eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Strzelce OpolskieDostawa sprzętu gastronomicznego

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-08-11

Strzelce Opolskie: Dostawa sprzętu gastronomicznego
Numer ogłoszenia: 186718 - 2008; data zamieszczenia: 11.08.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny nr 1 w Strzelcach Opolskich, ul. Karola Miarki 1, 47-100 Strzelce Opolskie, woj. opolskie, tel. 077 4621520+25.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa sprzętu gastronomicznego.

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Opis przedmiotu zamówienia 1. Chochla - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP, pozbawiona spawów i zagięć. 0,12 l - szt. 12 0,25 l - szt. 8 0,5 l - szt. 12 1 l - szt. 8 4 l - szt. 5 2. Chochla perforowana - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP. 4 l - szt. 2 3. Cedzak - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP. Ø 26cm szt. 2 4. Wanna przecedzakowa z uchwytami - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP, szt. 2 5. Sito z siatką stalową z rączką - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP. Ø 35cm. szt. 3 Ø 30 cm szt. 2 Ø 15 cm. szt. 2 6. Deska do krojenia polietylenowe, kolorowe spełniające wymogi HACCP, szer.60 cm, głębokość 45 cm, grubość 2 cm czerwone - szt.4.zielone - szt. 4, żółte - szt. 4, niebieskie - szt. 4, białe- szt. 4, brązowe - szt. 4. 7. Garnki z pokrywą - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP. Powinny mieć wzmacniane uchwyty. Garnki o średnicy równej bądź większej od 36 cm powinny posiadać pierścień wzmacniający krawędź górną. Trójwarstwowe dno: stal nierdzewna, płyta aluminiowa grubości 6 mm, płyta ze stali nierdzewnej, 2,5 l - szt. 2., 3,5 l. - szt. 4 , 11,5 l - szt 4 , 14 l - szt. 4, 35 l - szt. 8, 55 l - szt. 10. 8. Garnek do duszenia z pokrywką - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP, 11 l. - szt. 2 9. Rondel - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP, 2,8 l - szt. 2,5 l - szt. 2. 10. Patelnia z powłoką teflonową, Ø 36 cm - szt. 2, Ø 28 cm - szt. 2 11. Krajalnica do żywności automatyczna z nożem teflonowym (do sera). Powierzchnie maszyny mające kontakt z krojoną żywnością powinny być wykonane z materiałów nierdzewnych o dużej gładkości. Odlewy i osłony wykonane z anodowanego aluminium. Powinna spełniać wymogi HACPP, - szt. 2. 12. Lampy owadobójcze - uniwersalne urządzenie do zwalczania owadów stosowane w przemyśle spożywczym, kompaktowa obudowa, możliwość zamocowania na ścianie. Wabienie owadów poprzez system świetlówek UV. Pułapka wyposażona w siatkę rażącą o wysokim napięciu. Spełniające wymogi HACCP, zasięg działania 25 m2 - szt. 4, zasięg działania 50 m2 -szt 1. 13. Łyżki nabierakowe - stal nierdzewna. Spełniające wymogi HACCP, - szt. 6. 14. Łopatka ze stali nierdzewnej do przewracania perforowana. Spełniające wymogi HACCP, dł. 39 cm - szt. 5. 15. Łopatka do ryb - stal nierdzewna. Spełniające wymogi HACCP, dł. 34 cm - szt. 4. 16. Szufla hartowana głowica z stal, wyprofilowany trzonek pokryty pcv, ergonomiczna rączka, długość 1280 mm - szt. 2. 17.. Mieszadło do kotła - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP, dł. 80 cm.- szt. 2 dł. 130 cm.-szt. 2 dł. 170 cm.