Ogłoszenie z dnia 2025-01-22
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00661672/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-12-18
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
„Sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 9 im. K. Makuszyńskiego w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 30 czerwca 2025 roku” – z podziałem na 6 części.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Przedszkole nr 9 im. K. Makuszyńskiego
1.3.) Oddział zamawiającego: Przedszkole
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 121316382
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Sabały 10
1.5.2.) Miejscowość: Zakopane
1.5.3.) Kod pocztowy: 34-500
1.5.4.) Województwo: małopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL219 - Nowotarski
1.5.7.) Numer telefonu: 182013225
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: p9zak@wp.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.p9zak.szkolnastrona.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-20929ddb-efef-4266-aba5-84c0336161f41.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„Sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 9 im. K. Makuszyńskiego w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 30 czerwca 2025 roku” – z podziałem na 6 części.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-20929ddb-efef-4266-aba5-84c0336161f4
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00056503
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-01-22
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00661672
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: P9.02/2024
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 193452,11 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki Przedszkola nr 9 w Zakopanem mieszczącego się przy ul. Sabały 10w Zakopanem. Zakres zamówienia obejmuje 6 części:
CZĘŚĆ 1 - DOSTAWA PIECZYWA:
Lp. Nazwa jm ilość
1 Babka jogurtowa szt. 70
2 Babka piaskowa szt. 30
3 Bagietka szt. 50
4 Bułka grahamka mała szt. 250
5 Bułka zwykła mała szt. 1 250
6 Chałka szt. 70
7 Chleb graham 0,6 kg szt. 60
8 Chleb lucerneński lub słonecznikowy szt. 100
9 Chleb pasterski krojony szt. 100
10 Chleb pszenno-żytni 0,6 kg szt. 400
11 Chleb górski szt. 200
12 Chleb wieloziarnisty 0,60 kg szt. 125
13 Chleb żytni 0,50 kg szt. 125
14 Drożdżówka z jabłkiem/serem/marmoladą mała szt. 500
15 Drożdżówka z jagodą mała szt. 200
16 Drożdżówka z kruszonką szt. 200
17 Pączek mały z lukrem szt. 125
18 Rogal maślany szt. 400
19 Strucla ser szt. 50
20 Weka 0,60 kg szt. 60
Zamawiający podał nazwy producentów lub nazw produktów wyłącznie w celu określenia wymaganego asortymentu i parametrów jakościowych, jakim powinny odpowiadać zamawiane produkty. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne. W przypadku zaoferowania asortymentu równoważnego, Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że oferowany przez niego produkt spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. Na potwierdzenie spełniania wymagań, Wykonawca przedłoży do oferty specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego asortymentu z asortymentem opisanym przez Zamawiającego (np.: skład, wagę , gramaturę itp.)
1.1. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
1.2. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz w ofercie Wykonawcy, stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.
1.3. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
1.4. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
1.5. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
1.6. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 10
1.7. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.
1.8. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.
1.9. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
1.10. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 10
1.11. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.
1.12. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.
1.13. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
1.14. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.
1.15. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)
1.16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.
