg 40
35 Morela kg 30
36 Nektarynka kg 80
37 Ogórek długi kg 150
38 Ogórek gruntowy kg 50
39 Papryka kg 120
40 Pieczarki kg 30
41 Pietruszka kg 220
42 Natka pęczek 140
43 Pomarańcza kg 300
44 Pomidor kg 150
45 Pomidor koktajlowy kg 60
46 Por szt 160
47 Roszponka szt 20
48 Rukola szt 40
49 Rzepa biała kg 40
50 Rzodkiewka szt 250
51 Sałata szt 80
52 Sałata lodowa szt 80
53 Seler kg 200
54 Szczypior pęczek 250
55 Śliwka kg 100
56 Truskawki kg 100
57 Winogrono kg 200
58 Ziemniaki kg 1700
59 Ziemniak młody kg 500
60 Cukinia kg 30
3. Artykuły spożywcze jeżeli jest to wymagane muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.
4. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do budynku Przedszkola Samorządowego Gminy Zambrów oraz wniesienie towaru do pomieszczenia magazynowego w budynku placówki. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.
5. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub równoważny", gdy przedmiotu zamówienia nie można opisać za pomocą dostatecznie dokładnych określeń. Zamawiający może w opisie przedmiotu zamówienia zastosować znaki towarowe wraz z zapisem „lub równoważny") Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, niepogorszonych.
6. Oprócz składu liczą się walory smakowe produktów, dlatego nie jest możliwa dostawa produktu równoważnego bez uzgodnienia i akceptacji Zamawiającego.
7. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
c) Posiadać odpowiedni system przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu,
d) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu,
8. Muszą odpowiadać normom jakościowym a w przypadku warzyw i owoców świeżych muszą być klasy I, którą określa Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) Nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady Europy (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw.
9. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132)
10. Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymagania, o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (D.U. 2016, poz. 1154).
11. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.
12. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. W takim przypadku Zamawiający może zastosować kary umowne o których mowa w §5 Umowy, z rozwiązaniem umowy włącznie.
13. Wykonawca jest obowiązany do uznania reklamacji wad ukrytych dostarczonych produktów i bezzwłocznej wymiany produktów wadliwych oraz uznania zwrotu produktów przeterminowanych lub nieświeżych. Wymiana na towar pełnowartościowy dokonana zostanie przez Wykonawcę w terminie nie dłuższym jak podany przez Zamawiającego w zgłoszeniu tego faktu, jednak nie później jak w ciągu 24 godzin.

4.2.5.) Wartość części: 36000 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 03221200-8 - Warzywa owocowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta wykonawcy, który nie podlega wykluczeniu z postępowania oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów stanowiących sumę punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas realizacji zamówienia uzupełniającego złożonego w dniu dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiot zamówienia w zakresie części VII dotyczy zakupu i dostawy mrożonych ryb, warzyw i owoców. Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany następnego dnia od daty złożenia zamówienia.
- mrożonki mają być dostarczone do placówki nie rozmrożone
- dostarczanie towaru własnym transportem spełniającym wymagania sanitarne i higieniczne
- w przypadku dostarczenia wadliwego towaru reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie, wykonawca zobowiąże się wymienić towar na wolny od wad

Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy dla części VII:
Lp. Nazwa Towaru j.m. Szacowana ilość dostawy od1.07.2023r. do 31.12.2023r.
1 Brokuły mrożone 2,5kg kg 10
2 Czarna porzeczka 2,5kg kg 15
3 Fasola szparagowa zielona cięta 2,5kg kg 20
4 Frytki 2,5kg kg 40
5 Jagody 2,5kg kg 15
6 Mango 2,5kg kg 10
7 Marchewka kostka 2,5kg kg 20
8 Marchewka mini 2,5kg kg 25
9 Mieszanka kompotowa 2,5kg kg 100
10 Paluszki rybne z fileta np. Frosta lub równoważny kg 20
11 Filet miruna gruby bez skóry kg 200
12 Szpinak rozdrobniony 2,5kg kg 15
13 Truskawki 2,5kg kg 30
14 Wiśnie 2,5kg kg 15
15 Ryba miruna kostka kg 50
16 Mieszanka warzywna 7 składników 2,5kg kg 20
17 Kalafior różyczki 2,5kg kg 20
18 Groszek mrożony 2,5kg kg 15
19 Marchew z groszkiem 2,5kg kg 30
20 Brukselka 2,5kg kg 15
21 Filet dorsz bez skóry kg 40
22 Dynia 2,5kg kg 40

