Ogłoszenie z dnia 2025-04-10
Powiązane ogłoszenia:
- 2025/BZP 00132481/01 - Ogłoszenie z dnia 2025-03-05
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Sukcesywna dostawa owoców i warzyw dla Domu Pomocy Społecznej
w Zawierciu w II kwartale 2025 r. – 3 części
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzi podmiot, któremu powierzono przeprowadzenie postępowania1.2.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W ZAWIERCIU
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000686470
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: RZEMIESLNICZA
1.5.2.) Miejscowość: Zawiercie
1.5.3.) Kod pocztowy: 42-400
1.5.4.) Województwo: śląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22B - Sosnowiecki
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@dps.zawiercie.powiat.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://bip.dps.zawiercie.powiat.finn.pl/
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://platformazakupowa.pl/transakcja/10714841.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
pomoc społeczna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywna dostawa owoców i warzyw dla Domu Pomocy Społecznejw Zawierciu w II kwartale 2025 r. – 3 części
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-112c5e67-3088-4c4c-87a5-fd7741bf6494
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00185321
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-04-10
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00029703/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.7 Sukcesywna dostawa owoców i warzyw do Domu Pomocy Społecznej w Zawierciu w II kwartale 2025r.
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00132481
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: SRZP261-0013/25
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 37973,50 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 1 – ZiemniakiPrzedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ziemniaków (ziemniaki, ziemniaki nowe). Wyszczególniona w Załączniku nr 3A do SWZ (tj. Formularz asortymentowo-cenowy dla Części 1) ilość asortymentu jest wielkością szacunkową, jaką Zamawiający zamierza zakupić w całym okresie obowiązywania umowy.
Wymagania szczegółowe dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia (dla wszystkich Części):
1) dostawy realizowane będą do siedziby Zamawiającego (Dom Pomocy Społecznej w Zawierciu) sukcesywnie, w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego, wraz z rozładunkiem, zgodnie z wytycznymi Zamawiającego;
2) ilości poszczególnych towarów podane w Formularzach asortymentowo-cenowych są ilościami przewidywanymi, przyjętymi w celu porównania ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Ze względu na powyższe Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości poszczególnych towarów w zależności od bieżących potrzeb przy jednoczesnym zachowaniu cen jednostkowych i wysokości kwoty umownej, jak również prawo do możliwości ograniczenia zamówienia maksymalnie o 20 % jego zakresu, bez konieczności zmiany umowy;
3) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia produktów o wysokiej jakości i świeżości, właściwej gramaturze ilościowej zgodnej z zamówieniem, właściwej gramaturze jednostkowej (jednej sztuki) zgodnej z zamówieniem oraz z właściwym terminem do spożycia;
4) realizacja dostaw następować będzie sukcesywnie (w transzach), średnio 5 razy w tygodniu, na podstawie zleceń Zamawiającego przekazywanych Wykonawcy, w terminie do 2 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia;
5) Transport:
a) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania produktów środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, pod rygorem nieprzyjęcia dostawy przez Wykonawcę;
b) na każde pisemne żądanie Zamawiającego, Wykonawca umożliwi kontrolę środka transportu oraz pojemników do przewozu towarów pod względem ich czystości;
c) Wykonawca na każde pisemne żądanie w terminie wskazanym przez Zamawiającego przedstawi (jeżeli dotyczy):
– decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego dla środka transportu, która zezwala na przewóz owoców i warzyw,
– aktualne orzeczenie lekarskie z badania do celów sanitarno – epidemiologicznych osoby dostarczającej towar,
d) Wykonawca zobowiązuje się zabezpieczyć towar na czas transportu (używając opakowań, pojemników przystosowanych do przewozu danego produktu), celem zapewnienia właściwej jakości i ilości dostarczanych artykułów;
6) Wykonawca oświadcza, że realizacja zamówienia będzie zgodna z wdrożonymi i stosowanymi w zakładzie Wykonawcy zasadami systemu HACCP.
