Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-06-10
Opole Lubelskie: 4/2010
Numer ogłoszenia: 162204 - 2010; data zamieszczenia: 10.06.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Opolu Lubelskim , ul. Owocowa 7, 24-300 Opole Lubelskie, woj. lubelskie, tel. 81 827 69 00, faks 81 827 69 04.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka budżetowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: 4/2010.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: BOK WIEPRZOWY SUROWY BEZ ŻEBEREK gat I kg 700 ŁOPATKA WIEPRZOWA BEZ KOŚCI gat I kg 700 ANTRYKOT WOLOWY BEZ KOŚCI gat I kg 300 SCHAB WIEPRZOWY BEZ KOŚCI gat I kg 300 POLĘDWICZKI WIEPRZOWE gat I kg 300 SŁONINA gat I kg 2000 MIĘSO MIELONE WOŁOWO-WIEPRZOWE gat I kg 3400 BOCZEK WĘDZONY BEZ ŻEBEREK gat I kg 2000 KIEŁBASA ZWYCZAJNA gat I kg 3500 KIEŁBASA MORTADELA HOMOGENIZOWANA gat I kg 4000 KIEŁBASA PARÓWKOWA gat I kg 4400 KIEŁBASA BOCZKOWA gat I kg 2000 KIELBASA PIWNA gat I kg 2000 KIEŁBASA KRAKOWSKA PARZONA gat I kg 2000 KIEŁBASA SZYNKOWA gat I kg 400 BOCZEK PRASOWANY gat I kg 2100 KIELBASA KANAPKOWA gat I kg 2000 KIEŁBASA BALERONOWA gat I kg 300 KIEŁBASA GOLONKOWA gat I kg 2000 SZYNKA TYROLSKA gat I kg 2100 KIEŁBASA ŚNIADANIOWA gat I kg 2100 SZYNKA MOZAIKOWA gat I kg 2000 KIEŁBASA CHŁOPSKA gat I kg 2000 KIEŁBASA CZOSNKOWA gat I kg 1800 PIECZEŃ RZYMSKA gat I kg 2000 SŁONINA FASZEROWANA gat I kg 1200 KASZANKA GRYCZANA POPULARNA gat I kg 1200 PASZTETOWA Z MANNĄ gat I kg 1200 SZYNKA MIODOWA gat I kg 200 OGONÓWKA PARZONA gat I kg 200 SZYNKA GOTOWANA gat I kg 200 SZPROT W POMIDORACH KONSERWA ( DO 330g) gat I kg 1000 SZPROT W OLEJU KONSERWA (DO 330g) gat I kg 1000 PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI KONSERWA ( DO 400g) gat I kg 2000 KONSERWA TURYSTYCZNA KONSERWA (DO 400g) gat I kg 1900 LUNCHEMEAT SNIADANIOWY KONSERWA (DO 400g) gat I kg 1900 PASZTET MAZOWIECKI KONSERWA (DO 400g) gat I kg 1900 KONSERWA BIWAKOWA (DO 400g) gat I kg 1900 PASZTET DROBIOWY KONSERWA (DO 400g) gat I kg 1900 ĆWIARTKA KURCZAKA MROŻONA gat I kg 4000 MARCHEW MROŻONA KOSTKA gat I kg 7000 KOTLET DROBIOWY MROŻONY PANIEROWANY gat I kg 2000 MIESZANKA WARZYWNA MROŻONA 7 SKAŁDNIKOWA gat I kg 12000 KLUSKI ŚLĄSKIE MROŻONE gat I kg 700 KNEDLE Z TRUSKAWKAMI gat I kg 700 KALAFIOR MROŻONY gat I kg 1400 KOPYTKA MROŻONE gat I kg 800 PYZY ZIEMNIACZANE MROŻONE gat I kg 800 PIEROGI Z SEREM MROŻONE gat I kg 800 FLAKI WOŁOWE MROŻONE, SUCHE, CIĘTE gat I kg 150 USZKA Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI MROŻONE gat I kg 80 RYBA MROŻONA KOSTKA gat I kg 3000 BROKUŁY MROŻONE gat I kg 500 BRUKSELA MROŻONA gat I kg 500 FILET MROŻONY Z PIERSI KURCZAKA gat I kg 400.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.80.00.00-6.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.09.2011.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: W niniejszym postępowaniu o zamówienie publiczne wymagane jest wniesienie wadium. Oferta musi zostać zabezpieczona wadium w kwocie: Część I - 2 000,00 PLN. Część II - 7 000,00 PLN. Część III - 2 000,00 PLN. Część IV - 4 000,00 PLN.
