Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-09-17
Biłgoraj: Dostawa mięsa i wędlin dla Domu Pomocy Społecznej w Teodorówce, filii w Długim Kącie i filii w Biłgoraju
Numer ogłoszenia: 198153 - 2014; data zamieszczenia: 17.09.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Teodorówce , Teodorówka 1, 23-400 Biłgoraj, woj. lubelskie, tel. 84 6860644, faks 84 6860644 wew. 68.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.teodorowka.bilgo.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Pomoc Społeczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i wędlin dla Domu Pomocy Społecznej w Teodorówce, filii w Długim Kącie i filii w Biłgoraju.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i wędlin dla Domu Pomocy Społecznej w Teodorówce, Filii DPS w Długim Kącie i Filii DPS w Biłgoraju 2. Zakres dostaw przewidzianych w ramach niniejszego zamówienia obejmuje 3 odrębne części: CZĘŚĆ I: dostawa mięsa i wędlin dla Domu Pomocy Społecznej w Teodorówce, Teodorówka 1 , 23-400 Biłgoraj CZĘŚĆ II: dostawa mięsa i wędlin dla Filii DPS w Biłgoraju, ul. Zielona 95, 23-400 Biłgoraj CZĘŚĆ III: dostawa mięsa i wędlin dla Filii DPS w Długim Kącie, Prefabet 5, 23-460 Józefów Szczegółowy zakres dostaw określony w ust.2 należy wykonać na podstawie przedmiotu zamówienia - załącznik nr.2a CZĘŚĆ I, załącznik nr2b CZĘŚĆ II, załącznik nr.2c CZĘŚĆ III Kod CPV- 15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV- 15131000-5 konserwy i przetwory z mięsa Kod CPV- 15131130-5 wędliny 3. Dostarczone mięso i wędliny muszą być świeże, wysokiej jakości, przebadane przez placówkę weterynaryjną, produkowane oraz dostarczane z zachowaniem wymogów sanitarno epidemiologicznych i systemu HACCP. 4. Do każdej dostawy musi być dołączony Handlowy Dokument Identyfikacyjny zawierający informację dotyczące producenta, datę produkcji oraz datę ważności. 5. Produkty powinny być oznakowane widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia; produkty przetworzone (tj. wędliny, przetwory mięsne) zgodnie z polską normą powinny posiadać etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy - tj.% zawartość mięsa w wędlinie oraz substancje stosowane w produkcji..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.13.11.30 - Wędliny .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Spełnienie warunków należy potwierdzić poprzez złożenie stosownego oświadczenia według załącznika nr 3 do SIWZ oraz aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu do składania ofert.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Spełnienie warunków należy potwierdzić poprzez złożenie stosownego oświadczenia według załącznika nr 3 do SIWZ oraz aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu do składania ofert.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Spełnienie warunków należy potwierdzić poprzez złożenie stosownego oświadczenia według załącznika nr 3 do SIWZ
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Spełnienie warunków należy potwierdzić poprzez złożenie stosownego oświadczenia według załącznika nr 3 do SIWZ
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Spełnienie warunków należy potwierdzić poprzez złożenie stosownego oświadczenia według załącznika nr 3 do SIWZ
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
6. Zeskanowane etykiety oferowanych produktów przetworzonych, na których będzie widoczny termin przydatności do spożycia oraz zgodnie z polską normą będą posiadały nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy tj. % zawartość mięsa w wędlinie oraz substancje stosowane w produkcji. Etykiety do pozycji nr: 1, 2, 8, 9, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 20, 21, 22, 25, 27, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 41, 42, 43 do Załącznika nr 2a do SIWZ
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.teodorowka.bilgo.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Teodorówce
23-400 Biłgoraj
Teodorówka 1.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.09.2014 godzina 09:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Teodorówce 23-400 Biłgoraj Teodorówka 1 Dział księgowości, pokój nr. 10.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z BIŁGORAJA
- Dostawa oleju napędowego dla Komendy Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Biłgoraju - lipiec 2025
- Sukcesywna dostawa różnych produktów spożywczych do internatu Zespołu Szkół Leśnych w Biłgoraju
- Sukcesywna dostawa mięsa, produktów mięsnych i wędlin do internatu Zespołu Szkół Leśnych w Biłgoraju
- Sukcesywna dostawa warzyw i owoców oraz ziemniaków do internatu Zespołu Szkół Leśnych w Biłgoraju
- Dostawa wyposażenia do pracowni dydaktycznych Regionalnego Centrum Edukacji Zawodowej w Biłgoraju - Część I
- Budowę linii oświetleniowych przy ul.: Dr. Straceń 1941-1944, Torowej i Studenta H. Żelezika w Biłgoraju w ramach pr. pn: Budowa nowych i moder. istniejących linii i urządzeń oś. na terenie Biłgoraja
więcej: przetargi w Biłgoraju »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 6 w Białymstoku
- Dostawa artykułów spożywczych różnych asortymentów na potrzeby Zakładu Karnego w Raciborzu z podziałem na 7 części
- Dostawa artykułów żywnościowych dla szkół podstawowych i przedszkoli na terenie miasta Maków Mazowiecki
- "Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. Kazimierza Górskiego w Wierzbicy"
- Sukcesywna dostawa produktów spożywczych na potrzeby Specjalnego Ośrodka Szkolno Wychowawczego im. Jana Pawła II w Jaworznie od września do grudnia 2025
- Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Zespołu Placówek Edukacyjno - Terapeutycznych w Bobrowie w okresie od 1 września 2025 roku do 31 grudnia 2025 roku
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.