eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Czarne › Zakup i sukcesywna dostawa owoców i warzyw dla OKW Posejdon w Ustce

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-06-09

Czarne: Zakup i sukcesywna dostawa owoców i warzyw dla OKW Posejdon w Ustce
Numer ogłoszenia: 193258 - 2014; data zamieszczenia: 09.06.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 37371 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Pomorska Instytucja Gospodarki Budżetowej "POMERANIA", ul. Pomorska 1, 77-330 Czarne, woj. pomorskie, tel. 59 833 36 79, faks 59 833 24 30.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: instytucja gospodarki budżetowej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i sukcesywna dostawa owoców i warzyw dla OKW Posejdon w Ustce.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem Zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa owoców i warzyw dla potrzeb Ośrodka Konferencyjno - Wypoczynkowego Posejdon w Ustce przy ul. Rybackiej 10 w zakresie określonym w niniejszym SIWZ wraz załącznikami. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 2. Szacunkowe ilości określa załącznik nr 2 A do SIWZ. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości podanych w formularzu w przypadku istotnych zmian w zapotrzebowaniu, a Dostawca nie będzie podnosił wobec Zamawiającego żadnych roszczeń z tego tytułu. 3.4 Wymagania odnośnie przedmiotu zamówienia: przedmiot dostawy musi spełniać wymogi określone przez Zamawiającego dla każdego rodzaju asortymentu i spełniać wymogi określone przepisami odrębnymi a w szczególności; a. ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów, b.ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r z uwzględnieniem późniejszych poprawek wnoszonych przez ustawodawcę - ustawa o Bezpieczeństwie żywności i żywienia(tekst jednolity Dz. U. 2010 nr 136 poz 914); c.rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2007 r. w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych, d.ustawy z dnia 7 maja 2009 r. o towarach paczkowanych. e.przedmiot zamówienia musi być zgodny z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawnymi, f.przedmiot zamówienia musi spełniać Polskie Normy przenoszące normy europejskie lub normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy; g.przedmiot zamówienia musi spełniać wszystkie powszechnie obowiązujące Polskę wymagania higieniczno-sanitarne stosowane w UE, 3.5 Warunki dodatkowe: a.wykonawca ma obowiązek dostarczyć produkty I klasy, zgodnie zastosowaną norma jakości; b.cechy dyskwalifikujące przedmiot zamówienia: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, brak jednorodności, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwane plomby, zabrudzenia, brak ciągu chłodniczego; c.zachowany okres karencji po stosowaniu środków chemicznych ochrony roślin; d.dostawy realizowane będą na koszt i ryzyko Wykonawcy w odpowiednich opakowaniach (zamknięte, nieuszkodzone), transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi i odpowiednią temperaturę surowca. Pojemniki czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu i posiadać atesty do kontaktu z żywnością. Elementy powinny być ułożone w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd środka spożywczego; e.Wykonawca we własnym zakresie będzie dokonywała wyładunku i wniesienia dostarczonego towaru do pomieszczeń magazynowych Zamawiającego f.zamówienia odbywać się będą sukcesywnie w czasie trwania umowy do godziny 10:00 w dniu dostawy lub do godziny 15:30 w dniu poprzedzającym dostawę na podstawie faksu lub telefonicznej informacji przekazywanej każdorazowo przez Zamawiającego; g.dostawy odbywać się będą sukcesywnie od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:30 do 11:30 oraz w sobotę w godzinach 6:00-7:00; h.dołączanie do każdej dostawy faktury VAT, z wyszczególnieniem produktów, ich ilości, ceny jednostkowej, kwoty VAT i kwoty brutto; i.termin płatności wynagrodzenia należnego Wykonawcy wynosi 30 dni od daty dostarczenia prawidłowo wystawionej faktury do siedziby Zamawiającego; j.terminowe dostarczanie zamówionych towarów. W przypadku nie dostarczenia przez Wykonawcę towarów w terminie, Zamawiającemu przysługuje prawo zakupu danego towaru u innego podmiotu i obciążenia Wykonawcy różnicą między ceną zakupu u innego podmiotu, a ceną wynikającą z umowy - w takim przypadku Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia towaru dostarczonego po terminie; k. użyczenie nieodpłatne ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do magazynu Zamawiającego na okres do następnej dostawy; l.ze względu na specyfikację działalności Zamawiającego występuje duże zróżnicowanie częstotliwości i wielkości dostaw; m.podane ilości zamawianych artykułów mają charakter szacunkowy, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw lub odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszania lub zwiększania wielkości zamówienia w zależności od zmian zaludnienia ośrodka; n.Zamawiający zastrzega sobie prawo do przedłużenia terminu obowiązywania umowy w sprawie udzielenia zamówienia do czasu wyczerpania asortymentu będącego przedmiotem zamówienia, z zastrzeżeniem, że Zamawiający może w zależności od potrzeb zamówić większą ilość jednego z asortymentów będących przedmiotem zamówienia, kosztem innego pod warunkiem, że ogólna wartość umowy nie ulegnie zmianie; o.Zamawiający nie przyjmie faktury, jeżeli zostaną zgłoszone jakiekolwiek zastrzeżenia do przedmiotu dostawy..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00 - Warzywa, owoce i orzechy .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 13.05.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Hurtownia owoców i warzyw Piotrek- Jadwiga Żmudzka, ul. M Konopnickiej, 77-200 Miastko, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 86438,34 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 77763,33

  • Oferta z najniższą ceną: 77763,33 / Oferta z najwyższą ceną: 88124,71

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.