1.17. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)
1.18. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami
1.19. Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
15812000-3 - Wyroby ciastkarskie i ciasta
4.5.5.) Wartość części: 22585,50 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ 2 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW OGÓLNOSPOŻYWCZYCH:Lp. Nazwa jm ilość
1 Ananas - puszka o pojemności 580 ml szt. 20
2 Bazylia 10 g typu Prymat szt. 15
3 Biszkopty - w opakowaniu o gramaturze 140 g szt. 100
4 Brzoskwinia w puszce o gramaturze 820 g szt. 25
5 Budyń waniliowy typu Winiary w opakowaniu o gramaturze 1,2 kg szt. 140
6 Bułka tarta – w opakowaniu o gramaturze 450 g szt. 75
7 Chrupki kukurydziane w opakowaniu o gramaturze 60g szt. 100
8 Chrzan – w opakowaniu o gramaturze 180g szt. 10
9 Ciastka wieloziarniste „typu Belvita” – w opakowaniu o gramaturze 300 g szt. 50
10 Ciecierzyca „typu Targroch” – w opakowaniu o gramaturze 500 g szt. 10
11 Cukier kryształ - w opakowaniu o gramaturze 1 kg szt. 200
12 Cukier puder - w opakowaniu o gramaturze 0,5 kg szt. 30
13 Cukier waniliowy - w opakowaniu o gramaturze 32 g szt. 80
14 Curry typu Prymat - w opakowaniu o gramaturze 20 g szt. 5
15 Cynamon typu Prymat - w opakowaniu o gramaturze 0,15 g szt. 15
16 Czekolada typu Kinder 100 g (8 batoników) szt. 125
17 Czekolada mleczna - w opakowaniu o gramaturze 1kg szt. 10
18 Daktyle suszone typu Targroch - w opakowaniu o gramaturze 1 kg kg 10
19 Dżem słoik „typu Łowicz 100” % owoców - w opakowaniu o gramaturze 280 g – różne smaki szt. 60
20 Estragon typu Prymat - w opakowaniu o gramaturze 10 g szt. 5
21 Galaretka owocowa typu Winiary - w opakowaniu o gramaturze 1,3 kg szt. 12
22 Gałka muszkatołowa mielona typu Prymat w opakowaniu o gramaturze 10 g szt. 15
23 Granola w opakowaniu o gramaturze 350 g szt 30
24 Groszek konserwowy szt. 50
25 Groszek ptysiowy - w opakowaniu o gramaturze 80 g szt. 60
26 Grzanki - w opakowaniu o gramaturze 150g szt 75
27 Herbata granulowana typu Saga 0,90 szt. 40
28 Herbata miętowa (torebki 25 x 2g) szt. 40
29 Herbata owocowa (torebki 25 x 2g) szt. 30
30 Herbata rumiankowa (torebki 20 x 2g) szt. 40
31 Herbata typu Saga 90 szt. (torebki) szt. 5
32 Herbata z melisy (torebki 25x2g) typu Biofix szt. 40
33 Herbata zielona (torebki 20x2 g) szt. 25
34 Herbatniki typu BeBe opakowanie - w opakowaniu 48 szt. szt. 25
35 Imbir mielony typu Prymat - w opakowaniu o gramaturze 15 g szt. 5
36 Jaja kurze I klasa (Zamawiający nie dopuszcza innej klasy jaj) szt. 2 500
37 Jajko „typu Kinder Niespodzianka” szt. 125
38 Kakao ciemne typu „Deco Moreno” - w opakowaniu o gramaturze 150 g szt. 30
39 Kasza gryczana - w opakowaniu o gramaturze 1 kg kg 20
40 Kasza jaglana - w opakowaniu o gramaturze 1 kg kg 25
41 Kasza jęczmienna wiejska - w opakowaniu o gramaturze 1 kg kg 35
42 Kasza kukurydziana w opakowaniu o gramaturze 400 g kg 15
43 Kasza kuskus perłowy w opakowaniu o gramaturze 400 g kg 30
