eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Racibórz › przetarg nieograniczony na dostawy artykułów nabiałowych dla Zakładu Karnego w Raciborzu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-06-25

Racibórz: przetarg nieograniczony na dostawy artykułów nabiałowych dla Zakładu Karnego w Raciborzu
Numer ogłoszenia: 183002 - 2010; data zamieszczenia: 25.06.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Eichendorffa 14, 47-400 Racibórz, woj. śląskie, tel. 032 4539600.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: przetarg nieograniczony na dostawy artykułów nabiałowych dla Zakładu Karnego w Raciborzu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: grupa I Mleko w proszku odtłuszczone granulowane minimalna zawartość białka - 34%, bez domieszki oleju roślinnego; w opakowaniach jednostkowych do 20 kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące liczony od dnia dostawy - 1 000kg grupa II 1.Mleko spożywcze 2 % zawartość tłuszczu 2%, +-0,05%, opakowanie jednostkowe do 15 l -w workach foliowych, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy  min. 3 dni, opakowanie zbiorcze - pojemniki plastikowe wykonane z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością, dostawa dwa razy w tygodniu do godz. 8.30 na magazyn żywnościowy - 34 000l 2. Śmietanka 12 % ( słodka ) zawartość tłuszczu min 12%, opakowanie bezzwrotne do 10 l, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy  min. 10 dni, częstotliwość dostaw do magazynu żywnościowego 1-2  razy w tygodniu- 3100l grupa III 1.Twaróg chudy ser formowany w kostki 250g , opakowane jednostkowe w folię z tworzywa sztucznego częstotliwość dostaw 2 razy w miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy  min. 14 dni-6 800kg 2.Serek homogenizowany waniliowy zawartość tłuszczu nie mniej niż 30% +-2%, zawartość wody nie więcej niż 70 %, smak- waniliowy opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego o poj. Do 125g częstotliwość dostaw 2 razy w miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 14 dni- 3200kg 3.Serek homogenizowany naturalny zawartość tłuszczu nie mniej niż 30% +-2%, zawartość wody nie więcej niż 70 %, smak- naturalny, opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego o poj. do 150g częstotliwość dostaw 2 razy w miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 14 dni-250kg 4.Ser twarogowy ziarnisty Ser twarogowy ziarnisty termizowany typu grani lub równoważny.  WYMAGANIA JAKOŚCIOWE .        struktura i konsystencja - jednolita, porowata, z wyraźnymi kształtnymi grudkami przypominającymi swym wyglądem rozdrobniony styropian, .        barwa - naturalna, biała, jednolita w całej masie, .        smak i zapach - czysty, łagodny, lekko kwaśno - słonawy, wyraźny smak i zapach mleczny, .        zawartość tłuszczu w suchej masie dla serów tłustych nie mniej niż 30 %, (dla półtłustych - 15 %), .        zawartość metali zgodna z powoływana PN.   Dopuszcza się nieznaczny posmak pasteryzacji, możliwa jest konsystencja lekko mączysta, dopuszcza się + - 2 % odstępstwa w zawartości tłuszczu, opakowania jednostkowe: kubek z tworzywa sztucznego do 150g częstotliwość dostaw 2 razy w miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 14 dni-250kg grupa IV 1.Ser topiony pełnotłusty klasa I, zawartość tłuszczu nie mniej niż 25%, zawartość soli nie więcej niż 3,0 %, zawartość wody nie więcej niż 50%, opakowanie jednostkowe -kostka 100g, częstotliwość dostaw 1 raz miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 60 dni-2600kg 2.Ser twardy klasa I, zawartość tłuszczu nie mniej niż 45%, zawartość wody nie więcej niż 43%, zawartość soli nie więcej niż 2,5 %, minimalny okres dojrzewania sera  - 6 tygodni, masa bloczku serowego 1-2 kg, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy  min. 30dni,-1000kg grupa V Jajka spożywcze wymagania jakościowe: jajka zgodne z klasą A, wg kategorii M(średnie), jaja muszą być oznakowane zgodnie z normą, na opakowaniach transportowych musi być umieszczona etykieta lub nalepka z informacjami zawierającymi nazwę lub nr producenta oraz adres, klasę jakości,  kategorię wagową, datę pakowania, częstotliwość dostaw 1 raz w tygodniu, termin do spożycia min. 14 dni-100 000szt W/w artykuły muszą spełniać parametry jakościowe wynikające z Polskich Norm przenoszących europejskie normy zharmonizowane lub z Polskich Norm oraz posiadać atest dopuszczenia do spożycia. Wymagania w zakresie znakowania i opakowań: 1. Produkt oznakowany będzie zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym . Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: a.nazwę produktu i rodzaj, b.wykaz składników , c.termin przydatności do spożycia, d.masę netto, e.warunki przechowywania , f.nazwę i adres producenta, 2.Opakowanie zbiorcze /transportowe - oplombowane pieczęcią producenta zawierającą dane producenta, asortyment, ilość, datę produkcji i datę przydatności  3.Materiały opakowaniowe i opakowania powinny być przechowywane w warunkach nieobniżających ich jakości, a przed użyciem sprawdzone pod względem uszkodzeń, czystości i zapachu,.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.17.00-0, 15.51.14.00-7, 15.51.20.00-0, 15.54.21.00-0, 15.54.30.00-6, 15.54.21.00-0, 15.54.22.00-1, 15.54.40.00-3, 03.14.25.00-3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 20.08.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium. Zamawiający określa wadium na kwotę 3 550,00 PLN słownie: trzy tysiące pięćset pięćdziesiąt złotych 00/100 (Formy wnoszenia wadium - zgodnie z art. 45.1 pkt. 6 ustawy ) grupa I 200 zł grupa II 1300 zł grupa III 950 zł grupa IV 600 zł grupa V 500 zł Wadium należy wnosić na konto zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 15-07-2010r Nazwa i numer konta: Zakład Karny w Raciborzu ul. Józefa von Eichendorffa 14 47-400 Racibórz Konto: NBP OKatowice Nr 92 1010 1212 3061 0213 9120 0000 z dopiskiem WADIUM NA DOSTAWY ARTYKUŁÓW NABIAŁOWYCH GRUPA........ Zamawiający przechowuje na nieoprocentowanym rachunku bankowym.