4.5.3.) Główny kod CPV: 03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
03212100-1 - Ziemniaki
4.5.5.) Wartość części: 10050,00 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 2 – WarzywaPrzedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa warzyw (marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, buraki czerwone, rzodkiewka, kapusta czerwona, kapusta biała, kapusta biała – nowa, kapusta pekińska, kalafior, ogórek kiszony, kapusta kiszona, pieczarki, pomidory, ogórek zielony szklarniowy, papryka kolorowa, fasola Jaś, cebula, por, czosnek główka, koper zielony, pietruszka natka, sałata zielona masłowa, botwina, rabarbar, szczaw świeży, szczypiorek, cukinia, szpinak świeży, sałata lodowa, rzepa, ogórek małosolny). Wyszczególniona w Załączniku nr 3B do SWZ (tj. Formularz asortymentowo-cenowy dla Części 2) ilość asortymentu jest wielkością szacunkową, jaką Zamawiający zamierza zakupić w całym okresie obowiązywania umowy.
Wymagania szczegółowe dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia (dla wszystkich Części):
1) dostawy realizowane będą do siedziby Zamawiającego (Dom Pomocy Społecznej w Zawierciu) sukcesywnie, w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego, wraz z rozładunkiem, zgodnie z wytycznymi Zamawiającego;
2) ilości poszczególnych towarów podane w Formularzach asortymentowo-cenowych są ilościami przewidywanymi, przyjętymi w celu porównania ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Ze względu na powyższe Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości poszczególnych towarów w zależności od bieżących potrzeb przy jednoczesnym zachowaniu cen jednostkowych i wysokości kwoty umownej, jak również prawo do możliwości ograniczenia zamówienia maksymalnie o 20 % jego zakresu, bez konieczności zmiany umowy;
3) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia produktów o wysokiej jakości i świeżości, właściwej gramaturze ilościowej zgodnej z zamówieniem, właściwej gramaturze jednostkowej (jednej sztuki) zgodnej z zamówieniem oraz z właściwym terminem do spożycia;
4) realizacja dostaw następować będzie sukcesywnie (w transzach), średnio 5 razy w tygodniu, na podstawie zleceń Zamawiającego przekazywanych Wykonawcy, w terminie do 2 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia;
5) Transport:
a) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania produktów środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, pod rygorem nieprzyjęcia dostawy przez Wykonawcę;
b) na każde pisemne żądanie Zamawiającego, Wykonawca umożliwi kontrolę środka transportu oraz pojemników do przewozu towarów pod względem ich czystości;
c) Wykonawca na każde pisemne żądanie w terminie wskazanym przez Zamawiającego przedstawi (jeżeli dotyczy):
– decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego dla środka transportu, która zezwala na przewóz owoców i warzyw,
– aktualne orzeczenie lekarskie z badania do celów sanitarno – epidemiologicznych osoby dostarczającej towar,
d) Wykonawca zobowiązuje się zabezpieczyć towar na czas transportu (używając opakowań, pojemników przystosowanych do przewozu danego produktu), celem zapewnienia właściwej jakości i ilości dostarczanych artykułów;
6) Wykonawca oświadcza, że realizacja zamówienia będzie zgodna z wdrożonymi i stosowanymi w zakładzie Wykonawcy zasadami systemu HACCP.
4.5.3.) Główny kod CPV: 03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
03221000-6 - Warzywa
4.5.5.) Wartość części: 21248,80 PLN
Część 3
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 3 – OwocePrzedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa owoców (jabłka, banany, cytryny, gruszki, truskawki, mandarynki, pomarańcze). Wyszczególniona w Załączniku nr 3C do SWZ (tj. Formularz asortymentowo-cenowy dla Części 3) ilość asortymentu jest wielkością szacunkową, jaką Zamawiający zamierza zakupić w całym okresie obowiązywania umowy.
