eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KoronowoDostawa wyrobów drobiowych.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-08-01

Koronowo: Dostawa wyrobów drobiowych.
Numer ogłoszenia: 178787 - 2008; data zamieszczenia: 01.08.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Koronowie, ul. Bydgoska 27, 86-010 Koronowo, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 0 52 382 22 11, fax 0 52 382 09 00.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa wyrobów drobiowych..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 1 Mięso drobiowe: 1. Kurczak świeży - 1.300 kg (CPV 15112000-6) PN-A-86520 Kurczak świeży, dostarczany w sposób zapewniający jego świeżość z utrzymanym ciągiem chłodniczym od producenta do odbiorcy. Do każdej dostawy musi być dostarczony termin przydatności do spożycia. Pojazd dostarczający towar musi spełniać wymogi sanitarne do przewozu mięsa. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu całego roku w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 2. Pałki z kurczaka - 3.000 kg, ( CPV: 15112200-8), PN-A- PN-A-86524 Pałki z kurczaka muszą być świeże dostarczane w sposób zapewniający ich świeżość z utrzymaniem ciągu chłodniczego od producenta do odbiorcy. Do każdej dostawy musi być dostarczony termin przydatności do spożycia. Pojazd dostarczający towar musi spełniać wymogi sanitarne do przewozu mięsa. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu całego roku w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 3. Rosołowe - 2.000 kg, (CPV: 15112200-8), PN-A-86524 Rosołowe muszą być świeże dostarczane w sposób zapewniający ich świeżość z utrzymaniem ciągu chłodniczego od producenta do odbiorcy. Do każdej dostawy musi być dostarczony termin przydatności do spożycia. Pojazd dostarczający towar musi spełniać wymogi sanitarne do przewozu mięsa. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu całego roku w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 4. Mięso gulaszowe z indyka- 500 kg (CPV 15112200-8) PN-92/A-86522 Mięso gulaszowe z indyka musi być świeże dostarczane w sposób zapewniający ich świeżość z utrzymaniem ciągu chłodniczego od producenta do odbiorcy. Do każdej dostawy musi być dostarczony termin przydatności do spożycia. Pojazd dostarczający towar musi spełniać wymogi sanitarne do przewozu mięsa. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu całego roku w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. Grupa 2 Produkty drobiarskie: 1.Szynka drobiowa - 1.940 kg, (CPV: 15131135-0), PN-A-86526 Wyrób drobiowy, średnio lub grubo mielony, szynkopodobny, parzony. Wyrób o strukturze niejednolitej, dość ścisłej konsystencji, soczysty, barwa różowa smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce sztucznej, dostarczany w sposób zapewniający jego świeżość z utrzymaniem ciągu chłodniczego od producenta do odbiorcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni umieszczony na każdym wyrobie. Pojazd dostarczający towar musi spełniać wymogi sanitarne do przewozu produktów mięsnych. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu całego roku w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 2.Szynkowa z indyka -100 kg, (CPV: 15131135-0), PN-A-86526 Wyrób z mięsa drobiowego średnio rozdrobniony, parzony, dość ścisłej konsystencji, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce z tworzywa sztucznego dostarczany w sposób zapewniający jego świeżość z utrzymaniem ciągu chłodniczego od producenta do odbiorcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni umieszczony na każdym wyrobie. Pojazd dostarczający towar musi spełniać wymogi sanitarne do przewozu produktów mięsnych. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu całego roku w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego 3.Serdelki drobiowe -2.500 kg, (CPV: 15131135-0), PN-A-86526 Wyrób z mięsa drobiowego drobno rozdrobniony, parzony, dość ścisłej konsystencji, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce z tworzywa sztucznego. dostarczany w sposób zapewniający jego świeżość z utrzymaniem ciągu chłodniczego od producenta do odbiorcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni umieszczony na każdym wyrobie. Pojazd dostarczający towar musi spełniać wymogi sanitarne do przewozu produktów mięsnych. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu całego roku w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 4.Polędwica z indyka - 500 kg, (CPV: 15131135-0), PN-A-86526 Wyrób z mięsa drobiowego drobno lub średnio rozdrobniony, parzony, dość ścisłej konsystencji, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce z tworzywa sztucznego. dostarczany w sposób zapewniający jego świeżość z utrzymaniem ciągu chłodniczego od producenta do odbiorcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni umieszczony na każdym wyrobie. Pojazd dostarczający towar musi spełniać wymogi sanitarne do przewozu produktów mięsnych. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu całego roku w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 5.Szynka z indyka - 420 kg, (CPV: 15131135-0), PN-A-86526 Wyrób z mięsa drobiowego średnio rozdrobniony, parzony, dość ścisłej konsystencji, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce z tworzywa sztucznego. dostarczany w sposób zapewniający jego świeżość z utrzymaniem ciągu chłodniczego od producenta do odbiorcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni umieszczony na każdym wyrobie. Pojazd dostarczający towar musi spełniać wymogi sanitarne do przewozu produktów mięsnych. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu całego roku w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.22.00-8, 15.11.22.00-8, 15.11.22.00-8, 15.13.11.35-0, 15.13.11.35-0, 15.13.11.35-0, 15.13.11.35-0, 15.13.11.35-0.

