eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi GdańskPrzygotowanie i dostarczenie wyżywienia uczestnikom zajęć dydaktycznych stanowiącego element realizacji projektu SZKOLENIE - PRAKTYKA - ZATRUDNIENIE - ROZWÓJ III EDYCJA współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytet 1, Działanie 1.3, Poddziałanie 1.3.3.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-06-22

Gdańsk: Przygotowanie i dostarczenie wyżywienia uczestnikom zajęć dydaktycznych stanowiącego element realizacji projektu SZKOLENIE - PRAKTYKA - ZATRUDNIENIE - ROZWÓJ III EDYCJA współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytet 1, Działanie 1.3, Poddziałanie 1.3.3.
Numer ogłoszenia: 178302 - 2010; data zamieszczenia: 22.06.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ochotnicze Hufce Pracy - Pomorska Wojewódzka Komenda , ul. J. Uphagena 27, 80-237 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 58 3017916, faks 58 3017916.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pomorska.ohp.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Instytucja rynku pracy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostarczenie wyżywienia uczestnikom zajęć dydaktycznych stanowiącego element realizacji projektu SZKOLENIE - PRAKTYKA - ZATRUDNIENIE - ROZWÓJ III EDYCJA współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytet 1, Działanie 1.3, Poddziałanie 1.3.3..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie wyżywienia uczestnikom zajęć dydaktycznych stanowiącego element realizacji projektu SZKOLENIE - PRAKTYKA - ZATRUDNIENIE - ROZWÓJ III EDYCJA współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Przedmiot zamówienia został podzielony na 4 zadania częściowe w następujący sposób: Część 1 - Zadanie nr 1 - polegające na przygotowaniu i dostarczeniu wyżywienia 20 osobom, uczestnikom (18-24 lata) odbywających się zajęć dydaktycznych w HP 11-12 w Gdyni. Szacunkowa ilość posiłków - około 1400 w okresie do końca trwania umowy. Część 2 - Zadanie nr 2 - polegające na przygotowaniu i dostarczeniu wyżywienia 20 osobom, uczestnikom (15-17 lat) odbywających się zajęć dydaktycznych w HP 11-16 w Kwidzynie. Szacunkowa ilość posiłków - około 1400 w okresie do końca trwania umowy. Część 3 - Zadanie nr 3 - polegające na przygotowaniu i dostarczeniu wyżywienia 40 osobom, uczestnikom (30 osób 15-17 lat, 10 osób 18-24 lata) odbywających się zajęć dydaktycznych w ŚHP 11-23 w Słupsku. Szacunkowa ilość posiłków - około 2800 w okresie do końca trwania umowy. Część 4 - Zadanie nr 4 - polegające na przygotowaniu i dostarczeniu wyżywienia 20 osobom, uczestnikom (18-24 lata) odbywających się zajęć dydaktycznych w CEiPM w Słupsku. Szacunkowa ilość posiłków - około 1400 w okresie do końca trwania umowy. 2 Wyżywienie w ilości jednego posiłku dziennie na uczestnika będzie dostarczane uczestnikom w trakcie zajęć dydaktycznych. 3 Przez wyżywienie rozumie się posiłek składający się z: - drugiego dania obiadowego (dopuszcza się raz w miesiącu posiłki typu pizza, chińszczyzna lub inne nietradycyjne danie obiadowe), - napoju (ciepłe lub zimne w zależności od pory roku). 4 Przedmiot zamówienia będzie realizowany dla osób w wieku 15-24 lata. 5 Posiłki muszą być dostarczone w naczyniach jednorazowych razem z workami na odpady. 6 Wykonawca jest zobowiązany do przygotowania jednego posiłku dziennie dla każdego z uczestników, przy czym będzie to posiłek ciepły składający się z dania głównego i napoju. 7 Posiłek zostanie dostarczony przez Wykonawcę w miejsce wskazane przez pracownika Zamawiającego, pełniącego funkcję koordynatora terenowego przy czym w szczególnych przypadkach mogą to być soboty i niedziele oraz dni wolne od pracy. 8 Dokładna ilość zamawianych posiłków określana będzie przez koordynatora terenowego w momencie rozpoczęcia zajęć w danym dniu i uzależniona jest od liczby osób obecnych na zajęciach danego dnia. 9 Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia zróżnicowanego menu. Z początkiem miesiąca Wykonawca przekłada do akceptacji koordynatorowi terenowemu jadłospis na dany miesiąc. 10 W uzasadnionych przypadkach Wykonawca obowiązany jest zapewnić odrębne menu dla indywidualnych uczestników (np.: ze względów zdrowotnych, światopoglądowych uczestników) 11 Wykonawca jest zobowiązany do przygotowania posiłków ze świeżych produktów przy zachowaniu wszelkich norm i wymogów sanitarnych. Wartość kaloryczna powinna być zgodna z obowiązującymi normami żywienia. 