44 Kasza manna - w opakowaniu o gramaturze 1 kg kg 25
45 Kasza pęczak - w opakowaniu o gramaturze 1 kg kg 15
46 Kawa Inka - w opakowaniu o gramaturze 150 g szt. 25
47 Ketchup typu Pudliszki łagodny - w opakowaniu o gramaturze 480 g szt. 35
48 Kisiel typu Winiary - w opakowaniu o gramaturze 77 g szt. 200
49 Kminek mielony typu Prymat - w opakowaniu o gramaturze 20 g szt. 15
50 Koktajl owocowy puszka - o gramaturze 3 kg szt. 15
51 Kolendra typu Prymat - w opakowaniu o gramaturze 15 g szt. 5
52 Koncentrat buraczany typu Krakus – w opakowaniu o pojemności 300 ml szt. 15
53 Koncentrat pomidorowy 30 % - w opakowaniu o gramaturze 850 g szt. 20
54 Kukurydza w puszce szt. 30
55 Kurkuma typu Prymat - w opakowaniu o gramaturze 20 g szt. 10
56 Kwasek cytrynowy typu Prymat - w opakowaniu o gramaturze 20 g szt. 15
57 Liść laurowy typu Prymat - w opakowaniu o gramaturze 8 g szt. 20
58 Lubczyk typu Prymat - w opakowaniu o gramaturze 10 g szt. 100
59 Majeranek typu Prymat - w opakowaniu o gramaturze 10 g szt. 15
60 Makaron kokardki typu Lubella - w opakowaniu o gramaturze 400 g szt. 40
61 Makaron krajanka typu Lubella - w opakowaniu o gramaturze 400 g szt. 40
62 Makaron literki typu Czaniecki - w opakowaniu o gramaturze 250 g szt. 50
63 Makaron łazanka typu Lubella - w opakowaniu o gramaturze 400 g szt. 50
64 Makaron muszelki typu Lubella - w opakowaniu o gramaturze 400 g szt. 30
65 Makaron nitka typu Czaniecki - w opakowaniu o gramaturze 250 g szt. 50
66 Makaron pióra typu Lubella - w opakowaniu o gramaturze 400 g szt. 30
67 Makaron spaghetti typu Lubella - w opakowaniu o gramaturze 400 g szt. 50
68 Makaron świderki typu Lubella - w opakowaniu o gramaturze 400 g szt. 50
69 Makaron w kształcie ryżu typu Czaniecki - w opakowaniu o gramaturze szt. 50
70 Makaron zacierka - w opakowaniu o gramaturze 250 g szt. 50
71 Makrela lub śledź w pomidorach - w opakowaniu o gramaturze 170 g szt. 200
72 Mąka poznańska typ 500 w opakowaniu o gramaturze 1 kg kg 150
73 Mąka ziemniaczana - w opakowaniu o gramaturze 1 kg kg 200
74 Miód wielokwiatowy - w opakowaniu o gramaturze 1 kg szt. 30
75 Mleko w proszku - w opakowaniu o gramaturze 1 kg szt. 10
76 Morela suszona jasna typu Targroch - w opakowaniu o gramaturze 1kg szt. 12
77 Musztarda łagodna - w opakowaniu o gramaturze 175 g szt. 8
78 Olej – w opakowaniu o pojemności 1l szt. 125
79 Oliwa z oliwek – w opakowaniu o pojemności 1l szt. 7
80 Oregano typu Prymat - w opakowaniu o gramaturze 10 g szt. 20
81 Papryka czerwona słodka mielona - w opakowaniu o gramaturze 20 g szt. 30
82 Pieprz czarny mielony typu Prymat - w opakowaniu o gramaturze 20 g szt. 30
83 Pieprz ziołowy typu Prymat - w opakowaniu o gramaturze 20 g szt. 100
84 Przyprawa do ziemniaków typu Prymat w opakowaniu o gramaturze 25 g szt. 50
85 Pierniczki w czekoladzie w opakowaniu o gramaturze 150 g szt. 40
86 Płatki kukurydziane typu Lubella - w opakowaniu o gramaturze 1 kg szt. 10
87 Płatki owsiane górskie w opakowaniu o gramaturze 500 g kg 20
