eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi PłockŚWIADCZENIE USŁUG ZWIĄZANYCH Z PRZYGOTOWANIEM CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA Z UWZGLĘDNIENIEM DIET I KALORYCZNOŚCI DLA PACJENTÓW SZPITALA ŚWIĘTEJ TRÓJCY WRAZ DZIERŻAWĄ POMIESZCZEŃ I URZĄDZENIAMI STANOWIĄCYMI WYPOSAŻENIE KUCHNI

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2007-10-16

Płock: ŚWIADCZENIE USŁUG ZWIĄZANYCH Z PRZYGOTOWANIEM CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA Z UWZGLĘDNIENIEM DIET I KALORYCZNOŚCI DLA PACJENTÓW SZPITALA ŚWIĘTEJ TRÓJCY WRAZ DZIERŻAWĄ POMIESZCZEŃ I URZĄDZENIAMI STANOWIĄCYMI WYPOSAŻENIE KUCHNI
Numer ogłoszenia: 196314 - 2007; data zamieszczenia: 16.10.2007
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: Tak, numer ogłoszenia w BZP: 174988 - 2007.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Płocki Zakład Opieki Zdrowotnej Sp. z o.o., ul. Kościuszki, 09-402 Płock, woj. mazowieckie, tel. 024 3645100, 3645124, fax 024 3645102.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ŚWIADCZENIE USŁUG ZWIĄZANYCH Z PRZYGOTOWANIEM CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA Z UWZGLĘDNIENIEM DIET I KALORYCZNOŚCI DLA PACJENTÓW SZPITALA ŚWIĘTEJ TRÓJCY WRAZ DZIERŻAWĄ POMIESZCZEŃ I URZĄDZENIAMI STANOWIĄCYMI WYPOSAŻENIE KUCHNI.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennego wyżywienia z uwzględnieniem diet i kaloryczności dla pacjentów Szpitala Świętej Trójcy wraz z dzierżawą pomieszczeń i urządzeniami stanowiącymi wyposażenie kuchni. Zakres świadczonych usług obejmuje przygotowanie i dostarczenie następujących posiłków: -śniadanie, -śniadanie II - Oddział Pediatryczny i poszczególne diety z oddziałów, -obiad dwudaniowy, -podwieczorek - Oddział Pediatryczny, Zakład Pielęgnacyjno - Opiekuńczy i poszczególne diety z oddziałów, -kolacja, -kolacja II - Oddział Chorób Wewnętrznych dla pacjentów z cukrzycą i poszczególni pacjenci z pozostałych oddziałów, -kolacja II - ciężarne Oddziału Ginekologiczno - Położniczego, wyżywienie pacjentów, tzw. lunch - Dzienny Oddział Psychiatryczny. Szacunkowa ilość posiłków w ciągu roku wynosi w szpitalu około 73 200 osobodni oraz w Dziennym Oddziale Psychiatrycznym około 7 050 osobodni. Zamawiający wymaga od Wykonawcy przygotowania posiłków z artykułów przez siebie zakupionych z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych. Klasyfikacja diet: -dieta podstawowa, -dieta bogatoresztkowa, -dieta łatwo strawna, -dieta łatwo strawna z ograniczeniem tłuszczu, -dieta łatwo strawna z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego, -dieta łatwo strawna o zmienionej konsystencji - papkowata, -dieta łatwo strawna płynna, -dieta łatwo strawna płynna wzmocniona, -dieta do żywienia przez zgłębnik lub sondę, -dieta ubogoenergetyczna, -dieta łatwo strawna o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych, -dieta bogatobiałkowa, -dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów, -dieta niskobiałkowa. Zalecane są również diety specjalistyczne na zlecenie lekarza, nie ujęte w procedurach. Dieta podstawowa stanowi podstawę do planowania diet leczniczych, obejmuje ona pokarmy spożywcze dla ludzi zdrowych z wyłączeniem pokarmów trudno strawnych i wzdymających. Nazwa składnika Zalecane ilości Kalorie Około 2200-2400 Węglowodany Około 350 g Białko w tym białko zwierzęce Ogółem około 80 g około 25-30 g Tłuszcz Około 70 g Zamawiający wymaga, aby posiłki przygotowywane były przez Wykonawcę wg następujących godzin: 7.00 - 8.00 - śniadanie, śniadanie II 11.30 - 13.00 - obiad, podwieczorek, kolacja, kolacja II 11.30 - 13.00 - wyżywienie pacjentów, tzw. lunch - Dzienny Oddział Psychiatryczny w dni robocze. Posiłki przygotowane przez Wykonawcę odbierane będą przez pracowników poszczególnych oddziałów szpitalnych w ww. godzinach. Przykładowa gramatura - Załącznik Nr 3 do SIWZ. Posiłki dla pacjentów przebywający w oddziałach Szpitala Świętej Trójcy będą przygotowywane przez Wykonawcę w pomieszczeniach Kuchni Szpitalnej przy ul. Kościuszki 28. Zasady planowania żywienia i zapotrzebowania posiłków: Wykonawca zobowiązany jest do zatrudnienia dietetyka. Posiłki przygotowywane i dostarczane będą na podstawie pisemnego dziennego zapotrzebowania z podziałem na oddziały i rodzaje diet, składanego