-szt. 2 18.. Miska - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP, 65 l - szt. 4, 45 l - szt. 3, 20 l - szt. 3, 0,8 l - szt. 100 19. Nóż - rękojeść dopasowana w sposób uniemożliwiający gromadzenie się resztek w miejscach łączenia, ostrza noży ze stali nierdzewnej, można myć w zmywarkach i wyparzać, spełniający wymogi HACCP. - nabiał, pieczywo sery - rękojeść biała. dł. 36 cm.- szt. 1 dł. 34 cm.- szt. 1 dł. 20 cm.- szt. 2 20. Nóż - rękojeść dopasowana w sposób uniemożliwiający gromadzenie się resztek w miejscach łączenia, ostrza noży ze stali nierdzewnej, można myć w zmywarkach i wyparzać, spełniający wymogi HACCP. surowe mięso - rękojeść czerwona.dł. 26 cm - szt.1, dł. 18 cm - szt. 2. 21. Nóż - rękojeść dopasowana w sposób uniemożliwiający gromadzenie się resztek w miejscach łączenia, ostrza noży ze stali nierdzewnej, można myć w zmywarkach i wyparzać, spełniający wymogi HACCP. - mięso gotowane- rękojeść brązowa.dł. 26 cm - szt. - 2, dł. 27,5 cm - szt.1 22. Nóż - rękojeść dopasowana w sposób uniemożliwiający gromadzenie się resztek w miejscach łączenia, ostrza noży ze stali nierdzewnej, można myć w zmywarkach i wyparzać, spełniający wymogi HACCP. ryby - rękojeść niebieska dł.30 cm - szt.- 1, dł. 21 cm - szt.1 23. Nóż - rękojeść dopasowana w sposób uniemożliwiający gromadzenie się resztek w miejscach łączenia, ostrza noży ze stali nierdzewnej, można myć w zmywarkach i wyparzać, spełniający wymogi HACCP. - warzywa - rękojeść zielona, dł.27,5 cm - szt.1, dł. 25 cm - szt. 1, dł. 10 cm - szt. 6. 24. Nożyce do drobiu - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP, szt. 3. 25. Porcjoner - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP., szt. 15 26. Pirometr powierzchniowy - pomiar temp. 30-20O º C, szt. 1. 27. Termometr elektryczny - pomiar temp. 50 - 280 º C, sonda 210 mm, pokrowiec na sondę, szt. 3. 28. Termo-higrometr - pomiar temp. 0-50 º C, , wilgotność powietrza 25%-95%, szt. 8. 29. Termometr zaokienny - szt. 2, lodówkowy - szt. 5. 30. Rózga stalowa (miękki drut) - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP. 60 cm - szt. 2 50 cm. - szt. 3 40 cm. - szt. 3 30 cm. - szt. 2 31. Szufelka stalowa - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP. 3 l - szt. 1 1 l - szt. 3 0,33 l - szt. 2 32. Szczypce - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP,do spaghetti - szt.5 uniwersalne - szt.4 33.Skrobak do ryb - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP, szt. 4 34.Szpachelka 11cm - szt 5 , 24 cm - szt 5 35. Stojak na deski - stal nierdzewna na 6 desek - szt. 4 36. Sterylizator UVA do noży, szt. 1 37. Otwieracz do konserw - nóż z kółkiem w komplecie, mocowany do blatu zaciskiem ślimakowym i wkrętami, szt.2 38. Topór rzeźniczy, szt. 1 39. Tasak kuchenny - stal nierdzewna spełniająca normy higieny HACCP, szt. 1 40. Tłuczek - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP, szt. 3 41. Ubijak do ziemniaków - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP. dł. 100 cm - .szt. 2 dł.80 cm .- szt. 2 dł.50 cm - szt. 3 42. Tarka sześciokątna, szt. 2 43. Ubijak piany - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP. dł. 24cm.- szt.4 44. Widelec do mięsa - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP, szt.6 45. Widły - wysokość robocza 380 mm., szerokość robocza 290 mm. Hartowana głowica ze stali nierdzewnej, trzonek z selekcjonowanego drewna, rączka z tworzywa, szt. 4 46. Wałek drewniany na łożyskach kulkowych, szt. 3. 