eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Mogilno › Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Zespole Placówek Specjalnych w Szerzawach w 2022 roku



Ogłoszenie z dnia 2022-02-10


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Zespole Placówek Specjalnych w Szerzawach w 2022 roku

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ PLACÓWEK SPECJALNYCH W SZERZAWACH

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 340546572

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Szerzawy 2

1.5.2.) Miejscowość: Mogilno

1.5.3.) Kod pocztowy: 88-300

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL617 - Inowrocławski

1.5.7.) Numer telefonu: 52 315 70 26

1.5.8.) Numer faksu: 52 315 70 26

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zpsszerzawy@wp.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zpsszerzawy.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Zespole Placówek Specjalnych w Szerzawach w 2022 roku

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-7f99cbb0-897f-11ec-94c8-de8df8ed9da1

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00052812

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-02-10

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia i w konkursie, w tym składanie ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub konkursie, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między zamawiającym a wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków określonych w ustawie p.z.p., odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej. Przez środki komunikacji elektronicznej rozumie się środki komunikacji elektronicznej zdefiniowane w ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2019 r. poz. 123 i 730). W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/ , ePUAPu, dostępnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej .

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do następujących formularzy: „Formularz do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” oraz do „Formularza do komunikacji”.
2. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP).
3. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB.
4. Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.
5. Zamawiający przekazuje link do postępowania oraz ID postępowania jako załącznik do niniejszej SWZ. Dane postępowanie można wyszukać również na Liście wszystkich postępowań w miniPortalu klikając wcześniej opcję „Dla Wykonawców” lub ze strony głównej z zakładki Postępowania.
6. Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem „Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu. Funkcjonalność do zaszyfrowania oferty przez Wykonawcę jest dostępna dla wykonawców na miniPortalu, w szczegółach danego postępowania. W formularzu oferty Wykonawca zobowiązany jest podać adres skrzynki ePUAP, na którym prowadzona będzie korespondencja związana z postępowaniem.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZPS.261.1.2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 7

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część I – Artykuły spożywcze różne
1 Kasza jęczmienna 42 kg
2 Mąka wrocławska 320 kg
3 Mąka ziemniaczana 16 kg
4 Herbata Miętowa 20x1g 110 Opak.
5 Kasza manna 42 kg
6 Sól o obniżonej zawartości sodu
( sodowo – potasowa) 150 kg
7 Powidła Śliwkowe niskosłodzone, 300g 251 szt
8 cukier zwykły 504 kg
9 Makaron (nitka rosołowa) 400g 155 szt
10 Makaron Świderki 500g 210 szt
11 Ryż biały 123 kg
12 Miód prawdziwy słoik 1l 180 szt.
13 Brzoskwinia Puszka 480g 57 szt
14 Ananas plastry, puszka 565 g 45 szt
15 Herbata granulowana zwykła 90g 420 szt
16 Dżem 280g niskosłodzony 638 szt
17 Kakao naturalne 150g 70 szt
18 Olej 1litr(roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych >50% i zawartości kwasów wielonasyconych <40% 350 szt
19 Kisiel 40g 230 szt
20 Budyń 40g 418 szt
21 Papryka konserwowa 700g 105 szt
22 Groszek konserwowy 400g 290 szt
23 Fasola szparagowa 470g 223 szt
24 Kukurydza konserwowa 400g 82 szt
25 Ogórki konserwowe 0,9l 230 szt
26 Pieprz mielony 20g 290 szt
27 Majonez 620g 180 szt
28 Ketchup 200g (gdzie zużyto niemniej niż 120g pomidorów do przygotowania 100g ketchupu) 750 szt
29 Kawa Inka 150g 380 szt
30 Koncentrat pomidorowy 200g – 30% 158 szt
31 Koncentrat pomidorowy 900g – 30% 95 szt
32 Sok typu Kubuś 900ml 757 szt
33 Cukier Puder 400g 26 szt
34 Rodzynki 100g 60 szt
35 Szprot w sosie pom. 160g 370 szt
36 Chrzan 200g 66 szt
37 Majeranek 100g 17 szt
38 Ocet 500ml 58 szt
39 Woda Mineralna 5l 39 szt
40 Woda Mineralna 0,5l 158 szt
41 Woda Mineralna 1l 98 szt
42 Płatki Śniadaniowe typu Corn Flakes lub równoważne – 250g 85 szt
43 Przyprawa Naturalna typu Prymat linia szkolna 3kg 36 kg
44 Biszkopty Bezcukrowe 120g typu ,,Mamut” 480 szt
45 Wafle Ryżowe 322 szt
46 Lubczyk 67 szt
47 Sok 100% 1l 650 szt
48 Herbata owocowa expres 20x1g 390 szt