88 Płatki jaglane - w opakowaniu o gramaturze 500 g szt. 10
89 Pomidor w puszce o gramaturze 2550 g szt. 30
90 Powidło śliwkowe typu Łowicz - w opakowaniu o gramaturze 200 g szt. 30
91 Proszek do pieczenia - w opakowaniu o gramaturze 30 g szt. 30
92 Przecier ogórkowy - w opakowaniu o gramaturze 350 g szt. 60
93 Rodzynki - w opakowaniu o gramaturze 1 kg szt. 15
94 Ryż długoziarnisty - w opakowaniu o gramaturze 1 kg kg 50
95 Ryż parboiled w opakowaniu o gramaturze 5 kg kg 25
96 Sardynki w oleju - w opakowaniu o gramaturze 125 g szt. 20
97 Sok czarna porzeczka – o pojemności 1l szt. 100
98 Sok jabłkowy – o pojemności 1 l szt. 120
99 Sok typu Kubuś – o pojemności 0,9 l szt. 100
100 Sok multiwitamina – o pojemności 1 l szt. 100
101 Sok pomarańczowy – o pojemności 0,2 l szt. 600
102 Sok pomarańczowy – o pojemności 1 l szt. 100
103 Sól morska niskosodowa w opakowaniu o gramaturze 1 kg szt. 35
104 Szczaw konserwowy - w opakowaniu o gramaturze 300 g szt. 25
105 Szprotki w oleju - w opakowaniu o gramaturze 160 g szt. 20
106 Śliwka suszona typu Targroch - w opakowaniu o gramaturze 1 kg szt. 6
107 Tymianek typu Prymat - w opakowaniu o gramaturze 10 g szt. 5
108 Vegeta typu NATUR - w opakowaniu o gramaturze 1 kg szt. 8
109 Wafle kwadratowe szt. 60
110 Wiórki kokosowe typu Targroch - w opakowaniu o gramaturze 1 kg szt. 5
111 Woda mineralna niegazowana – o pojemności 1,5 l szt. 800
112 Woda mineralna niskonasycona CO2 – o pojemności 1,5 l szt. 200
113 Woda mineralna niegazowana – o pojemności 0,5 l szt. 100
114 Ziele angielskie typu Prymat - w opakowaniu o gramaturze 15 g szt. 10
115 Zioła prowansalskie typu typu Prymat - w opakowaniu o gramaturze 10 g szt. 10
116 Żelki w opakowaniu o gramaturze 100 g szt. 125
117 Żurawina suszona typu Targroch - w opakowaniu o gramaturze 1 kg szt. 25
1. Ze względu na konieczność zapewnienia świeżości produktów oraz ograniczoną pojemność magazynu (chłodni) Zamawiającego, dostawy artykułów ogólnospożywczych muszą być realizowane codziennie. Zamawiający nie dopuszcza magazynowania zapasów poprzez dostawy realizowane np. raz lub dwa razy w tygodniu.
Zamawiający podał nazwy producentów lub nazw produktów wyłącznie w celu określenia wymaganego asortymentu i parametrów jakościowych, jakim powinny odpowiadać zamawiane produkty. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne. W przypadku zaoferowania asortymentu równoważnego, Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że oferowany przez niego produkt spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. Na potwierdzenie spełniania wymagań, Wykonawca przedłoży do oferty specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego asortymentu z asortymentem opisanym przez Zamawiającego (np.: skład, wagę , gramaturę itp.)
1.1. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
1.2. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz w ofercie Wykonawcy, stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.
