eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zakopane › ¦wiadczenie us³ug cateringowych dla Szko³y Podstawowej nr 3 im. gen. Mariusza Zaruskiego w Zakopanem w pierwszym pó³roczu roku 2022



Og³oszenie z dnia 2022-02-01


Powi±zane og³oszenia:

Og³oszenie o wyniku postêpowania
Dostawy
¦wiadczenie us³ug cateringowych dla Szko³y Podstawowej nr 3 im. gen. Mariusza Zaruskiego w Zakopanem w pierwszym pó³roczu roku 2022

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: Szko³a Podstawowa nr 3 im.gen.Mariusza Zaruskiego

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 490573510

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: Mieczys³awa Kar³owicza 6

1.5.2.) Miejscowo¶æ: Zakopane

1.5.3.) Kod pocztowy: 34-500

1.5.4.) Województwo: ma³opolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL219 - Nowotarski

1.5.7.) Numer telefonu: 182015633

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sp3zakopane@gmail.com

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.sp3zakopane.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania:

https://miniportal.uzp.gov.pl/

1.7.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa

1.8.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

¦wiadczenie us³ug cateringowych dla Szko³y Podstawowej nr 3 im. gen. Mariusza Zaruskiego w Zakopanem w pierwszym pó³roczu roku 2022

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-af420b62-737d-11ec-83b1-bea871b78b5b

2.5.) Numer og³oszenia: 2022/BZP 00043371

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2022-02-01

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Nie

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa by³o poprzedzone og³oszeniem o zamówieniu/og³oszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer og³oszenia: 2022/BZP 00013488/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn± Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: SP.271.01.22