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert; Ocena warunków udziału w postępowaniu na podstawie kryterium: spełnia/nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • wykazu wykonanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączenia dokumentów potwierdzających, że te dostawy lub usługi zostały wykonane należycie Ocena warunków udziału w postępowaniu na podstawie kryterium: spełnia/nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • na podstawie złożonego oświadczenia Ocena warunków udziału w postępowaniu na podstawie kryterium: spełnia/nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • polisę,a w przypadku jej braku innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia. Wykonawca musi posiadać ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej przez cały okres obowiązywania umowy. Ubezpieczenie musi dotyczyć odpowiedzialności cywilnej w związku z prowadzoną działalnością oraz musi posiadać rozszerzony zakres ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej, za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty wyprodukowane, dostarczone, sprzedane przez ubezpieczonego oraz spowodowane przez nie wykonanie lub nienależne wykonanie zamówienia okresie ubezpieczenia. Ocena warunków udziału w postępowaniu na podstawie kryterium: spełnia/nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
    • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl/zamowieniapubliczne
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny , ul. Eichendorffa 14, 47-400 Racibórz.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.07.2010 godzina 09:00, miejsce: sekretariat Zakladu Karnego w Raciborzu , ul. Eichendorffa 14, 47-400 Racibórz.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: grupa I.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko w proszku odtłuszczone granulowane minimalna zawartość białka - 34%, bez domieszki oleju roślinnego; w opakowaniach jednostkowych do 20 kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące liczony od dnia dostawy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.17.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.08.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: grupa II.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko spożywcze 2 % zawartość tłuszczu 2%, +/-0,05%, opakowanie jednostkowe do 15 l -w workach foliowych, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy  min. 3 dni, opakowanie zbiorcze - pojemniki plastikowe wykonane z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością, dostawa dwa razy w tygodniu do godz. 8.30 na magazyn żywnościowy Śmietanka 12 % ( słodka ) zawartość tłuszczu min 12%, opakowanie bezzwrotne do 10 l, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy  min. 10 dni, częstotliwość dostaw do magazynu żywnościowego 1-2  razy w tygodniu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.14.00-7, 15.51.20.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.08.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: grupa III.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Twaróg chudy ser formowany w kostki 250g , opakowane jednostkowe w folię z tworzywa sztucznego częstotliwość dostaw 2 razy w miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy  min. 14 dni Serek homogenizowany waniliowy zawartość tłuszczu nie mniej niż 30% +-2%, zawartość wody nie więcej niż 70 %, smak- waniliowy opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego o poj. Do 125g częstotliwość dostaw 2 razy w miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 14 dni Serek homogenizowany naturalny zawartość tłuszczu nie mniej niż 30% +-2%, zawartość wody nie więcej niż 70 %, smak- naturalny, opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego o poj. Do 150g częstotliwość dostaw 2 razy w miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 14 dni Ser twarogowy ziarnisty Ser twarogowy ziarnisty termizowany typu grani lub równoważny.   WYMAGANIA JAKOŚCIOWE .        struktura i konsystencja - jednolita, porowata, z wyraźnymi kształtnymi grudkami przypominającymi swym wyglądem rozdrobniony styropian, .        barwa - naturalna, biała, jednolita w całej masie, .        smak i zapach - czysty, łagodny, lekko kwaśno - słonawy, wyraźny smak i zapach mleczny, .        zawartość tłuszczu w suchej masie dla serów tłustych nie mniej niż 30 %, (dla półtłustych - 15 %), .        zawartość metali zgodna z powoływana PN.   Dopuszcza się nieznaczny posmak pasteryzacji, możliwa jest konsystencja lekko mączysta, dopuszcza się +- 2 % odstępstwa w zawartości tłuszczu, opakowania jednostkowe: kubek z tworzywa sztucznego do 150g częstotliwość dostaw 2 razy w miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 14 dni.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.21.00-0, 15.54.30.00-6, 15.54.21.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 21.08.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: grupa IV.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ser topiony pełnotłusty klasa I, zawartość tłuszczu nie mniej niż 25%, zawartość soli nie więcej niż 3,0 %, zawartość wody nie więcej niż 50%, opakowanie jednostkowe -kostka 100g, częstotliwość dostaw 1 raz miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 60 dni Ser twardy klasa I, zawartość tłuszczu nie mniej niż 45%, zawartość wody nie więcej niż 43%, zawartość soli nie więcej niż 2,5 %, minimalny okres dojrzewania sera  - 6 tygodni, masa bloczku serowego 1-2 kg, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy  min. 30dni,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.22.00-1, 15.54.40.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.08.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: grupa V.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jajka spożywcze wymagania jakościowe: jajka zgodne z klasą A, wg kategorii M(średnie), jaja muszą być oznakowane zgodnie z normą, na opakowaniach transportowych musi być umieszczona etykieta lub nalepka z informacjami zawierającymi nazwę lub nr producenta oraz adres, klasę jakości,  kategorię wagową, datę pakowania, częstotliwość dostaw 1 raz w tygodniu, termin do spożycia min. 14 dni.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.08.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.