1.3. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
1.4 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje sie w SWZ oraz we wzorze umowy.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
03142500-3 - Jaja
15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone
15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
4.5.5.) Wartość części: 44023,34 PLN
Część 3
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ 3 - DOSTAWA MIĘSA I PODROBÓW, WYROBÓW WĘDLINIARSKICH, DROBIU, WYROBÓW DROBIARSKICH:Lp. Nazwa jm Ilość
1 Kiełbasa szynkowa z indyka kg 5
2 Kiełbasa podwawelska kg 30
3 Szynka drobiowa królewska kg 5
4 Pasztet pieczony z indyka kg 10
5 Polędwica drobiowa podsuszana kg 7
6 Polędwica tradycyjna kg 7
7 Szynka konserwowa typu Krakus kg 25
8 Szynka gotowana tradycyjna kg 15
9 Kiełbasa krakowska sucha kg 10
10 Szynka wiejska kg 10
11 Parówki dla najmłodszych 80 % mięsa szt. 400
12 Schab b/k kg 72
13 Szynka kulka surowa kg 200
14 Wątroba drobiowa kg 2
15 Łopatka b/k kg 60
16 Karkówka b/k kg 70
17 Antrykot wołowy/rostbef kg 15
18 Polędwiczki schabowe kg 70
19 Pieczeń wołowa – ligawa kg 20
20 Wołowina - gulasz kg 15
21 Cielęcina – pieczeń kg 10
22 Cielęcina – gulasz kg 10
23 Filet z kurczaka b/k kg 90
24 Kurczak świeży kg 20
25 Udka z kurczaka kg 100
26 Filet z indyka kg 50
27 Podudzia z kurczaka kg 80
28 Kiełbasa krakowska parzona kg 10
29 Pasztecik drobiowy 180 g (słoiczki) szt. 45
30 Szynka sądecka tradycyjna kg 10
31 Filet po góralsku kg 5
32 Kabanos drobiowy kg 15
33 Kiełbasa żywiecka kg 15
34 Polędwiczka pieczona o smaku maślanym kg 10
Zamawiający podał nazwy producentów lub nazw produktów wyłącznie w celu określenia wymaganego asortymentu i parametrów jakościowych, jakim powinny odpowiadać zamawiane produkty. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne. W przypadku zaoferowania asortymentu równoważnego, Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że oferowany przez niego produkt spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. Na potwierdzenie spełniania wymagań, Wykonawca przedłoży do oferty specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego asortymentu z asortymentem opisanym przez Zamawiającego (np.: skład, wagę , gramaturę itp.)
1.1. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
1.2. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz w ofercie Wykonawcy, stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.
1.3. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
1.4. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
1.5. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
1.6. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 10
1.7. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.
1.8. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.
1.9. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
1.10. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 10
1.11. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.
1.12. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.
1.13. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
1.14. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.
1.15. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)
1.16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.
1.17. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)
1.18. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami
1.19. Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej
4.5.3.) Główny kod CPV: 15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie
15110000-2 - Mięso
15131130-5 - Wędliny
4.5.5.) Wartość części: 36885,45 PLN
Część 4
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ 4 – DOSTAWA PRODUKTÓW MLECZARSKICH:Lp. Nazwa jm Ilość
1 Ser żółty „Gouda” kg 20
2 Masło 82 % tłuszczu - w opakowaniu o gramaturze 200 g szt. 500
3 Twaróg półtłusty kg 100
4 Ser żółty „Salami” kg 25
5 Ser żółty „Edamski” kg 20
6 Śmietana 18 % tłuszczu - w opakowaniu o gramaturze 400 g szt. 125
7 Jogurt naturalny - w opakowaniu o gramaturze 150 g szt. 600
8 Jogurt naturalny - w opakowaniu o gramaturze 370 g szt. 100
9 Serek homogenizowany - w opakowaniu o gramaturze 150 g szt. 750
10 Serek kanapkowy śmietankowy szt. 20
11 Jogurt owocowy - w opakowaniu o gramaturze 150 g szt. 600
12 Jogurt pitny - w opakowaniu o gramaturze 250 g szt. 600
13 Jogurt typu Skyr szt. 600
14 Mleko 3,2 % tłuszczu , w opakowaniu o pojemności 1 l l 1 300
15 Kefir - w opakowaniu o gramaturze 350 g szt. 220
16 Masło klarowane - w opakowaniu o gramaturze 1 kg szt. 5
17 Śmietana 18 % tłuszczu słodka w opakowaniu o pojemności 0,5 l szt. 90
18 Kaszka manna z owocami szt. 600
19 Batonik twarogowy szt. 120
20 Deser mleczny śmietankowo-czekoladowy szt. 600
21 Paluszki serowe - w opakowaniu o gramaturze 84 g szt. 120
22 Ser „Gryficki” kg 5
Zamawiający podał nazwy producentów lub nazw produktów wyłącznie w celu określenia wymaganego asortymentu i parametrów jakościowych, jakim powinny odpowiadać zamawiane produkty. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne. W przypadku zaoferowania asortymentu równoważnego, Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że oferowany przez niego produkt spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. Na potwierdzenie spełniania wymagań, Wykonawca przedłoży do oferty specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego asortymentu z asortymentem opisanym przez Zamawiającego (np.: skład, wagę , gramaturę itp.)