Wykonawcy przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego do godz. 13.00 na dzień następny. Do godz. 10.00 Zamawiający zastrzega sobie prawo korekty zapotrzebowania na obiad i kolację w dniu bieżącym. W przeddzień dni wolnych od pracy będzie składane zapotrzebowanie na te dni. Żywienie pacjentów realizowane będzie na podstawie uzgodnionego pomiędzy Wykonawcą a Zamawiającym jadłospisu dekadowego (uzgodnienie nie zwalnia Wykonawcy z odpowiedzialności za jakość żywienia) oraz uzgodnionych diet. Jadłospis będzie składany do uzgodnienia dziesięć dni przed rozpoczęciem jego realizacji i będzie zawierał następujące informacje: wyszczególnienie potraw składających się na poszczególne posiłki, wyszczególnienie użytych produktów, ich wagę, wartości energetyczne i odżywcze. Przykładowy jadłospis dotychczas stosowany w szpitalu - Załącznik Nr 4 do SIWZ. Każdorazowo do kuchni oddziałowej wraz z posiłkami dostarczony będzie przez Wykonawcę aktualny wyciąg z jadłospisu i zapotrzebowania zawierający ilość porcji oraz wagę pojedynczej porcji (ilość, objętość) w zamówionych dietach. Wykonawca do produkcji potraw używał będzie wyłącznie produktów pierwszej jakości, a Zamawiający będzie miał prawo kontroli, czy produkty wykorzystywane przez Wykonawcę odpowiadają stawianym wymogom jakościowym. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli procesu przygotowania i dostarczania posiłków na każdym etapie. Wykonawca zapewni Zamawiającemu dostęp do wszelkich dokumentów, danych i pomieszczeń niezbędnych do przeprowadzenia kontroli. W celu umożliwienia kontroli Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia dokumentacji w taki sposób, aby było możliwe w poszczególnych dniach określenie ilości zużytych produktów, ich cen oraz faktycznej wartości posiłków wg asygnaty z wydania z magazynu.Zamawiający wymaga również od Wykonawcy: przestrzegania realizacji zaleceń Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej, Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zamkniętych zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności świadczenia usług na najwyższym poziomie, utrzymanie należytego reżimu sanitarno - epidemiologicznego, utrzymanie standardów higienicznych w gastronomii szpitalnej utrzymania płynności wydawania posiłków; prowadzenia bieżących remontów pomieszczeń, w których będą świadczone przedmiotowe usługi po zakończeniu realizacji umowy pozostawienia poniesionych nakładów na pomieszczenia bez zapłaty ich równowartości. Wykonawca zobowiązuje się ponadto do dzierżawienia pomieszczeń Szpitala Świętej Trójcy na prowadzenie powyższej usługi. Zamawiający oddaje w dzierżawę: -pomieszczenia, w tym: Magazyn 15,81 m2 Obieralnia kuchni 28,78 m2 Korytarz 34,80 m2 Kuchnia 23,38 m2 Klatka schodowa 7,50 m2 Wc 2,56 m2 Biuro 15,60 m2 Razem: 128,43 m2 urządzenia stanowiące wyposażenie kuchni (na podstawie protokołu zdawczo - odbiorczego zawierającego specyfikację przekazanego sprzętu): Nazwa Szt. Biurko drewiniane 2 Gaśnica 1 Fotel obrotowy 1 Kalkulator 1 Krzesło 1 Regały metalowe 5 Waga dziesiętna 2 Waga szlkowa 2 Szafa chłodniowa 2 Taboret elektryczny 4 Kuchnia elektryczna 1 Maszynka do mięsa 2 Patelnia elektryczna 1 Robot kuchenny 1 Maszyna do pisania 1 Grzejnik elektryczny 1 Zamawiający ustala, iż kwota dzierżawy za pomieszczenia i urządzenia stanowiące wyposażenie kuchni wynosi 1 500,00 zł netto miesięcznie. Zamawiający dostarczy Wykonawcy energię elektryczną, wodę, C.O. oraz telefon stacjonarny. Opłaty za powyższe będą naliczane Wykonawcy wg. faktycznego zużycia.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków Oryginalny kod CPV: 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .

II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 1114 PLN.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: przetarg nieograniczony

IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 12.10.2007.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Grażyna Jędrzejewicz, Kuchnia Szpitalna, ul. Kościuszki 28, 09-402 Płock, kraj/woj. mazowieckie.

V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ (bez VAT)

  • Cena wybranej oferty: 11,14
  • Oferta z najniższą ceną: 11,14 / oferta z najwyższą ceną: 11,95
  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.