eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Strzelce Opolskie › Sukcesywna dostawa mięsa, wędlin i drobiu dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8 na rok 2022



Ogłoszenie z dnia 2022-02-14


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Sukcesywna dostawa mięsa, wędlin i drobiu dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8 na rok 2022

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W STRZELCACH OPOLSKICH Z FILIĄ W SZYMISZOWIE I Z FILIĄ W LEŚNICY

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000310491

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Strażacka 8

1.5.2.) Miejscowość: Strzelce Opolskie

1.5.3.) Kod pocztowy: 47-100

1.5.4.) Województwo: opolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL524 - Opolski

1.5.7.) Numer telefonu: +4877463480

1.5.8.) Numer faksu: +4877463480

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@dps.strzelceop.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dps.strzelceop.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://miniportal.uzp.gov.pl

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność


pomoc społeczna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa mięsa, wędlin i drobiu dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8 na rok 2022

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-824fb66a-6943-11ec-ae77-fe331fedffdc

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00056603

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-02-14

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00016245/04/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.3 Sukcesywna dostawa mięsa, wędlin i drobiu dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8 na rok 2022y

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00337786/02

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: DPS.3311.ZP.399.2021

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część I– mięso i wędliny w ilościach: Baleron gotowany – 520kg, boczek wędzony – 550kg, flaki wołowe krojone - 200kg, frankfurterki – 50kg, mięso wieprzowe gulaszowe pokrojone w kostkę – 800kg, karczek bez kości -1200kg, kaszanka luzem -400kg, kiełbasa śląska – 1300kg, kiełbasa biała – 20kg, kiełbasa kminkowa -330kg, kości wieprzowe (karczkowe lub schabowe) 800kg, kości wołowe – 200kg, kiełbasa krakowska wieprzowa parzona –630kg, łopatka bez kości – 400kg, metka (cebulowa, paprykowa) – 200kg, kiełbasa mielonka - 200kg, mięso mielone (wołowo-wieprzowe) - 250kg, mortadela wieprzowa – 130kg, parówka cieńka - 700kg, parówka gruba - 700kg, pasztetowa folia – 200kg, pieczeń rzymska, cebulowa, paprykowa – 180kg, kiełbasa gruba piwna wieprzowa – 160kg, polędwica drobiowa - 350kg, polędwica z indyka - 450kg, polędwica sopocka – 200kg, salceson biały w folii 360kg, schab bez kości - 300kg, słonina świeża zmielona - 230kg, szynka gotowana - 530kg, szynka wieprzowa mięso b/kości - 300kg, kiełbasa szynkowa wieprzowa – 740kg, kiełbasa zwyczajna - 200kg, żeberka wieprzowe 750kg, szaszłyki drobiowo-wieprzowe surowe 200g - 56kg.
2.Realizacja zamówienia dla części I – mięso i wędliny -będzie następować zgodnie z zasadami:
2.1. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć asortyment dwa razy w tygodniu własnym transportem z wniesieniem do pomieszczeń magazynowych i na swój koszt do budynku DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2. Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. (Dz. U. 21/2003 poz. 179) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności w ilościach podanych w załączniku nr 2,
2.2.asortyment zamawianej dostawy będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie lub drogą elektroniczną co najmniej na dwa dni przed dostawą,
2.3.dostawy na niedzielę lub święto powinny następować w dniu poprzedzającym niedzielę lub święto,
2.4. przedstawiciel zamawiającego jest obecny przy odbiorze przedmiotu zamówienia lub inna osoba go zastępująca ( liczenie, ważenie towaru i sprawdzenie uszkodzeń i terminów gwarancji itp.),
2.5.dostarczone mięso powinno być świeże, nie mrożone i nie odmrożone, nie pakowane próżniowo, z terminem przydatności od 3 do 5 dni od dnia dostawy,
2.6.dostarczane sukcesywnie wędliny powinny być nie mrożone, pakowane próżniowo w opakowaniach jednostkowych lub zbiorczych do 2kg i mieć aktualną w dniu dostawy co najmniej 5 dniową gwarancję do spożycia (data przydatności do spożycia),
2.7. wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć asortyment w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji, odpowiednio znakowany, produkowany i dostarczany asortyment powinien być zgodnie zachowaniem wymogów sanitarno-epidemiologicznych i sytemu HACCP,
2.8.wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu,
2.9.wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy,
2.10.Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie zrealizowania umowy w całości,
2.11. Zamawiający zastrzega sobie prawo możliwości niewykorzystania ilości objętej
umową oraz możliwości zmiany wybranych pozycji w ramach niewykorzystanego
asortymentu objętego umową i wartością umowy, powiadamianie o zmianie asortymentu następować będzie telefonicznie (za pisemnym potwierdzeniem ), DPS złoży Wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem i zwiększeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.
2.12. fakturowanie odbywać się będzie w częściach po każdorazowej dostawie.
2.13. Zamawiający dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych rodzajów mięsa i wędlin przy uwzględnieniu bieżących potrzeb zamawiającego:
a)w przypadku zwiększenia ilości i rodzaju asortymentu do 20% zamówienia, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy wykonawca w terminie do pięciu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie.
b)w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu wagowo lub rodzajowo - zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