1.1. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
1.2. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz w ofercie Wykonawcy, stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.
1.3. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
1.4. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
1.5. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
1.6. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 10
1.7. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.
1.8. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.
1.9. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
1.10. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 10
1.11. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.
1.12. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.
1.13. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
1.14. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.
1.15. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)
1.16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.
1.17. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)
1.18. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami
1.19. Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej
4.5.3.) Główny kod CPV: 15510000-6 - Mleko i śmietana
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15510000-6 - Mleko i śmietana
15544000-3 - Ser twardy
15530000-2 - Masło
15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne
4.5.5.) Wartość części: 35994,00 PLN
Część 5
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ 5 - DOSTAWA OWOCÓW I WARZYW:Lp. Nazwa jm ilość
1 Arbuz kg 50
2 Awokado szt. 50
3 Banany kg 200
4 Bataty kg 10
5 Borówka amerykańska kg 15
6 Brokuł świeży szt. 20
7 Brzoskwinia kg 15
8 Buraki ćwikłowe kg 200
9 Cebula kg 75
10 Cebula czerwona kg 5
11 Cukinia kg 20
12 Cytryny kg 20
13 Czereśnia kg 15
14 Czosnek szt. 100
15 Dynia kg 30
16 Fasola Jaś kg 15
17 Groch łuszczony połówki kg 12
18 Gruszki kg 125
19 Jabłka deserowe kg 300
20 Kalafior świeży szt. 15
21 Kalarepa szt. 200
22 Kapusta biała kg 75
23 Kapusta czerwona kg 40
24 Kapusta kwaszona kg 70
25 Kapusta pekińska szt. 25
26 Kapusta włoska szt. 70
27 Kiwi szt. 400
28 Koperek sezonowy letni szt. 50
29 Koperek sezonowy zimowy szt. 30
30 Maliny kg 15
31 Mandarynka kg 40
32 Marchew kg 200
33 Nektarynki kg 15
34 Ogórek kiszony kg 45
35 Ogórek świeży sezonowy letni kg 50
36 Ogórek świeży sezonowy zimowy kg 40
37 Papryka czerwona kg 40
38 Pieczarki kg 25
39 Pietruszka kg 75
40 Pietruszka natka szt. 50
41 Pomarańcza kg 60
42 Pomidor sezonowy letni kg 50
43 Pomidor sezonowy zimowy kg 20
44 Por szt. 150
45 Rabarbar kg 10
46 Rzodkiewka szt. 50
47 Sałata zielona sezonowa letnia szt. 50
48 Sałata zielona sezonowa zimowa szt. 50
49 Seler kg 100
50 Soczewica czerwona kg 25
51 Szczypior sezonowy letni szt. 40
52 Szczypior sezonowy zimowy szt. 40
53 Śliwki deserowe kg 25
54 Śliwki węgierki kg 25
55 Truskawki kg 100
56 Winogrono bezpestkowe kg 30
57 Ziemniaki kg 2 250
1. Ze względu na konieczność zapewnienia świeżości produktów oraz ograniczoną pojemność magazynu chłodni zamawiającego, dostawy warzyw i owoców muszą być realizowane codziennie. Zamawiający nie dopuszcza magazynowania zapasów poprzez dostawy realizowane np. raz lub dwa razy w tygodniu.
