Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00478649/01 - Ogłoszenie z dnia 2022-12-06
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa mleka i przetworów mlecznych
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: SZKOŁA PODOFICERSKA PAŃSTWOWEJ STRAŻY POŻARNEJ W BYDGOSZCZY
1.3.) Oddział zamawiającego: SP PSP
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 090585370
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Glinki 86
1.5.2.) Miejscowość: Bydgoszcz
1.5.3.) Kod pocztowy: 85-861
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński
1.5.7.) Numer telefonu: 523498400
1.5.8.) Numer faksu: 523753077
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@sppsp.bydgoszcz.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sppsp.bydgoszcz.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://miniportal.uzp.gov.pl/Postepowania/ocds-148610-f0cac4ce-754f-11ed-94da-6ae0fe5e71591.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa mleka i przetworów mlecznych2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f0cac4ce-754f-11ed-94da-6ae0fe5e7159
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00038551
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-01-17
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00077806/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.5 Dostawa mleka i przetworów mlecznych dla Szkoły Podoficerskiej PSP w Bydgoszczy
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00478649
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: SPT.2370.9.2022
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 348107,70 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część I – mleko, jogurty, śmietana i seryLp. Nazwa towaru, Ilość ogółem, Jednostka miary
1 mleko 2%, opak. 5l, wartość odżywcza w 100g: tłuszcz min. 2g, białko min. 3,3g, sól max. 0,10g, wapń min. 120 mg 2000 l
2 mleko 3,2% opak. 1l, wartość odżywcza w 100g: tłuszcz min. 3,2g, węglowodany min. 4,7g w tym cukier max. 4,7g, białko min. 3,0g, sól max. 0,1g 100 l
3 śmietana ukwaszona 18%, opak. 200g, wartość odżywcza w 100g: tłuszcz min. 18g, węglowodany min. 3,1g w tym cukier max. 3,1g, białko min. 2,6g, sól max. 0,11g 1300 kg
4 kefir naturalny, opak. od 300 – 400g, wartość odżywcza w 100g: tłuszcz min. 1,5g, węglowodany min. 4,6g w tym cukier max. 4,6g, białko min. 3,6g, sól max. 0,10g 50 kg
5 jogurt naturalny, opak. 150 – 200g, wartość odżywcza w 100g: tłuszcz min. 2,5g, węglowodany min. 5,8g w tym cukier max. 5,8g, białko min. 4,3g, sól max. 0,1g 200 kg
6 ser żółty typu gouda, opak. od 1,5 – 3,5kg tłuszczu 27g, 900 kg
7 ser żółty typu salami, opak. od 1,5 – 3,5kg tłuszczu 27g, 450 kg
8 ser biały twaróg półtłusty, opak. 0,5 - 1,5kg, wartość odżywcza
w 100g: tłuszcz min. 4g, węglowodany 4,6g w tym cukry max. 4,6g, białko min. 17g 1200 kg
9 twarożek ziarnisty typu grani, opak. od 100 – 200g, wartość odżywcza
w 100g: tłuszcz min. 5g, węglowodany w tym cukry max. 2,5g, białko min. 11g 350 kg
10 maślanka naturalna, opak. 1l karton, wartość odżywcza w 100g: tłuszcz min. 1,5g, węglowodany w tym cukry max. 5g, białko min. 3,5g 400 l
11 ser typu fromage, opak. 80 – 100g, wartość odżywcza w 100 g: tłuszcz min. 31g, węglowodany min.4 g w tym cukry max. 4g, białko min. 12g 160 kg
12 maślanka owocowa, opak. 1l karton, wartość odżywcza w 100g: tłuszcz min. 1,5g, węglowodany w tym cukry max. 13g, białko min. 3,2g 100 l
13 jogurt typu greckiego, opak. 400g, wartość odżywcza w 100 g: tłuszcz min. 9g, węglowodany w tym cukry max. 5g, białko min. 3,6g 30 kg
14 ser wędzony typu królewski kl. I podpuszczkowy dojrzewający, opak. 1,5 – 3,5kg tłuszczu min. 40%, zwartość laktozy ≤0,01% 40 kg
15 masło śmietankowe min. 82% tłuszczu, opak. 200g lub równoważne, za kryteria równoważności uznaje się dla wartości odżywczych w 100g: tłuszcz min. 83g, węglowodany w tym cukry max. 0,8g, białko min. 0,6g 2500 kg
16 margaryna typu palma, opak. 250g lub równoważne, za kryteria równoważności uznaje się dla wartości odżywczych w 100g: tłuszcz min. 72g, sól. max. 0,3g 50 kg
17 śmietanka 36% typu łaciata, opak.1l, lub równoważne, za kryteria równoważności uznaje się dla wartości odżywczych w 100g: tłuszcz min. 36g, węglowodany min. 2,9g w tym cukier max. 2,9g, białko min. 2g 120 l