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1)posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2)posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 3)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza się: a) wykonawców, którzy nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, o których mowa w art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych. b)wykonawców, którzy wykonywali czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności, c)wykonawców, którzy złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania, d)wykonawców, którzy nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków, lub złożone dokumenty zawierają błędy, z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 ustawy Pzp. e)Nie wnieśli wadium ( jeżeli jest wymagane ). 3. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia 1)Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2)Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonych dokumentów oraz oświadczeń wyszczególnionych w rozdziale IX siwz. 3)Jeżeli Wykonawca nie złoży dokumentów lub oświadczeń (wyszczególnionych w rozdziale IX siwz) potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu, albo wykonawca złoży dokumenty zawierające błędy, zamawiający wezwie wykonawcę z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 ustawy Pzp do ich uzupełnienia. Jeżeli w wyznaczonym terminie wykonawca ich nie dostarczy, zostanie wykluczony z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Pzp.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych wykonawca składa następujące dokumenty: 1. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2. poprawnie wypełniony(e) formularz(e) cenowy(e) oraz formularz oferty (wzory na załączonych drukach), 3. podpisane oświadczenia wykonawcy o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 i w art. 24 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (wzory na załączonych drukach), 4. podpisany wzór umowy przez osobę (osoby) uprawnioną do podpisania oferty, która jest dołączona do siwz.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Koronowie ul. Bydgoska 27 86-010 Koronowo.

IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: nie dotyczy

IV 3.3) Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody: nie dotyczy

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.08.2008 godzina 11:00, miejsce: Zakład Karny w Koronowie ul. Bydgoska 27 86-010 Koronowo w sekretariacie.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 1 Mięso drobiowe: 1. Kurczak świeży - 1.300 kg (CPV 15112000-6) PN-A-86520 Kurczak świeży, dostarczany w sposób zapewniający jego świeżość z utrzymanym ciągiem chłodniczym od producenta do odbiorcy. Do każdej dostawy musi być dostarczony termin przydatności do spożycia. Pojazd dostarczający towar musi spełniać wymogi sanitarne do przewozu mięsa. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu całego roku w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 2. Pałki z kurczaka - 3.000 kg, ( CPV: 15112200-8), PN-A- PN-A-86524 Pałki z kurczaka muszą być świeże dostarczane w sposób zapewniający ich świeżość z utrzymaniem ciągu chłodniczego od producenta do odbiorcy. Do każdej dostawy musi być dostarczony termin przydatności do spożycia. Pojazd dostarczający towar musi spełniać wymogi sanitarne do przewozu mięsa. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu całego roku w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 3. Rosołowe - 2.000 kg, (CPV: 15112200-8), PN-A-86524 Rosołowe muszą być świeże dostarczane w sposób zapewniający ich świeżość z utrzymaniem ciągu chłodniczego od producenta do odbiorcy. Do każdej dostawy musi być dostarczony termin przydatności do spożycia. Pojazd dostarczający towar musi spełniać wymogi sanitarne do przewozu mięsa. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu całego roku w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 4. Mięso gulaszowe z indyka - 500 kg, (CPV 15112200-8) PN-92/A-86522 Mięso gulaszowe z indyka musi być świeże dostarczane w sposób zapewniający ich świeżość z utrzymaniem ciągu chłodniczego od producenta do odbiorcy. Do każdej dostawy musi być dostarczony termin przydatności do spożycia. Pojazd dostarczający towar musi spełniać wymogi sanitarne do przewozu mięsa. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu całego roku w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.22.00-8, 15.11.22.00-8, 15.11.22.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Produkty drobiarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 2 Produkty drobiarskie: 1. Szynka drobiowa -1.940 kg, (CPV: 15131135-0), PN-A-86526 Wyrób drobiowy, średnio lub grubo mielony, szynkopodobny, parzony. Wyrób o strukturze niejednolitej, dość ścisłej konsystencji, soczysty, barwa różowa smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce sztucznej, dostarczany w sposób zapewniający jego świeżość z utrzymaniem ciągu chłodniczego od producenta do odbiorcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni umieszczony na każdym wyrobie. Pojazd dostarczający towar musi spełniać wymogi sanitarne do przewozu produktów mięsnych. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu całego roku w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 2. Szynkowa z indyka - 100 kg, (CPV: 15131135-0), PN-A-86526 Wyrób z mięsa drobiowego średnio rozdrobniony, parzony, dość ścisłej konsystencji, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce z tworzywa sztucznego. dostarczany w sposób zapewniający jego świeżość z utrzymaniem ciągu chłodniczego od producenta do odbiorcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni umieszczony na każdym wyrobie. Pojazd dostarczający towar musi spełniać wymogi sanitarne do przewozu produktów mięsnych. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu całego roku w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego 3. Serdelki drobiowe - 2.500 kg, (CPV: 15131135-0), PN-A-86526 Wyrób z mięsa drobiowego drobno rozdrobniony, parzony, dość ścisłej konsystencji, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce z tworzywa sztucznego dostarczany w sposób zapewniający jego świeżość z utrzymaniem ciągu chłodniczego od producenta do odbiorcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni umieszczony na każdym wyrobie. Pojazd dostarczający towar musi spełniać wymogi sanitarne do przewozu produktów mięsnych. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu całego roku w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 4. Polędwica z indyka - 500 kg, (CPV: 15131135-0), PN-A-86526 Wyrób z mięsa drobiowego drobno lub średnio rozdrobniony, parzony, dość ścisłej konsystencji, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce z tworzywa sztucznego. dostarczany w sposób zapewniający jego świeżość z utrzymaniem ciągu chłodniczego od producenta do odbiorcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni umieszczony na każdym wyrobie. Pojazd dostarczający towar musi spełniać wymogi sanitarne do przewozu produktów mięsnych. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu całego roku w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 5. Szynka z indyka - 420 kg, (CPV: 15131135-0), PN-A-86526 Wyrób z mięsa drobiowego średnio rozdrobniony, parzony, dość ścisłej konsystencji, smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. W osłonce z tworzywa sztucznego dostarczany w sposób zapewniający jego świeżość z utrzymaniem ciągu chłodniczego od producenta do odbiorcy. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni umieszczony na każdym wyrobie. Pojazd dostarczający towar musi spełniać wymogi sanitarne do przewozu produktów mięsnych. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu całego roku w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0, 15.13.11.35-0, 15.13.11.35-0, 15.13.11.35-0, 15.13.11.35-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.