To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2012-05-29
Gdańsk: Sukcesywne usługi przygotowywania i dostarczania posiłków na potrzeby jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Gdańskiego
Numer ogłoszenia: 178106 - 2012; data zamieszczenia: 29.05.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 142540 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Uniwersytet Gdański, ul. Bażyńskiego 1A, 80-952 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 058 5232344, faks 058 5232484, 5523741.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne usługi przygotowywania i dostarczania posiłków na potrzeby jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Gdańskiego.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Kod Klasyfikacji Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 55321000-6 usługi przygotowania posiłków, 55520000-1 usługi dostarczania posiłków. 2. Przedmiotem zamówienia są: sukcesywne usługi przygotowywania i dostarczania posiłków na potrzeby jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Gdańskiego. 3. Zamówienie obejmuje przygotowanie i dostawę posiłków wraz z zapewnieniem obsługi kelnerskiej podczas organizowanych przez Zamawiającego szkoleń, kursów, zjazdów, konferencji, imprez okolicznościowych (jednodniowych i wielodniowych) itp. 4. Pod pojęciem sukcesywnej usługi należy rozumieć realizację składanych zamówień (pisemnie drogą elektroniczną lub fax-em) sukcesywnie w zależności od potrzeb przez poszczególne jednostki organizacyjne Uniwersytetu Gdańskiego. 5. Po złożeniu zamówienia drogą elektroniczną/fax-em przez jednostkę organizacyjną Uniwersytetu Gdańskiego, Wykonawca w nieprzekraczalnym terminie 3 dni roboczych, potwierdzi drogą elektroniczną/fax-em odbiór zamówienia oraz przedstawi wstępną kalkulację kosztów. 6. Wykonanie usługi następuje w miejscu wskazanym w zamówieniu jednostki organizacyjnej Zamawiającego. 7. Wykonawca powinien wziąć pod uwagę strukturę organizacyjną Uczelni (dostępną na stronie www.ug.edu.pl w zakładce: O Uniwersytecie) i możliwość zamawiania posiłków na podstawie indywidualnych zapotrzebowań poszczególnych jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Gdańskiego. 8. Wykonawca zobowiązuje się do: 1) zapewnienia wymaganego standardu świadczonych usług oraz przestrzegania obowiązujących przepisów sanitarnych, porządkowych i higienicznych, a także przeciwpożarowych, 2) terminowego przygotowania i dostarczenia zamówionych posiłków do miejsca ich świadczenia oraz zorganizowania usługi w miejscu wyznaczonym przez Zamawiającego, 3) dostarczenia posiłków na własny koszt i ryzyko oraz zorganizowanie usługi w terminie umożliwiającym bezproblemowe przygotowanie wskazanego pomieszczenia przed rozpoczęciem szkolenia, kursu, konferencji itp., 4) umożliwienia sprawdzenia przez Zamawiającego ilości i jakości dostarczonych posiłków, a także ich zgodności ze szczegółowym opisem w załączniku nr 2 do SIWZ (formularz cenowy), umową oraz SIWZ, przed wykonaniem usługi; w razie stwierdzenia niezgodności ze złożonym zamówieniem, Zamawiającemu przysługuje prawo obniżenia wynagrodzenia Wykonawcy o wartość stwierdzonych braków, 5) zapewnienia obsługi kelnerskiej oraz odpowiedniego sprzętu do wykonania zamówienia, tj. m.in.: naczyń z porcelany, obrusów, sztućców, serwetek papierowych itp., a także dostarczenia obsłudze niezbędnych artykułów higienicznych i środków czystości, 6) pozostawienia pomieszczeń po wykonaniu usługi w takim stanie, w jakim zostały mu przekazane. 9. Wykonawca gwarantuje, że usługi świadczone będą na najwyższym poziomie, tj.: 1) dostarczone posiłki będą przygotowane ze świeżych produktów i przyrządzane tego samego dnia, w którym odbywa się szkolenie, kurs, zjazd, konferencja, impreza okolicznościowa itp., 2) zastawa będzie czysta, nieuszkodzona (nie wyszczerbiona itp.) i wysterylizowana zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie, 3) obsługa kelnerska będzie świadczona na właściwym poziomie, zgodnie z obowiązującymi zasadami w tym zakresie, 4) kelnerzy będą ubrani w jednakowe stroje spełniające wszystkie wymagane standardy, 5) wszyscy pracownicy mający kontakt z przygotowywaniem posiłków będą posiadać aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne. 10. Wykonawca oświadcza, iż posiada wszelkie wymagane prawem uprawnienia i zezwolenia do efektywnego świadczenia usług objętych przedmiotem niniejszej SIWZ. Wykonawca jest zobowiązany niezwłocznie zawiadomić Zamawiającego o utracie wymaganych uprawnień i zezwoleń niezbędnych do prawidłowej realizacji umowy oraz innych zmian w tym zakresie. 