Ogłoszenie z dnia 2008-07-25
Warnice: WYTWARZANIE, DOSTAWA I WYDAWANIE UCZNIOM
POSIŁKU SZKOLNEGO WRAZ Z DZIERŻAWĄ KUCHNI W BUDYNKU SZKOŁY W WARNICACH
Numer ogłoszenia: 171938 - 2008; data zamieszczenia: 25.07.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Gminy w Warnicach, Warnice 66, 74-201 Warnice, woj. zachodniopomorskie, tel. ()91) 561 28 90, fax (091) 561 28 90.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.warnice.pl, www.bip.warnice.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: WYTWARZANIE, DOSTAWA I WYDAWANIE UCZNIOM POSIŁKU SZKOLNEGO WRAZ Z DZIERŻAWĄ KUCHNI W BUDYNKU SZKOŁY W WARNICACH.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wytwarzanie, dostawa i wydawanie uczniom uczęszczającym do Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Warnicach oraz uczniom Szkoły Podstawowej w Starym Przylepie posiłku szkolnego wg zestawów określonych w załączniku nr l do umowy w powtarzających się 10 dniowych cyklach w których 6 razy posiłkiem ma być zupa a 4 razy drugie danie. Temperatura posiłku winna mieścić się w granicach 50 - 75 stopni Celsjusza. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, póz. 1225) oraz w przepisach wykonawczych. Jako zamówienie należy rozumieć wytwarzanie, dostawę i wydawanie posiłków, w ilościach : Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Warnicach 91 Szkoła Podstawowa w Starym Przylepie 18 Podane ilości są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą odmowy wykonania zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia wielkości / + 30% , - 30 % / zamówienia w zależności od ilości osób objętych dożywianiem. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone posiłki.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych Kod CPV wg słownika 2008: 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych Oryginalny kod CPV: 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół Kod CPV wg słownika 2008: 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 30.06.2009.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Warunki ogólne O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1.1 posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładaj ą obowiązek posiadania takich uprawnień, 1.2 posiadaj ą niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 1.3 znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 1.4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy 1.5. wdrożyli i stosują w produkcji i obrocie żywnością dobrą praktykę produkcyjną (GMP) i higieniczną (GHP) 2. Warunki szczegółowe 2.1 Warunek określony w punkcie 1.1 (posiadanie uprawnień do wykonywania czynności) uznaje się za spełniony, gdy Wykonawca: 2.1.1 posiada zarejestrowaną działalność gospodarczą, 2.1.2 jest wpisany do Rejestru Zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, póz. 1225). 2.2 Warunek określony w punkcie 1.2 uznaje się za spełniony, gdy Wykonawca zatrudnia minimum dwóch pracowników (za pracowników uważa się także wykonawców, będących osobami fizycznymi) posiadających odpowiedni stan zdrowia. 2.3 Warunek określony w punkcie 1.3 uznaje się za spełniony, gdy Wykonawca posiada w banku zdolność kredytową lub środki finansowe nie mniejsze niż 10 000 zł (słownie: dziesięć tysięcy złotych).
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy należy złożyć następujące dokumenty: 1.1.1 aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 1.1.2 decyzję o zatwierdzeniu zakładu lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez właściwego państwowego powiatowego inspektora sanitarnego, zgodnie z art.61 i art. 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, póz. 1225) oraz w przepisach wykonawczych 1.1.3 aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust.1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 1.1.4 aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert (wyłącznie wykonawcy będący podmiotami zbiorowymi zgodnie z ustawą z dnia 28 października 2002r. o odpowiedzialności podmiotów zbiorowych za czyny zabronione pod groźbą kary - Dz.U. Nr 197, póz. 1661 z późn. zm.); 1.1.5 aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. l .2 W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, należy złożyć następujące dokumenty: 1.2.1 oświadczenie wykonawcy o posiadaniu niezbędnych do wykonania zamówienia narzędzi i urządzeń ; 1.2.2 wykaz osób, które będą wykonywać zamówienie lub będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia - załącznik nr 4. Do wykazu należy dołączyć: orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania pracy przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby - określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach. 1.3 W celu potwierdzenia, że Wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, należy złożyć informację spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej lub banku, w którym Wykonawca posiada podstawowy rachunek bankowy, potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową Wykonawcy, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 1.4 W celu potwierdzenia, że Wykonawca wdrożył i stosuje w produkcji i obrocie żywnością dobrą praktykę produkcyjną ( GMP) i higieniczną ( GHP ) - Wykonawca składa oświadczenie. 2. Wykonawcy zagraniczni: 2.1 Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w § 3 ust. 1pkt 1.1.1, 1.1.4, 1.1.5 SIWZ składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: 2.1.1 nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, 2.1.2 nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, 2.l 3 nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie. 2.2 Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w § 3 ust. l pkt. 1.1.3 SIWZ składa zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy. 2.3 Dokumenty, o których mowa § 3 ust. 2 pkt. 2.1 p pkt 2.1.1, 2.1.3 oraz pkt 2.2 SIWZ powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Dokumenty, o których mowa § 3 ust. 2 pkt 2.1 ppkt 2.1.2 SIWZ powinny być wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 2.4 Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt 2.1 zastępuje sieje dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Przepis pkt 2.3 stosuje się odpowiednio. 3. Pozostałe dokumenty: 3.1 Wypełniony formularz oferty - załącznik nr l, 3.2 Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2, 3.3 Pełnomocnictwo sporządzone na załączniku nr 3 lub inne równoznaczne. Pełnomocnictwo wymagane jest wyłącznie wówczas, gdy uprawnienie do reprezentowania wykonawcy nie wynika z dokumentów, o których mowa w § 3 ust. l pkt 1.1 ppkt 1.1.1 lub w przypadku składania oferty przez kilku Wykonawców wspólnie. 4. Wykonawcy występujący wspólnie: 4.1 Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. 4.2 W przypadku, o którym mowa w pkt 4.1, Wykonawcy ustanawiaj ą pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. 4.3 Każdy z Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia musi spełniać warunki określone w pkt. 1
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.warnice.pl, www.bip.warnice.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: URZĄD GMINY w WARNICACH Warnice 66, 74-201 Warnice, woj. zachodniopomorskie.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.08.2008 godzina 12:00, miejsce: URZĄD GMINY w WARNICACH Warnice 66, 74-201 Warnice, woj. zachodniopomorskie pok. 10 (sekretariat).
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi restauracyjne dla potrzeb dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 16 we Wrocławiu. CPV 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9, 55.52.00.00-1, 55.52.12.00-0.
- ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ NA RZECZ UCZNIÓW ZESPOŁU SZKOLNO-PRZEDSZKOLNEGO W ŁĘGAJNACH
- Usługa przygotowania, dostarczenia i wydania posiłków dla dzieci i uczniów w Redzie z podziałem na części.
- "Usługa cateringowa: przygotowanie, dostawa i wydanie gorącego posiłku dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Kaliszu Pomorskim w roku szkolnym 2025/2026"
- Przygotowanie i dostawa obiadów do Szkoły Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Naruszewie w roku szkolnym 2025/2026
- Usługa zbiorowego żywienia dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych na terenie Miasta i Gminy Prabuty
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.