Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2007-10-09
Strzelce Opolskie: Artykuły żywnościowe - mięso
Numer ogłoszenia: 188811 - 2007; data zamieszczenia: 09.10.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny nr 1 w Strzelcach Opolskich, ul. Karola Miarki 1, 47-100 Strzelce Opolskie, woj. opolskie, tel. 077 4621520+25.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Artykuły żywnościowe - mięso.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Opis przedmiotu zamówienia: Artykuły żywnościowe (kod CPV: 15111000-9 mięso wołowe 15110000-2 mięso ) 1.1. mięso gulaszowe wołowe, produkcyjne kl. II. w ilości 3 000kg, dostawy sukcesywne po około 12,00kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 5 dni. 1.2. mięso gulaszowe mieszane wieprzowo-wołowe produkcyjne Kl. II w proporcjach 50/50 w ilości 12 240kg, dostawy sukcesywne po około 85kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 5 dni. 1.3. mięso mieszane wieprzowo-wołowe w proporcjach 50/50, zmielone, garmażeryjne z przeznaczeniem na kotlety mielone, pulpety, klopsy w ilości 9 000kg., dostawy sukcesywne po około 90kg., termin przydatności nie krótszy niż 5 dni. Jakość w/w art. żywnościowych nie może odbiegać od Polskich Norm.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-7, 15.11.10.00-9, 15.11.00.00-2.
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 3.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1)posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2)posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia, t.j. Wykonują lub wykonali co najmniej jedno zamówienie w okresie ostatnich trzech latach przed dniem wszczęcia postępowania, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy - w tym okresie odpowiadające swoim rodzajem i wartością, dostawy stanowiące przedmiot zamówienia. 3)dysponują potencjałem techniczny i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, t.j. dysponują środkiem transportu przystosowanym do przewozu art. żywnościowych stanowiących przedmiot zamówienia oraz dysponują co najmniej 1 pracownikiem, ze stażem pracy nie mniejszym niż 3-ce w przedmiocie zamówienia. 4)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, t.j. posiadają na podstawowym rachunku bankowym lub zdolność kredytową nie mniejszą niż: - mięso gulaszowe wołowe 3 750,00zł; - mięso gulaszowe mieszane wieprzowo-wołowe 10 200,00zł. - mięso mieszane zmielone, garmażeryjne - 6 750,00 zł. 5)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia (art. 24 ust. 1 i 2 ustawy) Ocena spełniania w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą , spełnia - nie spełnia,
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykaz oświadczeń i dokumentów, jakie mają dostarczyć Wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu: oświadczenia, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, określone w art. 22 ust. 1 ustawy oraz w pkt 4 SIWZ ;(załącznik nr 1, 2, 3, 4 do SIWZ) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji organu podatkowego - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; aktualne zaświadczenie z właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenie, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; Dokumenty powinny być przedstawione w formie oryginału lub kopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl (zamowienia publiczne)
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.sw.gov.pl(zamówienia publiczne).
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.10.2007 godzina 09:00, miejsce: Sekretariat zakładu Karnego nr 1 ul. Karola Miarki 1 Strzelce Opolskie.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: mięso gulaszowe wołowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mięso gulaszowe wołowe, produkcyjne kl. II. w ilości 3 000kg, dostawy sukcesywne po około 12,00kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 5 dni..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: mięso gulaszowe mieszne.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mięso gulaszowe mieszane wieprzowo-wołowe produkcyjne Kl. II w proporcjach 50/50 w ilości 12 240kg, dostawy sukcesywne po około 85kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 5 dni..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: mięso mieszne wieprzowo - wołowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mięso mieszane wieprzowo-wołowe w proporcjach 50/50, zmielone, garmażeryjne z przeznaczeniem na kotlety mielone, pulpety, klopsy w ilości 9 000kg., dostawy sukcesywne po około 90kg., termin przydatności nie krótszy niż 5 dni..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z STRZELEC OPOLSKICH
- Przebudowa pomieszczeń sanitariatów w pionie jednego segmentu w budynku PSP nr 7 w Strzelcach Opolskich
- Budowa kancelarii podwójnej dla leśnictw Daniec i Otmice" (I/23/KAN1-9)
- "Odnowa nawierzchni bitumicznych dróg powiatowych Powiatu Strzeleckiego"
- "Remont utwardzonej nawierzchni podwórka budynku przy ul. Krakowskiej 19-23 w Strzelcach Opolskich, na działce gminnej nr 1900/11 oraz przy ul. Marka Prawego 7 na działce gminnej nr 5047/2"
- Modernizacja budynku SOR Szpitala Powiatowego w Strzelcach Opolskich
- realizacja zadania pn.: Zamiatanie nawierzchni dróg powiatowych Powiatu Strzeleckiego w ilości 136 206 m2 i chodników w ilości 7 674 m2 Przedmiot...
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa mięsa i produktów mięsnych dla Domu Pomocy Społecznej w Teodorówce, Filii DPS w Długim Kącie i Filii DPS w Biłgoraju
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej "Senior" w Rudzie Śląskiej w drugim półroczu 2025 r.
- "Dostawa mięsa i wędlin"(5.2025)
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 27 w Chorzowie, ul. Wandy 34 - I/2025
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej
- Dostawy mięsa wieprzowego i wołowego ZP 10/2025
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.