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Cena zamówienia (pakietu) brutto - Ranga 100 % Wartość punktowa ceny zamówienia będzie obliczona według wzoru: Wartość punktowa = (C min / C of.) x 100 x 100% gdzie : C min. - najniższa proponowana cena zamówienia , C of. - cena oferty ocenianej.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
- posiadania wiedzy i doświadczenia art. 22.1.2) ustawy Prawo zam. publ. - wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem upływem terminu składania ofert a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie. Wykaz powinien zawierać co najmniej 2 zamówienia, a w przypadku okresu prowadzenia działalności poniżej 3 lat co najmniej 1 zamówienie, odpowiadające swoim rodzajem i wartością przedmiotowi niniejszego zamówienia z podaniem wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że dostawy te zostały wykonane lub są wykonywane należycie,
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
- dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, art. 22.1.3) ustawy Prawo zam. publ. - pisemne oświadczenie Wykonawcy w przedmiocie sprawy - zał. nr 3 do SIWZ,
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ponadto o udzielenie zamówienia może ubiegać się Wykonawca który nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
- sytuacji ekonomicznej i finansowej, art. 22.1.4) ustawy Prawo zam. publ. - pisemne oświadczenie Wykonawcy w przedmiocie sprawy - zał. nr 3 do SIWZ,
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Opolu Lubelskim
24-300 Opole Lubelskie
ul. Owocowa 7
pok. 112.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.08.2010 godzina 09:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Opolu Lubelskim 24-300 Opole Lubelskie ul. Owocowa 7.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 60 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: 4/2010.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: BOK WIEPRZOWY SUROWY BEZ ŻEBEREK gat I kg 700 ŁOPATKA WIEPRZOWA BEZ KOŚCI gat I kg 700 ANTRYKOT WOLOWY BEZ KOŚCI gat I kg 300 SCHAB WIEPRZOWY BEZ KOŚCI gat I kg 300 POLĘDWICZKI WIEPRZOWE gat I kg 300 SŁONINA gat I kg 2000 MIĘSO MIELONE WOŁOWO-WIEPRZOWE gat I kg 3400.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: 4/2010.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: BOCZEK WĘDZONY BEZ ŻEBEREK gat I kg 2000 KIEŁBASA ZWYCZAJNA gat I kg 3500 KIEŁBASA MORTADELA HOMOGENIZOWANA gat I kg 4000 KIEŁBASA PARÓWKOWA gat I kg 4400 KIEŁBASA BOCZKOWA gat I kg 2000 KIELBASA PIWNA gat I kg 2000 KIEŁBASA KRAKOWSKA PARZONA gat I kg 2000 KIEŁBASA SZYNKOWA gat I kg 400 BOCZEK PRASOWANY gat I kg 2100 KIELBASA KANAPKOWA gat I kg 2000 KIEŁBASA BALERONOWA gat I kg 300 KIEŁBASA GOLONKOWA gat I kg 2000 SZYNKA TYROLSKA gat I kg 2100 KIEŁBASA ŚNIADANIOWA gat I kg 2100 SZYNKA MOZAIKOWA gat I kg 2000 KIEŁBASA CHŁOPSKA gat I kg 2000 KIEŁBASA CZOSNKOWA gat I kg 1800 PIECZEŃ RZYMSKA gat I kg 2000 SŁONINA FASZEROWANA gat I kg 1200 KASZANKA GRYCZANA POPULARNA gat I kg 1200 PASZTETOWA Z MANNĄ gat I kg 1200 SZYNKA MIODOWA gat I kg 200 OGONÓWKA PARZONA gat I kg 200 SZYNKA GOTOWANA gat I kg 200.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: 4/2010.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: SZPROT W POMIDORACH KONSERWA ( DO 330g) gat I kg 1000 SZPROT W OLEJU KONSERWA (DO 330g)gat I kg 1000 PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI KONSERWA ( DO 400g) gat I kg 2000 KONSERWA TURYSTYCZNA KONSERWA (DO 400g) gat I kg 1900 LUNCHEMEAT SNIADANIOWY KONSERWA (DO 400g) gat I kg 1900 PASZTET MAZOWIECKI KONSERWA (DO 400g) gat I kg 1900 KONSERWA BIWAKOWA (DO 400g) gat I kg 1900 PASZTET DROBIOWY KONSERWA (DO 400g) I kg 1900.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: 4/2010.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ĆWIARTKA KURCZAKA MROŻONA gat I kg 4000 MARCHEW MROŻONA KOSTKA gat I kg 7000 KOTLET DROBIOWY MROŻONY PANIEROWANY gat I kg 2000 MIESZANKA WARZYWNA MROŻONA 7 SKAŁDNIKOWA gat I kg 12000 KLUSKI ŚLĄSKIE MROŻONE gat I kg 700 KNEDLE Z TRUSKAWKAMI gat I kg 700 KALAFIOR MROŻONY gat I kg 1400.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna 12 miesięczna dostawa warzyw i owoców dla SPZOZ w Wolsztynie
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 10 "Przedszkola na każdą pogodę" WE WROCŁAWIU
- Dostawa żywności do stołówek Szkoły Podstawowej nr 2 w Radzyniu Podlaskim
- Dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Wasilkowie - część nr II (II półrocze 2025 r.)
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Sportowych w Siemianowicach Śląskich w roku szkolnym 2025/2026 - od września do grudnia 2025r.
- Dostawy żywności dla Przedszkola Publicznego Nr 3 w Radlinie, w okresie sierpień-grudzień 2025 roku, z podziałem na 6 zadań
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.