4.5.3.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15511000-3 - Mleko
15530000-2 - Masło
15431100-9 - Margaryna
15512000-0 - Śmietana
15551300-8 - Jogurt
15551310-1 - Jogurt bez dodatków substancji smakowych
15544000-3 - Ser twardy
15542100-0 - Ser twarogowy
15551500-0 - Maślanka
4.5.5.) Wartość części: 221737,60 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część II – przetwory mleczne, serki i desery:Lp. Nazwa towaru, Ilość ogółem, Jednostka miary:
1 jogurt owocowy mały różne smaki, opak.120 – 180 g, wartość odżywcza
w 100g: tłuszcz min. 2,2g, węglowodany min. 14g w tym cukry max. 14g, białko min. 3,1g, sól max. 0,10g 480 kg
2 serek homogenizowany różne smaki, opak. od 100 – 150g, wartość odżywcza w 100g: tłuszcz min. 6,5g, węglowodany min. 16g w tym cukry max. 13g, białko min. 16g, sól max. 1,8g 400 kg
3 serek maślany kanapkowy różne smaki, opak.130 – 150 g, wartość odżywcza w 100g: tłuszcz min. 23g, węglowodany min. 3g w tym cukry max. 3g, białko min. 6g, sól max. 0,70g 500 kg
4 serek topiony kostka różne smaki, opak. 100 g wartość odżywcza w 100g: tłuszcz min. 27g, węglowodany min. 6g w tym cukry max. 3g, białko min. 7g, sól max. 0,10g 170 kg
5 serek topiony kiełbaska, opak. 100 – 120g, wartość odżywcza w 100g: tłuszcz min. 26g, węglowodany min. 1,9g w tym cukry max. 1,2g, białko min. 16g, sól max. 1,8g 280 kg
6 serek smażony z kminkiem i bez kminku, opak.100 – 200g, wartość odżywcza w 100g: tłuszcz min. 4,3g, węglowodany w tym cukry max. 1,2g, białko min. 10g, sól max. 1,6g 100 kg
7 ser sałatkowo kanapkowy, opak. 200 – 300g, wartość odżywcza w 100g: tłuszcz min. 12g, węglowodany w tym cukry max. 0,5g, białko min. 10g, sól max. 3g 200 kg
8 ser topiony w krążkach, opak.180 – 200g, wartość odżywcza w 100g: tłuszcz min. 18g, węglowodany w tym cukry min. 5,8g max. 6,2g, białko min. 9,4g, max 10g, sól max. 2,6g 140 kg
9 ser pleśniowy, opak. 125 – 300g wartość odżywcza w 100 g: tłuszcz min. 31g węglowodany 1,3g w tym cukry max. 0,5g, białko min.18 g, sól max 1,7g 180 kg
10 ser topiony wędzony, opak. 90 – 110g wartość odżywcza w 100g: tłuszcz min. 18g węglowodany w tym cukry max. 1,2g, białko min. 18g, sól max 2,2g 30 kg
11 deser typu satino, waniliowo – czekoladowy z bitą śmietaną, opak. 120 – 180g lub równoważne, za kryteria równoważności uznaje się dla wartości odżywczych w 100g: tłuszcz min. 2,6g, węglowodany min. 14,2g w tym cukier max. 10g, białko min. 2,2g 350 kg
12 deser typu monte, opak. 150g lub równoważne, za kryteria równoważności uznaje się dla wartości odżywczych w 100g: tłuszcz min. 13,3g, węglowodany min. 15,9 g w tym cukier max. 13,7g, białko min. 2,8g 600 kg
13 ser mozzarella, opak. 125g wartość odżywcza w 100g: tłuszcz min. 19g węglowodany w tym cukry max. 1g, białko min. 18g, sól max 0,5g 130 kg
14 serek typu danio, opak. 140 g – 150g lub równoważne, za kryteria równoważności uznaje się dla wartości odżywczych w 100g: tłuszcz min. 2,8g, węglowodany min. 15,8g w tym cukier max. 15g, białko min. 5,3g 360 kg
15 deser typu kinder mleczna kanapka, opak. 28g lub równoważne, za kryteria równoważności uznaje się dla wartości odżywczych w 100g: tłuszcz min. 27,9g, węglowodany min. 34g w tym cukier max. 29,5g, białko min. 7,9g 20 kg
16 ryż na mleku typu berlliso, opak. 180 – 200 g lub równoważne, za kryteria równoważności uznaje się dla wartości odżywczych w 100g: tłuszcz min. 3,8g, węglowodany min. 16,7g w tym cukier max. 10g, białko min. 3,2g 450 kg
17 deser mleczny typu monte choco różne smaki, opak. 125g lub równoważne, za kryteria równoważności uznaje się dla wartości odżywczych w 100g: mleko min. 44%, tłuszcz min. 0,7%, czekolada w proszku min. 0,4% 100 kg
18 serek puszysty, różne smaki np. Piątnica, opak. 150g lub równoważne, za kryteria równoważności uznaje się dla wartości odżywczych w 100g: tłuszcz min. 21g, węglowodany min. 5g w tym cukier max. 3,4g, białko min. 6g 300 kg
19 serek wiejski z owocami np. Piątnica, opak. 150g lub równoważne, za kryteria równoważności uznaje się dla wartości odżywczych w 100g: tłuszcz min. 4g, węglowodany w tym cukry max. 10g, białko min. 8,6g, 360 kg
20 deser mleczny typu Zuzia, opak. 130g lub równoważne, za kryteria równoważności uznaje się dla wartości odżywczych w 100g: tłuszcz min. 9,5g, węglowodany min. 18g w tym cukry max. 9,8g, białko min. 2,5g 260 kg