15110000-2 - Mięso

15113000-3 - Wieprzowina

15131120-2 - Produkty wędliniarskie

15131130-5 - Wędliny

15131134-3 - Kaszanka i inne wędliny krwiste

15131400-9 - Produkty wieprzowe

15131410-2 - Szynka

15131500-0 - Produkty drobiowe

15131620-7 - Wołowina mielona

4.5.5.) Wartość części: 171420,48 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część II – drób w ilościach: filet z kurczaka świeży bez skóry pojedyńczy – 340kg, kurczak cały świeży - 2000kg, porcje rosołowe świeże - 100kg, udko z drobiu świeże (noga z kurczaka bez kości grzbietowej) - 800kg, udziec z indyka bez kości i bez skóry - 240kg, wątróbka drobiowa świeża– 300kg, noga z kaczki bez kości grzbietowej – 300kg.
3. Realizacja zamówienia dla części II –drób będzie następować zgodnie z zasadami:
3.1. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć asortyment dwa razy w tygodniu własnym transportem z wniesieniem do pomieszczeń magazynowych i na swój koszt do budynku DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2. Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. (Dz. U. 21/2003 poz. 179) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności w ilościach podanych w załączniku nr 3,
3.2.asortyment zamawianej dostawy będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie lub drogą elektroniczną co najmniej na dwa dni przed dostawą,
3.3.dostawy na niedzielę lub święto powinny następować w dniu poprzedzającym
niedzielę lub święto,
3.4. przedstawiciel zamawiającego jest obecny przy odbiorze przedmiotu zamówienia
lub inna osoba go zastępująca ( liczenie, ważenie towaru i sprawdzenie uszkodzeń
i terminów gwarancji itp.),
3.5. wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć
asortyment w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji, odpowiednio
oznakowany, produkowany i dostarczany asortyment powinien być zgodnie zachowaniem wymogów sanitarno-epidemiologicznych i sytemu HACCP,
3.6.dostarczony towar powinien być świeży, nie mrożony i nie pakowany próżniowo,
z terminem przydatności do 5 dni od dnia dostawy,
3.7.wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu obejmującą min. braki uszkodzeń,
3.8.wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie
obowiązywania umowy,
3.9.Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie zrealizowania umowy w całości,
3.10.Zamawiający zastrzega sobie prawo możliwości niewykorzystania ilości objętej
umową oraz możliwości zmiany wybranych pozycji w ramach niewykorzystanego
asortymentu objętego umową i wartością umowy, powiadamianie o zmianie asortymentu następować będzie telefonicznie ( za pisemnym potwierdzeniem ), DPS złoży Wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem i zwiększeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.
3.11.fakturowanie odbywać się będzie w częściach po każdorazowej dostawie.
3.12. Zamawiający dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych rodzajów artykułów drobiowych przy uwzględnieniu bieżących potrzeb zamawiającego:
a)w przypadku zwiększenia ilości asortymentu do 20% zamówienia, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy wykonawca w terminie do pięciu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie.
b)w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15112000-6 - Drób

15112100-7 - Świeży drób

15112300-9 - Wątróbki drobiowe

4.5.5.) Wartość części: 35931,00 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 156807,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 167469,75 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 156807,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Zakład Masarski Kandzia s.c. Maciej Kandzia, Jacek Kandzia

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5751853438

7.3.3) Ulica: Irki 2

7.3.4) Miejscowość: Koszęcin

7.3.5) Kod pocztowy: 42-286

7.3.6.) Województwo: śląskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-01-24

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 156807,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2022-12-31

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 42703,50 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 42703,50 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 42703,50 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Grupa Drobiarska DAKPOL Marek Bejm Sp. komandytowa

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5742065256

7.3.3) Ulica: Długa 185

7.3.4) Miejscowość: Węglowice

7.3.5) Kod pocztowy: 42-133

7.3.6.) Województwo: śląskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-01-24

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 42703,50 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2022-12-31

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.