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
a) Cena (C) – waga kryterium 60%, maks. 60 pkt.,
b) Termin dostawy (T) – waga kryterium 40%, maks. 40 pkt
2. Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
a) Cena (C)

cena najniższa brutto*
C =------------------------------------------------x 100 pkt x 60%
cena oferty ocenianej brutto
* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
• Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
• Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
b) Ilość punktów jaką może osiągnąć oferta w kryterium „termin dostawy” (T), liczona będzie następująco:

za dostawę w godz. 7.00 – 7.30 zostanie przyznane 40 pkt
za dostawę w godz. 7.30 – 8.00 zostanie przyznane 25 pkt
za dostawę w godz. 8.00 – 8.30 zostanie przyznane 10 pkt
za dostawę w godz. 8.30 – 9.00 zostanie przyznane 0 pkt

Jeżeli Wykonawca wpisze dwa lub więcej przedziały czasowe Zamawiający dla oceny przyjmie przedział czasowy z najpóźniejszą godziną dostawy.

Jeżeli Wykonawca nie wpisze żadnego przedziału czasowego Zamawiający przyzna 0 pkt, a do umowy wpisze najpóźniejszy termin dostawy.

3. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą ilością punktów (P), stanowiących sumę punktów przyznanych w każdym kryterium z uwzględnieniem wagi procentowej danego kryterium, obliczonych wg wzoru:
P= C + T
gdzie:
P – liczba uzyskanych punktów
C – liczba uzyskanych punktów w kryterium cena
T – liczba uzyskanych punktów w kryterium termin dostawy

4. Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
5. Maksymalna liczba punktów do zdobycia wynosi 100,00.
6. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
7. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część II – Warzywa i owoce, jaja
1 Banan żółty 300 kg.
2 Fasola Jaś 40 kg.
3 Rzodkiewka 90 pęczek
4 Brokuły zielone 20 szt.
5 Brzoskwinia 98 kg
6 Groch łuskany 50 kg
7 Cebula biała średnica przekroju poprzecznego minimum 6 cm 300 kg
8 Cukinia zielona 40 kg.
9 Cytryna minimalna wielkość średnicy przekroju poprzecznego 6 cm 150 kg.
10 Czosnek świeży produkt polski 180 gł.
11 Arbuz 45 kg.
12 Gruszki 100 kg.
13 Jabłka 1000 kg.
14 Jaja duże gat1 10500 szt.
15 Kalafior 18 szt.
16 Kapusta pekińska 180 kg
17 Kapusta biała 240 kg.
18 Kapusta kiszona 380 kg.
19 Kiwi waga minimum 120g 550 szt.
20 Koperek świeży 325 pęczek
21 Mandarynka 200 kg.
22 Marchew myta nie mniejsza niż 16 cm 800 kg.
23 Natka pietruszki 300 pęczek
24 Nektarynka 70 kg.
25 Ogórek kiszony 100 kg.
26 Ogórek świeży długi zielony 150 kg.
27 Papryka świeża (czerwona, żółta i zielona) 60 kg.
28 Pieczarki białe 152 kg.
29 Pietruszka korzeń 250 kg.
30 Pomarańcze minimalna wielkość średnicy przekroju poprzecznego 8 cm 105 kg.
31 Pomidor czerwony 300 kg.
32 Por 70 kg.
33 Sałata masłowa głowiasta 50 gł.
34 Seler korzeń 300 kg.
35 Szczypior 350 pęczek
36 Truskawki świeże 40 kg
37 Ziemniaki 5500 kg

