eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ¦wierznoDo¿ywianie dzieci w szko³ach podstawowych i gimnazjum w okresie od 02.09.2008 do 24.06.2010

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2008-08-08

¦wierzno: Do¿ywianie dzieci w szko³ach podstawowych i gimnazjum w okresie od 02.09.2008 do 24.06.2010
Numer og³oszenia: 185928 - 2008; data zamieszczenia: 08.08.2008
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina ¦wierzno, ¦wierzno 13, 72-405 ¦wierzno, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 3832695, fax 091 3832695.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: zp@swierzno.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Do¿ywianie dzieci w szko³ach podstawowych i gimnazjum w okresie od 02.09.2008 do 24.06.2010.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie us³ug do¿ywiania w formie dwóch gor±cych posi³kow dziennie, jego przygotowanie i dostawê dla dzieci ucz±cych siê w szkolach odstawowych i gimnazjum na terenie Gminy ¦wierzno. Ilo¶æ i rodzaj: 3 razy w tygodniu drugie danie miêsne i 2 razy w tygodniu drugie danie bezmiêsne i 5 razy w tygodniu zupa.

II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 52.52.31.00 - 52.52.31.00 .

II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: Nie.

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesi±cach: 20.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Zamawiaj±cy ¿±da od Wykonawców wniesienia wadium w wysoko¶ci 10.000,00 z³.s³( dziesiêæ tysiêcy z³otych) przed up³ywem terminu skladania ofert na warunkach okre¶lonych w art. 45 i 46 oraz art. 85, ust. 3 i 4 ustawy Pzp..

III.2) WARUNKI UDZIA£U

  • Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: W postêpowaniu mog± wzi±æ udzia³ Wykonawcy nie wykluczeni na podstawie art. 24 ustawy Pzp spe³niaj±cy ponadto nastêpuj±ce warunki: a) zawarte w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, b) wykonywali z nale¿yt± staranno¶ci± w okresie ostatnich trzech lat, a je¿li okres dzia³alno¶ci firmy jest krótszy w tym okresie co najmniej jedno zadanie odpowiadaj±ce swoim rodzajem i warto¶ci± us³ugom stanowi±cym przedmiot zamwienia. Realizacjê nale¿y powierdziæ referencjami wystawionymi przez zamawiaj±cych, c)dysponuj± osobami, które bêd± uczestniczyæ w wykonywaniu zamówienia, posiadaj±cymi wymagane uprawnienia, d) z³o¿± ofertê zgodnie z wymogami Zamawiaj±cego okre¶lonymi w SIWZ.
  • Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: 1. O¶wiadczenie w trybie art. 24 ustawy Pzp - wype³niony za³. nr 1. 2. O¶wiadczenie Wykonawcy o spe³nieniu warunków okre¶lonych w art. 22 ust. 1 ustawy - wype³niony za³±cznik nr 2 do SIWZ (w przypadku wykonawcow ubiegaj±cych siê wspolnie o udzielenie zamówienia wymagane o¶wiadczenie sk³ada ka¿da z tych wykonawców). 3.Dokument lub dokumenty identyfikuj±ce Wykonawcê w obrocie prawnym, tj: - aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru albo aktualne za¶wiadczenie o wpisie do ewidencji dziea³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub zg³oszenia do ewidencji dzialalno¶ci gospodarczej, wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed uplywem terminu sk³adania ofert, -w przypadku podmiotow wystêpuj±cych wspolnie w postêpowaniu - pe³nomocnictwo do reprezentowania podmiotów wystêpuj±cych wspólnie. 4. Wykaz wykonywanych w okresie trzech ostatnich lat, a je¿eli okres dzia³alno¶ci firmy jest krotszy w tym okresie us³ug gastronomicznych, w tym co najmniej jedna usluga odpowiadaj±ca swoim rodzajem i warto¶ci± stanowi±cym przedmiot zamówienia - wype³niony zal±cznik nr 4, 5. Infprmacjê o posiadaniu wymaganych uprawnieñ przez osoby, ktore bêd± wykonywaæ zamówienie ze strony Wykonawcy- wype³niony zal±cznik nr 4. 6.Wykaz podmiotów, ktore bêd± uczestniczyæ w wykonywaniu zamówienia - wype³niony za³±cznik nr 5A. 7. O¶wiadczenie o wykonaniu zamówienia w³asnymi si³ami - za³. nr 5B. 8. Zaakceptowany przez wykonawcê projekt uowy - za³. nr 6. 9 Kopiê dokumentu potwierdzaj±cego zabezpieczenie oferty akceptowaln± form± wadium.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.swierzno.pl

Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Urz±d Gminy w ¦wierznie, 72-405 ¦wierzno 13.

IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 18.08.2008 godzina 12:00, miejsce: Sekretariat Urzêdu Gminy w ¦wierznie.

IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.