4.2.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie

4.3.) Warto¶æ zamówienia: 147840,00 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie us³ug polegaj±cych na przygotowaniu i dostarczeniu - na potrzeby sto³ówki szkolnej - gor±cego posi³ku: obiadu dwudaniowego z kompotem i dwa razy w tygodniu dodatkowym deserem.
2. Zamawiaj±cy planuje, ¿e w okresie od 1 lutego 2022 do 23 czerwca 2022 dziennie nale¿y dostarczyæ 140 obiadów.
2.1. Zastrzega siê mo¿liwo¶æ zwiêkszenia lub zmniejszenia ilo¶ci dostarczanych obiadów wed³ug zamówieñ uczniów.
2.2. W przypadku gdy ³±czna dostawa obiadów bêdzie mniejsza ni¿ planowana przez zamawiaj±cego liczba 13 440, wykonawcy nie przys³uguj± ¿adne roszczenia finansowe z tego tytu³u.
2.3. Ewentualne zmiany ilo¶ci zamawianych obiadów Zamawiaj±cy zg³aszaæ bêdzie Wykonawcy najpó¼niej do godziny 9.00 danego dnia.
3. Dostawa obiadów bêdzie odbywaæ siê pocz±wszy od dnia 1 lutego 2022, od poniedzia³ku do pi±tku, z wy³±czeniem dni ustawowo wolnych od nauki – do godz.: 10.30,
4. W wyj±tkowej sytuacji zwi±zanej ze zmian± organizacji dnia pracy szko³y, dostawa obiadu odbêdzie siê o innej godzinie – po wcze¶niejszym uzgodnieniu z Wykonawc±.
5. Wykonawca dostarcza³ bêdzie w pierwszy dzieñ tygodnia tygodniowy jad³ospis z podaniem sk³adników wagowych (gramatury) potraw oraz oznaczenie alergenów – do wiadomo¶ci Zamawiaj±cego. Wykonawca zobowi±zany jest do zachowania jako¶ci obiadów zgodnie z przedstawionym jad³ospisem.
6. Wszystkie posi³ki powinny byæ przygotowane zgodnie z obowi±zuj±cymi normami i przepisami prawa. Wykonawca bêdzie przygotowywa³ posi³ki zgodnie z zasadami okre¶lonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z pó¼n. zm.) ³±cznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy, w tym Rozporz±dzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup ¶rodków spo¿ywczych przeznaczonych do sprzeda¿y dzieciom i m³odzie¿y w jednostkach systemu o¶wiaty oraz wymagañ, jakie musz± spe³niaæ ¶rodki spo¿ywcze stosowane w ramach ¿ywienia zbiorowego dzieci i m³odzie¿y w tych jednostkach (Dz. U. 2016 r., poz. 1154).
7. Bezwzglêdnie nale¿y przestrzegaæ norm na sk³adniki pokarmowe i produkty spo¿ywcze okre¶lone przez Instytut ¯ywienia i ¯ywno¶ci. Posi³ki maj± byæ przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego ¿ywienia dzieci i m³odzie¿y.
8. Obiad musi spe³niaæ nastêpuj±ce warunki ilo¶ciowe/rodzajowe:
• zupa: gramatura ok. 250 ml i kaloryczno¶æ ok. 200 kcal,
• drugie danie: gramatura ok. 500 gram i kaloryczno¶æ ok. 700 kcal, w przypadku dania miêsnego lub rybnego: ziemniaki, kasza, ry¿, makaron - nie wiêcej ni¿ 200 g; miêso-ryba nie mniej ni¿ w przedziale 150 g - 180 g (czystego miêsa, ryby bez sosu, panierki itp.), surówka nie mniej ni¿ 150 g – 180 g; danie jarskie i pó³miêsne - gramatura nie mniej ni¿ 400 gram;
• kompot: pojemno¶æ nie mniej ni¿ 200 ml, bez dodatku cukru,
• deser: np. owoc, jogurt. Zamawiaj±cy dopuszcza jako deser: owoc (owoce sezonowe: jab³ko, gruszka, pomarañcza, nektarynka, kiwi, banan, brzoskwinia, soczek owocowy
9. Posi³ki musz± spe³niaæ nastêpuj±ce warunki jako¶ciowe:
• jad³ospis powinien byæ urozmaicony, rodzaj potrawy nie mo¿e powtarzaæ siê w tym samym tygodniu,
• w tygodniu powinien byæ dostarczany co najmniej 4 razy obiad z drugim daniem miêsnym (indyk, kurczak, wo³owina, wieprzowina) z wy³±czeniem miêsa mieszanego, a co najmniej raz na dwa tygodnie daniem rybnym (z wy³±czeniem ryby panga) wraz z surówk± i raz w tygodniu danie m±czne w tym nale¶niki , kluski leniwe, knedle ze ¶liwkami, pierogi: z miêsem, ruskie , z serem, z owocami z wy³±czeniem musów owocowych),
• potrawy powinny byæ lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jako¶ci, ¶wie¿ych, naturalnych, ma³o przetworzonych, bez lub z ograniczon± ilo¶ci± substancji dodatkowych – konserwuj±cych, zagêszczaj±cych, barwi±cych lub sztucznie aromatyzowanych,
• w jad³ospisie powinny przewa¿aæ potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie sma¿one,
• do przygotowania posi³ku zalecane jest: stosowanie t³uszczów ro¶linnych (ograniczone stosowanie t³uszczów zwierzêcych), stosowanie du¿ej ilo¶ci warzyw i owoców, w tym tak¿e nasion ro¶lin str±czkowych, ró¿nego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, stosowanie soli i substancji s³odz±cych zgodnie z Rozporz±dzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup ¶rodków spo¿ywczych przeznaczonych do sprzeda¿y dzieciom i m³odzie¿y w jednostkach systemu o¶wiaty oraz wymagañ, jakie musz± spe³niaæ ¶rodki spo¿ywcze stosowane w ramach ¿ywienia zbiorowego dzieci i m³odzie¿y w tych jednostkach (Dz. U. 2016 r., poz. 1154)
• Zupy powinny byæ sporz±dzone na wywarze warzywno-miêsnym, powinny byæ wyraziste w smaku
• wa¿na jest estetyka potraw i posi³ków
• Zamawiaj±cy zastrzega sobie, ¿e posi³ki musz± spe³niaæ normy ¿ywieniowe dla odpowiedniej grupy wiekowej (gramatura i kaloryczno¶æ odpowiednia dla dzieci i m³odzie¿y w wieku od 6 do 14 lat ) zgodnie z przepisami dotycz±cymi produkcji ¿ywno¶ci.
10. Wykonawca bêdzie przygotowywa³ i dostarcza³ posi³ki zachowuj±c wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz we¼mie odpowiedzialno¶æ za ich przestrzeganie.
11. Wykonawca zobowi±zany jest do przygotowania posi³ków o najwy¿szym standardzie, na bazie produktów najwy¿szej jako¶ci i bezpieczeñstwem zgodnie z normami HACCP.
12. Obowi±zkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posi³ków, ka¿dego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawarto¶ci próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek.
13. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo bie¿±cej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcê przepisów dotycz±cych technologii produkcji i jako¶ci wykonywanych us³ug.
14. Transport posi³ków powinien odbywaæ siê w termosach zapewniaj±cych w³a¶ciw± ochronê i temperaturê oraz jako¶æ przewo¿onych potraw (termosy powinny byæ dublowane – przy dostawach obiadu wymieniane pe³ne na puste, a ponadto ka¿de danie gor±ce posi³ku powinno byæ przywiezione w dwóch lub wiêcej termosach, aby po otwarciu jednego i wydaniu w sto³ówce, w kolejnych termosach danie zachowa³o wysok± temperaturê), ¶rodkami transportu przystosowanymi do przewozu ¿ywno¶ci.
15. Wykonawca zobowi±zany jest wyposa¿yæ sto³ówkê szkoln± w specjalne bemary nastawne na pr±d w celu uzyskania sta³ej temperatury posi³ków i zapewnienia, ¿e posi³ki podczas wydawania bêd± ciep³e.
16. Dostarczenie posi³ków z miejsca produkcji do pomieszczeñ dystrybucji w szkole realizowane bêdzie przez Wykonawcê na jego koszt. Zamawiaj±cy posiada w³asne naczynia (talerze, sztuæce i kubki).
17. Zamawiaj±cy przyjmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne zwi±zane z bezpo¶rednim wydawaniem posi³ków dzieciom korzystaj±cym z us³ug sto³ówki szkolnej.
18. Koszty zwi±zane z wydawaniem obiadów, myciem naczyñ i termosów, sprz±taniem sto³ówki ponosiæ bêdzie Zamawiaj±cy – nie nale¿y tych kosztów ujmowaæ do kalkulacji ceny obiadu.
19. Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV):
- 55321000-6 Us³ugi przygotowywania posi³ków,
- 55322000-3 Us³ugi gotowania posi³ków,
- 55520000-1 Us³ugi dostarczania posi³ków.