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

03212100-1 - Ziemniaki

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
a) Cena (C) – waga kryterium 60%, maks. 60 pkt.,
b) Termin dostawy (T) – waga kryterium 40%, maks. 40 pkt
2. Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
a) Cena (C)

cena najniższa brutto*
C =------------------------------------------------x 100 pkt x 60%
cena oferty ocenianej brutto
* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
• Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
• Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
b) Ilość punktów jaką może osiągnąć oferta w kryterium „termin dostawy” (T), liczona będzie następująco:

za dostawę w godz. 7.00 – 7.30 zostanie przyznane 40 pkt
za dostawę w godz. 7.30 – 8.00 zostanie przyznane 25 pkt
za dostawę w godz. 8.00 – 8.30 zostanie przyznane 10 pkt
za dostawę w godz. 8.30 – 9.00 zostanie przyznane 0 pkt

Jeżeli Wykonawca wpisze dwa lub więcej przedziały czasowe Zamawiający dla oceny przyjmie przedział czasowy z najpóźniejszą godziną dostawy.

Jeżeli Wykonawca nie wpisze żadnego przedziału czasowego Zamawiający przyzna 0 pkt, a do umowy wpisze najpóźniejszy termin dostawy.

3. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą ilością punktów (P), stanowiących sumę punktów przyznanych w każdym kryterium z uwzględnieniem wagi procentowej danego kryterium, obliczonych wg wzoru:
P= C + T
gdzie:
P – liczba uzyskanych punktów
C – liczba uzyskanych punktów w kryterium cena
T – liczba uzyskanych punktów w kryterium termin dostawy

4. Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
5. Maksymalna liczba punktów do zdobycia wynosi 100,00.
6. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
7. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część III – Mięso i wędliny
1 Boczek wędzony klasa I 75 kg
2 Boczek surowy klasa I 78 kg
3 Karkówka wp. b/k ,klasa 1 148 kg
4 Kiełbasa Krakowska skład: min 70% mięso, do 10%tłuszczu i soli ,klasa1 70 kg
5 Kiełbasa biała parzona skład: min 70 % mięso wieprzowe , klasa 1 190 kg
6 Parówki Cienkie (70% mięsa, do 10%tłuszczu i soli), klasa1 220 kg
7 Łopatka bez kości 1 klasa 350 kg
8 Kiełbasa Śląska, 1 klasa 330 kg
9 Szynka gotowana, 1 klasa 20 kg
10 Polędwica wieprzowa 1 klasa 12 kg
11 Kiełbasa Parówkowa, 1 klasa 120 kg
12 Żeberka wieprzowe paski, klasa 1 150 kg
13 Schab wieprzowy- bez kości 1 klasa 190 kg
14 Boczek rolowany, 1 klasa 42 kg
15 Ogonówka, 1 klasa 10 kg
16 Mielonka Tyrolska 29 kg
17 Kiełbasa żywiecka 1 klasa 25 kg
18 Szynka Luksusowa, 1 klasa 40 kg
19 Polędwica Sopocka, 1 klasa 16 kg
20 Wędlina salami zwykłe, 1 klasa 16 kg
21 Wędlina – schab wędzony, 1 klasa 15 kg
22 Parówki Cielęce 56 kg
23 Kaszanka 110 kg
24 Kiełbasa szynkowa, klasa 1 8 kg
25 Mielone z łopatki, klasa 1 80 kg

4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15130000-8 - Produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
a) Cena (C) – waga kryterium 60%, maks. 60 pkt.,
b) Termin dostawy (T) – waga kryterium 40%, maks. 40 pkt
2. Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
a) Cena (C)

cena najniższa brutto*
C =------------------------------------------------x 100 pkt x 60%
cena oferty ocenianej brutto
* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
• Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
• Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
b) Ilość punktów jaką może osiągnąć oferta w kryterium „termin dostawy” (T), liczona będzie następująco:

za dostawę w godz. 7.00 – 7.30 zostanie przyznane 40 pkt
za dostawę w godz. 7.30 – 8.00 zostanie przyznane 25 pkt
za dostawę w godz. 8.00 – 8.30 zostanie przyznane 10 pkt
za dostawę w godz. 8.30 – 9.00 zostanie przyznane 0 pkt

Jeżeli Wykonawca wpisze dwa lub więcej przedziały czasowe Zamawiający dla oceny przyjmie przedział czasowy z najpóźniejszą godziną dostawy.

