eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Białystok › Zakup i dostawa artykułów spożywczych



Ogłoszenie z dnia 2021-09-08


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Zakup i dostawa artykułów spożywczych

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKÓŁ ROLNICZYCH W BIAŁYMSTOKU

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000094946

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. ks. Stanisława Suchowolca 26

1.5.2.) Miejscowość: Białystok

1.5.3.) Kod pocztowy: 15-567

1.5.4.) Województwo: podlaskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL841 - Białostocki

1.5.7.) Numer telefonu: 85 741 10 75

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowieniapubliczne@zsrckp.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsrckp.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://miniportal.uzp.gov.pl/

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Zakup i dostawa artykułów spożywczych

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-9fa5a0a5-f925-11eb-b885-f28f91688073

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00174449

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-09-08

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00004497/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.2 Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkół Rolniczych w Białymstoku

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00142048/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: SR-I-26.1.2.2021

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 195336,98 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Nr 5- Warzywa przetworzone (kiszone)
Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 4 razy w miesiącu.
Dostarczenie towaru odbywać się będzie starannie, na koszt i ryzyko Wykonawcy, każdorazowo do siedziby Zamawiającego (Internatu) przy ul. Ks. St. Suchowolca 26B w Białymstoku, na podstawie zamówienia wysłanego e-mailem lub telefonicznie. Zamawiający zastrzega sobie prawo wyboru poszczególnych Towarów według bieżących potrzeb i celowości zakupu.
Szczegóły w SWZ i załączniku 2a.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15331000-7 - Warzywa przetworzone

4.5.5.) Wartość części: 6685,71 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Nr 6 - Ziemniaki
Towar musi być dostarczony w ciągu 1 dnia od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostaw 4 razy w miesiącu. Ziemniaki pakowane w workach po 15 kg.
Dostarczenie towaru odbywać się będzie starannie, na koszt i ryzyko Wykonawcy, każdorazowo do siedziby Zamawiającego ( Internatu) przy ul. Ks. St. Suchowolca 26 B w Białymstoku, na podstawie zamówienia wysłanego e-mailem lub telefonicznie. Zamawiający zastrzega sobie prawo wyboru poszczególnych Towarów według bieżących potrzeb i celowości ich zakupu.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

03212100-1 - Ziemniaki

4.5.5.) Wartość części: 13457,94 PLN

Część 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Nr 7- Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
Towar musi być dostarczony następnego dnia do godziny 8:00 od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy mięsa i przetworów mięsnych wynosi od 5 do 6 razy w tygodniu oraz w niektóre soboty (oprócz niedziel i świąt). W razie potrzeb dostawa towaru w godzinach popołudniowych – nie częściej niż 3 razy w miesiącu.
Towar musi być dostarczony w terminie 1 dzień od dat złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 6 razy w miesiącu.
Dostarczenie towaru odbywać się będzie starannie, na koszt i ryzyko Wykonawcy, każdorazowo do siedziby Zamawiającego ( Internatu) przy ul. Ks. St. Suchowolca 26 B w Białymstoku, na podstawie zamówienia wysłanego e-mailem lub telefonicznie. Zamawiający zastrzega sobie prawo wyboru poszczególnych Towarów według bieżących potrzeb i celowości ich zakupu.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.5.5.) Wartość części: 146247,62 PLN

Część 4

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Nr 8 - Drób
Towar musi być dostarczony następnego dnia do godziny 8:00 od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy drobiu i przetworów drobiowych wynosi od 2 razy w tygodniu oraz w niektóre soboty (oprócz niedziel i świąt). W razie potrzeb dostawa towaru w godzinach popołudniowych – nie częściej niż 2 razy w miesiącu.
Towar musi być dostarczony w terminie 1 dzień od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 6 razy w miesiącu.
Dostarczenie towaru odbywać się będzie starannie, na koszt i ryzyko Wykonawcy, każdorazowo do siedziby Zamawiającego ( Internatu) przy ul. Ks. St. Suchowolca 26 B w Białymstoku, na podstawie zamówienia wysłanego e-mailem lub telefonicznie. Zamawiający zastrzega sobie prawo wyboru poszczególnych Towarów według bieżących potrzeb i celowości ich zakupu. Szczegóły w SWZ i załączniku nr 2a.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15112000-6 - Drób

4.5.5.) Wartość części: 28945,71 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Nie złożono ofert na pakiet nr 5 - warzywa przetworzone

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 0

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 13674,60 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 13674,60 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 13674,60 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Gospodarstwo Rolne Piotr Silwonik

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 966 133 88 35

7.3.3) Ulica: Izbiszcze 3A

7.3.4) Miejscowość: Choroszcz

7.3.5) Kod pocztowy: 16-070

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie

SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-08-27

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 13674,60 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2021-09-01 do 2022-08-31

Część 3

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 152962,43 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 152962,43 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 152962,43 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Mięsnego "KBS" Sp.z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 546 138 49 98

7.3.3) Ulica: Potoczyzna 33A

7.3.4) Miejscowość: Mońki

7.3.5) Kod pocztowy: 19-100

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie

SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-08-27

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 152962,43 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2021-09-01 do 2022-08-31

Część 4

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Oferta przekracza kwotę, którą zamawiający przeznaczył na sfinansowanie zamówienia

SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE

Pakiet nr 6 Ziemniaki - termin rozpatrzenia reklamacji tego samego dnia, do 13.30
Pakiet nr 7 Mięso i produkty mięsne - termin rozpatrzenia reklamacji tego samego dnia, do 13.30

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.