11. Zamawiający oświadcza że: 1) zapewni pomieszczenia z przeznaczeniem dla ulokowania przygotowanych posiłków oraz sprzętu i naczyń potrzebnych do wykonania usługi dla Zamawiającego, 2) zapewni dostęp do prądu i bieżącej wody, 3) w przypadku rezygnacji (całkowitej lub częściowej) lub zmiany terminu zamówionej usługi, zawiadomi Wykonawcę o zaistniałych okolicznościach na co najmniej 7 dni przed terminem jej wykonania, bez prawa Wykonawcy do naliczania kar finansowych oraz roszczeń odszkodowawczych z tego tytułu. 12. Zamawiający uprawniony będzie do kontroli przestrzegania uzgodnionych warunków świadczonej usługi i udzielania Wykonawcy w razie potrzeby niezbędnych wskazówek. 13. Podstawą wystawienia faktury VAT będzie odbiór ilościowy i jakościowy każdej wykonanej usługi, podpisany przez Zamawiającego. Oryginał faktury Wykonawca przekazuje odbierającemu przedmiot zamówienia. 14. Faktura VAT, poza wymogami księgowymi, musi zawierać: cenę jednostkową posiłku (zgodnie z ofertą Wykonawcy), oraz dodatkowe informacje: nawę jednostki organizacyjnej Zamawiającego oraz imię i nazwisko osoby dokonującej zamówienia. 15. Zamawiający zobowiązuje się zapłacić Wykonawcy wynagrodzenie na podstawie faktur częściowych zgodnie z każdą wykonaną usługą, w terminie 30 dni od daty otrzymania faktury VAT wystawionej przez Wykonawcę na adres Zamawiającego: Uniwersytet Gdański, 80-952 Gdańsk, ul. Bażyńskiego 1A, NIP 584-020-32-39. 16. Szacunkowa skala potrzeb Zamawiającego na czas trwania umowy nie jest możliwa do ustalenia na etapie przeprowadzania postępowania o zamówienie publiczne. Rzeczywista ilość usług wynikać będzie z bieżących zapotrzebowań złożonych przez Zamawiającego. 17. Umowa z wybranym Wykonawcą zostanie podpisana na wartość brutto jaką Zamawiający przeznacza na realizację zamówienia. Bezpośrednio przed otwarciem ofert Zamawiający poda kwotę, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia. 18. Zamawiający zastrzega sobie prawo do rezygnacji z realizacji części zamówienia do 20% jego łącznej wartości. W tym przypadku Wykonawcy nie przysługują roszczenia odszkodowawcze wobec Zamawiającego. Szczegóły zamówienia opisane w rozdziale II SIWZ, załączniku nr 2 do SIWZ - formularz cenowy i załączniku nr 7 do SIWZ - projekt umowy.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1.
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.05.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
OREGANO SPÓŁKA CYWILNA DANUTA JASIK-SOKALSKA, SYLWIA PAWŁOWSKA
jakie przetargi wygrała firma
OREGANO SPÓŁKA CYWILNA DANUTA JASIK-SOKALSKA, SYLWIA PAWŁOWSKA
- Oregano s.c. Danuta Jasik, Sylwia Pawłowska, ul. Marynarki Polskiej 177, 80-958 Gdańsk, kraj/woj. pomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 162000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 224,19
Oferta z najniższą ceną: 224,19 / Oferta z najwyższą ceną: 247,35
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z GDAŃSKA
- Zakup i dostawa tabletów z systemem operacyjnym Android do realizacji badań ankietowych przez Urząd Statystyczny w Gdańsku
- Dostawa sprzętu laboratoryjnego w 5 pakietach
- 47/TP/2025 Sukcesywne dostawy substancji chemicznych z podziałem na zadania.
- Usługa wykonywania i dostarczania obiadów do Zespołu Szkół Ogólnokształcących Nr 6 w Gdańsku
- Opracowanie dokumentacji projektowej wraz z pełnieniem nadzoru autorskiego dla zadania pn.:"Nadmorska ścieżka pieszo-rowerowa z plaży Stogi do Górek Zachodnich-Etap II" realizowanego w ramach BO 2025
- Dostawa środków higienicznych i środków czystości dla Sądu Okręgowego w Gdańsku
więcej: przetargi w Gdańsku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Gminnego Żłobka "Wesoła Ciuchcia" w Karczewie
- Świadczenie usług cateringowych w siedzibach Biura Rzecznika Finansowego i innych wyznaczonych miejscach - w podziale na 5 części
- Prowadzenie stołówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posiłków w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno w 2026 r.
- Usługi cateringowe podczas 9 edycji Śląskiego Festiwalu Nauki
- Przygotowanie i dostarczenie obiadów do Dziennych Domów Pomocy Społecznej mieszczących się w Warszawie przy ul. Paca 42 i ul. Walecznych 59
- Usługa cateringowa i wynajem sali konferencyjnej na organizację spotkania roboczego dla 120 osób
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