4.5.3.) G³ówny kod CPV: 55321000-6 - Us³ugi przygotowywania posi³ków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55321000-6 - Us³ugi przygotowywania posi³ków

55322000-3 - Us³ugi gotowania posi³ków

55520000-1 - Us³ugi dostarczania posi³ków

SEKCJA V ZAKOÑCZENIE POSTÊPOWANIA

5.1.) Postêpowanie zakoñczy³o siê zawarciem umowy albo uniewa¿nieniem postêpowania: Postêpowanie/cze¶æ postêpowania zakoñczy³a siê zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od M¦P: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwach EOG innych ni¿ pañstwo zamawiaj±cego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najni¿sz± cen± lub kosztem: 133862,40 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwy¿sz± cen± lub kosztem: 173376,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 133862,40 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcjê elektroniczn±: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofert± wariantow±: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielko¶æ przedsiêbiorstwa wykonawcy: Ma³y przedsiêbiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Sza³as na Polanie Tomasz Wiatr

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7361576848

7.3.3) Ulica: Za Torem 21D

7.3.4) Miejscowo¶æ: Poronin

7.3.5) Kod pocztowy: 34-520

7.3.6.) Województwo: ma³opolskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-02-01

8.2.) Warto¶æ umowy/umowy ramowej: 133862,40 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2022-06-23

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.