Ogłoszenie z dnia 2025-04-20
Powiązane ogłoszenia:
- 2025/BZP 00184343/01 - Ogłoszenie z dnia 2025-04-09
- 2025/BZP 00188521/01 - Modyfikacja z dnia 2025-04-12
- 2025/BZP 00197328/01 - Modyfikacja z dnia 2025-04-17
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
„Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu pn.: „Dobry zawodowiec - lepsza przyszłość”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkół Ponadpodstawowych nr 2 Centrum Kształcenia Zawodowego im. Tadeusza Kościuszki w Łowiczu
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000094461
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Blich 10
1.4.2.) Miejscowość: Łowicz
1.4.3.) Kod pocztowy: 99-400
1.4.4.) Województwo: łódzkie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL715 - Skierniewicki
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: stazprzepustka@zsp2lowicz.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsp2lowicz.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00198950
2.2.) Data ogłoszenia: 2025-04-20
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2025/BZP 00184343
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
6.5.1. Zamawiający w zakresie zdolności do występowania w obrocie gospodarczym nie precyzuje żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
6.5.2. Zamawiający nie stawia wymagań w zakresie uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów,
6.5.3. Zamawiający w zakresie sytuacji ekonomicznej lub finansowej: precyzuje wymagania: nie stawia wymagań.
6.5.4. Zamawiający w zakresie zdolności technicznej lub zawodowej precyzuje następujące wymagania dla:
6.5.4.1. Części zamówienia Nr 1 – Wykonawca dysponuje / będzie dysponował co najmniej 1 osobą, która w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy – w tym okresie należycie zrealizowała co najmniej 2 kursy grupowe - każdy kurs dla minimum 5 uczestników, tożsame z przedmiotem zamówienia, na który Wykonawca składa ofertę oraz posiada minimum 5-letnie doświadczenie w pracy szefa kuchni hotelu o standardzie 5*
6.5.4.2. Części zamówienia Nr 2 – Wykonawca dysponuje / będzie dysponował co najmniej 1 osobą, która w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy – w tym okresie należycie zrealizowała co najmniej 2 kursy grupowe - każdy kurs dla minimum 5 uczestników, tożsame z przedmiotem zamówienia, na który Wykonawca składa ofertę oraz posiada: doświadczenie szef kuchni - co najmniej 10 lat stażu pracy w restauracjach Sushi, posiada „czarny pas” Sushi Kuro-obi, co najmniej finalista Mistrzostw Świata Sushi, co najmniej finalista Polskiej edycji konkursu Global Sushi Challenge,
6.5.4.3. Części zamówienia Nr 3 – Wykonawca dysponuje / będzie dysponował co najmniej 1 osobą, która w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy – w tym okresie należycie zrealizowała co najmniej 2 kursy grupowe - każdy kurs dla minimum 5 uczestników, tożsame z przedmiotem zamówienia, na który Wykonawca składa ofertę oraz posiada minimum 10-letnie doświadczenie zawodowe na stanowisku szefa kuchni w restauracjach specjalizujących się w kuchni włoskiej lub międzynarodowej z elementami kuchni włoskiej, posiada doświadczenie w zarządzaniu zespołem tj. co najmniej 3 lata doświadczenia w kierowaniu zespołem kucharskim i organizowaniu pracy kuchni, w tym również podczas szkoleń, warsztatów kulinarnych lub eventów gastronomicznych, legitymuje się udokumentowaną współpracą z renomowanymi restauracjami lub szkołami gastronomicznymi - doświadczenie w pracy w kuchni włoskiej w restauracjach o uznanej renomie (w kraju lub za granicą), udokumentowane doświadczenie w prowadzeniu min. 2 warsztatów kulinarnych lub szkoleń z zakresu kuchni włoskiej,