47. Wąż gumowy. dł. 20 m, szt.1 48. Taczka - miska o objętości 95 litrów, nośność - 150 kg koła pompowane - 300 mm - szt. 1 49. Pojemnik do żywności (na mięso, przetworów mięsnych) posiadający atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością, 50 kg - szt.15 50. Pojemnik na warzywa - posiadający atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością, pojemność 50 kg - szt.15 51. Pojemniki na próbki - posiadający atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością, szt. 120 52. Kuchenka mikrofalowa z grillem, szt. 1 53. Mikser do rozdrabniania potraw, szt. 1 54. Pojemniki gastronomiczne GN 1/1 ze stali nierdzewnej. Odporne na wysokie temperatury do 300ºC, spełniająca wymogi HACCP. 65mm. - szt. 20, 40mm.- szt.20, 20mm - szt.20 55. Pojemniki gastronomiczne GN 1/1 perforowane ze stali nierdzewnej. Odporne na wysokie temperatury do 300ºC, spełniające wymogi HACCP. 65Mm - szt.20 , 40mm - szt.20 56. Pojemniki gastronomiczne GN ze stali nierdzewnej z chowanymi uchwytami z pokrywami. Odporne na wysokie temperatury do 300 º C,,spełniające wymogi HACCP. 1/1 200 mm. - szt. 12 2/3 200 mm. - szt. 12 1/2 200mm. - szt. 16 1/3 200mm. - szt. 12 1/4 200mm. - szt. 16 1/6 200mm. - szt. 12 57. Pojemniki gastronomiczne GN ze stali nierdzewnej z pokrywami. Odporne na wysokie temperatury do 300ºC, spełniające wymogi HACCP. 1/1 200 mm. - szt. 12 2/3 200 mm. - szt. 12 1/2 200mm. - szt. 16 1/3 200mm. - szt. 12 1/4 200mm. - szt. 16 1/6 200mm. - szt. 12 58. Listwa wspornikowa do pojemników gastronomicznych GN. Odporne na wysokie temperatury do 300 º C, spełniająca wymogi HACCP, dł. 32,50 cm - szt. 25. 59. Rękawice kuchenne - bawełniane, odporność do 350 º C, ,można prać dł. 28 cm - szt. 6. 60. Dzbanek miarka przeźroczysty. Pojemność: 1,00 l - szt. 2. Pojemność: 5,00 l - szt. 2. 61. Tace z tworzywa sztucznego posiadający atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością, odporne na wysokie temperatury, szt. 600. 62. Rozdrabniacz odpadków organicznych przystosowany do pracy ciągłej. Specjalnie rozbudowa- na komora rozdrabniająca. Cylindryczna komora wraz z elementami rozdrabniającymi wykonane ze stali nierdzewnej. Obudowa metalowa. W wyposażeniu wyłącznik elektryczny do mocowania na ścianie. Wymiary: wys. 535 mm, max średnica 200 mm. Moc: 7,75 KM; 1420 obrotów na minutę. Przerób około 150 kg/godzinę - szt. 2. Ø 35cm. szt. 3 Ø 30 cm szt. 2 Ø 15 cm. szt. 2 6. Deska do krojenia polietylenowe, kolorowe spełniające wymogi HACCP, szer.60 cm, głębokość 45 cm, grubość 2 cm czerwone - szt. 4. zielone - szt. 4, żółte - szt. 4, niebieskie - szt. 4, białe- szt. 4, brązowe - szt. 4. 7. Garnki z pokrywą - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP. Powinny mieć wzmacniane uchwyty. Garnki o średnicy równej bądź większej od 36 cm powinny posiadać pierścień wzmacniający krawędź górną. Trójwarstwowe dno: stal nierdzewna, płyta aluminiowa grubości 6 mm, płyta ze stali nierdzewnej, 2,5 l - szt. 2., 3,5 l. - szt. 4 , 11,5 l - szt 4 , 14 l - szt. 4, 35 l - szt. 8, 55 l - szt. 10. 8. Garnek do duszenia z pokrywką - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP, 11 l. - szt. 2 9. Rondel - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP, 2,8 l - szt. 2,5 l - szt. 2. 10. Patelnia z powłoką teflonową, Ø 36 cm - szt. 2, Ø 28 cm - szt. 2 11. Krajalnica do żywności automatyczna z nożem teflonowym (do sera). Powierzchnie maszyny mające kontakt z krojoną żywnością powinny być wykonane z materiałów nierdzewnych o dużej gładkości. Odlewy i osłony wykonane z anodowanego aluminium. Powinna spełniać wymogi HACPP, - szt. 2. 