eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi BrańskSukcesywna dostawa mięsa, produktów mięsno-wędliniarskich, mięsa i wyrobów drobiowych do Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Brańsku w okresie 12 miesięcy .



Ogłoszenie z dnia 2025-01-21


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa mięsa, produktów mięsno-wędliniarskich, mięsa i wyrobów drobiowych do Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Brańsku w okresie 12 miesięcy .

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ IM. JANA PAWŁA II

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP 5431015233

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Jana Pawła II 12

1.5.2.) Miejscowość: Brańsk

1.5.3.) Kod pocztowy: 17-120

1.5.4.) Województwo: podlaskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL842 - Łomżyński

1.5.7.) Numer telefonu: 857375132

1.5.8.) Numer faksu: 857375060

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: dpsbransk@dpsbransk.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsbransk.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

dom pomocy społecznej

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa mięsa, produktów mięsno-wędliniarskich, mięsa i wyrobów drobiowych do Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Brańsku w okresie 12 miesięcy .

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-eeea0882-53c5-4570-a397-164e1da5455c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00053352

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2025-01-21

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00043490/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Sukcesywna dostawa mięsa, wędlin oraz wyrobów drobiowych do Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Brańsku w okresie 12 miesięcy od daty udzielenia zamówienia.

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-eeea0882-53c5-4570-a397-164e1da5455c

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: ezamowienia.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: znajdują się na stronie ezamowienia.gov.pl

3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: ezamowienia.gov.pl

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): zgodnie ze SWZ

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): zgodnie ze SWZ

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: AGK.252.1.2025

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.5.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 178545,00 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 3

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 1.
Sukcesywne dostawy mięsa – towar I klasy jakości, świeży, wysokiej jakości sensorycznej i mikrobiologicznej, w następujących ilościach:
Lp. Asortyment Orientacyjna ilość w kg
1. Flaki wołowe 60,00
2. Golonka świeża tylna z/k z/s 138,00
3. Karkówka bez kości 200,00
4. Mięso wp drobne II kl. 1 000,00
5. Nogi wieprzowe świeże 50,00
6. Podgardle wieprzowe 66,00
7. Schab wieprzowy świeży bez kości 600,00
8. Szynka wieprzowa b/k 1000,00
9. Wątroba wp. 160,00
10. Żeberka wieprzowe świeże paski 200,00

4.2.5.) Wartość części: 56779,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15113000-3 - Wieprzowina

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena -zgodnie ze SWZ

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 2 -Sukcesywne dostawy produktów mięsno- wędliniarskich towar I klasy jakości, świeży, wysokiej jakości sensorycznej i mikrobiologicznej, w następujących ilościach:
Lp. Asortyment Orientacyjna ilość w kg Skład wymagany przez Zamawiającego
1. Baleron wieprzowy 200,00 Minimum 70 % mięsa wieprzowego
2. Boczek wędzony /parzony 200,00 Mięso wieprzowe min. 85%
3. Golonka faszerowana, wojskowa lub inna 150,00 Mięso wieprzowe min. 70%
Mięsa z golonki wieprzowej
4. Kaszanka cienka 90,00 Wątroba wieprzowa minimum 40%
5. Kiełbasa biała surowa z szynki lub parzona 150,00 Mięso wieprzowe minimum 60%
6. Kiełbasa cienka podsuszana 30,00 Mięso wieprzowe minimum 75%
7. Kiełbasa typu „krakowska” parzona 200,00 Mięso wieprzowe minimum 80%
8. Kiełbasa szynkowa 200,00 Mięso wieprzowe minimum 60%
9. Kiełbasa cienka typu „zwyczajna”, „śląska”, „toruńska” 450,00 Mięso wieprzowe minimum 75%
10. Kiełbasa typu „żywiecka” lub równoważna 150,00 Mięso wieprzowe minimum 70%
11. Kiełbasa parówkowa 150,00 Mięso wieprzowe minimum 60%
12. Mielonka grubo rozdrobniona
z widocznymi kawałkami mięsa 150,00 Mięso wieprzowe minimum 60%
13 Pasztet pieczony/pasztet z pieca lub równoważny 100,00 Mięso wieprzowe min. 40%
14. Pasztetowa 30,00 Surowce wieprzowe min. 90%
13. Polędwica wieprzowa wędzona 200,00 Mięso wieprzowe minimum 89%
14. Rolada wieprzowa 200,00 Mięso wieprzowe min 90%
15. Salceson biały (włoski) podrobowy, lub przysmak firmowy 100,00 Mięso wieprzowe minimum 60%
16. Szynka wieprzowa wędzona 200,00 Mięso wieprzowe min. 90%

4.2.5.) Wartość części: 76305,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15113000-3 - Wieprzowina

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena-zgodnie ze SWZ

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 3. Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów drobiowych – towar I klasy jakości, świeży, wysokiej jakości sensorycznej i mikrobiologicznej, w następujących ilościach:
Lp. Asortyment Orientacyjna ilość w kg Skład wymagany przez Zamawiającego
1 Baleron z indyka 290,00 Chudy zawartość mięsa z indyka min 55%
2 Udka ćwiartki z kurczaka 680,00 Mięso drobiowe
3 Filet z piersi kurczaka świeży 315,00 Mięso drobiowe
4 Pieczeń drobiowa a’la kaczka 160,00 Mięso drobiowo-wieprzowe minimum 22% mięsa z udek
5 Pieczeń drobiowa z kurczaka z żurawiną
Lub równoważna 160,00 Mięso drobiowe minimum 80%
6 Polędwica drobiowa 200,00 Zawartość mięsa drobiowego minimum 80%
7 Porcje rosołowe 80,00 drobiowe
8 Rolada drobiowa 200,00 Minimum 80 %mięsa drobiowego
9 Salceson z indyka 140,00 Mięso drobiowe z indyka
10 Serdelki drobiowe 250,00 Minimum 45 % mięsa drobiowego
11 Szynka z piersią indyczą w bloku 170,00 Mięso drobiowe min. 55%
12 Wątróbka drobiowa 60,00 Mięso drobiowe

4.2.5.) Wartość części: 45461,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15112000-6 - Drób

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena-zgodnie ze SWZ

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

Zgodnie ze SWZ

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: zgodnie ze SWZ

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: zgodnie ze SWZ

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Zgodnie ze SWZ

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak

5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:

Zgodnie ze SWZ

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Zgodnie ze SWZ

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Zgodnie ze SWZ

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zgodnie z zapisami w SWZ

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2025-01-30 12:00

8.2.) Miejsce składania ofert: portal ezamowienia.gov.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-01-30 13:00

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.