6.5.4.4. Części zamówienia Nr 4 – Wykonawca dysponuje / będzie dysponował co najmniej 1 osobą, która w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy – w tym okresie należycie zrealizowała co najmniej 2 kursy grupowe - każdy kurs dla minimum 5 uczestników, tożsame z przedmiotem zamówienia, na który Wykonawca składa ofertę oraz posiada wykształcenie wyższe pedagogiczne i minimum 5-letnie doświadczenie w prowadzeniu szkoleń rad pedagogicznych,
6.5.4.5. Części zamówienia Nr 5 – Wykonawca dysponuje / będzie dysponował co najmniej 1 osobą, która w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy – w tym okresie należycie zrealizowała co najmniej 2 kursy grupowe - każdy kurs dla minimum 5 uczestników, tożsame z przedmiotem zamówienia, na który Wykonawca składa ofertę oraz posiada wykształcenie wyższe oraz minimum 10 – letnie doświadczenie w pracy dietetyka oraz minimum 5-letnie doświadczenie w prowadzeniu zajęć dla uczniów,
6.5.4.6. Części zamówienia Nr 6 – Wykonawca dysponuje / będzie dysponował co najmniej 1 osobą, która w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy – w tym okresie należycie zrealizowała co najmniej 2 kursy grupowe - każdy kurs dla minimum 5 uczestników, tożsame z przedmiotem zamówienia, na który Wykonawca składa ofertę oraz posiada wykształcenie wyższe oraz przygotowanie pedagogiczne oraz minimum 5 lat doświadczenia w pracy dietetyka oraz minimum 5 lat doświadczenia w prowadzeniu warsztatów kulinarnych,
6.5.4.7. Części zamówienia Nr 7 – Wykonawca dysponuje / będzie dysponował co najmniej 1 osobą, która w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy – w tym okresie należycie zrealizowała co najmniej 2 kursy grupowe - każdy kurs dla minimum 5 uczestników, tożsame z przedmiotem zamówienia, na który Wykonawca składa ofertę oraz posiada minimum 10-letnie doświadczenie zawodowe na stanowisku szefa kuchni w restauracjach specjalizujących się w polskiej kuchni regionalnej oraz doświadczenie w zarządzaniu zespołem: co najmniej 3 lata doświadczenia w kierowaniu zespołem kucharskim i organizowaniu pracy kuchni, w tym również podczas szkoleń, warsztatów kulinarnych lub eventów gastronomicznych oraz legitymuje się udokumentowaną współpracą z renomowanymi restauracjami lub szkołami gastronomicznymi - doświadczenie w pracy w kuchni regionalnej w restauracjach o uznanej renomie (w kraju lub za granicą) oraz udokumentowane doświadczenie w prowadzeniu min. 2 warsztatów kulinarnych lub szkoleń z zakresu kuchni regionalnej,
6.5.4.8. Części zamówienia Nr 8 – Wykonawca dysponuje / będzie dysponował co najmniej 1 osobą, która w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy – w tym okresie należycie zrealizowała co najmniej 2 kursy grupowe - każdy kurs dla minimum 5 uczestników, tożsame z przedmiotem zamówienia, na który Wykonawca składa ofertę oraz jest autorem publikacji książkowej w zakresie barmaństwa, autorem artykułów w prasie branżowej (gastronomicznej), posiada akredytacje Niezależnego Stowarzyszenia Barmanów, posiada akredytację World Flair Assosciation oraz posiada co najmniej 10 letnie doświadczenie zawodowe trenera w przedmiotowym zakresie.
Po zmianie:
6.5.1. Zamawiający w zakresie zdolności do występowania w obrocie gospodarczym nie precyzuje żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