12. Lampy owadobójcze - uniwersalne urządzenie do zwalczania owadów stosowane w przemyśle spożywczym, kompaktowa obudowa, możliwość zamocowania na ścianie. Wabienie owadów poprzez system świetlówek UV. Pułapka wyposażona w siatkę rażącą o wysokim napięciu. Spełniające wymogi HACCP, zasięg działania 25 m2 - szt. 4, zasięg działania 50 m2 -szt 1. 13. Łyżki nabierakowe - stal nierdzewna. Spełniające wymogi HACCP, - szt. 6. 14. Łopatka ze stali nierdzewnej do przewracania perforowana. Spełniające wymogi HACCP, dł. 39 cm - szt. 5. 15. Łopatka do ryb - stal nierdzewna. Spełniające wymogi HACCP, dł. 34 cm - szt. 4. 16. Szufla hartowana głowica z stal, wyprofilowany trzonek pokryty pcv, ergonomiczna rączka, długość 1280 mm - szt. 2. 17.. Mieszadło do kotła - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP, dł. 80 cm.- szt. 2 dł. 130 cm.-szt. 2 dł. 170 cm.-szt. 2 18.. Miska - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP, 65 l - szt. 4, 45 l - szt. 3, 20 l - szt. 3, 0,8 l - szt. 100 19. Nóż - rękojeść dopasowana w sposób uniemożliwiający gromadzenie się resztek w miejscach łączenia, ostrza noży ze stali nierdzewnej, można myć w zmywarkach i wyparzać, spełniający wymogi HACCP. - nabiał, pieczywo sery - rękojeść biała. dł. 36 cm.- szt. 1 dł. 34 cm.- szt. 1 dł. 20 cm.- szt. 2 20. Nóż - rękojeść dopasowana w sposób uniemożliwiający gromadzenie się resztek w miejscach łączenia, ostrza noży ze stali nierdzewnej, można myć w zmywarkach i wyparzać, spełniający wymogi HACCP. surowe mięso - rękojeść czerwona.dł. 26 cm - szt. 1, dł. 18 cm - szt. 2. 21. Nóż - rękojeść dopasowana w sposób uniemożliwiający gromadzenie się resztek w miejscach łączenia, ostrza noży ze stali nierdzewnej, można myć w zmywarkach i wyparzać, spełniający wymogi HACCP. - mięso gotowane- rękojeść brązowa.dł. 26 cm - szt. - 2, dł. 27,5 cm - szt.1 22. Nóż - rękojeść dopasowana w sposób uniemożliwiający gromadzenie się resztek w miejscach łączenia, ostrza noży ze stali nierdzewnej, można myć w zmywarkach i wyparzać, spełniający wymogi HACCP. ryby - rękojeść niebieska dł.30 cm - szt.- 1, dł. 21 cm - szt.1 23. Nóż - rękojeść dopasowana w sposób uniemożliwiający gromadzenie się resztek w miejscach łączenia, ostrza noży ze stali nierdzewnej, można myć w zmywarkach i wyparzać, spełniający wymogi HACCP. - warzywa - rękojeść zielona, dł.27,5 cm - szt.1, dł. 25 cm - szt. 1, dł. 10 cm - szt. 6. 24. Nożyce do drobiu - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP, szt. 3. 25. Porcjoner - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP., szt. 15. 26. Pirometr powierzchniowy - pomiar temp. 30-20O º C, szt. 1. 27. Termometr elektryczny - pomiar temp. 50 - 280 º C, sonda 210 mm, pokrowiec na sondę, szt. 3. 28. Termo-higrometr - pomiar temp. 0-50 º C, , wilgotność powietrza 25%-95%, szt. 8. 29. Termometr zaokienny - szt. 2, lodówkowy - szt. 5. 