3. Artykuły spożywcze jeżeli jest to wymagane muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.
4. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do budynku Przedszkola Samorządowego Gminy Zambrów oraz wniesienie towaru do pomieszczenia magazynowego w budynku placówki. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.
5. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub równoważny", gdy przedmiotu zamówienia nie można opisać za pomocą dostatecznie dokładnych określeń. Zamawiający może w opisie przedmiotu zamówienia zastosować znaki towarowe wraz z zapisem „lub równoważny") Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, niepogorszonych.
6. Oprócz składu liczą się walory smakowe produktów, dlatego nie jest możliwa dostawa produktu równoważnego bez uzgodnienia i akceptacji Zamawiającego.
7. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
c) Posiadać odpowiedni system przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu,
d) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu,
8. Muszą odpowiadać normom jakościowym a w przypadku warzyw i owoców świeżych muszą być klasy I, którą określa Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) Nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady Europy (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw.
9. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132)
10. Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymagania, o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (D.U. 2016, poz. 1154).
11. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.
12. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. W takim przypadku Zamawiający może zastosować kary umowne o których mowa w §5 Umowy, z rozwiązaniem umowy włącznie.
13. Wykonawca jest obowiązany do uznania reklamacji wad ukrytych dostarczonych produktów i bezzwłocznej wymiany produktów wadliwych oraz uznania zwrotu produktów przeterminowanych lub nieświeżych. Wymiana na towar pełnowartościowy dokonana zostanie przez Wykonawcę w terminie nie dłuższym jak podany przez Zamawiającego w zgłoszeniu tego faktu, jednak nie później jak w ciągu 24 godzin.

4.2.5.) Wartość części: 14000 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-07-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta wykonawcy, który nie podlega wykluczeniu z postępowania oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów stanowiących sumę punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas realizacji zamówienia uzupełniającego złożonego w dniu dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1) Oświadczenie wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2021. 275), z innym wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej – załącznik nr 3 do SWZ;
2) Oświadczenie Wykonawcy składane na wezwanie dotyczące aktualności informacji zawartych w oświadczeniu o którym mowa w art.125 ust.1 pzp – załącznik nr 4 do SWZ

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1. Do oferty Wykonawca zobowiązany jest dołączyć:
1) formularz ofertowy – załącznik nr 1 do SWZ;
2) aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania – zgodnie z Załącznikiem nr 2 do SWZ;
3) pełnomocnictwo dla osoby/osób podpisującej/cych ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu wykonawcy składającego ofertę, gdy prawo do podpisania oferty wraz z załącznikami nie wynika z innych dokumentów do niej załączonych;
4) pełnomocnictwo ustanawiające Pełnomocnika - gdy ofertę składają wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego, ustanawiające pełnomocnika do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia albo reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Treść pełnomocnictwa powinna wskazywać rodzaj uprawnień, do których upoważniony jest Pełnomocnik, tj. np. podpisanie oferty, potwierdzenie za zgodność z oryginałem kopii dokumentów, składanie oświadczeń woli i wiedzy itp.;
5) zakres rzeczowy oraz wartość dostaw objętych przedmiotem zamówienia publicznego, które zostaną powierzone do realizacji podwykonawcom (wzór załącznik Nr 5) -jeżeli dotyczy;

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o których mowa w Rozdziale VIII ust. 1 pkt. 2 SWZ, składa każdy z wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które dostawy wykonają poszczególni wykonawcy.
4. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Wybrany Wykonawca jest zobowiązany do zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych we Wzorze Umowy, stanowiącym Załącznik nr 6 do SWZ.
2. Zakres świadczenia Wykonawcy wynikający z umowy jest tożsamy z jego zobowiązaniem zawartym w ofercie.
3. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie uregulowanym w art. 454-455 Pzp. oraz wskazanym we Wzorze Umowy, stanowiącym Załącznik nr 6 do SWZ.
4. Zmiana umowy wymaga dla swej ważności, pod rygorem nieważności, zachowania formy pisemnej.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-05-19 12:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://platforma zakupowa.pl/pn/zambrow

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-05-19 12:00

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

5. Wybrany Wykonawca, przed podpisaniem umowy zobowiązany jest do:
1. złożenia informacji o osobach umocowanych do zawarcia umowy i okazania ich pełnomocnictwa, jeżeli taka konieczność zaistnieje,
2. dostarczenia zaświadczenia, wystawionego przez bank zawierającego nr konta, na które należało będzie opłacać faktury za wykonane prace lub oświadczenia Wykonawcy w ww. zakresie,
3. w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenia zamówienia (tzn. wykonawcy określonemu w art. 59 ustawy Pzp) – przed podpisaniem umowy złożenia umowy regulującej współpracę wykonawców, zawierającą, co najmniej:
a. zobowiązanie do realizacji wspólnego przedsięwzięcia gospodarczego obejmującego swoim zakresem realizację przedmiotu zamówienia,
b. czas obowiązywania umowy, który nie może być krótszy, niż okres obejmujący realizację zamówienia oraz czas trwania gwarancji jakości i rękojmi za wady,
c. określenie zakresu działania poszczególnych stron umowy,
d. wskazanie pełnomocnika uprawnionego do reprezentowania wykonawców składających ofertę wspólną.
4. Zamawiający wymaga, aby wykonawca zawarł z nim umowę w sprawie zamówienia publicznego, zawierającą postanowienia określone w załączniku nr 6 do SWZ

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.