6.5.2. Zamawiający nie stawia wymagań w zakresie uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów,
6.5.3. Zamawiający w zakresie sytuacji ekonomicznej lub finansowej: precyzuje wymagania: nie stawia wymagań.
6.5.4. Zamawiający w zakresie zdolności technicznej lub zawodowej precyzuje następujące wymagania dla:
6.5.4.1. Części zamówienia Nr 1 – Wykonawca dysponuje / będzie dysponował co najmniej 1 osobą, która w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy – w tym okresie należycie zrealizowała co najmniej 2 kursy grupowe - każdy kurs dla minimum 5 uczestników, tożsame z przedmiotem zamówienia, na który Wykonawca składa ofertę oraz posiada minimum 5-letnie doświadczenie w pracy szefa kuchni hotelu o standardzie 5*
6.5.4.2. Części zamówienia Nr 2 – Wykonawca dysponuje / będzie dysponował co najmniej 1 osobą, która w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy – w tym okresie należycie zrealizowała co najmniej 2 kursy grupowe - każdy kurs dla minimum 5 uczestników, tożsame z przedmiotem zamówienia, na który Wykonawca składa ofertę oraz posiada: doświadczenie szef kuchni - co najmniej 10 lat stażu pracy w restauracjach Sushi, posiada „czarny pas” Sushi Kuro-obi, co najmniej finalista Mistrzostw Świata Sushi, co najmniej finalista Polskiej edycji konkursu Global Sushi Challenge,
6.5.4.3. Części zamówienia Nr 3 – Wykonawca dysponuje / będzie dysponował co najmniej 1 osobą, która w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy – w tym okresie należycie zrealizowała co najmniej 2 kursy grupowe - każdy kurs dla minimum 5 uczestników, tożsame z przedmiotem zamówienia, na który Wykonawca składa ofertę oraz posiada minimum 10-letnie doświadczenie zawodowe na stanowisku szefa kuchni w restauracjach specjalizujących się w kuchni włoskiej lub międzynarodowej z elementami kuchni włoskiej, posiada doświadczenie w zarządzaniu zespołem tj. co najmniej 3 lata doświadczenia w kierowaniu zespołem kucharskim i organizowaniu pracy kuchni, w tym również podczas szkoleń, warsztatów kulinarnych lub eventów gastronomicznych, legitymuje się udokumentowaną współpracą z renomowanymi restauracjami lub szkołami gastronomicznymi - doświadczenie w pracy w kuchni włoskiej w restauracjach o uznanej renomie (w kraju lub za granicą), udokumentowane doświadczenie w prowadzeniu min. 2 warsztatów kulinarnych lub szkoleń z zakresu kuchni włoskiej,
6.5.4.4. Części zamówienia Nr 4 – Wykonawca dysponuje / będzie dysponował co najmniej 1 osobą, która w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy – w tym okresie należycie zrealizowała co najmniej 2 kursy grupowe - każdy kurs dla minimum 5 uczestników, tożsame z przedmiotem zamówienia, na który Wykonawca składa ofertę oraz posiada wykształcenie wyższe pedagogiczne lub psychologiczne i minimum 2-letnie doświadczenie w prowadzeniu szkoleń rad pedagogicznych,
6.5.4.5. Części zamówienia Nr 5 – Wykonawca dysponuje / będzie dysponował co najmniej 1 osobą, która w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy – w tym okresie należycie zrealizowała co najmniej 2 kursy grupowe - każdy kurs dla minimum 5 uczestników, tożsame z przedmiotem zamówienia, na który Wykonawca składa ofertę oraz posiada wykształcenie wyższe oraz minimum 10 – letnie doświadczenie w pracy dietetyka oraz minimum 5-letnie doświadczenie w prowadzeniu zajęć dla uczniów,
6.5.4.6. Części zamówienia Nr 6 – Wykonawca dysponuje / będzie dysponował co najmniej 1 osobą, która w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy – w tym okresie należycie zrealizowała co najmniej 2 kursy grupowe - każdy kurs dla minimum 5 uczestników, tożsame z przedmiotem zamówienia, na który Wykonawca składa ofertę oraz posiada wykształcenie wyższe oraz przygotowanie pedagogiczne oraz minimum 5 lat doświadczenia w pracy dietetyka oraz minimum 5 lat doświadczenia w prowadzeniu warsztatów kulinarnych,
