eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sulęcin › Dostawy owoców tropikalnych, owoców krajowych i owoców sezonowych w roku 2021 w podziale na trzy części



Ogłoszenie z dnia 2021-06-08


Powiązane ogłoszenia:
Ogłoszenie nr 2021/BZP 00075522 z dnia 2021-06-08

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Dostawy owoców tropikalnych, owoców krajowych i owoców sezonowych w roku 2021 w podziale na trzy części

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Nazwa zamawiającego: 45 Wojskowy Oddział Gospodarczy

1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 080521018

1.4.) Adres zamawiającego:

1.4.1.) Ulica: 69-211 Wędrzyn

1.4.2.) Miejscowość: Sulęcin

1.4.3.) Kod pocztowy: 69-211

1.4.4.) Województwo: lubuskie

1.4.5.) Kraj: Polska

1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL431 - Gorzowski

1.4.7.) Numer telefonu: 261676145

1.4.8.) Numer faksu: 261676222

1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: 45wog.zampubliczne@ron.mil.pl

1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.45wog.wp.mil.pl

1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający


Wojskowa Jednostka Budżetowa

1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00075522

2.2.) Data ogłoszenia: 2021-06-08

SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA

3.1.) Nazwa zmienianego ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu,

3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2021/BZP 00067558/01

3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu

Przed zmianą:
Zgodnie z art. 57 ustawy Pzp, o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:
- nie podlegają wykluczeniu
- spełniają warunki udziału w postępowaniu określone przez Zamawiającego w ogłoszeniu o zamówieniu i SWZ zgodnie z art. 112 ustawy Pzp; tj.:

1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym
Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli przedstawi :
• aktualną decyzję, zaświadczenie lub oświadczenie właściwego organu państwowego w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia, przedłużenia warunkowego zatwierdzenia zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2020r. poz. 2021)
lub
• zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz.U. z 2019r. poz. 1252).

2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej
• W przypadku wykonawców oferujących produkty wytwarzane w ramach produkcji pierwotnej oświadczenia o ich wytwarzaniu zgodnie z zasadami GMP ( Dobrej Praktyki Produkcyjnej), produkty są wytwarzane w ramach produkcji pierwotnej zgodnie z zasadami GHP – Dobrej Praktyki Higienicznej – dotyczy rolników ( załącznik nr 9 do SWZ)
• Dokument potwierdzający, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami spożywczymi jest wdrożony i stosowany system HCCP
• Oświadczenie w przypadku zastosowania innej stawki niż 5% - podstawy zastosowania takiego podatku. ( załącznik nr 10 do SWZ)
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej
Warunek w powyższym zakresie zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia:
• wykaże, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez wyprodukowane, dostarczone lub sprzedawane towary na gwarantowaną sumę ubezpieczenia nie niżej niż: część I -120 000,00zł; część II - 30 000,00 zł; część III – 15 000,00 zł
4) zdolności technicznej lub zawodowej
Wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wykonał w sposób należyty dostawy odpowiadające przedmiotem , których wartość zamówienia będzie nie mniejsza niż:
• część I nie niżej niż 120 000,00 zł
• część II nie niżej niż 30 000,00 zł
• część III nie niżej niż 15 000,00 zł
Jeżeli Wykonawca zamierza złożyć ofertę na więcej niż jedno zadanie, winien wykazać zdolność techniczną, zawodową jw. Na łączną sumę poszczególnych zadań tj. 250 000,00 zł. ( załącznik nr 11 do SWZ).
Nie dopuszcza się sumowania wartości dostaw zrealizowanych w ramach kilku umów w celu uzyskania progu wartościowego wyznaczonego przez Zamawiającego.

Po zmianie:
Zgodnie z art. 57 ustawy Pzp, o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:
- nie podlegają wykluczeniu
- spełniają warunki udziału w postępowaniu określone przez Zamawiającego w ogłoszeniu o zamówieniu i SWZ zgodnie z art. 112 ustawy Pzp; tj.:

1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym
Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli przedstawi :
• aktualną decyzję, zaświadczenie lub oświadczenie właściwego organu państwowego w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia, przedłużenia warunkowego zatwierdzenia zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2020r. poz. 2021)
lub
• zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz.U. z 2019r. poz. 1252).

2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej
• W przypadku wykonawców oferujących produkty wytwarzane w ramach produkcji pierwotnej oświadczenia o ich wytwarzaniu zgodnie z zasadami GMP ( Dobrej Praktyki Produkcyjnej), produkty są wytwarzane w ramach produkcji pierwotnej zgodnie z zasadami GHP – Dobrej Praktyki Higienicznej – dotyczy rolników ( załącznik nr 9 do SWZ)
• Dokument potwierdzający, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami spożywczymi jest wdrożony i stosowany system HCCP
• Oświadczenie w przypadku zastosowania innej stawki niż 5% - podstawy zastosowania takiego podatku. ( załącznik nr 10 do SWZ)
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej
Warunek w powyższym zakresie zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia:
• wykaże, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez wyprodukowane, dostarczone lub sprzedawane towary na gwarantowaną sumę ubezpieczenia nie niżej niż: część I -120 000,00zł; część II - 30 000,00 zł; część III – 15 000,00 zł
4) zdolności technicznej lub zawodowej
Wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wykonał w sposób należyty dostawy odpowiadające przedmiotem , których wartość zamówienia będzie nie mniejsza niż:
• część I nie niżej niż 120 000,00 zł
• część II nie niżej niż 30 000,00 zł
• część III nie niżej niż 15 000,00 zł
Jeżeli Wykonawca zamierza złożyć ofertę na więcej niż jedno zadanie, winien wykazać zdolność techniczną, zawodową jw. Na łączną sumę poszczególnych zadań tj. 165 000,00 zł. ( załącznik nr 11 do SWZ).
Nie dopuszcza się sumowania wartości dostaw zrealizowanych w ramach kilku umów w celu uzyskania progu wartościowego wyznaczonego przez Zamawiającego.

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA VIII - PROCEDURA

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.1. Termin składania ofert

Przed zmianą:
2021-06-10 09:00

Po zmianie:
2021-06-11 08:00

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.3. Termin otwarcia ofert

Przed zmianą:
2021-06-10 10:00

Po zmianie:
2021-06-11 09:00

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.4. Termin związania ofertą

Przed zmianą:
2021-07-09

Po zmianie:
2021-07-12

2021-06-08 Biuletyn Zamówień PublicznychOgłoszenie o zmianie ogłoszenia - -

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.