Wymagania szczegółowe dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia (dla wszystkich Części):
1) dostawy realizowane będą do siedziby Zamawiającego (Dom Pomocy Społecznej w Zawierciu) sukcesywnie, w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego, wraz z rozładunkiem, zgodnie z wytycznymi Zamawiającego;
2) ilości poszczególnych towarów podane w Formularzach asortymentowo-cenowych są ilościami przewidywanymi, przyjętymi w celu porównania ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Ze względu na powyższe Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości poszczególnych towarów w zależności od bieżących potrzeb przy jednoczesnym zachowaniu cen jednostkowych i wysokości kwoty umownej, jak również prawo do możliwości ograniczenia zamówienia maksymalnie o 20 % jego zakresu, bez konieczności zmiany umowy;
3) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia produktów o wysokiej jakości i świeżości, właściwej gramaturze ilościowej zgodnej z zamówieniem, właściwej gramaturze jednostkowej (jednej sztuki) zgodnej z zamówieniem oraz z właściwym terminem do spożycia;
4) realizacja dostaw następować będzie sukcesywnie (w transzach), średnio 5 razy w tygodniu, na podstawie zleceń Zamawiającego przekazywanych Wykonawcy, w terminie do 2 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia;
5) Transport:
a) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania produktów środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, pod rygorem nieprzyjęcia dostawy przez Wykonawcę;
b) na każde pisemne żądanie Zamawiającego, Wykonawca umożliwi kontrolę środka transportu oraz pojemników do przewozu towarów pod względem ich czystości;
c) Wykonawca na każde pisemne żądanie w terminie wskazanym przez Zamawiającego przedstawi (jeżeli dotyczy):
– decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego dla środka transportu, która zezwala na przewóz owoców i warzyw,
– aktualne orzeczenie lekarskie z badania do celów sanitarno – epidemiologicznych osoby dostarczającej towar,
d) Wykonawca zobowiązuje się zabezpieczyć towar na czas transportu (używając opakowań, pojemników przystosowanych do przewozu danego produktu), celem zapewnienia właściwej jakości i ilości dostarczanych artykułów;
6) Wykonawca oświadcza, że realizacja zamówienia będzie zgodna z wdrożonymi i stosowanymi w zakładzie Wykonawcy zasadami systemu HACCP.
4.5.3.) Główny kod CPV: 03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
03222000-3 - Owoce i orzechy
4.5.5.) Wartość części: 6674,70 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 10290,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 14175,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 10290,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: EKO-FOOD Adrian Bugaj
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6372135627
7.3.3) Ulica: Podgórska 19
7.3.4) Miejscowość: Sucha
7.3.5) Kod pocztowy: 32-353
7.3.6.) Województwo: małopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-04-01
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 10290,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-04-01 do 2025-06-30Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 22509,38 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 35584,50 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 22509,38 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: GLOSTER SP. Z O.O.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6492302594
7.3.3) Ulica: Grunwaldzka 15
7.3.4) Miejscowość: Zawiercie
7.3.5) Kod pocztowy: 42-400
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-04-01
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 22509,38 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-04-01 do 2025-06-30Część 3
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 6199,20 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 9371,25 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 6199,20 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: GLOSTER SP. Z O.O.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6492302594
7.3.3) Ulica: Grunwaldzka 15
7.3.4) Miejscowość: Zawiercie
7.3.5) Kod pocztowy: 42-400
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-04-01
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 6199,20 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-04-01 do 2025-06-30INNE PRZETARGI Z ZAWIERCIA
- "Naprawa dachu nad łącznikiem w II Liceum Ogólnokształcącym im. Heleny Malczewskiej w Zawierciu"
- "Sukcesywna dostawa mleka i wyrobów mleczarskich w III kwartale 2025r. dla Domu Pomocy Społecznej w Zawierciu"
- "Mechaniczne koszenie pasa drogowego dróg wojewódzkich na obszarze objętym bieżącym utrzymaniem przez Starostwo Powiatowe w Zawierciu w roku 2025"- 3 Zadania.
- USŁUGA UBEZPIECZENIA GMINY ZAWIERCIE
- Dostawa wyrobów medycznych do diagnostyki in vitro i innych produktów farmaceutycznych
- "Świadczenie usług porządkowych w budynkach i na posesjach stanowiących własność Gminy Zawiercie, będących w administrowaniu ZGM w Zawierciu w 2025 r."
więcej: przetargi w Zawierciu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa świeżych warzyw i owoców oraz jaj do 5 placówek oświatowych w okresie od VII do XII 2025 r. na terenie miasta Nidzica
- Dostawa warzyw, ziemniaków oraz jabłek
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Kowarach 2025
- Dostawa warzyw i owoców dla SPZOZ Sanok.
- "Dostawa owoców i warzyw do Zakładu Karnego w Nowym Sączu na okres Lipiec - Październik 2025"
- Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych w latach 2025-2026.
więcej: Ziemniaki »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.