21 jogurt pitny butelka, różne smaki, opak. 250 – 300g wartość odżywcza
w 100g: tłuszcz min. 1,8g węglowodany w tym cukry max. 9,5g, białko min. 3,0g, sól max. 0,15g 400 l
22 ser camembert pleśniowy, różne smaki, opak. 125g wartość odżywcza
w 100g: tłuszcz min. 31g węglowodany w tym cukry max. 0,05g, białko min. 18g, sól max. 1,7g 200 kg
23 jogurt typu jogobella musli, różne smaki, opak. 200g lub równoważne, za kryteria równoważności uznaje się dla wartości odżywczych w 100g: tłuszcz min. 3,1g, białko min. 3,8g, węglowodany min. 13,2g, 170 kg
24 deser typu smakija kaszka, różne smaki, opak 130g lub równoważne, za kryteria równoważności uznaje się dla wartości odżywczych w 100g: mleko pełne min. 59%, kaszka manna z pszenicy min. 5,6% 150 kg
4.5.3.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15551320-4 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych
15540000-5 - Produkty serowarskie
15542200-1 - Ser miękki
15833100-7 - Desery
15543100-7 - Ser z przerostami pleśni
4.5.5.) Wartość części: 126370,10 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 1
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 221737,60 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 221737,60 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 221737,60 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Serwal Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Spółka z o.o. Spółka komandytowa
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5542929491
7.3.3) Ulica: Diamentowa 14
7.3.4) Miejscowość: Lisi Ogon
7.3.5) Kod pocztowy: 86-065
7.3.6.) Województwo: kujawsko-pomorskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
jakie przetargi wygrała firma
"SERWAL PRZEDSIĘBIORSTWO WIELOBRANŻOWE SP. Z O.O." SPÓŁKA KOMANDYTOWA
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-23
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 221737,60 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-01-02 do 2023-12-31Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 1
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 126370,10 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 126370,10 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 126370,10 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Serwal Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Spółka z o.o. Spółka komandytowa
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5542929491
7.3.3) Ulica: Diamentowa 14
7.3.4) Miejscowość: Lisi Ogon
7.3.5) Kod pocztowy: 86-065
7.3.6.) Województwo: kujawsko-pomorskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
jakie przetargi wygrała firma
"SERWAL PRZEDSIĘBIORSTWO WIELOBRANŻOWE SP. Z O.O." SPÓŁKA KOMANDYTOWA
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-23
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 126370,10 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-01-02 do 2023-12-31SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE
INNE PRZETARGI Z BYDGOSZCZY
- Wymiana posadzki w korytarzu przy komorach chłodniczych w piwnicy kuchni
- Dostawa produktów leczniczych - wyrobów medycznych - płynów do wlewów
- Remont i adaptacja pomieszczeń strychu w siedzibie RDW Wąbrzeźno na archiwum
- DOSTAWY OSPRZĘTU LAPAROSKOPOWEGO JEDNORAZOWEGO UŻYTKU I INNEGO DO ZABIEGÓW OPERACYJNYCH
- Dostawa odczynników do badań diagnostycznych dla Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Bydgoszczy
- Dostawa materiałów laboratoryjnych dla Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Bydgoszczy
więcej: przetargi w Bydgoszczy »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy nabiału do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu
- P-33/2024: Zakup i dostawa mleka i produktów mleczarskich dla potrzeb Radomskiego Szpitala Specjalistycznego
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
- Dostawa produktów mleczarskich i tłuszczów roślinnych
- Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego zamawiającego nabiału i tłuszczów
- "Sukcesywna dostawa produktów spożywczych na potrzeby Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 4 w Gdyni przy ul. Chwaszczyńska 26 "
więcej: Margaryna »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.