Zamawiający podał nazwy producentów lub nazw produktów wyłącznie w celu określenia wymaganego asortymentu i parametrów jakościowych, jakim powinny odpowiadać zamawiane produkty. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne. W przypadku zaoferowania asortymentu równoważnego, Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że oferowany przez niego produkt spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. Na potwierdzenie spełniania wymagań, Wykonawca przedłoży do oferty specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego asortymentu z asortymentem opisanym przez Zamawiającego (np.: skład, wagę , gramaturę itp.)
1.1. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
1.2. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz w ofercie Wykonawcy, stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.
1.3. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
1.4. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
1.5. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
1.6. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 10
1.7. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.
1.8. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.
1.9. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
1.10. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 10
1.11. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.
1.12. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.
1.13. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
1.14. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.
1.15. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)
1.16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.
1.17. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)
1.18. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami
1.19. Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.5.5.) Wartość części: 35977,32 PLN
Część 6
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ 6 - DOSTAWA MROŻONEKLp. Nazwa jm Ilość
1 Agrest kg 30
2 Aronia kg 30
3 Brokuł kg 50
4 Brukselka kg 10
5 Fasolka szparagowa żółta/zielona kg 30
6 Filet miruna bez skóry kg 90
7 Filet z dorsza bez glazury kg 90
8 Groszek mrożony kg 20
9 Jagody czarne kg 20
10 Kalafior kg 40
11 Maliny kg 40
12 Marchewka kostka z groszkiem kg 15
13 Marchewka mini kg 40
14 Mieszanka kompotowa kg 65
15 Mieszanka warzywna 7 składnikowa kg 35
16 Porzeczka czarna kg 30
17 Porzeczka czerwona kg 30
18 Szpinak rozdrobniony kg 10
19 Śliwki kg 40
20 Truskawki kg 70
21 Wiśnia kg 60
Zamawiający podał nazwy producentów lub nazw produktów wyłącznie w celu określenia wymaganego asortymentu i parametrów jakościowych, jakim powinny odpowiadać zamawiane produkty. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne. W przypadku zaoferowania asortymentu równoważnego, Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że oferowany przez niego produkt spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. Na potwierdzenie spełniania wymagań, Wykonawca przedłoży do oferty specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego asortymentu z asortymentem opisanym przez Zamawiającego (np.: skład, wagę , gramaturę itp.)
1.1. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
1.2. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz w ofercie Wykonawcy, stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.
1.3. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
1.4. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
1.5. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
1.6. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 10
1.7. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.
1.8. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.
1.9. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
1.10. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 10
1.11. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.
1.12. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.
1.13. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
1.14. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.
1.15. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)
1.16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.
1.17. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)
1.18. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami
1.19. Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
15221000-3 - Ryby mrożone
4.5.5.) Wartość części: 17986,50 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 12280,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 12605,25 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 12280,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Piekarnia CUKIERNIA Anna Piwowarczyk
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7361178734
7.3.3) Ulica: Chramcówki 16 A,
7.3.4) Miejscowość: Zakopane
7.3.5) Kod pocztowy: 34-500
7.3.6.) Województwo: małopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
Piekarnia, Cukiernia Anna Piwowarczyk
jakie przetargi wygrała firma
Piekarnia, Cukiernia Anna Piwowarczyk
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-14
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 12280,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
do 2025-06-30Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 41947,49 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 41947,49 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 41947,49 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Firma Handlowa Krzysztof Chełmecki
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7370000881
7.3.3) Ulica: ul. Żmijąca 7, Oddział Kościelisko, ul. Nędzy Kubińca 105D
7.3.4) Miejscowość: Ujanowice
7.3.5) Kod pocztowy: 34-603
7.3.6.) Województwo: małopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
Chełmecki Krzysztof Firma Handlowa
jakie przetargi wygrała firma
Chełmecki Krzysztof Firma Handlowa
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-07
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 41947,49 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
do 2025-06-30Część 3
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Przedszkole nr 9 im. K. Makuszyńskiego w Zakopanem (dalej: „Zamawiający”) działając
na podstawie art. 260 us.t 1 i 2 Ustawy z dnia 11 września 2019 r. - Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2024 r. poz. 1320 z późn. zm., dalej zwana: „Ustawą PZP”) zawiadamia
o unieważnieniu postępowania na „Sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 9 im. K. Makuszyńskiego w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 30 czerwca 2025 roku” – z podziałem na 6 części, w następującym zakresie:
Części 3 tj. dostawa mięsa i podrobów, wyrobów wędliniarskich, drobiu, wyrobów drobiarskich
– postępowanie zostaje unieważnione na podstawie art. 255 pkt. 1) Ustawy PZP:
Zgodnie z dyspozycją ww. przepisu postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego unieważnia
się, jeżeli „nie złożono żadnego wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo żadnej ofert”.