Jeżeli Wykonawca nie wpisze żadnego przedziału czasowego Zamawiający przyzna 0 pkt, a do umowy wpisze najpóźniejszy termin dostawy.

3. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą ilością punktów (P), stanowiących sumę punktów przyznanych w każdym kryterium z uwzględnieniem wagi procentowej danego kryterium, obliczonych wg wzoru:
P= C + T
gdzie:
P – liczba uzyskanych punktów
C – liczba uzyskanych punktów w kryterium cena
T – liczba uzyskanych punktów w kryterium termin dostawy

4. Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
5. Maksymalna liczba punktów do zdobycia wynosi 100,00.
6. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
7. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część IV – Mleko, przetwory mleczne
1 Mleko w kartoniku, UHT 1 litr 2% 2500 szt.
2 Mleko świeże 2% 370 litr
3 Masło naturalne 82% 820 kg
4 Śmietana Słodka 0,5l 12% 220 szt.
5 Śmietana Kwaśna 180g 18% 314 szt.
6 Margaryna typu Delma lub równoważny 450g 300 szt.
7 Jogurt naturalny 150g 142 szt.
8 Ser biały, półtłusty, krajan. 180 kg
9 Ser żółty edamski 190 kg
10 Maślanka naturalna 65 litr
11 Serek Grani 175g 320 szt.
12 Jogurt różne smaki, 150g 1800 szt.
13 Serek homogenizowany różne smaki, 150g 650 szt.
14 Jogurt grecki 250g 151 szt.
15 Maślanka Owocowa 50 litr
16 Ser żółty salami 45 kg
17 Jogurt Pitny 170g 2400 szt.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
a) Cena (C) – waga kryterium 60%, maks. 60 pkt.,
b) Termin dostawy (T) – waga kryterium 40%, maks. 40 pkt
2. Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
a) Cena (C)

cena najniższa brutto*
C =------------------------------------------------x 100 pkt x 60%
cena oferty ocenianej brutto
* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
• Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
• Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
b) Ilość punktów jaką może osiągnąć oferta w kryterium „termin dostawy” (T), liczona będzie następująco:

za dostawę w godz. 7.00 – 7.30 zostanie przyznane 40 pkt
za dostawę w godz. 7.30 – 8.00 zostanie przyznane 25 pkt
za dostawę w godz. 8.00 – 8.30 zostanie przyznane 10 pkt
za dostawę w godz. 8.30 – 9.00 zostanie przyznane 0 pkt

Jeżeli Wykonawca wpisze dwa lub więcej przedziały czasowe Zamawiający dla oceny przyjmie przedział czasowy z najpóźniejszą godziną dostawy.

Jeżeli Wykonawca nie wpisze żadnego przedziału czasowego Zamawiający przyzna 0 pkt, a do umowy wpisze najpóźniejszy termin dostawy.

3. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą ilością punktów (P), stanowiących sumę punktów przyznanych w każdym kryterium z uwzględnieniem wagi procentowej danego kryterium, obliczonych wg wzoru:
P= C + T
gdzie:
P – liczba uzyskanych punktów
C – liczba uzyskanych punktów w kryterium cena
T – liczba uzyskanych punktów w kryterium termin dostawy

4. Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
5. Maksymalna liczba punktów do zdobycia wynosi 100,00.
6. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
7. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część V - Pieczywo różne, bułki, bułka tarta i wyroby cukiernicze
1 Chleb krojony zwykły 550g 4200 szt.
2 Bułka grahamka 2000 szt.
3 Bułka tarta 90 kg
4 Bułka poznańska 50g 12000 szt
5 Bułka kajzerka 1500 szt
6 Chleb Graham 45 szt
7 Bułka z sezamem 520 szt
8 Bułka Maślana 2300 szt
9 Pizzerka 1500 szt
10 Drożdżówka z kruszonką 2500 szt
11 Bułka grahamka z dynią 2400 szt
12 Chleb Wieloziarnisty 90 szt.
13 Rogal Maślany 900 szt
14 Bułka pszenna 0,1kg na zapiekankę 450 szt
15 Chałka z kruszonką 300 szt

