eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Mogilno › usługa gotowania i dowożenia gorących posiłków oraz suchego prowiantu dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Mogilnie w okresie od 01.03.2023 r. do 31.12.2023 r.



Ogłoszenie z dnia 2023-02-27


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
usługa gotowania i dowożenia gorących posiłków oraz suchego prowiantu dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Mogilnie w okresie od 01.03.2023 r. do 31.12.2023 r.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: MIEJSKO-GMINNY OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W MOGILNIE

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 092947535

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Rynek 10

1.5.2.) Miejscowość: Mogilno

1.5.3.) Kod pocztowy: 88-300

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL617 - Inowrocławski

1.5.7.) Numer telefonu: 523159315

1.5.8.) Numer faksu: 523159316

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: info@mgops-mogilno.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.mgops.mogilno.pl/

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-15e1796b-a794-11ed-9236-36fed59ea7dd

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

usługa gotowania i dowożenia gorących posiłków oraz suchego prowiantu dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Mogilnie w okresie od 01.03.2023 r. do 31.12.2023 r.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-15e1796b-a794-11ed-9236-36fed59ea7dd

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00111495

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-02-27

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00010535/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.2 Usługa gotowania i dowożenia gorących posiłków oraz suchego prowiantu dla podopiecznych MGOPS w Mogilnie

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Nie

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: PS 341/16/II/2023

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 135289,00 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest usługa gotowania (przygotowywania) i dowożenia gorących posiłków oraz suchego prowiantu dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Mogilnie do lokalu mieszczącego się w Mogilnie, przy ul. Rynek 10 (Jadłodajnia MGOPS), w okresie od dnia 01.03.2023 r., jednak nie dłużej niż do dnia 31.12.2023 r.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
1) każdy posiłek musi być zapakowany porcyjnie w pojemniki dostawcy. Pojemniki muszą zapewnić utrzymanie odpowiedniej temperatury posiłku oraz muszą być przeznaczone do kontaktu z żywnością;
2) do każdego posiłku dostawca zobowiązany jest zapewnić kompletny zestaw jednorazowych sztućców;
3) posiłek należy dostarczać własnym transportem przez 5 dni w tygodniu (poniedziałek-piątek), do Jadłodajni MGOPS w Mogilnie, ul. Rynek 10,
w godzinach między 11³° a 12°°, zgodnie z podanym poniżej harmonogramem:
A. w okresie tygodniowym (od poniedziałku do piątku) skład posiłków ma przedstawiać się następująco:
a) 2 posiłki – ziemniaki lub kasza lub ryż + mięso (drobiowe lub wieprzowe lub wołowe) + surówka lub jarzyna; dopuszcza się możliwość zastąpienia 1 posiłku w tygodniu daniem półmięsnym, np. bigos lub leczo lub pilaw lub fasolka
po bretońsku, itp.;
b) 1 posiłek – ziemniaki + filet rybny (np. typu dorsz lub mintaj, itp.) + surówka lub jarzyna; dopuszcza się możliwość zastąpienia dania rybnego daniem mięsnym po uzgodnieniu
z zamawiającym;
c) 1 posiłek – danie mączne (np. pierogi lub makaron
z sosem lub naleśniki lub placki ziemniaczane lub łazanki, itp.);
d) 1 posiłek – zupa z wkładką (np. kiełbasa lub mięso drobiowe/wieprzowe) + pieczywo (chleb),
przy czym poszczególne składniki posiłków powinny zawierać co najmniej następujące ilości:
zupa – minimum 400 ml,
ziemniaki, kasza, ryż – minimum 300 g,
mięso – minimum 150 g (bez panierki),
ryba – minimum 150 g (bez panierki),
danie mączne – minimum 400 g,
surówka – minimum 100 g,
jarzyna – minimum 100 g,
danie półmięsne – minimum 400g,
mięso lub kiełbasa stanowiące wkładkę do zupy – minimum
100 g,
pieczywo (chleb) – minimum 150 g.
4) w piątek lub w dzień poprzedzający dzień świąteczny należy dodatkowo dostarczyć suchy prowiant na każdy wskazany przez Zamawiającego dzień
(tj. sobota i niedziela i/lub inne dni świąteczne). Skład prowiantu ma przedstawiać się następująco: pieczywo + wędlina drobiowa/wieprzowa lub pieczywo + kiełbasa twarda (np. żywiecka lub piwna, itp.) lub pieczywo + kiełbasa miękka (np. parówkowa lub mielonka lub mortadela, itp.) lub pieczywo + pasztet lub pieczywo + ser topiony lub pieczywo + paprykarz lub pieczywo + ser żółty lub pieczywo + pasta rybna/jajeczna lub pieczywo + sałatka jarzynowa/śledziowa lub pieczywo + filety z makreli w sosie pomidorowym/w oleju lub pieczywo + twarożek lub pieczywo + serek kanapkowy, przy czym poszczególne składniki suchego prowiantu powinny zawierać co najmniej następujące ilości:
pieczywo (chleb) – minimum 150 g,
wędlina (drobiowa lub wieprzowa) – minimum 100 g,
kiełbasa twarda – minimum 50 g,
kiełbasa miękka – minimum 100 g,
pasztet – minimum 130 g,
ser topiony – minimum 100 g,
paprykarz – minimum 135 g,
ser żółty – minimum 100 g,
pasta rybna/jajeczna – minimum 80g,
sałatka jarzynowa/śledziowa – minimum 150 g,
filety z makreli w sosie pomidorowym/oleju – minimum 170 g,
twarożek, np. grani – minimum 150 g,
serek kanapkowy – minimum 150 g.
Wędliny, ser żółty muszą być przygotowane do wydania w przygotowanych plastrach, natomiast chleb musi być pokrojony w kromki.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55322000-3 - Usługi gotowania posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 157161,60 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 157161,60 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 157161,60 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: PPUH Oliwer

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5621505029

7.3.3) Ulica: Polna 64a

7.3.4) Miejscowość: Barcin

7.3.5) Kod pocztowy: 88-190

7.3.6.) Województwo: kujawsko-pomorskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-02-27

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 157161,60 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2023-03-01 do 2023-12-31

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.