UZASADNIENIE
[faktyczne i prawne]
W niniejszym postępowaniu do upływu terminu składania ofert wyznaczonego przez Zamawiającego, tj. do dnia 30 grudnia 2024 roku do godziny 10:00 dla części 3 nie została złożona żadna oferta. Wobec powyższego Zamawiający zobowiązany jest unieważnić niniejsze postępowanie na podstawie art. 255 pkt. 1) Ustawy PZP.
Część 4
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 22983,30 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 22983,30 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 22983,30 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 4)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA MLEKOVITA, SM MLEKOVITA, PZP w Zakopanem
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7220002329
7.3.3) Ulica: ul. Ludowa 122
7.3.4) Miejscowość: Wysokie Mazowieckie
7.3.5) Kod pocztowy: 18-200
7.3.6.) Województwo: podlaskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 4)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-08
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 22983,30 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
do 2025-06-30Część 5
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 5)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 25863,47 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 25863,47 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 25863,47 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 5)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Firma Handlowa Krzysztof Chełmecki
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7370000881
7.3.3) Ulica: ul. Żmijąca 7, , Oddział Kościelisko, ul. Nędzy Kubińca 105D
7.3.4) Miejscowość: Ujanowice
7.3.5) Kod pocztowy: 34-603
7.3.6.) Województwo: małopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA MLEKOVITA
jakie przetargi wygrała firma
SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA MLEKOVITA
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 5)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-07
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 25863,47 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
do 2025-06-30Część 6
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 6)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 6)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 11603,60 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 11603,60 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 11603,60 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 6)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: SAMAR Spółka z o.o.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7340008547
7.3.3) Ulica: ul. Tarnowska 113
7.3.4) Miejscowość: Nowy Sącz
7.3.5) Kod pocztowy: 33-300
7.3.6.) Województwo: małopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
Chełmecki Krzysztof Firma Handlowa
jakie przetargi wygrała firma
Chełmecki Krzysztof Firma Handlowa
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 6)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-07
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 11603,60 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
do 2025-06-30INNE PRZETARGI Z ZAKOPANEGO
- Dostawa koszulek z nadrukiem do dalszej odsprzedaży
- Budowa przedszkola i żłobka przy ul. Sabały 10 w Zakopanem
- Opracowanie dokumentacji wykonawczej, w skład której wchodzi: projekt wykonawczy, specyfikacja techniczna wykonania i odbioru robót budowlanych, przedmiar robót, kosztorys inwestorski, in. opracowania
więcej: przetargi w Zakopanem »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Samorządowego Przedszkola Krasnala Hałabały w Wielopolu Skrzyńskim w II półroczu 2025 roku
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych od lipca do grudnia 2025 roku dla Gminnego Przedszkola Publicznego w Zebrzydowicach
- Dostawa produktów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 4 im. Mikołaja Kopernika w Andrychowie
- Dostawy artykułów mleczarskich - nabiału do Zakładu Karnego w Nysie oraz Oddziału Zewnętrznego w Prudniku
- DOSTAWA NACZYŃ, SZTUĆCÓW I ARTYKUŁÓW JEDNORAZOWEGO UŻYTKU
- Sprzedaż wraz z dostawą pieczywa na potrzeby SP PZOL w Celejowie
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.