4.2.6.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
a) Cena (C) – waga kryterium 60%, maks. 60 pkt.,
b) Termin dostawy (T) – waga kryterium 40%, maks. 40 pkt
2. Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
a) Cena (C)

cena najniższa brutto*
C =------------------------------------------------x 100 pkt x 60%
cena oferty ocenianej brutto
* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
• Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
• Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
b) Ilość punktów jaką może osiągnąć oferta w kryterium „termin dostawy” (T), liczona będzie następująco:

za dostawę w godz. 5.00 - 5.15 zostanie przyznane 40 pkt
za dostawę w godz. 5.15 - 5.30 zostanie przyznane 25 pkt
za dostawę w godz. 5.30 - 5.45 zostanie przyznane 10 pkt
za dostawę w godz. 5.45 - 6.00 zostanie przyznane 0 pkt

Jeżeli Wykonawca wpisze dwa lub więcej przedziały czasowe Zamawiający dla oceny przyjmie przedział czasowy z najpóźniejszą godziną dostawy.

Jeżeli Wykonawca nie wpisze żadnego przedziału czasowego Zamawiający przyzna 0 pkt, a do umowy wpisze najpóźniejszy termin dostawy.

3. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą ilością punktów (P), stanowiących sumę punktów przyznanych w każdym kryterium z uwzględnieniem wagi procentowej danego kryterium, obliczonych wg wzoru:
P= C + T
gdzie:
P – liczba uzyskanych punktów
C – liczba uzyskanych punktów w kryterium cena
T – liczba uzyskanych punktów w kryterium termin dostawy

4. Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
5. Maksymalna liczba punktów do zdobycia wynosi 100,00.
6. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
7. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część VI – Ryby, warzywa i owoce mrożone
1 Makrela wędzona 58 kg
2 Filet śledziowy solony 80 kg
3 Ryba morszczuk - filet 30 kg
4 Truskawki mrożone 180 kg
5 Brokuł mrożony 240 kg
6 Knedle z owocami 120 kg
7 Pierogi Truskawkowe 145 kg
8 Filet z tilapii 350 kg
9 Szpinak mrożony 54 kg
10 Mieszanka owocowa mrożona 120 kg
11 Czarna porzeczka mrożona 11 kg
12 Pierogi z serem na słodko 130 kg
13 Ryba mintaj - filet 30 kg

4.2.6.) Główny kod CPV: 15221000-3 - Ryby mrożone

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa

15331170-9 - Warzywa mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
a) Cena (C) – waga kryterium 60%, maks. 60 pkt.,
b) Termin dostawy (T) – waga kryterium 40%, maks. 40 pkt
2. Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
a) Cena (C)

cena najniższa brutto*
C =------------------------------------------------x 100 pkt x 60%
cena oferty ocenianej brutto
* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
• Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
• Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
b) Ilość punktów jaką może osiągnąć oferta w kryterium „termin dostawy” (T), liczona będzie następująco:

za dostawę w godz. 7.00 – 7.30 zostanie przyznane 40 pkt
za dostawę w godz. 7.30 – 8.00 zostanie przyznane 25 pkt
za dostawę w godz. 8.00 – 8.30 zostanie przyznane 10 pkt
za dostawę w godz. 8.30 – 9.00 zostanie przyznane 0 pkt

Jeżeli Wykonawca wpisze dwa lub więcej przedziały czasowe Zamawiający dla oceny przyjmie przedział czasowy z najpóźniejszą godziną dostawy.

Jeżeli Wykonawca nie wpisze żadnego przedziału czasowego Zamawiający przyzna 0 pkt, a do umowy wpisze najpóźniejszy termin dostawy.

3. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą ilością punktów (P), stanowiących sumę punktów przyznanych w każdym kryterium z uwzględnieniem wagi procentowej danego kryterium, obliczonych wg wzoru:
P= C + T
gdzie:
P – liczba uzyskanych punktów
C – liczba uzyskanych punktów w kryterium cena
T – liczba uzyskanych punktów w kryterium termin dostawy

4. Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
5. Maksymalna liczba punktów do zdobycia wynosi 100,00.
6. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
7. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część VII – Drób
1 Porcja Rosołowa 680 kg
2 Filet Drobiowy, bez kości Świeży 350 kg
3 Udko z kurczaka Świeże 520 kg
4 Wątroba Drobiowa 95 kg
5 Kurczak Świeży 20 kg

4.2.6.) Główny kod CPV: 15112100-7 - Świeży drób

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15131500-0 - Produkty drobiowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
a) Cena (C) – waga kryterium 60%, maks. 60 pkt.,
b) Termin dostawy (T) – waga kryterium 40%, maks. 40 pkt
2. Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
a) Cena (C)

cena najniższa brutto*
C =------------------------------------------------x 100 pkt x 60%
cena oferty ocenianej brutto
* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
• Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
• Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
b) Ilość punktów jaką może osiągnąć oferta w kryterium „termin dostawy” (T), liczona będzie następująco:

za dostawę w godz. 7.00 – 7.30 zostanie przyznane 40 pkt
za dostawę w godz. 7.30 – 8.00 zostanie przyznane 25 pkt
za dostawę w godz. 8.00 – 8.30 zostanie przyznane 10 pkt
za dostawę w godz. 8.30 – 9.00 zostanie przyznane 0 pkt

Jeżeli Wykonawca wpisze dwa lub więcej przedziały czasowe Zamawiający dla oceny przyjmie przedział czasowy z najpóźniejszą godziną dostawy.

Jeżeli Wykonawca nie wpisze żadnego przedziału czasowego Zamawiający przyzna 0 pkt, a do umowy wpisze najpóźniejszy termin dostawy.

3. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą ilością punktów (P), stanowiących sumę punktów przyznanych w każdym kryterium z uwzględnieniem wagi procentowej danego kryterium, obliczonych wg wzoru:
P= C + T
gdzie:
P – liczba uzyskanych punktów
C – liczba uzyskanych punktów w kryterium cena
T – liczba uzyskanych punktów w kryterium termin dostawy

4. Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
5. Maksymalna liczba punktów do zdobycia wynosi 100,00.
6. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
7. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1) Oświadczenie wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2019 r. poz. 369), z innym wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej – załącznik nr 3 do SWZ;
2) Odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

7. Dopuszczalne jest dokonanie zmian umowy w przypadkach przewidzianych w art. 455 ustawy z dnia 11 września 2019 roku Prawo zamówień publicznych oraz w przypadkach:
1) jeżeli zmiana umowy dotyczyć będzie zmiany wysokości wynagrodzenia dla Wykonawcy, a spowodowana będzie :
a) zmianą stawki podatku od towarów i usług oraz podatku akcyzowego;
b) zmianą wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę albo wysokości minimalnej stawki godzinowej, ustalonych na podstawie ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę;
c) zmianą zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub ubezpieczenie zdrowotne
d) zmianą zasad gromadzenia i wysokości wpłat do pracowniczych planów kapitałowych, o których mowa w ustawie z dnia 4 października 2018 r. o pracowniczych planach kapitałowych (Dz. U. poz. 2215 oraz z 2019 r. poz. 1074 i 1572)
2) jeżeli zmiana umowy spowodowana będzie siłą wyższą uniemożliwiającą wykonanie przedmiotu umowy zgodnie z SWZ;
3) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia zakresu świadczonych usług oraz liczby wymaganych etatów i w związku z tym wynagrodzenia Wykonawcy, w przypadku: wystąpienia prac remontowych, inwestycyjnych, zmian organizacyjnych u Zamawiającego, wyłączenia pomieszczeń (budynków) z eksploatacji (w tym w przypadku zawieszenia działalności placówek oświatowych na skutek zagrożenia epidemiologicznego).
Zmniejszenie wysokości wynagrodzenia należnego Wykonawcy w przypadku zaistnienia w/w. okoliczności, nastąpi proporcjonalnie do okresu wyłączenia wykonywanej usługi oraz zmniejszenia zakresu (powierzchni), na której wykonywana jest usługa. Zamawiający poinformuje wykonawcę o wystąpieniu okoliczności z 7 dniowym wyprzedzeniem.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-02-18 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: ZPSSzerzawy/SkrytkaESP

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-02-18 10:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-03-18

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.