30. Rózga stalowa (miękki drut) - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP. 60 cm - szt. 2 50 cm. - szt. 3 40 cm. - szt. 3 30 cm. - szt. 2 31. Szufelka stalowa - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP. 3 l - szt. 1 1 l - szt. 3 0,33 l - szt. 2 32. Szczypce - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP,do spaghetti - szt.5 uniwersalne - szt.4 33. Skrobak do ryb - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP, szt. 4, szpachelka 11 cm - szt. 5, 24 cm - szt. 5 34.Szpachelka 11cm - szt 5 , 24 cm - szt 5 35. Stojak na deski - stal nierdzewna na 6 desek - szt. 4 36. Sterylizator UVA do noży, szt. 1 37. Otwieracz do konserw - nóż z kółkiem w komplecie, mocowany do blatu zaciskiem ślimakowym i wkrętami, szt.2 38. Topór rzeźniczy, szt. 1 39. Tasak kuchenny - stal nierdzewna spełniająca normy higieny HACCP, szt. 1 40. Tłuczek - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP, szt. 3 41. Ubijak do ziemniaków - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP. dł. 100 cm - .szt. 2 dł.80 cm .- szt. 2 dł.50 cm - szt. 3 42. Tarka sześciokątna, szt. 2 43. Ubijak piany - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP. dł. 24cm.- szt.4 44. Widelec do mięsa - stal nierdzewna spełniająca wymogi HACCP, szt.6 45. Widły - wysokość robocza 380 mm., szerokość robocza 290 mm. Hartowana głowica ze stali nierdzewnej, trzonek z selekcjonowanego drewna, rączka z tworzywa, szt. 4 46. Wałek drewniany na łożyskach kulkowych, szt. 3. 47. Wąż gumowy. dł. 20 m, szt.1 48. Taczka - miska o objętości 95 litrów, nośność - 150 kg koła pompowane - 300 mm - szt. 1 49. Pojemnik do żywności (na mięso, przetworów mięsnych) posiadający atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością, 50 kg - szt.15 50. Pojemnik na warzywa - posiadający atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością, pojemność 50 kg - szt.15 51. Pojemniki na próbki - posiadający atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością, szt. 120 52. Kuchenka mikrofalowa z grillem, szt. 1 53. Mikser do rozdrabniania potraw, szt. 1 54. Pojemniki gastronomiczne GN 1/1 ze stali nierdzewnej. Odporne na wysokie temperatury do 300ºC, spełniająca wymogi HACCP. 65mm. - szt. 20, 40mm.- szt.20, 20mm - szt.20 55. Pojemniki gastronomiczne GN 1/1 perforowane ze stali nierdzewnej. Odporne na wysokie temperatury do 300ºC, spełniające wymogi HACCP. 65Mm - szt.20 , 40mm - szt.20 56. Pojemniki gastronomiczne GN ze stali nierdzewnej z chowanymi uchwytami z pokrywami. Odporne na wysokie temperatury do 300 º C,,spełniające wymogi HACCP. 1/1 200 mm. - szt. 12 2/3 200 mm. - szt. 12 1/2 200mm. - szt. 16 1/3 200mm. - szt. 12 1/4 200mm. - szt. 16 1/6 200mm. - szt. 12 57. Pojemniki gastronomiczne GN ze stali nierdzewnej z pokrywami. Odporne na wysokie temperatury do 300ºC, spełniające wymogi HACCP. 1/1 200 mm. - szt. 12 2/3 200 mm. - szt. 12 1/2 200mm. - szt. 16 1/3 200mm. - szt. 12 1/4 200mm. - szt. 16 1/6 200mm. - szt. 12 58. Listwa wspornikowa do pojemników gastronomicznych GN. Odporne na wysokie temperatury do 300 º C, spełniająca wymogi HACCP, dł. 32,50 cm - szt. 25. 59. Rękawice kuchenne - bawełniane, odporność do 350 º C, ,można prać dł. 28 cm - szt. 6. 60. Dzbanek miarka przeźroczysty. Pojemność: 1,00 l - szt. 2. Pojemność: 5,00 l - szt. 2. 61. Tace z tworzywa sztucznego posiadający atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością, odporne na wysokie temperatury, szt. 600. 62. Rozdrabniacz odpadków organicznych przystosowany do pracy ciągłej. Specjalnie rozbudowa- na komora rozdrabniająca. Cylindryczna komora wraz z elementami rozdrabniającymi wykonane ze stali nierdzewnej. Obudowa metalowa. W wyposażeniu wyłącznik elektryczny do mocowania na ścianie. Wymiary: wys. 535 mm, max średnica 200 mm. Moc: 7,75 KM; 1420 obrotów na minutę. Przerób około 150 kg/godzinę - szt. 2.