6.5.4.7. Części zamówienia Nr 7 – Wykonawca dysponuje / będzie dysponował co najmniej 1 osobą, która w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy – w tym okresie należycie zrealizowała co najmniej 2 kursy grupowe - każdy kurs dla minimum 5 uczestników, tożsame z przedmiotem zamówienia, na który Wykonawca składa ofertę oraz posiada minimum 10-letnie doświadczenie zawodowe na stanowisku szefa kuchni w restauracjach specjalizujących się w polskiej kuchni regionalnej oraz doświadczenie w zarządzaniu zespołem: co najmniej 3 lata doświadczenia w kierowaniu zespołem kucharskim i organizowaniu pracy kuchni, w tym również podczas szkoleń, warsztatów kulinarnych lub eventów gastronomicznych oraz legitymuje się udokumentowaną współpracą z renomowanymi restauracjami lub szkołami gastronomicznymi - doświadczenie w pracy w kuchni regionalnej w restauracjach o uznanej renomie (w kraju lub za granicą) oraz udokumentowane doświadczenie w prowadzeniu min. 2 warsztatów kulinarnych lub szkoleń z zakresu kuchni regionalnej,
6.5.4.8. Części zamówienia Nr 8 – Wykonawca dysponuje / będzie dysponował co najmniej 1 osobą, która w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy – w tym okresie należycie zrealizowała co najmniej 2 kursy grupowe - każdy kurs dla minimum 5 uczestników, tożsame z przedmiotem zamówienia, na który Wykonawca składa ofertę oraz jest autorem publikacji książkowej w zakresie barmaństwa, autorem artykułów w prasie branżowej (gastronomicznej), posiada akredytacje Niezależnego Stowarzyszenia Barmanów, posiada akredytację World Flair Assosciation oraz posiada co najmniej 10 letnie doświadczenie zawodowe trenera w przedmiotowym zakresie.
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2025-04-22 08:00
Po zmianie:
2025-04-24 13:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2025-04-22 08:30
Po zmianie:
2025-04-24 13:30
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
2025-05-21
Po zmianie:
2025-05-23
INNE PRZETARGI Z ŁOWICZA
- Dostawa oleju opałowego dla jednostek organizacyjnych Powiatu Łowickiego, jednostek organizacyjnych Gmin:Bielawy, Łowicz, Nieborów, Miasto Łowicz oraz Gminy Domaniewice i jej jednostek organizacyjnych
- Przygotowanie i dostawa posiłków do Szkoły Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Zielkowicach
- "Przebudowa drogi gminnej w ulicy Nadbzurzańskiej w Łowiczu - I etap"
- "Dostawa środków ochrony oraz środków przymusu bezpośredniego do Zakładu Karnego w Łowiczu"
- Organizacja i przeprowadzenie kursu prawa jazdy kat. "B" dla uczniów z kierunku Technik Usług Fryzjerskich w ramach realizacji projektu pn.: "Hotelowy zawrót głowy"
- Organizacja i przeprowadzenie kursu prawa jazdy kat. "B" dla uczniów w ramach realizacji projektu pn.: "Zawodowcy z Reymonta - podniesienie jakości kształcenia zawodowego w ZSP nr 3 w Łowiczu"
więcej: przetargi w Łowiczu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Wybór Wykonawców do przeprowadzenia szkoleń dla osób realizujących zadania związane z przeciwdziałaniem przemocy domowej organizowane przez Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śl.
- Dostawa sprzętu na potrzeby Gminy Brodnica w ramach programu "Cyberbezpieczny Samorząd"
- Przeprowadzenie usługi szkoleniowej dla kadry dydaktycznej kształcącej na kierunku Energetyka Jądrowa, w ramach projektu pn. "PCz kształci kadrę dla rozwoju gospodarki" FERS.01.05-IP.08-0286/23
- Usługi społeczne dla uczestników projektu pn.: "Kompleksowe wsparcie mieszkańców Gminy Smołdzino poprzez usługi społeczne".
- Dostawa urządzenia UTM wraz z usługami szkolenia administratora IT w ramach projektu "Cyberbezpieczny Samorząd" w ramach zadania Wzmocnienie systemu cyberbezpieczeństwa w Gminie Szczebrzeszyn
- Organizacja i realizacja jednodniowych szkoleń stacjonarnych (17 części)
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.