12 W razie stwierdzenia przez pracownika Zamawiającego niezgodności przygotowania lub dostarczenia posiłku z normami i wymogami sanitarnymi, Wykonawca zobowiązany jest do niezwłocznego dostarczenia innego posiłku. 13 Wykonawcy przysługuje wynagrodzenie za ilość wydanych posiłków, uzależnioną od obecności uczestników na zajęciach. 14 Dostawa posiłków do wskazanych miejsc odbywać się będzie na koszt Wykonawcy. 15 Dokładne określenie ilości posiłków i ilości uczestników w każdym dniu będzie możliwe dopiero na etapie praktycznej realizacji projektu. Możliwa jest również sytuacja, kiedy w danym dniu nie będą zamawiane i dostarczane posiłki..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pomorska.ohp.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Siedziba PWK OHP ul. J. Uphagena 27, 80-237 Gdańsk (sekretariat) 6 piętro..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.06.2010 godzina 10:00, miejsce: Ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego, ul. J. Uphagena 27, 80-237 Gdańsk (sekretariat) 6 piętro..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Element realizacji projektu SZKOLENIE - PRAKTYKA - ZATRUDNIENIE - ROZWÓJ III EDYCJA współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytet 1, Działanie 1.3, Poddziałanie 1.3.3.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przygotowanie i dostarczenie wyżywienia uczestnikom zajęć dydaktycznych stanowiącego element realizacji projektu SZKOLENIE - PRAKTYKA - ZATRUDNIENIE - ROZWÓJ III EDYCJA współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytet 1, Działanie 1.3, Poddziałanie 1.3.3.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przygotowanie i dostarczenie wyżywienia 20 osobom,uczestnikom (18-24 lata) odbywających się zajęć dydaktycznych w HP 11-12 w Gdyni,ul. Śląska 53, w ramach realizacji projektu SZKOLENIE - PRAKTYKA - ZATRUDNIENIE - ROZWÓJ III EDYCJA Szacunkowa ilość posiłków - około 1400 w okresie do końca trwania umowy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przygotowanie i dostarczenie wyżywienia uczestnikom zajęć dydaktycznych stanowiącego element realizacji projektu SZKOLENIE - PRAKTYKA - ZATRUDNIENIE - ROZWÓJ III EDYCJA współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytet 1, Działanie 1.3, Poddziałanie 1.3.3.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przygotowanie i dostarczenie wyżywienia 20 osobom,uczestnikom (15-17 lat) odbywających się zajęć dydaktycznych w HP 11-16 w Kwidzynie, ul. Piłsudskiego 25, w ramach realizacji projektu SZKOLENIE - PRAKTYKA - ZATRUDNIENIE - ROZWÓJ III EDYCJA. Szacunkowa ilość posiłków - około 1400 w okresie do końca trwania umowy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Przygotowanie i dostarczenie wyżywienia uczestnikom zajęć dydaktycznych stanowiącego element realizacji projektu SZKOLENIE - PRAKTYKA - ZATRUDNIENIE - ROZWÓJ III EDYCJA współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytet 1, Działanie 1.3, Poddziałanie 1.3.3.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przygotowanie i dostarczenie wyżywienia 40 osobom,uczestnikom (30 osób 15-17 lat, 10 osób 18-24 lata) odbywających się zajęć dydaktycznych w ŚHP 11-23 w Słupsku, ul. Dunikowskiego 3, w ramach realizacji projektu SZKOLENIE - PRAKTYKA - ZATRUDNIENIE - ROZWÓJ III EDYCJA Szacunkowa ilość posiłków - około 2800 w okresie do końca trwania umowy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przygotowanie i dostarczenie wyżywienia uczestnikom zajęć dydaktycznych stanowiącego element realizacji projektu SZKOLENIE - PRAKTYKA - ZATRUDNIENIE - ROZWÓJ III EDYCJA współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytet 1, Działanie 1.3, Poddziałanie 1.3.3.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: przygotowanie i dostarczenie wyżywienia 20 osobom, uczestnikom (18-24 lata) odbywających się zajęć dydaktycznych w CEiPM w Słupsku, ul. Dunikowskiego 3, w ramach realizacji projektu SZKOLENIE - PRAKTYKA - ZATRUDNIENIE - ROZWÓJ III EDYCJA Szacunkowa ilość posiłków - około 1400 w okresie do końca trwania umowy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.