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 27.31.00.00 - Produkty ciągnione na zimno Kod CPV wg słownika 2008: 44.33.10.00 - Sztaby Oryginalny kod CPV: 33.25.12.00 - Termometry Kod CPV wg słownika 2008: 38.41.20.00 - Termometry Oryginalny kod CPV: 25.24.31.20 - Pojemniki do przechowywania żywności w gospodarstwie domowym Kod CPV wg słownika 2008: 39.22.11.30 - Pojemniki na żywność Oryginalny kod CPV: 29.71.12.10 - Rozdrabniacze żywności Kod CPV wg słownika 2008: 39.71.12.10 - Rozdrabniacze żywności .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w dniach: 14.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

    • Informacja na temat wadium: Każda oferta musi być zabezpieczona wadium o wartości 1300 zł.(słownie tysiąc trzysta złotych ) Wadium może być wniesione w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu, 2) poręczeniach bankowych, lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo -kredyt towej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym. 3) gwarancjach bankowych, 4) gwarancjach ubezpieczeniowych, 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. Wadium w formie pieniężnej należy wnieść na nieoprocentowany rachunek bankowy Zamawiającego NBPO/Opole konto nr 02101014010053821391200000 Wadium wnoszone w formie: poręczenia bankowego, poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, gwarancji bankowej, gwarancji ubezpieczeniowej lub poręczeniach udzielanych przez Polską Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości, należy złożyć w formie oryginału w kasie Zamawiającego Nie należy załączać oryginału dokumentu wadialnego do oferty. Gwarancja musi być podpisana przez upoważnionego (upełnomocnionego) przedstawiciela Gwaranta. Podpis winien być sporządzony w sposób umożliwiający jego identyfikację np. złożony wraz z imienną pieczątką lub czytelny (z podaniem imienia i nazwiska). Z treści gwarancji winno wynikać bezwarunkowe, na każde pisemne żądanie zgłoszone przez Zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie Gwaranta do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych Wadium musi być wniesione najpóźniej do wyznaczonego terminu składania ofert, tj. do dnia 20.08.2008 r., do godz 0800. Wniesienie wadium w pieniądzu będzie skuteczne, jeżeli w podanym terminie znajdzie się na rachunku bankowym Zamawiającego. Wykonawca, który nie wniesie wadium w sposób określony w SIWZ zostanie wykluczony z postępowania, a jego oferta zostanie uznana za odrzuconą. Dyspozycję w zakresie zwrotu wniesionych w pieniądzu wadiów , Zamawiający przekaże do banku niezwłocznie po: a) upływie terminu związania ofertą b) zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego c) unieważnieniu postępowania o udzielenie niniejszego zamówienia publicznego, pod warunkiem, zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego iż protesty zostały ostatecznie rozstrzygnięte lub upłynął termin do ich wnoszenia, Zamawiający niezwłocznie dokona zwrotu wadium na wniosek Wykonawcy: a) który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert, b) który został wykluczony z postępowania, c) którego oferta została odrzucona, Wadium Wykonawcy, którego oferta została wybrana, zostanie zatrzymane w przypadku, gdy Wykonawca: 1) odmówił podpisania umowy na warunkach określonych w ofercie, 2) zawarcie umowy stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy..

    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków. O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia, t.j. wykonują lub wykonali co najmniej jedno zamówienie w okresie ostatnich trzech latach przed dniem wszczęcia postępowania, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy - w tym okresie odpowiadające swoim rodzajem i wartością, dostawy stanowiące przedmiot zamówienia. dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, t.j. - posiadają wykwalifikowanych pracowników do wykonania zamówienia. - dostarczą towar własnym środkiem transportu bez dodatkowych opłat - sprzęt posiada wymogi HACCP i gwarancję znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia (art. 24 ust. 1 i 2 ustawy) Ocena spełniania w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykaz oświadczeń i dokumentów, jakie mają dostarczyć Wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu: 1.oświadczenia, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, określone w art. 22 ust. ustawy oraz w pkt 3 SIWZ ;(załącznik nr 2 do SIWZ) 2. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert 3.aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji organu podatkowego wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert 4 . aktualne zaświadczenie z właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenie, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; Dokumenty powinny być przedstawione w formie oryginału lub kopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę.

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Nr 1 , ul . Karola Miarki 1, 47- 100 Strzelce Opolskie.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.08.2008 godzina 08:00, miejsce: Zakład Karny Nr 1 , ul . Karola Miarki 1, 47- 100 Strzelce Opolskie - sekretariat.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.